Linux, Samba4, Freeradius + Win 8.1

 ( hnsz2002 | 2014. október 21., kedd - 10:30 )

Sziasztok!

Nem tudom találkozott-e már valaki a jelenséggel:
802.1x-es authentikáció van a wifi hálózaton, sambás tartomány, a sambahoz ldap-on kapcsolódik a radius, onnan authentikálja a felhasználókat. Ez működik is.
A probléma a 8.1-gyel van, login előtt. Ahhoz, hogy tartományi userrel belépj (aki még nincs cachelve a gépre), ahhoz szükség van a domain controllerre, azt meg csak wifin keresztül lehet elérni, tehát először be kell lépni wifire. 8.1-en az a jelenség, hogy bár a csatlakozás sikerül, azt mondja hogy "Nincs internetkapcsolat", illetve sárga felkiáltójeles a wifi ikon. Ettől függetlenül felkapcsolódott, és eléri a sambat, mert bármilyen userrel be lehet lépni, viszont a felhasználóknak rendszeres probléma, mert ő csak egy hibát lát, és többnyire ezután már meg sem próbál belépni. (Egyébként belépés után eltűnik a sárga felkiáltójel, és működik is minden rendesen.)
Kerestem, de igazából nem tudom mi lehet ennek az oka, hogy azt látja nincs "rendesen kapcsolat".

Valaki futott már ilyenbe?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nyugi, ugyanezt a problémát megcsinálja Win 8.1 és Windows Server 2008R2 között is!! Még LAN-on is sárga felkiáltójeles a hálózati ikon! Van hogy 5 másodperc, de van, hogy 1 percig is felkiáltójeles a hálózati ikon! Természetesen ha belép a user eltűnik a felkiáltójel! Windows 7,8, 8.1-nél a mai napig is van hogy felkiáltójeles hálózati ikon mellett Interneteznek a userek, azt egyszer csak megjavul minden varázsütésre!

Értem, csak ez így szar... Magyarázd meg a usernek, hogy azt a hibát szarja le, attól az még megy.
De egyébként olyan is előfordul, hogy még az elején "Hálózat követelményeinek ellenőrzése", majd bedobja minden további nélkül, hogy nem sikerült kapcsolódni. Aztán rápróbálsz mégegyszer, meg mégegyszer, és akkor másodjára-harmadjára jó lesz. De van hogy nem, és restart kell.
--
The Community ENTerprise Operating System