( gee | 2021. 05. 17., h – 14:51 )

Szerintem mindkettő.

Az élelmesek nagy része azért trükközik, mert ő jobban tudja, mint a Tesla és a közlekedésfelügyelet. Mi az, hogy neki kormányt kelljen fognia?!

Ha valaki a sofőrülésben ül odatesz egy narancsot, súlyzót, akármit, hogy ne kelljen fognia a kormányt de közben azért figyel és felelős (de kényelmes) sofőrként viselkedik, az szerintem élelmes.

Aki az élelmességen (= ellenőrzés kiiktatásán) mellett valami teljesen mást csinál, pl. alszik, hátsó ülésre mászik vagy keresztrejtvényt fejt, az élélmes és vagy nagyon hülye vagy félrevezetett. Vagy esetleg pontosan tudja, hogy ez faxság, de éppen egy Tiktok videót készít vagy valami hasonló konkrét okból kockáztat.

Az interjú szerint a börtöntöltelék milliomos meg van győződve róla, hogy az autó önvezető, a Tesla úgy csinálta meg, hogy nincs szükség sofőrre és csak a hülye rendőrök miatt van kormányfogás ellenőrzés (ami kb. igaz is, mert az első pár évben nem volt, ez egy 1-2 éves szigorítás). Ennek alapján meg vagyok róla győződve, hogy ez a konkrét illető élelmes és félrevezetett és hülye.