galaxy 3 -- II.

A telefon eddig tetszik, lehet vele sokat ökörködni (pl. lézerkard app, shotgun app), meg lehet használni is (pl. telefonálás, üzenet küldés). Némi limitációval megy a navigáció (a marketből ingyen letölhető 7 nap trial-os Sygic azonnal elbootolja az egész telót, az igo már jobb valamivel), de a gps-t beüzemeléséhez guglizni kellett.

Ami viszont nagyon gáz és nem a telefon hibája, hanem az egész nyüves technológiáé: a naptár szinkronizálása a telefon és egy XP-n futó Lotus Notes 8.5 között (szigorúan direkt usb kapcsolaton át, semmi wifi, google calendar meg egyéb hülyéskedés). Eleve a Companionlink-en kívül nincs igazi alternatíva, másrészt kell a telefonra a DejaOffice (marketből ingyen). Az első 2-3 szinkron rendben volt, azóta viszont semmi.

Eleve az már gáz, hogy telefonról a DejaOffice "Sync" ikonjával kell kézzel indítani a szinkront (Winmo + Activesync + Lotus EasySync esetén ez ment magától). De mostanság random két üzenetet dobál szinkron helyett: "Synchronization is not yet completed" vagy "Please close DejaOffice / Connect an USB cable and turn on USB storage / After PC sync completes disconnect the USB cable". Rettentően unom/idegesít.

Kíváncsian várom, mikor lesz elérhető a független telókra az új firmware (és hogy vajon a 2.2-es v. 2.3-as lesz, bár nincsenek illúzióim).

Szóval a teló jó, de lehet, h én akarok túl sokat így 2011-ben.

----
Szerk: sikeres szinkron után
- le-fel csatolgatja az SD kártyát, gondolom oda akarja kiírni a szinkronizált stuffot.
- a notes naptár újraépíti a view-t
- notes calendar-ban az ismétlődő események megduplázódnak (a DejaOffice kiírja, h lehetnek gondok, de ez nem gond, hanem egy fakin' nagy hiba)

----
Erről az egészről beugrott az Openmoko és a Freerunner. Csak úgy.

Hozzászólások

látod, ezért veszünk iphonet ;)
--
Peace, Love, Unity, Respect

Elszomorító. Mostanában akarok Androidos telefont venni, de Notes szinkron nekem is kellene...

A gps-szel mit csináltál egészen pontosan? Nálam nem nagyon jön össze, igaz, még nem néztem google-n.

GPS: feltettem market-ből a "GPS Essentials" és a "GPSopt" progikat, illetve még csináltam egy ilyet (gugli alapján):
- telefont megnyitni
- átváltani tárcsázó módra (ahol a számokat tudod nyomkodni)
- beírod: *#*#1472365#*#*
- megnyomod: commands
- futtatod: TTFF test

Ez nekem segített gatyába rázni. Este 8-ra értem haza a telóval, este 10-kor ott tartottam, h másnap visszaviszem, mert rossz a GPS-e. Aztán a fentiek segítettek. Egyébként azt mondják, a 2.2-es firmware ezt is orvosolja.

A legutolsó 2.2 (I5800XWJPF) már valóban kezeli a gps-t. Bármikor kikapcsolhatod, nem okoz gondot a visszakapcsolás. Viszont 2.1 esetén a *#*#1472365#*#* parancs kiadása után elég kilépni az elindított programból, akkor is feléled, de ez csak a GPS következő kikapcsolásáig él. A GPSopt és társai próba verziók, csak adott számú ki-bekapcsolást intéznek el, és gyakorlatilag fölöslegesek.

A lotus notes traveler nem oldja meg a problemadat?

Nem tudom aktuális-e még a probléma, de a Notes szinkronizálást a MyPhoneExplorer csont nélkül viszi(csak calendarra volt szükségem, de azt megoldotta).