UPC: Másodpercenkénti 1Gb-es adatátvitel

Sziasztok!

"A másodpercenkénti 1Gb-es adatátvitel a tízszerese annak, amit a jelenlegi leggyorsabb lakossági szolgáltatás, a UPC Fiber Power 120 megabites csomagja lehetővé tesz. A konkurens vezetékes ADSL hálózatokon elérhető legmagasabb sávszélességet pedig mintegy 40-szeresen múlja felül. Ezzel a sebességgel a UPC bemutatóján a három egész estés mozifilm átvitele összesen csupán 80 másodpercig tartott."

Forrás: TechLine - Ez ám a sebesség: 80 másodperc alatt lejön 3 egészestés mozifilm!

Vélemény? :)

Hozzászólások

1. és hol lesz elérhető mondjuk 1 éven belül?
2. legális letöltési lehetőséget is ad? (enélkül ugye csak a p2p marad mint filmletöltés ^^)
3. olyan helyen tárolják majd ezeket a filmeket, hogy mindenki tudja - akár egyszerre is - tölteni fejenként 1gigabittel?

vagy ez megint csak VPS egy izolált hálón, külön a marketingeseknek?

És ehhez a showhoz használtak 3db modemet amik egyenként 8 csatornát használnak lefelé, tehát 24 csatornát foglaltak el, ez ~43Mbit nettó sávot jelent / csatorna. Ami itt újdonságot jelent szerintem az a 8 csatornát használni képes kábelmodem, csak kérdés hány ilyen csatorna fér el egy kanócon:)

Újabb DOCSIS modemek tudják. Nálunk most egy Cisco van (IPTV miatt cserélték le), ami előtt volt egy újabb Thomson, ami szintén tudott. Mind a Cisco, mind a Thomson baromi forró bekapcsolt állapotban. Nem tudom mennyit fogyaszthat, de a hő-disszipáció alapján nem keveset.
Egyébként ez kábelen OK, de ilyen elven ADSL-en nem tudnák megcsinálni.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Nálunk a cégnél 120-as net van.
Az elmúlt 2 évben még egyszer nem érte el a 120-as sebességet.
Persze van hasonlítási alapom az otthoni 50-es nettel hasonlítva is sokkal gyengébb.
Pedig mindkét helyen gigás net van, és a gépek is nagyjából egyforma adottságúak.

Egyszóval, ha majd a 120 120 lesz talán elkezdek hinni a gigás netbe is.

pch
--
http://www.buster.hu "A" számlázó
--

100Mbit-el 12,5MB/sec-et kéne látnod. 120-al meg határozottan 13MB felett :)

Rengeted szerver még mindíg 100-as switchporton lóg, mert egy normális tge uplinkes full gigás switch, illetve egy ilyen cluster az nem kétfillér. A 10e perhónapos szerverhostingoknál nem tudom mennyire fér bele ilyen beruházás.

marketing bullshit, nincs értelme túl komolyan venni

FIXME

eloszor oldanak meg, hogy legyen rendes rendelkezesre allas a jelenlegi szolgaltatasoknal...

Kezdetnek inkább oldanák meg, hogy a 25 megabites csomag ne szakadozzon naponta 8-10-szer.
Egyébként, ha egyszer ez lakossági csomagként megvalósul, ezen is lesz 300 GB havi forgalomkorlát, mint az összes csomagon, szóval nagyjából mindenki a hajára kenheti az otthoni gigabitet. Arról nem is beszélve, hogy ez mellé is adnak majd 1,5-2 megabit feltöltést, mert "otthonra az minek".

Valóban, ez csak marketing, semmi más.

Arra vagyok én kíváncsi, ha szélesebb körben is elérhető lesz akár csak a 60mbit-es csomag, akkor mit fog lépni a UPC, mert kötve hiszem hogy lesz elég sávszélük..