Kocka a konyhában: szuflés palacsinta

Elöljáróban csak annyit, hogy semmi köze a szufléhoz, de még csak nem is felfújt. Valahogy ez az elnevezés maradt meg bennem gyerekkoromból, szal én így hívom. Nem érdekel, ez a neve, kuss legyen.
Nna, ha ezen túltettük magunkat, akkor íme a recept:

Kell hozzá:
Sok-sok palacsinta. Ennek a beszerzését rátok bízom, mindenkinek megvan a saját receptje. A lényeg, hogy ne legyen kimondottan édes, és vékony legyen.

A töltelékhez:
-1 löncskonzerv
-1 "nagy" paradicsompüré (ami kétszer akkora, mint a klasszikus májkrémes konzerv)
-egy fél vöröshagyma
-2 tojás sárgája
-kecsöp (!), mustár
-fűszerek ízlés szerint, de ami nekem klasszikusan bevált: őrölt feketebors, őrölt rozmaring, oregano

Az öntethez:
-1 dl tejföl, egy egész tojás, egy kevés tej.
-fűszereknek esetleg szerecsendió, fehérbors
-finomra reszelt sajt

Egy nagy tálba szedd ki a löncskonzervet, és nyomkodd szét villával! A fél hagymát aprítsd fel pici kockákra, minél
kisebb, annál jobb! Keverd jól össze!
Add hozzá a két tojásnak csak a sárgáját, és azt is keverd jól bele! Én ekkor szoktam jól a tojás sárgákat megszórni feketeborssal, kb. annyi kell bele, hogy a tojás sárgája fekete legyen. A fehérjét tedd félre, vagy ha valami előételre vágysz, akkor egy bögrébe válaszd szét, és egy kis sóval mikrózd meg (vigyázat! max 1 perc, könnyen szétrobban!)!
Az alakuló masszához add hozzá a paradicsompürét, és szórd meg rozmaringgal! Keverd jól össze! Ha ezzel is megvagy, akkor az egészre nyomj egy jó adag mustárt és kecsöpöt is, szórd meg oreganóval, és megintcsak jól keverd össze!

Egy nagyobb bögrébe szedd ki a tejfölt, és keverd össze az egész tojással! Ha nem toltad be eddig az előző két tojás fehérjéjét, akkor azt is beleteheted. Öntsd fel egy kevés tejjel, hogy folyós, könnyen önthető legyen! Ha akarod, egy kevés fehérborssal, szerecsendióval ízesítheted. Szórd bele a finomra reszelt sajtot, és jól keverd el benne (ha burzsoá vagy, használj valamilyen füstölt sajtot)!

Fogj egy kisebb, magas falú tepsit (tűzálló üvegtál is tökéletesen megteszi), és egy kevés olajjal kend ki az alját!
A palacsintákat töltsd meg a masszával és tekerd fel! Vágj belőlük kis karikákat, és rakd le őket a tepsibe! Ez a legnehezebb rész, megállni, hogy ne fald fel a palacsintagurigákat, mielőtt egyáltalán elkészülne a kaja :F

Ha kész vagy, öntsd le az egészet az elkészített tejfölös szósszal, és reszelj sajtot a palacsinták tetejére! Sütőben süsd, amíg a sajt össze nem olvad, és egy kicsit meg nem pirul!

Nos igen, amolyan szegényember hortobágyija, de annál sokkal cuccosabb, és persze sokkal finomabb!

Btw. az elkészített krém tök univerzális, szoktuk még krumpliba tölteni, és sütőben megsütni, de melegszendvicskrémnek se utolsó!

Hozzászólások

Kösz, Holnap itthon vagyok megcsinálom. :)