S3 Savage4

Fórumok

S3 Savage4

Hozzászólások

Sok mindent nem tudok róla mondani:

3-as X -hez van driver-e de elég gagyi, 4-es X -el megy rendesen 2D képminőségség eléggé ratyi, 3D -ben pedig OpenGL -el egyszerűen meghal. (legalábbis nálam)

Duron800 -as procival, egy Wolfgl -t nem tudok lefuttatni, 200x200-ban (wolfenstein 3D -átirat opengl -es alapokra) 100x100-ban már élvezhető. Tuxracer -ben 5-6 mp/frame. Unreal Tournament-ben detto. (windows alatt directx -el megy)

Szóval végülis egy egész jó kártya, érdemes ezt választani

Régen nekem is ilyen kártyám volt. Játékokkal nem próbálkoztam, de előny, hogy a driverében van XVideo support, ami ugye nem jön rosszul, ha filmezni szeretnél.

Egy apró megjegyzés: nekem valami nagyon gagyi, régi kártyám volt, és amikor egy saját Modeline-t szerettem volna beállítani, akkor sikerült ugyan a kívánt frekvenciát elérni, de agyoncsíkozódott tőle a képernyő. Lehet, hogy ma már nem adnak ilyen gagyit, de azért nem árt óvatosnak lenni, mert ellenkező esetben kénytelen vagy a VGA BIOS-ból vett Modeline-okat használni, és ha ott éppencsak 60Hz-es van a kedvenc felbontásodból, akkor akkorát szívsz, mint én

ejh, kicsit sokat adtam neki az elobb de sebaj, fogjuk ra, hogy anno jobb volt es elerte azt a par csillagot

Jah ez igaz. De tobbnyire az s3 kartyaktol amit az ember elvarhat az az, hogy 80x25 szoveges konzolba tud menni. Framebuffert (valamiert nem VESA 2.0 kompatibilis?) nem szereti, az X meg altalaban szarra fagy tole. Wingyogy alatt lehet, hogy jo, bar ott is szidjak tobbnyire. Azonban vannak jo s3 kartyak is. Peldaul az Elsa Erazor, csak egy baj van vele. Megfizethetetlen.

opengl azert ilyen gagyi rajta mert nincs
azaz szoftverbol megy teljesen, MESA-val, mivel a kartya drivere nem tamogat semmilyen 3d cuccot. es ne a driver irot szidjatok, az S3 nem hajlando kiadni a 3D reszrol semmilyen doksit.
akinek 3D kell, az vegyek matrox vagy ati kartyat.

Én nem tudom mit vártok az S3-as kártyáktól, de szerintem az árukhoz mérten kicsit sokat. Ezek nem szuper tuning kártyák. Ezek arra valók, hogy bedobják őket egy olyan gépbe, amin esetleg a egyszerű irodai alkalmazás megy, egy szerverbe ahol sima VGA üzemmódban elszuttyoghatnak. Persze lehet trabanttal forma- 1 re vonulni, csak a röhögés nagy lesz, ami kísér !