Megbízható szerver hosting?

 ( nagylzs | 2012. augusztus 23., csütörtök - 9:17 )

Sziasztok!

Backup szerver üzemeltetésére kellene nekem javaslat. Hová helyezzem el? A fő szerverünk T-Com adatparkban van. A backup szervert olyan helyre szeretném tenni, ami lehetőleg nem T-Systems területen van. Minél inkább független legyen a kettő. Ja, és fontos hogy nemzetközi irányba is lehessen bővíteni gigabites sebességre. (Egyelőre 100MBit lesz.)

Köszi,

Laci

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Írtam privátot.

GTS? Bár nem teljesen biuztos, hogy nem T Sys.
-------------------------
127.0.0.1 SWEET 127.0.0.1
AMD Athlon X2 245E@3,1 GHz OC, MSI Radeon 6770 1 Gb GDDR5, Seagate Barracuda, Windows 7 Enterprise

Az nem T System, viszont amióta az IW-t megvették, mi mint ex-IW ügyfelek csak esünk-kelünk az adminisztratív oldalukkal.

Docler
--
1 leszel vagy 0 élő vagy hulla!

DoclerWeb Kft.- 80Gbit/s(!) nemzetközi sávszélesség, M.O legnagyobb teljesítménysűrűségű szerverterme, gyors és rugalmas ügyintézés!

DoclerWeb nagyon jónak néz ki. Nekem sajnos 4U rack gépem van, náluk csak 2U hosting van. (Meg szekrény bérlés, de arra nincs szükségem.)

Kérjél ajánlatot, rugalmasak.

Biztos lehet szekrény helyet bérelni.
-------------------------
127.0.0.1 SWEET 127.0.0.1
AMD Athlon X2 245E@3,1 GHz OC, MSI Radeon 6770 1 Gb GDDR5, Seagate Barracuda, Windows 7 Enterprise

Miert olyan fontos neked, mint ugyfel, hogy egy gyufasskatulyaba belepreseltek egy atomeromuvet, ami ha megall a hutes, 0,1 us alatt folyik ki a bejarati ajto alatt? :)
Illetve egy teljes rendelkezesre allo savszelesseg sem adat onmagaban, ha nem tudod melle a kihasznaltsagi adatokat...
(a fentiek fuggetlenek az erintett cegtol, vagy annak konkret szolgaltatasatol)
--
zsebHUP-ot használok!

Hirtelen beugrott a T-1000. Vajon csak én vagyok így?:)

"M.O legnagyobb teljesítménysűrűségű szerverterme"
Alapterületre "kicsi" szerverterem, néhány száz szerverrel. Annyi az innováció a szerverteremben, hogy szembeállították a szekrényeket, a tetejét plexivel befedték, az így kialakított hidegfolyosót mind két oldalon ajtóval zárták be. Az üres géphelyeket lemezzel fedik be.

Építettek "lendkerekes" akkumlátor mezőt, ami néhány tized másodpercig áthidalja az hagyományos szünetmentes bekapcsolását. Ezt nem értem miért kellett meglépni, de lehet hogy csak a szünetmentesük egy régi darab volt, aztán meg nem akarták kidobni a drágán vásárolt vasakat sem...
Van kétoldali betápjuk az ELMÜ-től, de dízelgenerátoruk csak egy van kiépítve. Így már a redundancia csak részleges.

"80Gbit/s(!) nemzetközi sávszélesség"
Gigabittes kapcsolatot adnak, és az IPv6 is működik. BIX nincs náluk, és más hálózati szolgáltató sincs jelen.

Azoknak lehetséges alternatíva a DoclerWeb, akik 1-1 gépet akarnak hosztolni. Nagycégeknek, bankoknak Dataplex és a Dataneum versenyzik.

Ezt azert vicces volt olvasni :)
2x10G :D de igen vegulis nincs bix ott :).
http://www.bix.hu/index.php?lang=hu&page=graph&swid=dpx-c6509&portid=Te8/1
http://www.bix.hu/index.php?lang=hu&page=graph&swid=vh-e1200i-1&portid=Te7/1

Meg van az oka miert kell lendkerek nem azert kellet hanem a dizelgenerator miatt. A szunetmentes meg nem regi. :)

Nem parszaz van ott hanem egy kicsit tobb :).

--
1 leszel vagy 0 élő vagy hulla!

Más elképzelésünk van a BIX noderól: http://bix.hu/?lang=en&page=lox

DW-nek van dedikált (saját, nem bérelt) vonala mind a VH-hoz, mind a Dataplexhez.

és?

BIX nincs náluk != BIX node nincs náluk.

micsoda éleslátás

Ne keverd a dataneumot az Invitel Kozma utcai, egyebkent ua. epuletben levo szolgaltatasaval. Az Invitel az ami igazabol versenyik.

Én nem értem mi itt a keveredés?
A Dataneum az Invitelé, ahol történetesen az Invitel is ad co-locationt. A Dataplex a T-com-é, ahol történetesen a T-online is ad co-locationt. De a Dataplexben van még kb. 40 más szolgáltató is, gondolom a Dataneumban is be fognak a jövőben települni idegen szolgáltatók. Valójában a Dataneum versenyez: http://www.dataneum.hu/szolgaltatasok

Nos nekem ez ott a helyszinten máshogy jött leés eléggé Invitelesen van leöntve az egész cucc. Tehát bemész és minden Invitel, nincs Dataneum meg egyéb dolog, csak a behajtáskor egy szomorú cégtáblán. Bővebben: http://www.invitel.hu/datacenter/nezze_meg

Az hogy az épület maga kié, az más kérdés.

A Dataneum egy cég, akitől az Invitel is bérel helyiséget ahol co-location szolgáltatást nyújt. Bárki bérelhet területet a Dataneumban. Az más kérdés hogy most az Invitel az egyetlen hálózati szolgáltató az egész épületben. Talán még a Telenornak van ott valai IPv6-os végpontja.

a Kozma utcában az egyetlen szomorú dolog, hogy Invitelen kívűl másnak nincsen ott infrastrukúrája, azaz, ha saját BGP-t szeretnél, akkor vagy bérelsz tőlük adatkapcsolatot másik datacenterbe, vagy bérelsz helyet a tetőn mikrónak. Ezen okból kifolyólag nekem ugrott.

Bocs, de erről a hozzászólásról a "Moszkvában Ladákat osztogatnak.." vicc jutott eszembe:-))), kb. hasonló módon csúszol mellé az infókkal.

Csak egy példa, két független, párhuzamos UPS rendszer van, az egyik hagyományos akkus, a másik a lendkerekes, ami szintén nem tized másodperces időtartamig elég (annak nem sok értelme lenne).... A duál tápos szerverek két tápja a két rendszerről külön-külön kapja a tápot.

A BIX-es témát nem is írom, miért vicces..

Másrészt ha jobban belegondolunk, akkor ha a duál ELMŰ/MVM betáp (ténylegesen két külön alállomásról, ezért jó eséllyel más-más erőműről kapja a kettő a kraftot) beadja a kulcsot ÉS dízelre kell váltani napokra, akkor olyan országos katasztrófa van, hogy édesmindegy a szerverek elérhetősége VAGY nincs mivel elérni őket.

Ez azért nem igaz, mert az országos energetikai rendszert a MAVIR független szervezet felügyeli és irányítja. Azt soha nem tudhatod hogy adott időpontban az Albertirsai útra Paksról, Vértesi Erőműből vagy egy szlovák erőműből kapod az energiát. A független betáplálás csak a kábelszeletelő munkások ellen véd. Ha egy régió marad áram nélkül pl. Dél-Pest akkor akár mind a két betápról eltűnhet az áram. Nem véletlenűl van minden korháznak tartalék dízelgenerátora.

Szerk:
Az éppen aktuális hálózati adatokat itt nézheted meg: http://www.mavir.hu/web/mavir/home

BIX node az biztosan nincs az Albertirsai úton: http://bix.hu/?lang=en&page=lox

Az ugye egyértelmű, hogy dízelgenerátorból 1 van nekik, a Dataneumban legjobb tudásom szerint legalább 2db van, a Dataplexben meg úgy emlékszem 3 vagy 4 db. A legkomolyabb energetikai rendszerre a Dataplexben emlékszem, nyilván a kihasználtság miatt.

Nem tudom már ki magyarázta annó (talán P. Károly) nekem, de azt hiszem Riello Master van telepítve, és talán azt mondta aki egyszer bemutatta, hogy 0,5 vagy 1 sec áthidalási időre van kiépítve. Általában ezeket talán 15sec-es áthidalási időre szokták méretezni. Egy tanulmányt olvastam arról, eddig rentábilis a rendszer. Ehez képest a melegen tartott egyetlen dízelgenerátor (azt nem tudom mennyire gyorsindítású) egy hagyományos Caterpillárnak tűnik, ami biztosan nem tud mondjuk 10sec alatt felállni, de cáfolj meg ha nem így van. Lhet hogy a "termékmanager" nem volt a topon amikor előadta az infókat... Na de még mindíg kérdés, hogy miért nincs 2 dízel? Erre azt mondta, hogy nem oldották meg a generátorok szinkronizálását (ami hihető is, hisz nem egyszerű és olcsó feladat 1 nél több elektromos gépet szinkronba hozni, és ott tartani), és elegendőek tartották a kétoldali betáplálást, és a melegentartott generátort a 2db UPS-el egyetemben.
Tényleg ha van infód, akkor ne tartsd vissza és had legyek én is okosabb, az energetikai részét illetően, mert eredeti képzettségemre nézve erősáramú autómatikán képződtem, mindenféle erőművi rendszerekken kínoztak, és szakmai kiváncsiságom óriási, annak ellenére hogy eltávoldtam a területről. Ha lehet akkor ne ragadj le a vicces idézeteknél, inkább konkrét adatokat kérek ha lehet.

Helyileg Dataplex. http://silihost.hu/hirek/?id=9 4 gép van ott amihez van közöm, teljesen rendben van.

Naja, csak éppen a nem-T-s opció kitétel.

Viszonteladóhoz soha.

+1

Köszönöm a hozzászólásokat! Úgy tűnik hogy végül Invitel területen lesz. Az már igaz, hogy viszonteladónál nem annyira jó lenni. De ha nem viszonteladónál vagy, az sem életbiztosítás. Ezért lesz backup szerver. :-)

Egyszer voltam inviteles hosting ügyfél.

http://hup.hu/node/70184

Illetve nem találom azt, ahol összeírtam, hogy mekkora harc volt egyáltalán bejuttatni a gépet oda.

3 éve volt és már teljesen más csapat intézi, teljesen átszervezték a dolgokat. Sokkal inkább az IW-nél megszokott szellemmel találkoztunk eddig, mint bármi mással. Az ex IW-s üzletkötőkből és tech emberekből elég sokan kerültek át. Mi ennek nyomán jó eséllyel eljövünk a GTS-től, mint ex IW ügyfél, mert most meg ott megy a harc, hogy egyáltalán maradhassunk kb...

A Dataneum jó döntés.

A Norton Safe Web elemezte a következő webhelyet adatvédelmi és biztonsági szempontból: silihost.hu . Az alábbiakban egy példa látható az észlelt fenyegetésekre.

silihost.hu
Fenyegetési jelentés

Összes észlelt fenyegetés: 1

Small-whitebg-red Észrevétlen letöltések

Talált fenyegetések: 1
Itt egy teljes lista: (ha további információt szeretne kapni egy adott fenyegetésről, kattintson annak nevére)
Fenyegetés neve: HTTP Fake AV Redirect Request
Hely: http://egeszseg1.silihost.hu/catalog/blog/keloland+weather.html

:)))))

Giganet, Nyíregyháza így még földrajzilag is odébb van :D

Fedora 16, Thinkpad x61s

Még jó, hogy nem Baktalórántháza :D

?

Szarkazmus. Nyíregyháza informatikai szempontból "a világ végén van". Kb. mint Baktalórántháza, csak ez utóbbinak sokkal érdekesebb neve van :)

http://bix.hu/?lang=en&page=lox

mar ha egyeseknek fontos a BIX node...
egyebkent meg foldrajzilag elkulonul, tokeletes backupnak.
:)

egészen friss backup szolgáltatás az amazontól: http://aws.amazon.com/glacier/

Sajnos nekem nem csak adatmentésre van szükségem. Ez egy igazi backup szerver lenne. (Tehát ha leáll az éles szerver, akkor a backup szerver átveszi a funkcióját: kell rá web szerver, meg adatbázis szerver is stb.)

Közben kiderült hogy az eredeti Invitel-es ajánlatom ugrott. 4U magas géppel még el tudnak boldogulni, de nincs beépítő keretem, polcos elhelyezésük meg nincsen.

Próbálkozok ajánlatot kérni másoktól is.

Az Invitelbe remekül el tudsz helyezni polcos gépet. Írtam, kontaktot is.

Köszi, közben már megtörtént az elhelyezés. Pontosan az Invitelnél.

Van már erre épülő backup tool linuxra?

Van olyan ami megbízhatóan használható?

Van nekem néhány gigányi eltenni való adatom.. Esetleg tudna segíteni valaki a fel,letöltésben?
Debian 7.