Cisco RV130 kisirodába

Üdv! Véleményt kérnék a címben megjelölt routerről.

Amihez kell:
Egy 250-250 Mbps internet kapcsolaton ülne, egy 5 fős irodát kiszolgálni. (NAT-olni kell, PPPoE-n dzsal a Zinternetttt!)
Van helyi szerver, amire sok kis fájl megy, illetve távolra openVPN-nel (képes openvpn-t kezelni?) belépni, szintén sok kis fájlt másolgatni. Illetve a VPN-en keresztül néha a szervert elérni.
Napi netezgetés (Gizike a macskás videóit küldözgesse facebookra), emailezés, szóval átlag felhasználás.

Szóval képes-e a fent megjelöltekre, ha nem, akkor mi? (TP-Link szappantartót felejtsük el!)

Köszi!

Hozzászólások

Csak az SFP port-al lehet 10Gbit/sec, a többi ethernet port 1 Gbit/sec-es.

Köszi! A linket olvastam, gyakorlati tapasztalatra voltam kíváncsi.

A VPN-re rákérdezek, lehet-e cserélni, gőzöm sincs azt ki szolgáltatja nekik.

Ugyan viszketek a Mikrotik-től, de 100%-ban nem zárkózom el előle, amennyiben bírni fogja, hogy sok kis szart toligatnak rajta fel-s alá. 

openSUSE Leap 15

Szerkesztve: 2020. 02. 18., k – 10:52

Pedig nagyon jó és erős eszköz! A végtelenségig lehet gyakorlatilag script-elni, és majdnem hogy a végtelenségig lehet konfigurálni. Folyamatosan van hozzá ROS/firmware frissítés és gyártói support.

Jaja, engem az lepett meg a legjobban, hogy míg az OpenWRT temetné az 4/32-es eszközöket, addig a 32 MByte RAM-mal rendelkező (Mikrotik) smips cuccok kaptak ROS7 Bétát, pedig azt hittem, a hAP mini-mmel ki fogok esni a pixisből.

Ugyan a 6-os ROS-ból egyre fájóbban hiányoznak dolgok, de gyári fw-vel ilyen alacsony áron ilyen nagy tudású eszközöket nem kapni.