BitTorrent Sync Dropbox helyett

 ( procika | 2013. november 23., szombat - 21:55 )

Sziasztok!

Használja valaki a BitTorrent Sync-et több eszköz között adatok szinkronizálására?

A laptopon tárolt adataimat szeretném az itthoni Debian-t futtató "home server"-el szinkronban tartani. Az itthoni gépek Samba-n át érik el, de a laptop jó lenne ha mindenhonnan szinkronizálna. Mentés is a szerverről van egy Raspberry+USB winyó párosra.

Mennyire biztonságos ez? Ahogy kipróbáltam csak egy hash van és abból megtalál mindent. Működött távolról is ( neten át ) nem csak helyi hálózaton. Magyar nyelvű infót nem sokat találtam. Aki tudja a hash-t az gondolom teljesen hozzáfér a tartalomhoz.

Eddig egy ideje Dropbox + encfs kombót használtam, de erre szívesen kiváltanám.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Idézet:
Aki tudja a hash-t az gondolom teljesen hozzáfér a tartalomhoz.

AFAIK aki tudja a hash-t és hozzáfér valamelyik hálózathoz (LAN, DHT, BitTorrent által fenntartott szolgáltatás, ismert hostok), amelyiket engedélyezted. Elvileg úgy pl. teljesen biztonságos, hogy az adott megosztott mappára kikapcsolsz minden elérési lehetőséget és egy gép mint "tracker" működik, vagyis minden másik eszközön az ő címét megadod ismert hostként (otthonra pl. dinamikus DNS-sel), utána a peer exchange-el már le kéne sakkozniuk egymás közt egymás elérési adatait.

BlackY

Talán a Folder preference részben a "Use predefined hosts" rész lesz neked jó. Hostokat lehet portokkal megadni.
Ha nagyon félted az adataidat, akkor titkosíthatod külön őket még azelőtt, hogy megosztanád más eszközökkel is.
Lehet, hogy magát a btsync programot is tudod kódolni, ezt még nem ellenőriztem.
Én egyébként használom a programot otthon belső hálon, megvagyok vele elégedve. Biztonsági mentésnek főleg kíváló ez a megoldás. Csak legyen bekapcsolva a másik gép időnként.

Sziasztok!

Nem akartam új topicot...
A gondom az, hogy egy jó ideje használom itthon a btsync-et. Gyakorlatilag telók és táblagépek fotóinak, videóinak biztonsági mentésére. Nem rég a NAS-on volt egy kis rendrakás és ideiglenesen el kellett távolítanom az Open Media Vault btsync megosztásából a mappákat. Amikor elkezdtem visszaállítani, minden szépen rendben is volt, de elérkeztem a nejem telefonjához Iphone 4S), amin a párom sikeresen frissítette a btsync-et 1.4-re.
Na már most ez nem küld kódot, hanem egy linket, ami biztos jó lenne, ha a gépre szeretném szinkronizálni, de én egy gui nélküli OMV-re szeretném. A linkben ugyan találtam hasonló karakter sorozatot, mint amilyen a régi verzióban a kód volt, de azokkal nem működik. A gúgliban -egyelőre- értelmes választ nem találtam. Használ valaki ilyet?
Ami még fontos lehet, hogy ha nem a Camera Backup-ot akarom, hanem létrehozok egy mappát az OMV-n akkor annak a kódjával elindul a btsync a telefonon (ez csak annyiból lehet fontos, hogy kommunikálni tud egymással az OMV btsync és az iphone-os btsync), de én nem kétirányú sync-et szeretnék, csak egy Camera Backup-ot.
Segítségetek előre is köszönöm!
üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt