filmet nézni TV-n

 ( gee | 2012. február 6., hétfő - 15:23 )

Van egy TV-m, ami ethernettel kapcsolódik a wifi routerhez.

A saját laptopomról szeretnék lejátszani egy filmet, és a TV-nek küldeni a képet, hangot.

Vuze-ben látok ilyen lehetőséget, de úgy tűnik, csak olyan fájlokra működik, amiket ő maga töltött le.

A TV-ről a bemenetek menüben a DLNA részben látom a Vuze-t és látom a feleségem Win7 laptopjának a nevét. Ha a Vuze-t bezárom, akkor az én gépem nem is jelenik meg. Akkor sem, ha Win7-et futtatok.

vlc-ben a tools/preferences/video alatt az output dropdown-ban van mindenféle, de mondjuk a TV-t nem látom. Persze lehet, hogy csak rossz helyen keresem.

Szóval alapvetően VLC-vel szeretnék filmet lejátszani.
Első sorban Debian alól.
De ha ezen múlik, hajlandó vagyok Win7 alól futtatni vagy más lejátszót használni.

Csak nem tudom, mi az, ami működik és hogyan kellene beállítani.

Most google-t túrom, de egyelőre nem találtam értelmes dolgot

G

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

sokat segítene, hogy milyen tv, mert az hogy ethernettel kapcsolódik és valamit barkácsolsz, nem sokat mond

Elnézést, nem gondoltam, hogy ez érdekes. Feltételeztem elég az, hogy egy TV, ami DLNA renderer.

LG 50PZ570T

azért érdekes, mert pont ennek a típusnak egy korábbi firmware-e bugos volt. Célszerű a legfrissebbre updatelni, illetve DLNA-hoz plex-et használni (ezzel eddig nem volt gondom, mással csak szívtam).

uPNP es DLNA teren keresgelj.

En a Mediatomb-ot probaltam, aztan dobtam az egeszet mert ez a protokoll nem tud feliratot atvinni. Transzkodolni kell az egeszet (a feliratot beleegetni a filmbe) ahhoz hogy latszodjon.
Ha megfelel a felirat hianya akkor lasd fennebb.

UI: nem a geped jatszodja le a filmet hanem a teve. A geped csak megosztja.

--
FeZo

OK, tehát nem is player kell nekem.

Ez már segítség, köszi :-)

hdmi :)

Célhardver? (media player, manapság már olcsó)

Nincs itthon TV-m (okos meg plane), de esetleg megprobalhatod megosztani (SMB-n) az adott file-t/konyvtarat, hatha akkor eszreveszi a TV. Attol fuggoen persze, hogy azt hogy csinaltak meg. (ha az asszony gepenek a nevet latja, akkor lehet, hogy nem tevedek sokat a samba-s tippel)

--
In 2000 years time, historians studying the national census will think we murdered all the Jedi.

Nekem a routeremen openwrt alatt futó minidlna szerverrel szépen játssza a (samsung) TV a filmeket. Gondolom ugyanígy működőképes a minidlna linux alatt is.

win7 alól pedig ha pl. samsung tv-d van, akkor van hozzá egy PC Share manager program, ez a win7-es laptopunkon fut, azt is elérem a tv-ről. Anélkül is lehet simán a media playerrel dlna-zni, de azzal nem tudtam mkv-kat átnyomni, igaz nem sokat szarakodtam vele, mivel megtaláltam a samsung programját, amivel egyből ment.

http://www.google.hu/search?source=ig&hl=hu&rlz=1G1GGLQ_HUHU371&q=debian+dlna+server&oq=debian+dlna&aq=0&aqi=g2&aql=&gs_sm=1&gs_upl=803l8809l0l11106l11l11l0l2l2l0l275l1568l1.6.2l9l0

Ezt ajánlom figyelmedbe, én is nem oly rég másztam utána dolgoknak de még csak elméleti szinten mondom azt hogy ok ez menni fog, a gyakorlati része még várat magára mert idő hiányban szenvedek pedig a szomszéd zaklat, hogy már jó lenne valamit csinálni. Én meg még készülék választás előtt vagyok...

Próbáld meg a minidlna-t. Részletes leírás: http://ubuntu.hu/node/26551 Samsung TV-hez jó, LG-t nem ismerem.
Laptop esetében, ha nincs HDMI kimenet, akkor: http://www.google.hu/search?q=vga+to+hdmi&hl=hu&prmd=imvnsr&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=5RAwT_WtEZOZhQfv8PiPDA&sqi=2&ved=0CDkQsAQ&biw=1280&bih=685 aztán VLC visz mindent. :)

Neked a Plex, a Samsung Share Manager, vagy akár a linuxos minidlna nevű progira van szükséged, de arra is figyelj oda, hogy nem mindent lehet DLNA-n eresztül átvinni. Én pl. az ISO-fájlok nem-támogatottsága okán nem tartom túl jónak. (Speciel nekem ez a felirat dolog nem tűnt fel, amit valaki fentebb emlegetett.)