OpenDune data file probléma

Fórumok

Sziasztok!

Próbálom elindítani az opendune-t ubuntu 11.10 alatt, de nem találja a data fájlokat, pedig a megfelelő helyre másoltam őket. Windows 7 alatt minden gond nélkül működik. Valaki megpróbálná elindtani a saját gépén és leírni nekem, hogy hogyan kell elindtani?

Hozzászólások

mi a különbség a dune legacy, meg az opendune között?

Újrakészítik a Dune2-t nyílt forráskódú alapokon

Minek? Az eredeti adatfile-ok bizonyára továbbra sem terjeszthetőek, így az OpenDune-nal csak az játszhat, akinek megvan az eredeti DOS-os játék. Akkor meg dosbox.

Szerk: nahát, a dosbox honlapjának fejlécében a Harkonnen mentát van.

Szóval vasárnap láttam itt ezt a postot és muszáj volt kipróbálni. :) Most az elmúlt két napban esténként pár óra alatt végignyomtam a Dune legacy-t. Sok szempontból másmilyen mint az eredeti, az AI és az egységek viselkedési logikája egészen más. Én azt mondanám, hogy következetesebben végig van gondolva.

Az első pár pályán úgy tűnt, hogy nehezebb, mint az eredeti (persze rögtön hard fokozaton nyomtam :) ), de főleg azért mert itt nincsenek meg a réginél jól megszokott bugok, amikkel könnyen ki lehet csinálni az AI-t. Az utolsó pár pályára bele lehet jönni ebbe is, 9. szint simán elsőre lement visszatöltés nélkül, kevesebb, mint 1 óra alatt. Nem tudom hogy az eredetiben valaha is sikerült-e ez nekem. Ja igen és brutális 1600x1200-as felbontásban egyetlen képernyőn látni az egész pályát. :)

Na szóval kicsit más ez, ezért gondolták néhányan, hogy életet kéne lehelni az eredetibe is.
---
Internet Memetikai Tanszék