Támogatnád pénzzel vagy hardverrel a HUP-ot, ha szükség lenne rá? (pl. szerver csere, bővítés)

Címkék

Kizárt dolog.
9% (74 szavazat)
Oldja meg a HUP maga! (pl. reklámok)
6% (55 szavazat)
Annyit nem ér az egész oldal.
3% (23 szavazat)
Igen, ha szükséges, tudnék felajánlani hardvert.
6% (48 szavazat)
Igen, ha szükséges lenne, tudnék pénzzel segíteni.
15% (126 szavazat)
Adóm 1%-át szívesen adnám (majd ha lehet).
31% (265 szavazat)
Mi a bankszámla szám?
4% (32 szavazat)
Paypal rendszert kellene bevezetni.
4% (33 szavazat)
Alkalomadtán segítenék, de rendszeresen nem.
18% (149 szavazat)
Akár rendszeresen is segítenék.
5% (43 szavazat)
Összes szavazat: 848

Hozzászólások

Én támogattam volna most is az oldalt az adóm 1%-val, csak sajnos nem lehetett. Így maradt az LME, bár a pénz így is jó helyre ment.

szerintem jó bevételi lehetőség lenne, ha hup-os polókat árulnátok, kicsit magasabb áron és ezzel is lehetne plusz bevételt szerezni.

szerintem 3-4000Ft ár reális lenne, ha megértenék a vásárlók, hogy ezzel, kedvenc honlapunkat segítenék.

:D

Nos, ez valóban kényes kérdés, bár annyira talán nem...

Én úgy vagyok, mint a legtöbb tanuló: ugyan szűkösek a kereteim, de ha "vészhelyzet" lenne, egy kisebb összeggel szivesen támogatnám a rendszert. Sajna hardvert nemn tudnék adni, mert nagyságrendekkel kisebb kapacítású eszközöket használok, mint ami a portált hajtja.

Persze, az már egy másik kérdés, ha valós helyzetben az "igen" -t válaszolók hány százaléke nyújtana valóban segítő kezet.

Érdekelne, hogy aki kizártnak tartja a támogatást az miért is? Szóval egy velős magyarázat jól jönne.

Egyébként én a pénzre vagy adóra szavazok. A póló sem rossz ötlet, csak legyen rajta britnispirsz is :D /izé inkább nem fontos:)/

Tenyleg a polo nemis rossz otlet... aztan kilehetne irni egy palyazatot polotervre es a kovetkezo szavazas lehetne az, hogy 'neked melyik beerkezett terv tetszik a legjobban'? :))

(ps: a cikkekben miert olyan ``furik'' az idezojelek? vagy errol mar volt forum?:))

Ha reklammentes lesz (most sajnos nem az) az oldal, en szivesek aldozok ra egy szereny osszeget.

Jo lett volna egy ilyen opcio.

asd

Hol látsz te reklámot az oldalon?

Megnéztem:

- Bal felső sarok. Bazi hup logo. Azt hiszem, az normális, hogy "saját magát reklámozza".

- Balról középen: könyvajánló: bárki beírhatja a véleményeit egy-egy könyvről. Gyakorlatilag fórum. És ha jól emlékszem, akkor új könyvismertetőt is lehet kitenni, de ebben most nem vagyok biztos.

- Jobbra lent: pár logo, hogy milyen hw, sw és egyéb teszi lehetővé, hogy úgy menjen, ahogyan megy.

- Középen alul: újabb hup logo, és újabb pár powered by logo...

Most így hirtelen hiába keresem, nem találok reklámot.

Persze lehet, h. én nézem rosszul, de már hulla fáradt vagyok, és majd szétzuhanok...

Ha valamivel komolyabb lenne a site szakmai profilja akkor benne lennek, de mostanaban kicsit tulsagosan slashdotos bulvaros. Persze meg mindig a legjobb, amellett hogy az egyetlen.

Laci

Bevetelem minuszba volt az iden :P ergo veszteseges vagyok ha az adom 1% at ajanlanam a HUP fizetne nekem... Trey kuldok neked egy fuck ot(aszem tudod miert)... es eltekintek attol hogy fizessetek ....

(keretik nem komolyan venni...)

"ha az adom 1% at ajanlanam a HUP fizetne nekem" -- ezt hogyan is? Nem a bevétel 1%-áról van szó, nem a nyereség 1%-áról, nem is az adóbevallás során valamilyen irányban korrigálandó különbség 1%-áról, hanem az egész évnyi _adó_ (adóbevallás 0353-C lapjának legfelső, vagyis 71. sora) 1%-áról. Az ugyanmár hogyan lehetne negatív? Az állam fizetett neked adót, amiért dolgoztál?

Az 1% opció szerintem picit gázos, ugyanis roppant szűk keresztmetszet. Az ember szerintem hajlamos erre szavazni (ha multiple choice szavazás lett volna, én is tuti beikszeltem volna ezt is gondolkodás nélkül, ellentmondva a második bekezdésnek lejjebb), csak aztán évente egyszer eljön az alkalom, amikor a csomó szimpatikus szervezet közül mindössze egyet lehet megnevezni, és akkor bejön egy nem túl nagy valószínűségi szorzó is. Szóval Trey, én képzeletben úgy kalkulálnék helyedben, hogy aki az 1%-ostól különböző igenre szavazott, az vszleg tényleg segít szükség esetén, viszont az 1%-osokra jóval kevésbé lehet számítani, nem azért mert ki akarnának tolni, hanem mert másokon is segíteni akarnak, és csak pici eséllyel esik pont a HUP-ra a választásuk.

Másik: nem akarok hangulatromboló lenni, de én speciel az első adóbevallásom során megfogadtam magamnak, hogy "ne legyek már túl kocka" jeligével amíg számítástechnikával foglalkozom munkám során, addig az 1%-ot számtechmentes célra szánom.

Bazz, mit akartok szakmai oldalkent definialni? Hexaban irodjon minden cikk es trey mostantol csak ilyeneket irjon, mint 'rendszermag' meg 'helyprogram' stb. stb.?

Ha nem eleg szakmai, miert nem ir(sz|tok) szakcikkeket bele? Tudtommal nem tilos...

Csoda ha az ember mogorva?!

A tul szakmai cikkekkel az a baj, hogy el sem olvassak. Egy FreeBSD, Linux vagy OpenBSD halozati stacket (pl. CARP, vagy halozati stack virtualizalo stuff) erinto bejelentest elolvas jo esetben 100 ember.

Mig egy "Ellopták és publikálták a Windows NT 4 és 2000 forráskódját?" 4600 ember. Innen kb. le is merheto az erdeklodes iranya.

Ne gyere már ilyen nevetséges hasonlatokkal mint a blikk. Előtte meg a slashdotot hozod fel - ha neked ezek egy kategóriába tartoznak, akkor erősen el vagy tévedve.

Ha nem világos, abból amit itt olvasol, akkor felesleges magyarázni. Szerintem a hup.hu-nak semmi szüksége "definiálni" magát. A tartalma alapján meglehetősen jól meghatározható és egyértelmű, hogy kinek szól. Attól pedig nem lesz egy honlap "szakmai", hogy kizárólag mély hozzáértést igénylő hírek jelennek meg rajta.

Én meg pont azért fizetném az adóm 1%-át a HUP-nak, mert gyakorlatilag ez azaz oldal ahonnan a munkámhoz szükség információk egy részét szedem.

"Másik: nem akarok hangulatromboló lenni, de én speciel az első adóbevallásom során megfogadtam magamnak, hogy "ne legyek már túl kocka" jeligével amíg számítástechnikával foglalkozom munkám során, addig az 1%-ot számtechmentes célra szánom."

Nálam ez így néz ki:

Amíg számítástechnikával foglalkozom és abból élek, addig az 1%-ot számítástech célra szánom. :P

Éppen ma akrtam támogatni az oldalt 2521500HUF -al dehát ha megszűnik akkor adom a prog.hu -nak :)))

Én speciel nagyon kezdő linux felhasználó vagyok, gondolom sokan vannak még rajtam kívűl így, de az idők szele, a relatív ingyenesség, a stabilitás és a biztonságos müködés, na meg a kiváncsiság új embereket sodor A Rendszer berkeibe. Nekünk igenis szükségünk van egy olyan lapra, amelyben megbízhatunk és amire szükség esetén támaszkodhatunk, magyarul nincs más választásunk. Támogatom pénzzel a lapot, ha szükséges, plusz veszek polot stb.

Üdv mindenkinek :)

Hi,

Az inget én is lelkesen támogatnám, illetve ha a pólóra hímezve kerülne a logó ...

Mulder

Szerintem adj meg egy számlaszámot, és ne legyünk telhetetlenek alapon havi 100 Ft-tal támogasson aki tud.

Havi 100-s nem nagy ügy manapság és ha elég sokan lennénk akár mi is lehetne belőle.

És ha valaki ablakon kidobott pénznek gondolja, akkor le is állhat vele amikor csak akarja.