TL-WR941ND Ver 3.2 téglásítva

DD-WRT ment fel rá sikeresen. Router Database szerint a modell supported, gondoltam hát, nagy baj akkor nem lehet. A v24 preSP2 15778 dd-wrt firmware gond nélkül felment rá, be is állítottam pár alapvető dolgot: LAN, Wifi, aztán nyomtam a reboot-ot. Na ettől kezdve már semmilyen beállítást nem lehetett nvram-ba menteni, vagy a factory default értékeket visszaállítani. Úgyhogy végülis csak részben sikerült téglásítani, mert legalább működik, de minden további változtatás kikapcsoláskor elvész.

Természetesen az olyan fórum bejegyzéseket már csak ezután sikerül megtalálni, hogy ha a dobozban Intel flash chip van, akkor azt a dd-wrt nem fogja tudni írni. Remek. Talán van még megoldás valami soros port hegesztéssel – majd ha lesz türelmem, utánanézek.

Szerk:
Utánanéztem, és be kell látnom, forrasztani és áramköröket bütykölni bizony nincs túl sok tehetségem. Ezért arra gondoltam, inkább eladom a routert mondjuk féláron, ha érdekel valakit, akinek megvan a képessége a javításához vagy van ismerőse, aki megcsinálja neki.

Szerk2 @2013 nyara:
Router sikeresen visszahozva az életbe :) Ismerős forrasztott rá USB csatlakozót (tüske vagy mianeve), Kínából rendeltem hozzá Nokia CA42 kábelt negyedannyiért mint itthon lehetett volna kapni. Ez a leírás volt segítségemre. Végül töltöttem rá friss dd-wrt-t innen.

Hozzászólások

Kösd rá szünetmentesre! :)

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

1043ND esetén a gyári firmware-ből kiindulva milyen sorrendben érdemes kipróbálni az OpenWrt-t és a DD-WRT-t? Váltogatni, tesztelgetni szeretnék. A kérdés a biztonságos flashelésre vonatkozik, így az is játszhat hogy az egyik alternatív firmware felrakása után a gyárit rakom vissza, majd utána a másik alternatívat, ez nem gond; az viszont sokkal inkább ha mondjuk a dd-wrt mittudomén melyik verziója* után valamelyik* openwrt-re frissítés elhasal, vagy épp fordítva.
Kinek mi a tapasztalata?

*A típuskompatiblis verziókon belüli verziószámokra gondolok.

----------------------------
színes ingyen domain domain

Ennek nincs jelentősége, mind ugyanolyan elven megy: A bootloadert meghagyja, a firmware-t kicseréli. Az official firmware-ek valamennyire belepiszkálnak a bootloaderbe is, azért kell levágni az elejét, ha *wrtről térsz vissza.
Viszont pár javaslat:
-flasheléshez ne használd a guit openwrtn, semmi visszajelzést nem ad, hogy hol tart (inkább mtd telneten keresztül). Lehet ddwrt-n se célszerű, én olyat csak távolról láttam.
-flashelés előtt állítsd át a címtartományt a leendő firmware defaultjára és használj dinamikus ip-t azon a gépen, amiről frissíted. Egy openwrt frissítés után fél óráig a körmömet rágtam, pedig csak a reboot után nem kapott ip-t statikus ip miatt.

"Az official firmware-ek valamennyire belepiszkálnak a bootloaderbe is, azért kell levágni az elejét, ha *wrtről térsz vissza."

Ez szerintem akkor volt amikor még a "boot" szócska szerepelt a gyári firmware fájlnevében. (TP-LINK)

----------------------------
színes ingyen domain domain