Hálózati scanner

Fórumok

Valaki nem tudja véletlenül, hogy hálózati scannereket hogy lehet egyszerűen telepíteni? Úgy ahogy hálózati nyomtatót?
scriptekből, policykból remekül meg tudjuk oldani a nyomtatók telepítését, de a scannerekről fogalmunk nincs, és az ég világon semmit nem találunk rá.

Hozzászólások

Én pont úgy telepítem mint a nyomtatókat, silent installal.

Az igazi gond ott van, hogy ahány (hálózatos) szkenner, annyiféle módon találja - vagy nem találja - meg a driver a hálózaton a vasat. Erre csak annyit tudtam csinálni, hogy az usernek feldobja a gyári választót, hogy válasszon.

Illetve az újabb masináink már eleve samba share-re tolják a beszkennelt anyagot. Ha bizalmasat akar valaki scannelni, akkor meg tolja pendrive-ra.

"Én pont úgy telepítem mint a nyomtatókat, silent installal."
Hogy?

Nyomtatót úgy telepítünk, hogy pnputil-lal feltoljuk a drivert, létrehozzuk a tcp/ip portot, rundll32-vel meghívjuk a printer dll-t, és hozzáadjuk a nyomtatót.
Semmi sallang, tray faszság meg utility.
--
The Community ENTerprise Operating System

Nálatok lehet hogy elég ennyi, de nálunk van olyan nyomtató, amihez jobb feltenni a gyári kezelőszoftvert (is), a speciális beállítások miatt.

Pl. a Samsungokat, Océkat, Xeroxokat tudom így telepíteni (bár evolválódott már, szóval lehet hogy nem mind pont így):

rundll32 printui.dll,PrintUIEntry /Gw /if /r p_%PNAME% /x /n %PNAME% /if /f %INFF% /m %PDESC%

Update: és jut eszembe, épp egy Oce TDS400-nál van az, hogy be kéne kattintani egy pipát írni egy hostnevet a felületen, és ezt csak úgy tudom megoldani, hogy user interakciót kérek (vagy megcsinálom én), mert még registrymódosítással se tudtam elérni, hogy ne kézzel kelljen bekattintani. De erre a tíz gépre nem vagyok hajlandó több munkát pazarolni.

A portok létrehozásához meg a prnport.vbs-t használom: http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc754352.aspx

A Lexmark gyárt egy installáló exét (tulképp egy cabot, de mindegy) a saját beállításainkkal:

start /WAIT LexmarkC3DInstall.exe

Nade a szkennerhez visszatérve, kb. ennyi a telepítés:

start /wait driver\setup.exe /s
start /wait sto\setup.exe /s

Igaz, ezeket ki kellett hiénáznom a gyári telepítőből, hogy ne tegyen fel mindenféle nyomort, csak a drivert és a scannerválasztó okosságot. Ez épp egy Samsung scanner.

"start /wait driver\setup.exe /s
start /wait sto\setup.exe /s"

Igen, ez pl. a konica twain-jével működik. De tipikusan a HP-nak van mindig ilyen 700MB-os all-in-one szarja. Azzal nem is megy a silent, meg nem is akarom az 1GB szemetet feltenni.
--
The Community ENTerprise Operating System

A HP printert konkrétan kukáztuk, mert maga a vas elég jó, de a szoftveres körítés hozzá hajmeresztő, és hamar eljutottunk oda, hogy ****** drága, multifunkciós nyomtató használhatatlan volt. Bár nyomtatni jobbára lehetett vele, de szkennelni csupán alkalomszerűen. Egy-egy reboot többnyire helyrehozta ugyan, de ez nem üzemszerű és tartható állapot.

Az ilyen aio cuccot amúgy az installer generátorával/editorával bontottam szét, hogy kikotorjam belőle az érdemi részt, mert nem találtam az "--extract-only" megfelelőjét hozzá. Illetve néha a winrar is kibontja, esetleg a 7z, attól függ, hogy milyen installert használnak.

Nálunk ezt úgy oldottam meg, hogy nem telepítek szkennert gépekre. A másolók hálózati megosztásba szkennelnek, onnan meg mindenki leszedi magának. A szkennelős hálózati könyvtárak hajnalban törlődnek, hogy ha lusta volt a kolléga a saját szkennelését törölni akkor ne halmozódjanak ott mindenféle dolgok.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox