Internet megosztás + fix IP

Sziasztok,

lenne egy olyan kérdésem, hogy meg lehet-e oldani az internet megosztását, amennyiben adott egy számítógép, ami feltehetőleg egy társasházi LAN-on keresztül kapja az internetet. Ez azt jelenti, hogy a lakásba csak a LAN kábel jön be és a kapcsolat egy FIX IP-hez van rendelve.

A lényeg: azt szeretném megoldani, hogy több készülék legyen képes használni a netet, mert ugye jelenleg csak az a gép tudja használni, amibe a kábel be van dugva.

Előre is köszönök bármilyen segítséget!
Üdv!
-4ndris

Hozzászólások

picit faradt vagyok, de mi lenne, ha vennel egy routert, aminek a WAN portjaba bedugod a lakasba bejovo kabel csatolojat, az osszes tobbi hasznalni kivant gep pedig a routerhez csatlakozik es azon keresztul megy ki netre? (pl. valami jofele Wi-Fi routert nezz!)

--
A gyors gondolat többet ér, mint a gyors mozdulat.

Ha tényleg privát IP címet kap, mint ahogy az fentebb látszik, akkor a dupla NAT-olás miatt lehetnek gondjai a trükkösebb protokollok (FTP, SIP) elérésével, illetve ha egy publikus IP-re túl sok klienst sikerül NAT-olni (főleg ha dupla NAT van) akkor nagyon rossz esetben még a portok is elfogyhatnak. Ettől eltekintve mennie kell valamilyen router eszközzel.

Hasonló problémám volt nekem is , egy fix LAN kábelen kaptam az ip-t egy mezei Tp-link router -töl.
A legegyszerűbb megoldást választottam fogtam egy AirLive WT 2000 R routert aminek hibás volt a wan portja bedugtam a "fix LAN-t" aszem a 4 -es portba , beállítottam a wifit a Wt routeren majd. DHCP kikapcs és már osztotta is szépen a netet minden irányba. A legszebb az egészbe hogy mivel a DHCP ki lett kapcsolva ,így a Tp-Link router adta az IP-t a WT routerra dugott gépeknek is.Ment a wifi is normálisan.

Köszönöm a segítséget és a gyors válaszokat!

Első körben beszerzek egy erre alkalmas routert. Esetleg tudtok valami konkrét típust javasolni?

Még egyszer Thx!

u.i: Arra a kérdésre válaszolva, hogy melyik szolgáltató: szerintem nem kell aggódnod, mert jelenleg egy határ menti településen vagyok, de nem a magyar oldalon, úgyhogy nem hiszem, hogy utolérne ez a probléma :)

Erre alkalmas router: A leggagyibb is alkalmas erre.
De itt van két típus ami 100%.
Airlive WT 2000-r
Tp-Link WR340GD

Mind a kettő wifis de már csak a WR340GD lehet kapni és ráadásnak még az ára is baráti. Stabilan képes vinni egyszerre 3 készüléket is akár wifin.
(2 android, 1 lapitopi)

http://www.shopmania.ro/routere/p-tp-link-tl-wr340gd-7940490