42U+ rack szekrény elhelyezés (+ esetleg szekrény bérlés) - kedvező áron hol?

Sziasztok!

42U vagy nagyobb rack szekrény elhelyezés (akár bérléssel) érdekelne kedvező áron.

- Az energiaigény elég alacsony, csak néhány mATX 1 processzoros szerver lesz benne, kb. 10 diszk összesen, a nagy része kis energiafelhasználású eszközökkel lesz kitömve. Emiatt valószínűleg jobban megéri a mért áramfogyasztásos megoldás.

- Internet kapcsolatnak 1 db átlagosan 200Mbit-es, de gigabit portsebességű (osztott gigabitnek szokták hívni) bőven elég. Csak 1db IPv4 cím kell.

- Nem ragaszkodok Budapesthez, ha autópályán gyorsan elérhető a helyszín (preferencia: M2, M3, M1-M7, M5-M6 már kevésbé).

- Nem kell szuper-extra-redundancia, maga a rendszer sem redundáns ami fel lesz építve a racken belül. Egy szünetmentesnek és klímának azért örülünk. :)

- Ha valaki polcos megoldást tud ajánlani a rackesnél kedvezőbben, az is szóba jöhet, viszont ahogy fent is írtam, itt sok kicsi eszköz (2-3 db / unit) elhelyezéséről van szó.

- Ahogy a címben is írtam, fontos a kedvező ár.

Javaslatokat várok ide a topicba, szolgáltatók közvetlen megkereséseit szívesen fogadom privátban is.

Ugyanitt használt 42U vagy nagyobb rack szekrényt is keresek olcsón... :)

Üdv,
Gergely

Hozzászólások

Nekünk van GTS-nél Egy bérelt szekrényünk, benne 1 2U storage, 3x2U DL380 G7, 4x2U G4, egy desktop gép és egy mentőegység. 100 MBit van rajta, ezt saját switchen osztjuk. Pontos árat nem tudok, de 100 alatt van havonta. Persze minden táp kap áramot, nem csak gépenként egy. Ez a G7 gépeknél 750W / dugalj...
-------------------------
neut @ présház

A G7-esek esetén iszonyatsok per táp... Alapból 460W-os táppal jön és van bele 750-es és 1200-es opció is a brutáliskódóaknak. Nekünk se G6-os, se G7-es gépet nem sikerül tartósan 150-180W fölé (szumma, tehát feleződik a tápokon) tornázni, igaz csak E-s cpu van bennük és relatív kevés memória, de diszkből simán 10 felett van mindkettő és az egyikben egy extra SmartArray kártya is van. Az tény, hogy nincs is széthajtva egyik sem. Tudom, hogy van ahol lazán kitekernek egy ilyen gépet, de a 750W-os táphoz már jó eséllyel X-es proci kell meg soksok memó, hogy legyen értelme. :)

GTS-Budaörs: GTS-nél lehet egyeztetni az üzletkötőkkel árak és szolgáltatások terén. Célszerű egy üzletkötővel beszélni. Rugalmasak és sok más hasznos szolgáltatásuk is van.

Deninet: Victor Hugo utcában vannak. Nekem a tapasztalataim jók. Áramkimaradás nem állt meg a szerverem soha. Gyorsan reagálnak, ha kell. Tudsz területet is béreni és rack-et is sztem.

A többiekről nem tudok nyilatkozni.

En ha jol ertem, nem szolgaltatok neveit kered random modon (mert azokkal van neked is tapasztalatod epp eleg), hanem olyan szolgaltatoket, akik kifejezetten ebben a temakorben rugalmasan allnak a dologhoz. Jol gondolom?

Csak mert az elobbinel mindenki beirja a kedvencet, az utobbihoz viszont elso kezbol kell informacio, amihez valojaban viszonyleg kevesen tudnak hozzaszolni.

t

ha alacsony az energiaigény, szerintem jobban jársz mért fogyasztással.
~50Ft/kWh áron kapod a delejt (ami tartalmazza a szünetmentesítés és klimatizálás díját is)

Milyen összegben gondolkozol bérlet esetén?

A lehető legkedvezőbb áron szeretném megoldani. Mint írtam fentebb, elég rugalmasak a követelmények (akár salgó is szóba jöhet).

Sok kis eszközt (2 db / unit) és 3-4 mATX szervert kell úgy elhelyezni, hogy legyen egy közös gigabites uplinkjük (amit nem fogunk kihajtani).