Vonalkódolvasót keresek

Fórumok

10 ezer forint alatti vonalkódolvasót keresek, ami tökéletesen működik Ubuntu 14.04 alatt. Lehetőleg mindenféle beállítás nélkül működjön együtt a LibreOffice-szal. Ha tudtok, kérlek pontos típust írjatok. Köszi!

Hozzászólások

Ezek általában USB HID kompatibilisek, tulajdonképpen egy billentyűzetet és annak számbillentyűit emulálják. SZVSZ kb. bármelyik működik vele, de majd írnak konkrét típusokat.

Ez sem olyan biztos, hogy fontos linux alatt.
Valószínű, hogy több különböző azonosítójú "billentyűzet" különböző kiosztásonként is felvehető.
Egérre van valami emlékem, hogy típusonként más-más görgőbeállításokkal felvette az ember, majd kényelmesen használta a különböző típusokat.

1 percig keresve, úgy néz ki megoldható:
http://askubuntu.com/questions/337351/two-keyboards-two-language-layouts

Pénztárgépcentrum, Zebex cuccok 10k alól indulnak. Működik, tud magyar karaktereket is.

Zebex Z-3220-as volt szerencsém kipróbálni Ubuntu 14.04.2-n. Angol billentyűzetkiosztással működik, ha az eszközt is átkonfigurálom. Az ablakokhoz szerencsére külön beállítható, hogy milyen kiosztással működjön, de ez így sajna nem felhasználóbarát megoldás. :( Olyan lenne az igazán jó, ami csatlakoztatás után egyből "pik-pak" működik.

A vonalkódolvasók nem pikk-pakk működnek valamilyen layout szerint.
A felhasználói kézikönyvben (nyomtatott, ha nincs, pdf-ből nyomtasd ki a lényeget) vannak speciális programozó vonalkódok, amikkel fixen beállítható minden szükséges paraméter.
(nem bonyolult, általában 3-4 lépésben programozható minden alapvető dolog)
A hivatkozott ZEBEX készülék manuálját itt töltheted le:
http://www.zebex.com/Product/documents/ProgrammingGuide_CcdLaser.pdf

Mivel a könyv szerint nem kezel magyar bill. kiosztást, én aktiválnám a numerikus billentyűzet emulációt, abból hagyományos vonalkódoknál (ami üzletekben egy terméken gyárilag előfordul) nem lehet baj.
-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"

Igen, ezt ismertem. Így sikerült életre kelteni.
Numerikus billentyűzet emulálás alatt mit értesz? NumLock gomb?
Egyébként a teszt úgy működött, hogy dobozból kivettem, rákötöttem egy Windows-ra és működött szépen. Semmit nem kellett beállítani. Rátettem a laptopomra és csak új sorok jelentek meg minden olvasás végén.
Ezért kinyomtattam a neten az általad is linkelt PDF-et, azzal beállítottam angol kiosztásra az olvasót és a laptopot, majd működött. A kényelmetlenség ott kezdődik, hogy nem én vagyok az elsődleges felhasználó (csak beugró vagyok egy kis időre), így használat után megint előveszem a beállítópapírt és vissza kell konfigolnom nemzetközi kiosztásra, hogy Windows alatt is jól működjön.

Ha pl. "angol" kiosztás van beállítva, akkor a 0 helyett ö lesz írva. Viszont, ha numerikus pad helyén gépel akkor a 0 is jó helyen lesz. A numpad-os bevitelt kipróbáltam egy külső numpaddal. Ha be volt kapcsolva mindkettőn a NumLock akkor szépen ment a dolog, semmi érdekes nincs benne. Viszont, ha nincs bekapcsolva a NumLock akkor arra az időre amíg nyomtam a numpadon a gombot, addig bekapcsolódott. Notebook-nál ez azt jelenti, hogy nem gépelhetsz közben semmiképp, ha osztott a beűkkel a numerikus rész.
Min szeretnétek használni? Windows / Linux?

Az alábbi beállításokat javaslom megnézni:
-CP19
-KL00-tól KL15-ig
-IC00 esetleg IC02

Köszönöm a javaslatokat, ki fogom próbálni.
"Min szeretnétek használni?" Mindkettőn. Az lenne a "normális", hogy a két rendszer között ne kelljen állítgatni az eszközt. Azt viszont elfelejtettem leírni, hogy két laptopról van szó és egyiken sincs külön numerikus billentyűzet.