[Megoldva] ML-2160 nem nyomtat

Fórumok

Samsung ML-2160 nem nyomtat.

Most hoztam haza. Ubuntu Precisera van kötve. A lokális CUPS-on akarok vele nyomtatni. A CUPS felismeri, add printer rendben (2160 helyett 2150-es drivert ajánl hozzá). A gedit látja. A CUPS-azonnal mutatja a jobot a "completed jobs" között. A CUPS logja szerint a nyomtatás sikeres.

Viszont nem nyomtat. Amikor megnyomom a geditben a print gombot, kigyullad a zöld LED, hallok egy halk pöccenést, de aztán nem történik semmi.

Mit csinálok rosszul?

Hozzászólások

Kicsit off, előre is bocsi, de az elég epic lenne, ha mondjuk nem lenne a 220-ba bedugva, csak USB-n kapna egy minimális áramot, ami elég a led villogtatáshoz és egy halk pöccenéshez. Csak azért írtam le, mert én futottam már bele ilyenbe :) Eleddig nem mertem elmesélni senkinek :D

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Kösz, be van dugva.

Én inkább arra gyanakodtam, hogy valami csomagolóanyag benne maradt, vagy a kazetta nem jól lett kinyitva, barakva. De nem, mert újabb fejleményként ki tudom vele nyomtatni product és firmware infót. Tehát mechanikailag rendben.

Valami kézi lapadagolót látok a leírásában, ami ha be van állítva, akkor mindig meg kell nyomni a gombját (a kibekapcsolón kívül még egy gombja van), de ezt nem értem, nincs beállítva kézi lapadagolás, és nem látom hol lehetne ilyet beállítani. Talán ez a windowsra vonatkozik.

--
ulysses.co.hu

ML-2157N-et használok itton 3 debiáról hálózaton keresztül, az 1iken akadtam 1szer el, ezen annyi volt a probléma, hogy a felhasználónak a felületből nem volt joga nyomtatni, :):):) , be kellett klittyklattyolni a felhasználóadminisztrációnál, hogy piszkálhassa a nyomtatót :):):), 1ébként a gyári nyomtatóvezérlőjével működik
_____________________
www.pingvinpasztor.hu

Ez biztosan driver probléma. Cserélgetem a drivereket, némelyikkel megszólal, de csak azt írja (nyomtatja) ki: internal error, please use the proper driver. És hát ugye, amit elsőnek próbáltam, az meg egyenesen mindig azt mondja, hogy a nyomtatás sikeres (logikailag), csak éppen nem jön ki a nyomtatóból a papír.
--
ulysses.co.hu