Korlátlan internet, UPC

 ( Anonymous | 2014. november 17., hétfő - 21:57 )

Soha nem jutott eszembe használni az UPC által adott e-mail fiókot, de most ránéztem, rögtön az első ami szembejön egy ilyen levél:

Idézet:
Tisztelt Előfizetőnk!

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy internet szolgáltatásunk használata során az Ön adatforgalma elérte az Általános Szerződési Feltételeinkben (ÁSZF) meghatározott túlzott mértékű használatnak minősülő forgalom 100%-át. Ezen túlmenően, az Ön adatforgalma már a feltöltési (upload) irányban is elérte ezt az ÁSZF-ben meghatározott mennyiséget, mind az aktuális hónapot tekintve, mind a legutóbbi három hónap átlagában egyaránt.

A hatályos upc internet ÁSZF 5.2.1.1. pontjában foglaltak szerint "a Szolgáltató túlzott mértékű használatnak tekinti azt az esetet, amikor az Előfizető adatforgalma egymást követő három hónap átlagában a 300 Gigabyte forgalmi mennyiséget meghaladja".

A túlzott mértékű adatforgalom a felhasználók széles körénél eredményezheti az adatforgalmi sebesség és az átviteli minőség csökkenését, és ezáltal a felhasználói élmény romlását. Ezért - miként azt az ÁSZF is tartalmazza - a szolgáltatás minőségének az összes felhasználó számára történő, széleskörű, folyamatos biztosítása érdekében lehetőségünkben áll meghatározott intézkedést tenni. Ennek megfelelően az Ön által előfizetett internet-hozzáférési csomaghoz rendelt sávszélességet csökkenthetjük, azaz adatátviteli – jelen esetben különösen a feltöltési - sebességét maximum 90%-os mértékben lassíthatjuk az adott hónap végéig.

Kérjük, vegye figyelembe a fenti szerződési feltételeket és mérsékelje internet-hozzáférése során a túlzott mértékű feltöltési adatforgalmat.
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon (a http://forgalom.upc.hu címen) folyamatosan nyomon követheti havi adatforgalmának alakulását.

Hát az anyátokat...

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Oké, lehet túlzásba viszem azzal, hogy 1-2TB-t leforgalmazok havonta, de... mégis miért adnak 120 megabitet, sőt, miért akarják megvetetni velem a 240-et, ha nem használhatom ki?!

4-en lakunk egy hazban, valaki mindig tolt, vagy stream-et (yt, twitch, vimeo, stb.) nez, megszokott lenni a havi 3TB is. Akkor ok most milyen statisztikak alapjan akarjak eldonteni hogy mi az "ok" mennyiseg? Vagy ezt jelezni kene valahol? Elegge rohej.

Mert nem bérelt vonalat vettél sokkal drágábban. És szerintem a 240 megabit nem arra van, hogy 24/7-ben toljad, hanem arra, hogyha kell egy Ubuntu frissítés, akkor ne kelljen órákat malmozni a gép előtt.

Egyébként mire lehet ellőni 300+ (azaz napi 10+) gigabájtot, akár családi méretekben is? (Az 1-2 TB-re már rá se kérdezek.)

Raadasul... Felfele?
Amiben az a cukor, hogy felfele csak 10Mbit/s, szoval, ott azert kell izzadni a 300 folotti forgalomhoz.
Es tudom, hogy szemet multik, meg minden, de valahogy meg tudom erteni a upc-t...
Foleg, mert ahoz, hogy ilyen levelet kapj, tenyleg 1tb folott kell forgalmaznod.. Felfele is.
Es azt is tudom, hogy "a letoltes nem illegalis!", de meg br ripben is rengeteg az..
Es a vegso erv: ez a dolog benne van a afsz-ben. Amit illik elolvasni. Az meg, hogy az sok betu, hat... az elet kegyetlen.

Miért érted meg az upc-t? Lenyomják az user torkán a 240 mbitet, amit nem is bírna el az infrastruktúrájuk ha mindenki kihasználná rendesen, ezért apróbetűznek. Ahelyett, hogy azt mondanák, hogy ezt kapod ennyiért...

Lehetne úgy is meghírdetni a csomagot, hogy 300 Gb adatforgalommal. Nem volna muszáj odaírni azt, hogy korlátlan, hogy aztán apróbetűvel a huszadik oldalon elmagyarázzák, hogy számukra az mit jelent valójában.

Ez pusztán arról szól hogy mégegy kis plusz pénzért eladják az usernek azt ami neki nem kell, és amit a szolgáltató nem is tudna adni...

Nem tudok róla, hogy az elmúlt években akár egyvalakit is korlátozott volna a UPC havi 1-2 TB használat mellett.

Különben hatalmas korlátozás lehetett, ha ez ember észre sem veszi. ;)

Nem szokta amugy. Meg jellemzoen ha tenyleg lassitashoz kell nyulni, akkor a garantalt minimumra lassitjak a netet. Es ugy meg a hozongo ugyfelnek vedheto hozongesi felulete sem marad.
Nagyon extrem esetben meg szerzodesszegesre hivatkozva felmondjak az egeszet. De ahoz nagyon sok kell. Nem is tudom, valaha volt-e ilyenre pelda. 1-2, vagy meg annyi sem.

Nem igazán tudok olyan esetről, hogy fair use-on belül korlátozott volna bárkit a cég. És fair use alatt nem az apró betűs 300 gigát értem, hanem az 1-2 terát.

+1

Ki mondta, hogy korlátozott? Én csak azt mondtam, hogy pofátlan, hogy nevezik valahogy a csomagot és mást értenek alatta.

Tessék olvasni: a levélben csak arról írnak, hogy ezt megtehetik. Kérnek, méghozzá kulturáltan és szépen:

"Ennek megfelelően az Ön által előfizetett internet-hozzáférési csomaghoz rendelt sávszélességet csökkenthetjük, azaz adatátviteli – jelen esetben különösen a feltöltési - sebességét maximum 90%-os mértékben lassíthatjuk az adott hónap végéig."

Erre az üf. (K. Józsefen messze túlmutató módon) hogy reagál? "Hát az anyátokat..." Szerintem valami félrement az üf. szocializálódása során...

Az "apro betu"* is a szerzodes lenyegi resze.

Ez megint egy "a felhasznalo/vevo nem tud/akar olvasni, tehat az elado/szolgaltato a hibas" tipikus eset.
Raadasul.
Ahogy mar valamikor meg lett allapitva, a korlatlan az egy nagyon rugalmas kifejezes. Jelenthet idoben korlatlansagot is.

De termeszetesen ahogy erzed. Neked van igazad. Hiszen neked _jar_ a korlatlan, folyamatos 120megas net, a nap 24 orajaban, 6200 forintert.
A upc meg majd megoldja, hogy mit is kezdjen azzal a helyzettel, ami most van.
Hint: valoszinuleg semmit sem fog tenni, mert nem eri meg neki foglalkozni az egesszel.

Hint2: Ebbol a szempontbol a digi lenyegesen jobb. Ott ugyanis nincs ilyen adatforgalom korlat a szerzodesben.

Az en velemenyem szerint, a upc bekaphassa, hogy ennyire alacsony hatart szab, mikor mar 240-es netje is van (ez meg a 30-60-as netek idejebol maradt, manapsag mar boven nem realis, a 1-1,5tb inkabb, imho) masreszrol, nevetseges, hogy anyazod a upc-t, amikor alairtal valamit, anelkul, hogy elolvastad volna. Igen, tudom, hosszu, meg minden.
De van errol egy kiemelkedoen undorito South Park resz is, hogy miert olvasunk el mindent, amit alairunk.

*Nem apro, csak a rengeteg oldalas szerzodesben nincs baromi vastagon kiemelve.

Ha már 240 Mib... Nekünk van UPC Bussines, mi szívesen átállnánk rá mert nekünk _kell_ az a plusz upload sáv a két telephely között, amit ad (mert nem tétel az a havi +2x1-2000 huf vagy mennyi), csak az azzal járna, hogy kapnánk új IP címet, ami miatt bukta az egész, mert elég sok partnerrel kellene egyeztetni...

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Úgy látom nem jött át az üzenet. Nem azért anyázom az UPC-t, mert aláírtam valamit, amit nem olvastam el, hanem azért, hogy ilyenekkel trükköznek. De nem is szántam az anyázást komoly felháborodásnak, főleg azért nem, mert mint írtam valójában nem is éreztem, hogy ténylegesen korlátoznának. Egyszerűen viccesnek/zavarónak/tipikusnak találtam a hozzáállásukat, miszerint megcímkéznek valamit valahogy, nyilvánvalóan azért, hogy jobban el tudják adni, és külön írják le, hogy valójában az ő fogalomtárukban mi micsoda.

Lehetne a termék neve "120 mbit internet 300 GB adatforgalommal". Nem hangzana rögtön olyan jól, de pontosabb lenne.

Lehetne a termék neve "120 mbit internet 300 GB adatforgalommal

Lehetne, de a nagyvállalatoknak mindig az lesz az érdeke h. te legyél átverve és fizess sokat.

Olvasni, azt tudsz? Egyébként meg nem, nem lehetne ez a neve, mivel 300GB fölötti adatforgalom is lehetséges. A 300GB elérésekor a korlátozás jogi lehetőségét teremtették meg a megfelelő pontnak az ÁSZF-be illesztésével, amely pontot csak a kirívóan magas forgalom esetében alkalmazzák ténylegesen - jelen esetben is csak erre a _lehetőségre_ hívták fel a figyelmet.

Tudom nem UPC, de multkor kaptam uzenetet a Vodafone-tol, hogy az eddigi 0.01Mbit/s-ot, tenyleges 0.00Mbit/s-ra modositja adattullepes eseten.

Ez azert fajo, mert 0.01Mbit/s-nal ha lassan is, de lejottek az emailek, es ment tovabb az elet. (az, hoyg az email 20perccel kesobb erkezik, az altalaban nem mervado).

En pl. szivesen felmondanam a 2 ev huseg fennmarado par honapjat, mert pont emiatt ott is hagynam oket. De sajnos azt is leirtak, hogy nem keletkezik felmondasi jogom.
Pedig amikor kotottem tobbszor is rakerdeztem, hogy ugye "csak" sebessegkorlatozas lesz.

Es most is annak hivjak. No comment.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

"Lehetne a termék neve "120 mbit internet 300 GB adatforgalommal". Nem hangzana rögtön olyan jól, de pontosabb lenne."

Miert lenne, ha nem korlatoztak?

Nem korlatozzak, csak felmondjak a szerzodest. Mi a gond vele? :]

Tbh en akkor is anyaznam az UPC-t, ha elolvastam volna az aprobetus reszt. Ugyanis ez egyszeruen csak atveres. Valami vagy korlatlan, vagy nem. Nem lehet csak kicsit terhesnek lenni.
--
Ki oda vágyik, hol száll a galamb, elszalasztja a kincset itt alant:

()=() 
('Y') Blog | @hron84
C . C Üzemeltető macik
()_()

Ennél azért valószínű kicsit árnyaltabb a dolog. Nem csak UPC, úgy általában
- Az, hogy ezt sehol nem írják ki legalább az általános tech paraméterek közé, az kurvagáz (mondjuk itt: http://www.upc.hu/kabel-internet/fiber-power-120/) (igazából már a hirdetésen is ott kellene legyen)
- Az, hogy van, az önmagában azért talán még elfogadható, a technológia ilyen.
- A mértékével viszont több baj is van
- Egyrészt az időben korlátlan duma fentebb rusnya aljas kibúvó csak. Időben korlátos net ma már nem létezik, egyértelmű, hogy mindenki adatot ért alatta, és ezt is akarja sugallni, ezzel egy kicsit is egy békánál értelmesebb bíró a picsába hajtana el akárkit.
- Másrészt szerintem azért ez akkor elfogadható, ha egy korlátlannak reklámozott izébe a normálisan (vagyis nem csak csodabogarak által elvárt) mennyiség bőven kényelmesen belefér. Azért ha valamit azzal hirdetnek, hogy "Legyen szó zenékről, programokról, HD filmekről…ennek a csomagnak semmi sem akadály!", ott már kicsit csükcskös, hogy tizenpár BDrip sok lesz.
- Harmadrészt meg azért szerintem illenék ennek nagyjából pariban lenni a sávszéllel. Namost, ez max csövön 5 és fél óra, de a garantált 30 mbiten is kb 22. Ami azért havi kerethez képest kicsit karcsú :)

Te hányszor is lépted túl a 300 gigát, és ebből hányszor korlátozott le a UPC?

Egyszer sem, nem is vagyok upc előfizető (pedig van olyan, ahol nem bánnám, ha lehetnék). Viszont szoktam apróbetűst olvasni, éppen azért, mert az állítja be rendesen a kereteket. Volt, akivel azért nem kötöttem többekközött szerződést, mert ugyanez a nonszensz jött ki a matekból ott is, meg még bónusznak bennefelejtették, hogy háztartásonként 2 számítógép, vagy valami hasonló kőkori hülyeséget.

Egyébként pedig éppen azért, mert az ASZF a mérvadó, szerintem viszonylag lényegtelen, hogy az UPC hányszor él ezen jogával, és hogy most éppen "jófej", és nem csesztet. Mert aztán jön egy olyan középvezető, aki spórolni akar a BIX linken egy kicsit, a jófejség megszűnik, neked még van másfél éved.

Most te jössz, bármi érdemi a fentebbi, direkt kiemelten általános felvetésekre?

Sajnos nem tudok érdemben hozzátenni, mert nem érint a probléma. Kicsit sem. Az utóbbi hónapok forgalmi adatai (többen használjuk, több géppel):

Month SumMB DlMB UlMB
2014.08 209619 180357 29262
2014.09 108989 96876 12113
2014.10 126864 99492 27372
2014.11 108892 91624 17268

> Mert aztán jön egy olyan középvezető, aki spórolni akar a BIX linken egy kicsit, a jófejség megszűnik, neked még van másfél éved.

Elég jó rálátásom van a UPC belső működésére, ehhez _nagyon_ sok középvezetőnek kéne egyszerre lecserélődni.

szerk: ja, és a fentiben benne van öt négy darab laptop biztonsági mentése CrashPlan cloudba.

"Sajnos nem tudok érdemben hozzátenni, mert nem érint a probléma. Kicsit sem."
Értem, tehát ha neked még belefér, akkor nem lehet probléma. Nem baj, hogy direkt generalice kérdeztem, hogy ez a mérték rendben van-e, értelmes keret-e, mire te jöttél azzal, hogy dehát nem tiltottak ki.

"Elég jó rálátásom van a UPC belső működésére, ehhez _nagyon_ sok középvezetőnek kéne egyszerre lecserélődni."
Látod, pont ezt próbálom magyarázni, hogy ez engem, mint fogyasztót nem érdekel. Sem az UPCnél, sem máshol. A köztünk levő viszony tekintetében szerződés, meg az aszf a mérvadó. Az, hogy te az UPCbe belelátsz, és szerinted így van, már elnézést, de a lőtéri döglött kutyát se nagyon. Pontosan azt mndodod, hogy "ugyan oda van írva, de ezt úgyse fogják számonkérni, bízz benne". Miért tenném? Ha úgyse fogják, minek van ott?

Egyébként pedig tapasztalatom szerint egy multicégnél -- márpedig tekintve, hogy mi főleg telkóknak szállítunk be, láttam már pár ilyet közelről -- bármikor jöhet egy olyan megmondás, ami azt eredményezi, hogy egy ilyet a jövő hónaptól véresen komolyan kell venni, mert valaki odafenn böffentett egyet reggeli után. Na most akkor, 1:1, szerintem ez, szerinted az. Mi is fog számítani?

http://www.upc.hu/kabel-internet/savszelesseg/

Apró betűs részben:
"...A fentiek figyelembe vételével a Szolgáltató túlzott mértékű használatnak tekinti azt az esetet, amikor az előfizető adatforgalma egymást követő három hónap átlagában a 300 GB forgalmi mennyiséget meghaladja (extrém használat)..."

Emelhetnének ezen... pár óra alatt elérhető mostmár a "limit"

De a reklámba lehet mellet döngetni, h. 120 megabit meg KORLÁTLAN.

Remélem a GVH megb*ssza őket is 100 millióra..

De valószínűleg nem fogja. Gondolom egy emeletnyi jólképzett tetves jogász dolgozik izzadva az ÁSZF-en, h. per esetén ne lehessen belekötni. A modern kor nyelvművelői (kitekerői a szavaknak).

Mivel nem adatforgalmi korlátnak titulálják ezt a 300G-t, hanem extrém használatnak, ezért simán hirderhetik korlátlanként.
T-nél is van extrém használat, ha jól rémlik, ott is 300G a limit.
Tudtommal, Digi az egyetlen akinél nincs ilyen extrém használatos kitétel az ÁSZFben :)

Mivel nem adatforgalmi korlátnak titulálják ezt a 300G-t, hanem extrém használatnak, ezért simán hirderhetik korlátlanként.
T-nél is van extrém használat, ha jól rémlik, ott is 300G a limit.
Tudtommal, Digi az egyetlen akinél nincs ilyen extrém használatos kitétel az ÁSZFben :)

Ez a 300 GB azért vicces, mert emlékeim szerint kb. 10-12 évvel ezelőtt megesett, hogy a T-Home* felbontotta több ügyfelével a szerződést az extrém használat miatt. Akkor ez –, emlékeim szerint – 240 GB volt. Azóta már többszörösére nőtt az átlagos eléréséi sebesség, de a korlát nem változott lényegesen. Igaz, hogy most más cégről van szó, de ez akkor is érdekes.

A posztolónak: Ha nem szereted az ilyen „átveréseket”, akkor bontsd fel a vezetékes előfizetésed, és fizess elő valamelyik mobil csomagra. Ott legtöbb csomagban konkrétan meghatározzák a forgalmazható mennyiséget, ami után lassítanak. Állítólag be is tartják az ígéretüket . Igaz, hogy a forgalmazható adatmennyiség nagyságrendekkel kisebb mint a 300 GB, de legalább nem kell bizonytalanságban élned. :-) Nem idegeskedsz, így talán tovább is élsz.

*: Akkor még nem így hívták, de a fene se tudja követni az állandó névváltoztatásukat.

-----
(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

> ami után lassítanak.

Mostmar vagy 2 honapja a vodafonnal tenylegesen 0.00Mbit/s-re "lassitanak". Azaz ha turelmes vagy se jon be semmi. Emailt se lehet kuldeni.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

hanem extrém használatnak, ezért simán hirderhetik korlátlanként

Erről beszéltem, mikor azt az emeletnyi nyelvész-jogászt elküldtem a k*rva édes anyjába.

Köcsög Józsefet hallottuk. Javaslom, tanulj meg olvasni, mert ha nem teszed, akkor marha nagy meglepetések fognak még érni az életben...

En meghallgatnek egy hozzaertot is.
Mi a matematikai kulonbseg az extrem hasznalat es az adatkorlat kozott?

Mindenfele erzelmek nelkul, gondold at es ugy valaszolj. Nagyon szivesen elolvasom a valaszodat.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Hint: fair use. Ha a tevékenységed veszélyezteti a többi felhasználónak _járó_ szolgáltatás teljesítését, akkor 3.1415926csán fognak rúgni. Méghozzá jogosan. Tudod a való élet nem csak matematika. Sőt.

amit ki lehet GB-ban fejezni. Ez mennyi is lenne? Napszaktol fugg?
Valamit csak irni kellene, hogyha van korlat.

Ha napszaktol fugg, akkor miert az elmult harom honap atlagat (es az adott honap osszadatmennyiseget) nezik?

Ha eleg az adott honap adatmennyiseget nezni, akkor bizony ez kifejezheto GB-ban. Tehat van adatkorlat.

Ez a veszelyeztetes kamuduma. Mondjak autos hasonlatot?:)

Azt azert ugye vagod, hogy 0.9Mbit/s folyamatos internethasznalat mellett elmegy egy honapban 300GB.
A 0.9 a reklamozott 120Mbit-tol egy kicsit messze van. En itt aranytalansagot velek felfedezni. Te nem?

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Van ilyen, megy is miatta néhágy subthreaddel arrébb a sírás. 300 giga.

Az elvi lehetőség megvan, hogy 300 giga után korlátozzanak, de ez kb. példátlan manapság.

Osszefoglalva:

1. Van 300GB az adatforgalmi korlat, a korlatlankent hirdetett internetcsomagban
2. Mar 0.9Mbit/s-mal elerheto az adatforgalmi korlat, egy 120Mbit/s -os internetelofizetes eseten
3. Jogilag és technikailag elo van keszitve az internetszolgaltato oldalan.
4. 10 evvel ezelotthoz kepest nem valtoztattak a limiten erdemben.

Az osszes tobbi, "fair use", "mertektelen", mas felhasznaloknak "jaro" internet (ez kb. olyan, hogy a bliccelok miatt draga a BKV jegy:)) korites az a mesedelutan.

Ez egy rossz gyakorlat, es ra kellene venni a szolgaltatot, hogy valtoztasson rajta.

Pl. a pillanatnyi maximum sebesseg 1/10-at lehessen folyamatosan kihasznalni. Pl. egy 120Mbit/s internetnel ez havi 3.7TB adatforgalmat takar.

Es akkor nincs keccmecc. Garantal egy folyamatos hasznalatot pillanatnyi maximummal.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

"Ez egy rossz gyakorlat, es ra kellene venni a szolgaltatot, hogy valtoztasson rajta."
Menj at mas szolgaltatohoz. Ha kelloen sokan igy tesznek, a szolgaltato is valtoztatni fog.

> Ha kelloen sokan igy tesznek

Naivsag azt feltetelezni, hogy a vilag gondolkodo emberek osszesege.

Ha nem hiszed el, nezz meg egy random youtube video commentjeit.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Tehat elvarod, hogy a szolgaltato gondolkodjon helyetted. O megtette. Nem tetszik? Akkor gondolkodj a szolgaltato helyett es ne szidd. HTH.

De banyek, ti azt nem vagytok hajlandóak megérteni, hogy a 10 Mbps és a 100 Mbps között nem a _mennyiség_ a különbség, hanem a sebesség. Nem az vesz nagyobb csomagot, aki tízszer annyit akar forgalmazni, hanem aki tízszer olyan gyorsan akar.

Nekem is 60-as netem van, mégis bőven megáll a letöltés havi 1-200 giga alatt, pedig többen használjuk, és bőven van benne streaming. Ja, és átlag havi egy online vásárolt Xbox One játék, ami helyből van negyven giga.

Jó hogy mondod, meg is nézem, mi a mostani Free with Gold 360-ra.

Az a 120Mbit/s a maximum. Ami jogalapként bármilyen szempontból értelmezhető, az a garantált érték. De a lakossági árak kalkulációjánál azzal sem úgy számoltak, hogy minden üf. 7x24-ben használja, mivel a teljes hálózat sem úgy van összerakva. (Gondolj bele: egy lépcsőházban van mondjuk 40-60 lakás. Ez, ha mindet 120Mbit-tel számolod, akkor is ~5-7Gbit lépcsőházanként...

Mint korábban írtam, menj el bármelyik szolgáltatóhoz, és kérj ajánlatot az általad elképzelt szolgáltatásra (7x24-ben kihajtható garantált x Mbit/s)...

Hasonlat: az áramhálózat sem úgy van méretezve, hogy mindenki egyszerre rákapcsolhassa az összes fogyasztót. A bankok sem úgy vannak kitalálva, hogy mindenki egyszerre kivehesse az összes betétet. A vízhálózatnál sem lehet egyszerre az összes csapot megnyitni úgy, hogy ne történjen a szolgáltatásban minőségcsökkenés. Stb.

Mind az aramszolgaltatonal mind a viznel kiveheted azt a mennyiseget, amire szerzodtel.

Mostanaban neztetek ilyen szerzodest, vagy megint a szokasos "autos hasonlat" lemez szol?

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Akár napszaktól is függhet, hogy mennyi az, ami a közösen igénybe vett és rendelkezésre álló "csőből" egy-egy felhasználó esetén még "fair use" használat.
Ja, hogy neked 120Mbit/s folyamatos forgalom lenne az ideális? akkor fizesd meg azt (hint: aránytalanság). Úgy hívják, hogy bérelt vonali kapcsolat garantált 120Mbit/s sávszélességgel - igaz, az ára nem kicsit lesz más, mint a lakossági internet-szolgáltatásban megszokott összegek.

A problema nem a "fair use"-zal es a 300GB-tal van.

Hanem, hogy nem ugy van reklamozva, es emiatt nem lep a tokukre senki.
Es most azt hagyjuk, hogy hirtelen minden vasarlo ontudatra ebred...

Az megint egy masik kerdes, hogy a 300GB-os limit jar az osszes elofizetesre, ha 20Mbit-et kersz, vagy ha 120Mbit-et. Es ehhez a hatarhoz erdemben nem nyultak X eve.

A "fair use" meg igazabol mendemonda, sehol nincs leirva, mennyi az annyi.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ismét jelzem, hogy az elmúlt jó néhány évben példátlan, hogy a UPC korlátozott volna egy előfizetőt csak az adatforgalom mennyisége alapján.

Veheted ezt úgy, hogy a fair use határát a 2-3 TB-t forgalmazók sem érték még el.

Ha kicsit utánajárnál a dolgoknak, tudnád, hogy a 300 csak elvi határ, egyébkénr baromira ritka, hogy valakit tényleg korlátozzanak is.

A jogi alapját már letették a korlátozásnak. Ezek után már mindössze egy "multi jóindulatán reménykedni" marad a kedves fogyasztóknak. Ez az ami nyugtalanító. Ami a papíron van, az a lényeg, minden másról lehet beszélgetni tét nélkül egy sör mellett, ha beélesíti a UPC a g*eci módot, bíróság a papírt fogja nézni egyedül.

A jogi alap már évek óta megvan. Sőt, eleinte a 300 giga komolyan is volt véve, majd a korlátozást feloldották, mert a hálózat amúgy bírja.

+1. Par eve ugyanigy a xi. keruletben meg szoltak. ma rendszeres a 400 havonta es nem szolnak. Igaz, en sem igyekszem terrakat elerni.

Amugy nem is kell aszf, eleg a google, parezer topic foglalkozik vele.

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Azért hogy hamar letöltődjön a weboldal.

Es tenyleg korlatoztak?

Nem tűnt fel igazából.

Szóval tolod a warezt ezerrel (igen, tudjuk, mindenki Ubuntut seedel, persze...), amivel nem kevés pénzt, időt, utánajárást spórolsz és még panaszkodsz, hogy az egyébként viszonylag filléres interneten osztozkodni kell.

Jó vicc :)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

> Szóval tolod a warezt ezerrel

Szerinted, igy 2014-ben, tenyleg warez kell ahhoz, hogy az ember elerje a 300GB-ot?

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Upload irányban? Mert itt arról is szó van ám.

Hat igen, en nem is engednek internetet csak upload Mbit/s-mal reklamozni....

En szemely szerint a letoltes sebesseget meg se nezem internetcsomag valasztasnal, csak es kizarolag az upload sebesseget.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

> Hat igen, en nem is engednek internetet csak upload Mbit/s-mal reklamozni....

Ez jól hangzik, csak nincs értelme. SOHO felhasználásban sokkal inkább a letöltési sebesség számít, mert hacsak nem üzemeltetsz otthon szervert, a néhány Mbps feltöltés bőven elég.

Világ tartalomfogyasztói egyesüljetek!

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Oké, értem mire gondolsz, de milyen tartalmat tudsz előállítani*, amihez kell a 100 Mbps upload?

* Nyilván az ÁFSZ megsértése, tehát pl. szerverüzemeltetés nélkül.

Mondjuk azért tudnám értékelni, ha tudnék értelmes sebességgel tolni backupot otthonra szüleimhez...

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Havonta otthoni felhasználásra keletkezik annyi adatod, hogy a differenciális backup mérete a 300 GiB-et meghaladja?

Nem a mennyiséggel van a problémám, hanem a sebességgel. 10/1-es nettől szépen lassan eljutottam a 20/1-ig (pedig csomagot nem váltottam emlékeim szerint). Probléma azzal van, hogy mikor van 2-300 mega, amit fel lehetne tölteni, akkor az egy óra.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Éjjel nem tökmindegy, hogy a backup 5 perc vagy 1 óra alatt végez?

Nem, mivel nem szeretném 24/7 járatni a gépem. Halknak halk, de annyira azért nem, hogy aludni is tudjak mellette.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Aki alszik, aludjon, ne hallgatózzon :-) A problémád ahogy látom az, hogy vékony az uplink - ezzel tessen a szolgáltatóhoz fordulni :)

Nem tudom, ki, hogy van vele, de én elsősorban az interaktív használatban szeretek gyors adatátvitelt kapni - például egy távoli backup, vagy felhőbe szinkron izélő alkalmazás csak limitált sávszélességgel dolgozzon.
A 300GB havi backupra azért picit soknak tűnik számomra, ennyi tényleg kritikus adat nem minden háztartásban keletkezik (havonta és rendszeresen).

Oké, de honnan vettétek a 300G-t? Sebességről beszéltem, nem mennyiségről.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Ez most komolyan kerded?

Egy random mobiltelefonos videonal 10perc 3-4GB-ot foglal.
Ezt mondjuk meg szeretned osztani XXX-szel (ide helyettesitsd be akit szeretnel).

Vagy most elokerul az a lemez, hogy ne HD-ban toljuk, mert az csak a Youtube kivaltsaga, vagy a Hulu-e?

Ha barmit szeretnel letrehozni, rogton elokerul, hogy silany, null feltoltessel szivunk. Raadasul adatkorlt van mindenhol.

Egyebkent en meg btsync-ezek 4 kulonbozo internetelofizetesre, es bizony az egy 1TB-os adat megmozgatva. Kvazi privat felho.

Persze amikor a laptop a helyszinen van, akkor LAN-on megy a sync, igy nem minden az interneten keresztul megy.

Az a legkarosabb, hogy azert nyomatjak a nagy sebesseget, hogy a userek ne vegyek eszre, hogy a programok logikajanak jo resze mar felhoben van.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

300G feltöltést? Igen.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Azért a fossáreklámozott "legyen mindben a cloudban" világ mellett ennyire azért ez nem egyértelmű. Vagy legalábbis egyre kevésbé.

Szóval aláírtál egy szerződést, minden aszerint zajlik, és te - bár korábban elfogadtad, hogy ez fog történni -, most nyílvánosan próbálod lejáratni azt a felet, aki tartotta magát a megállapodásotokhoz...?

Ez ezért szánalmas.

En ezt nem ertem. Az emberek nem olvassak el az ASZF-et, igy aki el is akarna olvasni annak nincsen mar piaci szereplo, akihez mehetne.

Szoval vagy van a jogasz-ASZF, vagy a nagy semmi.

Szerintem a hoborges nagyon is helyenvalo: figyelemfelhivas mindenki reszere, hogy tudatossuljon, hogy az ASZF-ben van ilyen.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

A figyelemfelhívás helyénvaló. A hőbörgés nem.

Nehez hoborges nelkul figyelmet felhivni.

En hianyolom az arva kislanyt, a menhelyes kutyat es a tonkretett csalad kepet az osszefoglalobol. Ugy meg jobban uthetne.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ezeket mi is kapjuk, de még sosem korlátoztak. Nem kell vele foglalkozni...


Bye Bye Nyuszifül - DigitalOcean referrer, mert az jó