Es hogy az ember ne legyen ideges

Kellett volna a paypal.. van is accountom, nincs surun hasznalva de amikor kell akkor legyen. Elovettem a kis noteszem amiben fel vannak irkalva a fontos loginok.

Megadom a user/pass combot, erre elkezd a kisgeci mindenfele security challange-et jatszani majd keri az account-hoz kotott mobilszamot, hogy text uzit ir vagy hivjon. Nezem a noteszt es latom hogy ez egy nagyon regi szam, es mar nincs meg. Bazd+ Na akkor irok nekik a webes feluleten, Nem enged a kisgeci mert ahoz hogy tudjak irni be kell lepnem. De nem tudok belepni mert az uzenet irashoz is keri a mobilszamot. Ne mar bazd+ igy hogy a jo kurva edesanyatokba vegyem fel veletek a kapcsolatot?

Van minden fele community help faszsag ahol millio "nekem is ez a problemam" de a communitys geci segitok semmi megoldast nem tudnak nyujtani azon kivul hogy hova klikkelj ahol uzenni irni tudsz. Igen de kocsog ha nem enged belepni ez a kibaszott multi istenverte mocsok brigad akkor hogy??????? Jon a telefonalas lehetosege, persze A.I bazd+ te is azt a tudatlan kurva fajtadat. Hat az a kocsog is azt mondja hogy hol talalom meg a kapcsolatfelvetelt, es nem lehet neki elmagyarazni hogy te kibaszott ostoba kocsog, hat nem erted meg hogy a telefonszam nelkul a kibaszott otvar rendszered nem enged be?????? es ezaltal nem tudok irni nektek a kurva edesanyatokat ezzel a kibaszott security istenfaszaval! Talaltam egy support-os email-t ahova leirtam a nyugomet, erre a kocsog A.I. mert szerintem nem human volt a masik oldalon,kuldott egy emailt hogy sajnalattal vette tudomasul, hogy toroltem az accountomat. Mi van bazd+???????????

Jovoheten munkaidoben telefonalas, remelem lesz egy kibaszott human akivel lehet beszelni, mert ez igy bazd meg egy kibaszott istenverte ocska vilag lesz ahol ezek az ostoba ertetlen buta A.I gecik fognak uralni. Mi lesz meg itt? Szep uj digitalis innovacio mesterseges intelligencia, ezeket meg nemszabadni elesben kiengedni.

A KURVA ANYADAT PAYPAL

Hozzászólások

Tldr> Frusztralt kacsa nem tud uszni ezert a viz a hulye

Persze Te lehet hogy elolvastad, de nem neked ment az a hozzaszolas. Nem kell kezelsre jarnom mert mondtam nincs bajom, ne beszelj belem olyat ami nem igaz.A komolyabb bajokat mar tuleltem es lehet pont ezert lehet az hogy az ilyen aprobb szarokat mar kevesbe tudom toleralni. Ne is haragudj szerinted az helyen valo dolog hogy torlik az accountot mikor nem volt rola szo? De mondok egy masik peldat - kellett cash-t felvennema kartyahoz tartozo bank ATM bol. Majd azt mondja az atm hogy - kabd be nincs penzed. Felhivom a kozpontot a bankfiok elotereben kihelyezett telefonrol, adategyeztetes stb mindne ok, majd mondja a kisholgy hogy minusz 38XXX HUF ban van a kartyam. Az derek mivel se nem hitelkartya, senem debit kartya folyoszamla hitelkerettel. Erre o azt mondja hogy marpedig minuszba van es kesz, nem tud mit csinalni. A penz kellett volna de tehetetlen voltam. ott akkor. Jah es masnap mikor bementem a bankba akkor mely elnezest kertek es mondtak hogy rendszer hiba volt. Gondold el azt a szitut hogy valahol az orszag valamelyik vegeben vagy beallsz a kutra tankolni fizetnel es nem tudsz. A benzinkutat valoszinu erdekelni fogja hogy mi van? fizesd ki old meg stb. Szoval nem kellene rogton itelni az embereket hogx beteg, mert enny erovel te meg egy rosszindulatu pocs vagy!

Igen... Én egy rosszindulatú pöcs vagyok... Legyen.

De amilyen stílusban elő adtad a nyűgödet, akkor magadat miként tituálod?

Mindegy, ignorállak, mert nem süllyedek le egy debil szintjére. 10 évesek az ikreim, de ha probléma adódik, akkor sem viselkednek így. Tehát még azt a jelzőt sem érdemled meg, hogy gyerekes vagy.

További jó örjöngést!

Laca

Nem a víz a hülye, hanem az a szélsőségesen idealista, profithajhász multi, amelyik az egykor élhető vizet élhetetlen ingoványos masszává silányította, amiben ha megpróbálsz úszni, elsüllyedsz.

Persze az áldozathibáztatás úgy lesz egyre népszerűbb, ahogy a megalkuvás az egyre inkább elsilányított megoldásokkal és technológiákkal.

Ebben a stílusban, Te beteg vagy fejre...

Laca

Nem vagyok beteg, csak ideges voltam, hogy miert is szivat a 2 faktorossl mikor en opt-out-toltam ezt a lehetoseget. Es amikor szukseg volna ra es nem tudod megoldani a helyzetet magad, az mondjuk frusztral igen. Tudom a jelszavamaz emailt-t is es ennek ellenere szoarkozik a secutityval.  vicc es tenyleg bosszanto. Te valoszinu nem voltal meg olyan helyzetben amikor beszopattak es nem tudtal mi tenni jo magad. Hat kivanom hogy egyzser eld at. :)

Látom, találkoztál a digitális rabszolgatartás első fecskéivel. Majd amikor az immunity passportoddal lesz probléma, és nem tudsz kimenni az utcára, mert az 5G radarok azonnal rádhívják a kékeket az útleveled híján, akkor majd gondolj rám, hogy én megmondtam előre. :-)

Hát, ez a poszt hamar modlog-ot fogja gyarapítani...

Semmi baj vele hat torold vagy toroltesd mit banom en, de nem en vagyok az elso aki kurvaanyazott a blogjaban csak szolok, tovabba nem sertegettem meg a pocegodor lakoit, ellenben engem betegnek titulaltak mindnefele ok nelkul. amugy jol esett kiirni egy sor mellett, es mar nem erdekel a paypal. :)

Ha nem hup policy-vel ellentétes, nem btk-s tartalom, nem jött ügyvédtől pecsétes fenyegetős levételkövetelés, már miért lenne törölve? Mert valakinek nem tetszik? Ilyen erővel a hup már rég megszűnt volna 18 éve.

Szimpla kiakadás, másnapra lenyugszik a posztoló, talán a barom paypal biorobotjai is találnal megoldást, és az élet megy tovább.

Mivel pénzről van szó, nyilván jobban bosszantja az embert mint egy random trollfórum accountja. Engem is szopatott a spotify hetekig, mire sikerült hozzáférnie asszonynak az accountjához egy elfelejtett jelszó után instant-érvénytelenedett jelszóreset-et küldő emailek után.

Belefutottál a PSD2-be. Az EU kitalálta, hogy ő is szeretne nagytestvérkedni és mivel a PayPal-on nyugodtan regisztrálhattál álnéven, így az új szabályozás értelmében a PayPal kötelezően telefonszámot fog tőled kérni a belépéskor, vagy van hitelesítő app. Telefonszámot megadni addig is kötelező volt, de megadhattál kamut és úgy is használható volt a PayPal, mostanáig. Legalábbis az EU-ban ez lesz. Megpróbáltam amcsi IP címről, de nem engedett be; minden egyéb tájékoztatás nélkül közölte, hogy nem tud beléptetni és ennyi. Szerencsére pénzt nem tartottam rajta.

Nem alneven volt az account regisztralva, sot meg az okmanyokat is bekerte, a telefonszamot valoban meg kellett adni es meg is adtam, nem kamut, viszont idokozben az a telefonszam mar nincs meg.  A ketfaktorost meg nem kapcsoltam be mert a fontosabb helyeken eross jelszot hasznalok, es nem posztolom oket a twitterre. :) Penzt en sem tartottam rajt, par dollar lehetett rajta. Mert mindig annyit tettem ra amennyi szukseges volt. De maga az hogy torlik az accountot ez valami elvetemult dolog.

Fura, tőlem nem kért anno okmányokat, igaz, az 2007-2008 magasságában volt. Kétfaktorost én nem használok sehol sem. Bármi, ami engem IRL-adatokkal azonosítani akar, az instant kuka. (Mínusz közüzemek és hatóságok, mert ugye az muszáj...) Így a PayPal is erre a sorsra jutott, függetlenül attól, hogy esetleg a TS tudna segíteni telefonszámot cserélni, mert nem akarom nekik megadni.
Tuti, hogy törölték az accountot? Az OP-ban csak azt írtad, hogy sajnálják, hogy te törölted, ez inkább valami félreértés lesz, IMHO.

Tolem azert kertek mert, mert nagyobb osszegek mozogtak a szamlan, szerintem ez valami penzmosas elleni dolog miatt kellett. Akkor szoktam en is megadni ha nagyon muszaj igy  a paypalnal is muszaj volt megadni hogy mozogjanak a penzek. Tuti hogy toroltek mert mar raprobaltam a loginra miutan olvastam a mailt-amit kuldtek, es azt irta hogy ez a mail cim nem letezik.  Nem nem en toroltem, ok toroltek, az emailben meg is erositettek, hogy sajnaljak hogy igy dontottem. A torleshez egyebkent szinten be kellene lepni ha jol tudom, szoval a torlest sem tudtam volna vegrehajtani, mert nem tudtam belepni, txt msg vagy a hivas vegett a paypaltol. Mind1 annyira mar nem izgat, de holnap mindnekeppen felhivom oket hogy most mi van es ezt igy hogy? 

Eddig a PayPal-t használhattad kamu adatokkal, azaz anonim módon, azaz az EU országai hiába is kérték ki egy PayPal account adatait, nem mentek vele semmire. Egyszóval volt lehetőség vele úgy pénzforgalmat bonyolítani, hogy azt nem tudták ellenőrizni. Így az EU hozott egy új szabályozást, aminek értelmében a PayPal-nek személy szerint azonosítania kell téged.

Ha valaki más használja a régi számot, akkor vedd fel vele a kapcsolatot, és kérd meg, hogy továbbítsa neked a kódot. De előtte a számládon mindent kössé le betétben, hogy ne lehessen róla költeni, hcsak nem hitelkártya.

A helyzet az hogy beszeltem a szolgaltatoval, es a szamot toroltek, igy azt nem adhatjak ki fel evig senkinek, es aktivalni sem tudjak, legalabbis ezt mondtak az ugyfelszolgalaton. A kartyarol nem tudnak kolteni mert mar masik kartyam van, tobbek kozt ezt az uj kartyat akartam rogziteni is, mivel a masik kartyamat elhagytam.

Az a problema, hogy mara az osszes fizetesi szolgaltato kotelezove tette a ket faktoros authentikaciot, es nem kizarolag a jelszo erossege miatt (btw: egy weboldal nem tud arra felkeszulni, hogy Te, Mind The Gap, majd eros jelszot hasznalsz, ok a tobbi 999.999 darab hulye userre lonek, es eleg sok jelszofeltores volt mostanaban), hanem hogy a fizetest tenyleg te kezdemenyezted (van session stealing is a vilagon, meg MITM tamadas, meg minden egyeb mas, ahol a 2FA amugy nagyobb biztonsagot ad egy penzugyi folyamatban).

En nem a PayPalt hibaztatnam. Az ugyfelszolgalatuk szar, ez teny, de a 2FA miatt ne oket hibaztasd.

Kulonben, lehet jelszo nelkul is kontaktolni veluk.

https://www.paypal.com/us/smarthelp/contact-us

Password and account issues

Login problems

(legorgetsz az aljara)

Message us

(popver)

Chat with us while logged out

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

"ugyfelszolgalatuk szar" pont ez az ami megbillentett plussz hogy toroltek az accountot, eleg regi volt az account szoval ezt azert sajnalom hogy elment,  A 2FA elfogadom hogy van es alkalmazzak a sok hulye miatt. A tamadasokrol amirol irsz ismerem oket, kulon gepet hasznalok penzugyi es egyeb dolgokhoz.Na mind1majd holnap remelhetoleg tobbet tudok.

A chat with us megvan, de ott is botok vannak szerintem, mert chateltem ott is de folyamatosan azt mondjak hogy lepjek be az oldalon, meg linkeket kuldozget szoval, keptelenseg veluk igy kommunikalni. :)

Apróhirdetésen sima, túrázós távcsövet hirdetve az AI közölte, hogy fegyverek hirdetésére speciális szabály van, meg tulajdonképpen nem is legális, meg amúgy sem jó a sport, kirándulás szekcióba, hanem fényképezőgépek közé való. Fényképezőgép, mert zoom, fegyver, mert fekete. Remek.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Regen hasznaltam mar PayPalt (amiota atvettek a SJW-ok, es elkezdtek embereket politikai okokbol tiltani, leszoktam rola), a topic hatasara gondoltam letesztelem, mukodik-e meg. Beirtam az oldalcimet, user/pass, kiirta nekem is, hogy az EU-s valtozasok miatt kell egy SMS-es megerosites. Felajanlotta kicsillagozva a telefonszamomat (nekem meg mukodik), de ott volt mellette a valtoztatasra a gomb. Erre nem volt szuksegem, SMS-t elkuldettem, beirtam a kodot, muxik. Elsore kiprobaltam, mi van, ha a valtoztatasra nyomok, siman hagyta volna, hogy valasszak masik szamot. Nem tudom mi kell hozza pluszban, neked ez a lehetoseg nem volt ott?

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Az fura, mert nekem nem irt ki semilyen EU-s valtozasokat, valamint nem volt valtoztatasra gomb. Ami volt, oldal cimet beirva user/pass utanna jott security challenge, majd jott a telefonos sms vagy hivas amik kozul valaszthattam. Szoval nekem nem volt semilyen lehetoseg ha lett volna eltem volna vele mert ahogy irtam a szam nincs meg.

Szerintem nem törölték, csak megszüntették a hozzáférésed. :)

:)

US paypal-al sikerult beszelnem, az angolok elkuldtek :) Igen jol tudod addig nem torolnek accountot ameddig van rajta funds or any other transaction. Most megtudtam hogy tulajdonkeppen a fiok torolve lett due to two factor authetication. :) es mivel az utolso tranzakcioval 0 volt a balance, igy tudtak torolni. Szoval hagyni kell rajt valamennyit es akkor nem torlik. Sajnalom mert jo credit history-ja volt a szamlamnak. :) Nyitottam egy masikat, ahogy azt lentebb is javasoltak.

Szerkesztve: 2020. 11. 23., h – 09:37

Nekem van hasonló sztorim. Annak idején régen volt egy fb accountom, amihez linkelve létrehoztam egy instagram fiókot. Az fb fiókot töröltettem/beszántottam. Az instagram fiókhoz nem férek hozzá semmilyen szín alatt, pedig tudom hozzá az usernevet meg a jelszót is, sőt, valid telefonszám van megadva hozzá. Egyszerűen meghalt az account attól, hogy az "eredeti" facebook accountot kiiktattam.

Jelszó ügyileg igazából nem is beszélhetünk jelszóról, hiszen az insta fiók nem "önálló" fiók, csak az fb fiók másolata, vagy kapcsolt fiókja, nevezhetjük bárminek. Egyébként létezik és látszódnak rajta a képek is, egyszerűen nem lehet belépni.

Ja, és insta/fb-nek nincs olyan hogy ügyfélszolgálat, csak egy FAQ lista van jótanácsokkal.

(annyira nem érdekel amúgy az instagram, úgyhogy túléltem :)

annyira nem érdekel amúgy az instagram, úgyhogy túléltem

Csak tudod most már minden magára "valamit is adó" online szar enged regisztrálni (valójában nem teljesértékű regisztáció, hanem csak hozzáláncolódni) a FB akkóunthoz. Sőt az oldalak nagy része úgy láttam már konkrétan presszionál h. úgy csináljad, és a saját hatókörű logint általában már a lista aljára dugják el látványosan apróbetűsen, a FB meg nagy baszom logóval virít az oldal tetejin közepin.

Abba nem gondolnak bele a népek, hogy csak 1x baszódjon meg a FB loginjük valaha is, cseszhetik az ÖSSZES hozzáláncolt száz másik szolgáltatóhoz való hozzáférésüket is 1 pillanat alatt.

(Túl gyors voltál)

Csak tudod most már minden magára "valamit is adó" online szar enged regisztrálni (valójában nem teljesértékű regisztáció, hanem csak hozzáláncolódni) a FB akkóunthoz. Sőt az oldalak nagy része úgy láttam már konkrétan presszionál h. úgy csináljad. A saját hatókörű logint meg általában már csak a lista legaljára dugják el, gyanúsan apróbetűsen, a FB meg nagy baszom logóval virít az oldal tetejin közepin. Ez a faszomnagy pozitív hozadéka a nagy GDPR feneyegetőzésnek, a kisebb szolgáltatók inkább nem vállalták be az ügyféladatok házon belüli kezelését és rizikózzák a gigabírságot mikor kikerülnek a bizalmas adatok a kiba internetre. Cserébe a FB-on folyatnak át mindent, zukkerbergerrózenstejn nyáladzó örömére. Sajnos az egyszeri internettező idióta ezeknek mind nincs tudatában, opálosan tiszta tekintettel nyomkodja a féjszbukot tovább vidáman.

Abba nem gondolnak bele a népek, hogy csak 1x baszódjon meg a FB loginjük valaha is, cseszhetik az ÖSSZES hozzáláncolt száz másik szolgáltatóhoz való hozzáférésüket is 1 pillanat alatt.

"Normális helyen ez úgy működik, hogy ettől függetlenül ugyanúgy lehet email/username és password párossal loginolni"

Megjátszottam pár éve, hogy sok-sok tucat szolgáltatáson végigsétáltam és kitépkedtem a login with kezdetű dolgokat. Mivel email szolgáltatót is váltottam (gmail -> protonmail) az esetek 99%ában a change email volt a varázsszó erre. Viszont volt olyan (konkrétan a spotify) aki azt mondta hogy ilyen nincs, menjek el a supporttal beszélgetni akik egyedileg megkezelik a fiókomat. Meg is kezelték, segítettek (acc törlés, új létrehozás, adatmozgatás).

Hát igen, login with fb, google, apple, szokásos. Én sosem használok ilyet, mindenhova direktben regisztrálok emaillel meg jelszóval. Nem tartom egészségesnek hogy az online identitásunkat a google/facebook kezébe adjuk. Azon túl hogy bármikor megbaszódhat/feltörhetik őket is, alapjáraton is nagyobb felületet adsz a megfigyelésedre ezáltal.

Akkor felejtsd el, és regisztrálj újat.

Igen ez fog tortenni, ugyanis most sikerult beszelnem a UK paypal-al, ahol tajekoztattak hogy "we are not allowed to help you outside the UK, you need to contact your local paypal customer service"

Ez szinten nem kivtelezheto, ugynis nincs magyar telefonszam elerhetoseg, nincs magyar customer service email elerhetoseg, csak egy chatbot van aki miutan kapcsolodott meg se szolal. :) Komolyan mondom vicc az egesz vilag. :)

Nézd a pozitív oldalát: ez azt jelenti, hogy elég nehéz hijack-elni az account-odat social engineering módszerekkel. Ugyan most nehézséget okoz, de cserébe más sem tud vele utalgatni.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Igen igy is nezhetjuk a dolgokat, mind1 van uj reg csak sajnalom a regit.  A social engineering az nalam nem mukodne egyebkent sem. :)

Sziasztok,

Hasonló problémába futottam bele én is minap (korábban olvastam ezt a posztot, sejtettem, h szívás lesz vele /csak akkor lusta voltam nekiállni, na meg annyira nem is használom a paypalt, kártyám is le volt járva február óta/).

Megmondom őszintén, most nem olvastam vissza újra az egészet, szóval lehet meglett a megoldás az eredeti problémára.

Nálam: telefonszám megváltozott, régi már inaktív, paypal még élő, PSD2 hitelesítés sms/hívás a régi számra.

Kutatgattam, arra jutottam, h egy sima jelszó emlékeztetővel első körben simán be lehet jutni a paypal oldalam, majd megváltoztatni a telefonszámot az aktuálisra és onnantól kezdve pedig egyszerű a PSD2 azonosítás is.

Mindezt csak azért firkáltam ide, hogy hátha valaki most fog ezzel szembesülni.