["megoldva"] Router konfigurálása ha már "van egy"

 ( mortein79 | 2014. október 6., hétfő - 10:16 )

Üdv

Kollégám behozott egy routert, hogy nézzük meg működik-e. Van rajta egy papír, a címe 192.168.1.1, nyilván. Viszont itt már van egy hálózat, ahol a routernek szintén ez a címe. Jól sejtem, nem tudom kipróbálni az "idegen" routert a mi hálózatunkra dugva, csak ha pl.: a desktopomból kihúzom a lankábelt, rádugom ezt a routert, és úgy nézem a 192.168.1.1-et? Vagy van valami más megoldás?

(Igazából csak egy AP, egy landugó+egy antenna, valami LinkPro.)

Szerk.:Köszönöm a hozzászólásokat, "megoldódott", nem tudjuk elérni sehogy sem, valószínűleg további próbálkozást igényelne, viszont egy óra múlva egyhetes szabadságra megy, úgyhogy újat vesz, DHCP, aztán ennyi... Majd megkérem hogy ezt hagyja itt, és még piszkáljuk esetleg, hátha mégis...

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Dugd rá közvetlenül a saját gépedre úgy, hogy valamelyik LAN portra csatlakozol, jelentkezz be, állítsd át a router LAN ip-jét 192.168.0.1-re, kapcsold be a DHCP-t, a saját gépeden is DHCP-re állítsd a címkérést, majd a WAN beállításoknál automatikus címkérésre (vagy hasonló megnevezésűre) állítsd a beállítást, utána a meglévő hálózat azon kábelét, amit kihúztál a saját gépedből, dugd a router WAN portjába.

Szükséges plusz anyagok: 1 db. utp patchkábel a saját géped és az új router közé.

Ha minden rendben, és a gépeden keresztül kilátsz a netre, a router működik. Otthon majd az illető állítsa be a saját szájíze szerint.

--
Coding for fun. ;)

Ok, megpróbálom. Bár az "otthon állítsa be a saját szájíze szerint"-rész megoldhatatlannak tűnik. Ha nem úgy állítom be neki, hogy bedugja és megy, vesz egy újat...

Ha a wan oldalt lehúzod, be tudod állítani neki konyhakészre.
--
Coding for fun. ;)

ha adsl/pppoe-e van akkor aztán vehet újat halál nyugodtan, akkor se fog menni :)
komolyra fordatva a szót, azért az isp szerződést vigye be hacsaknem UPC van nála mert ott csak kap egy ip-t oszt jónapot

Es remelem, ezt meg nekem adja...
Megjegyzem, az osszes routert meg ilyesmiket be kell allitani othon, sajat szajiz szerint... Es ha nem ert hozza, akkor keressen valakit, aki igen..
(Meh, olcso informatika...)

Ha vesz egy újat, azt is be kell állítani. Hacsak nem felel meg neki a minden oldalon DHCP beállítás. De azt meg te is meg tudod csinálni. Elég hozzá a reset gombot nyomva tartani vagy 10-20 mp-ig.

--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox