10Mbit sávszélességgel szerver hosting?

 ( RichardRS | 2013. július 14., vasárnap - 16:32 )

Sziasztok!

Böngészgetek egy ideje, és arra az elhatározásra jutottam, hogy szükségem lenne egy szerverre, minél kisebb pénzből. Elég lenne nekem 10Mbit sávszélesség is, de VPS nem nagyon jöhet szóba, mert túlnyomórészt drága a nagy tárterület hozzá, nekem pedig előfordulhat, hogy több 100Gb is kellhet. Egy kis forgalmú weboldal futna róla, amit ha később megérné akkor áttudnák tenni 100Mbit -re akár. Osztott 100Mbit is egyenlőre drága, meg felesleges ahhoz a forgalomhoz amire nekem kell. Itthoni "üzemeltetéssel" annyi a probléma, hogy túl sokan használjuk a meglévő internetet, ez sem megoldható.

Tehát röviden a kérdésem, létezik olyan szerver hosting, ami "olcsó" és nagyjából 10Mbit sávszélességet ad? BP -n minden héten járok, tehát nem lenne gond gépet bevinni sem. Külföldi szolgáltatókat is néztem (VPS, gépbérlés), de nem nagyon találtam érdemeset.

Előre is köszönöm a válaszokat.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Írtam privátot.

Ment válasz.

100 Gbyte Skydrive tárhely: 11.000 Ft/év, bemountolod egy VPS-re és boldogság.

biztos jo az IOPS is :-)

(gyk az, hogy kifele 10mbit van, nem azt jelenti, hogy nem trasheljuk romma a backend diszkeket...)

A SkyDrive-on nem tárolhatsz akármit. Azt, hogy mit nem tárolhatsz rajta, a diszk tulajdonosa (M$) dönti el, az ő szubjektív véleménye a mérvadó.
Nem vitatkozik veled, nem is kérdez, és nem is köteles egyeztetni, hogy mi volt ez az egész; ha nem tetszik az, amit ott talál, akkor nemes egyszerűséggel örökre kitilt a picsába, az összes M$ szolgáltatásról. Ja, és mint tudjuk, az amerikai titkosszolgálat is akkor olvasgatja, amikor nekik tetszik.

Erre valami forrást tudnál adni?

"Ja, és mint tudjuk, az amerikai titkosszolgálat is akkor olvasgatja, amikor nekik tetszik."

Mutass olyan szerverhosztingot, ahol erre biztosan nincs lehetősége.

http://answers.microsoft.com/en-us/windowslive/forum/skydrive-files/code-of-conduct-makes-skydrive-not-smart-for/429afd43-29fe-4503-81f7-b5b3f6b16837

Saját tulajdonú és üzemeltetésű gép esetén, magyarországi szerverteremben hosztolva biztosan nincs rá lehetősége az amerikai titkosszolgálatnak, hogy feltűnésmentesen keresgéljen az adataidban. És ugye az volt a kérdező elképzelése, hogy fog egy gépet, belerakja a szükséges diszkeket, és beviszi hostingra.

+1. Én akkor tettem le róla, mikor nem engedte letárolni a .htaccess fájlokat, mert szerinte a ponttal kezdődőek system fájlok.

atw.hu-t és sigmanet.hu-t nézd meg. Utóbbi 100GB, de forgalmi korláttal olcsóbb.

hm. ezt nem teljesen értem. már ~10 000Ft+áfa hó-tól van 100mbps (shared) hosting.
150W/h (tényleges) fogyasztásig.

Ez alsó hangon is ~5000Ft+fa (szerintem 50Ft/kWh alatt senkinek nem jön ki - hűtéssel, szünetmentesítéssel - a villany).
Nyilván a helynek és a net-nek is van díja, de nem hiszem, hogy shared100 -nál "gyengébbet" valaki kínálna...

Pontosan ahogy mondod, ennél olcsóbbat normális helyen nem talál.
Esetleg ha valami kicsi, 50W/h-nál nem nagyobb fogyasztású gép esetén lehet szó némileg kisebb havidíjról.

Írtam privátot ez ügyben neki ...

____________________________
www.szerverplex.hu

Biztosan létezik ilyen, vagy tudnak neked ilyet csinálni... ugyanakkor én úgy gondolom, hogy egy szerver központ költségeiben sokkal többet játszik pl a villany (hűtés/fűtés), mint az internet. Szóval szerintem sokkal olcsóbbra ne nagyon számíts, mint a standard 100Mbit hosting.

Jelentős rész, de azért a TGE uplinkek és az optikai kábelezés és a rendes switchek/routerek beruházási költsége se piskóta.

Még mindig nem az sávszélesség költségét nézed.... 10M és 100M egy gépre jutó költsége ~ azonos.

Az biztos, de én nem is erről beszéltem és a célom se az volt, hogy felsoroljam egy szerverhotel költség tételeit. De már más megválaszolta, ha így se érted, akkor nem segíthetek :)

Igazából a szolgáltatónak édes mindegy h. 10 vagy 100 akár 1000 amit átenged neked ... a hűtés+áram költség nagyobb és általában fix. Ahol lehet alkudozni ott esetleg mért árammal lehet spórolni, de ott meg arra szorzóként ráteszik a hűtési költséget és kb. ott vagy (ha nem többet fizetsz) mint ahonnan indultál.

A legkisebb pénz itthon az 1Ft-os volt, és bár valamilyen rezes ötvözet, abból nem fogsz szervert csinálni. A 100Gbit, vagyis 12.5GB szerintem nem drága, még vps-hez sem. A 10Mbit-es sávszélességet szóközzel együtt is át tudod majd tenni 100Mbit-re, akár fizikai, akár virtualizált gépről van szó.
Az osztott 100Mbit elsődlegesen igény szerint van elosztva, egyenlőre csak akkor osztják, ha mindegyik azt használó gép egyszerre akar maximális sávszélességet igénybe véve forgalmazni rajta.