Számítógép & laptop

 ( sosdaniel | 2012. szeptember 19., szerda - 13:27 )

Van egy asztali számítógépem (Ubuntu 10.04) és egy laptop-om (Ubuntu 12.04). Hogyan tudnám a laptop-on elérni a számítógép helyi hálózatát – http://127.0.0.1:80/ (Apache 2)? A laptop-on van vezeték nélküli internet, a számítógépen nincs, de van benne egy hálózati kártya. A két gépet ha össze kötném egy ethernet kábellel megtudnám oldani ezt a problémát/feladatot? Más ötlet esetleg? USB? A számítógépen nem szeretnék internetet.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ha van mindkét gépen ethernet kártya, akkor összekötöd őket egy cross kábellel. Mindkét gépnek adsz egy-egy privát IP címet (pl. 192.168.1.1 és 192.168.1.2) és máris eléred egyikről a másikat.

Annyi huncutsága van, hogy amióta avahi meg network-manager van, azóta a kézzel adott IP-címek bizonyos időközönként elvesznek.

Nem vesznek el, csak a network-manager nem aktualizálja. Vagy root-ként módosítod, vagy (és ez az egyszerübb módszer) - beállítás után lekapcsolod a hálókártyát majd visszakapcsolod.

----------
Az Örömtündér minden évben ellátogat a Földre és akit megérint a pálcájával az Boldog lesz! De esetleg az is megtörténhet, hogy kiveri belőled még a sz*rt is... (by radcsong)

Ha a laptop nem túl régi akkor sima UTP kábel is jó - nem kell cross-link kabel.

----------
Az Örömtündér minden évben ellátogat a Földre és akit megérint a pálcájával az Boldog lesz! De esetleg az is megtörténhet, hogy kiveri belőled még a sz*rt is... (by radcsong)

Nos, mielőtt továbbmennél, nem ártana némi hálózati ismeretre szert tenned...

1) a 127.0.0.1 az egy visszacsatoló/virtuális hálózati cím, ez mindkét gépednél (és sokmillió másiknál) is ugyanannyi, így nem célszerű evvel a címmel próbálkoznod.

2) megpodódhat a probléműd az ethernetes összekötéssel, de:
- nem fog sima UTP-vel menni, crosslink kábelt kell venned
- ismét hálózati ismeret, neked kell az IP-k kiosztásáról (routing, etc) gondoskodnod.

végülis sikerülhet :)

--
Gza

bár már írták, de a cím amivel próbálkoz(t/n)ál elég komoly.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Miért, megnéztem, egész szép weblap jött be.
:-)

Miért, megnéztem, egész szép weblap jött be.
:-)

Amúgy, hogy ne legyek annyira görény:
http://superuser.com/questions/279543/connecting-two-linux-pcs-via-cross-cable

Köszönöm.