Használa valaki a Mozilla Sync-et?

 ( dejo | 2013. május 31., péntek - 14:56 )

Már elég régóta több gépen, otthonin és munkahelyin is a Firefox könyvjelzőket, bővítményeket és kevés kockázatot jelentő jelszavakat a Mozilla sync-kel hozom azonos állapotra. Nem mondom, hogy mindig minden tökéletesen működött, de nagyjából megfelelő volt.
Kb. két hete elkezdett akadozni a szinkronizálás. A múlthét szombat óta meg szinte nem is működik.
Az üzemeltetéssel kapcsolatos twitter fiókjukban a legutolsó üzenet május 21.-ei, miszerint a következő éjszaka bővítik a kapacitást.
Előtte egy-két naponta írták, hogy bővítenek, megint bővítenek meg, hogy hálózati problémájuk van amin dolgoznak a szakembereik. De 10 napja csönd van és pont azóta áll az egész!

Törölni akartam az egész fiókom tartalmát, hogy az újraszinkronizálás akkor hátha beindul, de jelezte, hogy valamilyen hiba miatt nem tudják törölni, de később lehet, hogy mégis törlődik. Erre töröltem magát a fiókot. Erre is azt írta, hogy sajnos most nem történt meg a törlés, de az adataimhoz nem fér hozzá senki és majd idővel törlődik.
2 napja csináltam egy másik fiókot, egyelőre csak két gépet léptettem be, de azzal sem akar szinkronizálni. Az egyik kliens ma reggel 7-től 12:50-re szinkronizálódott a Sync-szerverrel az új elvileg üres fiókkal, de azóta sem tudja aktualizálni azt a két db könyvjelzőt amit felvettem.
Másnál nincs gond aki használja ezt a szolgáltatást?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Semmi gondom nem volt vele. Bár tény hogy időnként sír hogy nem megy a sync.

Próbáltam talán év eleje felé, már nem emlékszem pontosan mit csinált, de összeakadt és állíthattam vissza könyvelző meg jelszóexportból.

Azóta főleg Chromeot használok, az remekül szinkronizál.

Kisebb és viszonylag ritka visszapofázásoktól eltekintve egészen jól működik, bár ma mintha valóban lenne valami kehe benne...

Nem közvetlenül a kérdésedre a válasz, de saját magadnak is üzemeltethetsz ilyen szolgáltatást. Minimális erőforrás kell hozzá, ha van egy szervered persze amelyiken el tudod helyezni.

pontosítanád?

A legegyszerűbb minimal vagy illetve ennek variánsai, vagy a full verzió. Előbbit több éve üzemeltetem, nincs vele semmi gond. HTTPS persze erősen ajánlott!

Ez a legjobbkor jött, épp ma untam rá a folyamatos sync hibákra.

Tényleg jó és szép megoldás ez, de a mai világban elvárható lenne, h ne havonta v hetente essen ki napokra a sync szolgáltatás :( A gmail fiókom sem a saját szerveremen van, kicsit túlzás de értitek. A nyáron leváltom a syncet és áttérek a google v az opera meoldására.

Az, hogy melyik böngésző preferált abba nehéz beleszólni. Sok összetevős, és inkább irracionális tényezők által vezérelt döntés. Hajrá. A sync és mondjuk a többi megoldás közötti különbség pont az, amiért a linux-ot és a mögötte húzódó filozófiát is szeretem. Sync esetén meg van a lehetőséged, hogy saját magad részére üzemeltethess ilyen szolgáltatást, emellett van egy közösségi üzemeltetés, ami ha jól értem csuklik, de teljesen ingyenes, és nem kér érte a szolgáltatója semmit.
Arra viszont (legalábbis a chrome esetén) nem fogadnék nagy tétekben, hogy nem használja a feltöltött előzményeid, könyvjelzőid, stb "legalább statisztikai" célra a szolgáltató. Ez szerintem üzleti vállalkozásnál nehezen indokolható, még magánszemélynél elfér a "leszarom úgyse csinálok semmi fontosat/bizalmasat" kategóriába.
Jelenleg nincs ismeretem arra, hogy hogyan lehetne Google account servert, vagy csak third party sync szolgáltatást üzemeltetni a google-től elszeparáltan. Emellett úgy érzem, a Google üzleti gondolkodás számára idegen ez a filozófia.

Véletlenül nem telepített valaki full weave-t, ldap auth-al? Lennének kérdéseim :D

Igen találtam is leírást és tényleg nem tűnik bonyolultnak. Szerintem még a routeremen is elfutna, csak épp most szűnt meg a dyndns ingyenes szolgáltatása és még nem volt időm másikat nézni. :-(
De lehet, hogy ez a mostani helyzet sürgetővé teszi.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Kb fél éve - éve használom. Nagyon szeretem, de Nekem havonta beüt a gebasz és megáll a sync. Hihetetlenül idegesítő és nagyon fontos a könyvjelzőim szinkronban tartása ugyanis kb 4-5 gépen dolgozgatok. Fontolom a böngésző váltást.

Ez nem a témához tartozik, de a flash full lassú, instabil a firefoxon főleg Linux alatt és windowson is gagyi. Többet eszik ekkor az fx mint egy opera és egy chrome. Mindegy nem ide tartozik. Szóval igen nekem is produkálja a Sync service a hibát, megjavul pár napon belül nyugi.

Én is egyre inkább a Chrome felé kacsintgatok, csak használok néhány kiterjesztést amit még nem találtam meg Chrome-ra. És a megszokás bizony kicsit visszatart. De a Google fiókokkal is jól elvagyok!
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Anno amikor bejött pont valami gebasz volt az opera háza táján.
Na mondom akkor Firefoxra áttérünk, van ott is sync.
Amikor megláttam hogy (nem igazán nekem kellően) működik, túl van bonyolítva, nem lehet bárhonnan/bármilyen gépre syncelni, és nincs plugin ami a megmaradó opera minire lekezelje a szinkront akkor maradtam az opera vonalon.
- - - - - - -
"Nagy kár, hogy az informatika abba a korba ért, hogy lehet nyugodtan pazarolni az erőforrásokat." Saxus

Amit a syncről írsz maximum a te szempontodból igaz. A sync filozófiája más, de nem bonyolultabb. Ha neked a másik ismert megoldás jobban megfelel, arról kár szót ejteni. Ettől szerintem nem lesz bonyolultabb. Az hogy a mögötte lévő közösségi szolgáltatás mennyire problémás, nincs ismeretem.

Egyébként az opera sync-je mennyire megbízható?

Még a szolgáltatás indulásakor próbáltam, de valami gond volt vele. (az is lehet hogy nem akkor indult, csak akkor hallottam róla) Talán a már linkelt saját sync szerver lehet a megoldás...

/off
Xmarks-ot használom, (még Foxmarks korától) nem emlékszem hogy kihagyott volna. Főleg azért ez, mert egységes ff-en, chrome-on, ie-n, mobilon is. Jelszavakat Lastpass-ba rakom. :) Szintén mindenhol megy, főleg ezért.