``Vérdíj'' az inteles iMac fejére

 ( trey | 2006. január 24., kedd - 20:48 )

A Slashdot számolt be ma arról, hogy 2 773 amerikai dollár jutalmat kap az a hacker, aki először bootol Windows XP-t az Apple nemrég kiadott inteles iMac-jén.Az ismert, hogy ez hack nélkül lehetetlen, hiszen az új iMac EFI-t használ a rendszerindításra, és ezt a Windows XP nem támogatja.

Amióta a Slashdot cikk olvasható újabb kb. 2 000 dollárral növekedett a jutalom. Jelenleg 4 034 dollárt kap az, aki sikeresen megoldja a problémát. A verseny oldala itt.

Nem csak a Windows userek akarnak a Mac OS X helyett vagy mellett más operációs rendszert használni az iMac-en és a MacBook Pro-kon. A FreeBSD listán és a Linux kernel listán is folynak az ötletelések, hogy hogyan lehetne más OS-t használni az Apple gépein.

A kísérletezés azonban nem veszélytelen. Már most is hallani olyanról, hogy pusztulnak az iMac-ek az EFI-vel való kísérletezés közben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ennél még érdekesebb egy mai/tegnapi cikk a Slashdotról, amiben azt taglalják, hogy az Intel Core (iCore? :)) Duóban már most 30-40 hibát találtak, és ebből az Intel nem sokat tervez javítani.

A processzorokban 100 szamra vannak hibak, amelyeket az errata-kban megtalalsz barmelyik processzorgyarto barmelyik termekenel. Es ezen hibak egy reszet nem is javitjak a sziliciumban, hanem egyszeruen kiadnak hozza egy microcode frissitest, vagy meg azt sem. Mi ebben az erdekes?

Tudok róla, böngésztem ilyen erratákat én is már, mert érdekesek. :) A Slashdotos cikk azt emelte ki, hogy rekordidő alatt találtak benne viszonylag sok hibát.

"I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated." :))))

Valoban azok: Revision Guide for AMD Athlon™ 64 and AMD Opteron™ Processors [www.amd.com]

Javaslom a ``Fix planned: no'' sorokat. :-DD

Ezekbol az errata-kbol semmilyen kovetkeztetest nem lehet levonni. Ezeknek a ``hibaknak'' a 99%-kaval nem talalkozol soha, mert:

- a kovetkezo stepping-ben javitjak
- BIOS vagy OS szintu workaround van hozza
- microcode frissitest kapsz

Ugyhogy ezt elemezi bullshit szerintem.

Ez tavaly augusztusig van frissitve.

In article <42.63331@c.hup.hu>, Micskó Gábor wrote:
> - a kovetkezo stepping-ben javitjak
> - BIOS vagy OS szintu workaround van hozza
> - microcode frissitest kapsz
> Ugyhogy ezt elemezi bullshit szerintem.

Hapersze. Dugjal oregasszonyt, ugyis elviheted rancfelvarrasra.

--
Gabucino

az egesz cikk egy eszement baromsag, amirol messzirol latszik, hogy az irojanak goze sincs a temarol. a "rekordido alatt megtalalt" hibak ui. nem masok, mint az intel P6 magjanak kb. 10 eve ismert hibai. aki nem hiszi, olvassa el a Ppro/P2/P3/PM erratakat, es csodalkozzon el, hogy mekkora az atfedes.

A geek.com, mint hirforras mar garancia volt a cikk "komolysagara". :-)