RIP Jack Tramiel

Tegnap (2012. ápr. 8.) elhunyt a Commodore atyja. Ahhoz képest, hogy mekkora hatással volt a számítástechnikára, furcsa, hogy szinte egyetlen magyar hírportálon sem említik meg.
RIP.

http://en.wikipedia.org/wiki/Jack_Tramiel

Hozzászólások

Mivel spirázom túl? Egyszerűen meghalt egy ember, aki szerintem tiszteletet érdemel.

Egyértelmű, hogy nem érdemes Jobs-al összehasonlítani, hiszen ő az utolsó pillanatig aktív volt, és lényegesen nagyobb sztár volt mint Tramiel - ettől függetlenül érdekes a kontraszt a két eset között.
Ha mindez a nyolcvanas években történik, nyilván másként néz ki a sztori - sig transit gloria mundi (értem ezt az egész Commodore sztorira, annak minden paraméterével).

A hatása? Amellet, hogy a mai napig a C64 számít a legnagyobb darabszámban eladott számítógépnek (igen, ezzel én is tudok vitatkozni - kérdés, hogy honnan nézzük) pl. csak annyi, hogy az IT szakmában dolgozók igen nagy része Commodore-on kezdte a bitvadászatot.
Ezért is találtam kicsit furcsának azt, hogy amíg külföldi oldalakon az első pillanattól hírértéke volt a esetnek, addig a magyar média két napig lényegében észre sem vette (mostanra ez a helyzet már megváltozott).

Nem fanyalgó postot akartam írni (elnézést, ha így sikerült), amit ezzel kapcsolatban mondani akaratam, az leginkább a magyar média - mondjuk így - érdekes működésére vonatkozott.

Húsvét, ünnepek voltak. Ma már két oldalon is találkoztam a hírrel.

RIP

:(

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
www.xonotic.org