[megoldva] Jack output nem működik ( Latitude D830 )

Fórumok

Ha bedugok egy fülest a gépbe, a belső hangkeltők nem állnak le és a füles sem szól. A tegnap még működött, attól félek, hogy ez HW hiba lesz, mivel kipróbáltam egy live CD -vel is. Windows -t most nincs módomban kipróbálni. Szerintetek?
( azzal próbálom vígasztalni magam, hogy volt olyan eset, hogy a Wi-Fi kapcsoló nem akart sehogy sem működni addig amíg be nem bootoltam Windows -ba és nem kapcsoltam egyszer be-ki. Ha jól emlékszem egy Lenovo G550 volt, holnap megpróbálok USB-re egy Win -t erőszakolni, vagy klónozom a lemezem es utána Win telepítés )

Ubuntu 10.04 - a napokban nem jött semmilyen update ami elronthatta volna

Próbáltam a Pulse beállításait állítgatni, de eredmény nélkül.

00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 02)

Köszönom.

Update: Windows alatt sem akar működni, feltételezem, hogy HW hiba lesz. Szerencse, hogy a gép még garancia alatt van.

Hozzászólások

Nekem súlyos gondjaim vannak a jack kimenettel Linux alatt. (nem ugyanez a hangkártya, de hasonló tünet). Mostanában szoftveresen érzékelik a hangkártyák, ha valamit rádugsz a jack kimenetre. Ez egyrészt jó, mert bővített funkcionalitást tudnak így biztosítani, másrészt rossz, mert az ALSA -nak megint fel van adva a lecke.

Az ubuntud viszonylag régi, a LiveCD amit kipróbáltál friss? (pl. oneiric) Eddig hibátlanul üzemelt?

--
http://neurogadget.com/

Nem tudom, hogy próbáljam ki Windows alatt. Elég macerás partíciót létrehozni, windows telepíteni, letörölni, grubot és partíciót visszaállítani. Van külső merevlemez, de USB csatlakozós, arra meg nem tudok Windowst telepíteni.
A gépen még van garancia, de a szervízben hagyni egy hetet is macerás ( főleg ha kiderül, hogy csak az OS szerencsétlenkedik ) ...
Időközben próbáltam több mindent, de sehogy nem akart összejonni ( pl. ALSA config atírása: options snd-hda-intel model=dell-m42 enable=1 index=0 )
( rejtett UP, hátha valakinek van egy mentő ötlete )

Egyszer régen volt dolgom egy lapival. Ubit tettem rá, de valami hasonló nyűgje volt neki is. Én is próbáltam mindenféle "index=" bigyókkal, de nem segített. Aztán elkezdtem hülyéskedni a mixer különböző kimeneteivel. Az egyikre jó lett. Működött minden rendesen. Talán nálad is ez lesz a baj.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.