( Imo | 2014. 08. 03., v – 18:18 )

"Szerintem ott van köztünk a nézeteltérés, hogy te beleszámolod a felhasználói szintű ismeretekbe az admin munkájának egy részét is, én meg nem."

Az adatbázisos példa valaki mástól származott és mellékszál, én azzal csak pont arra mutattam rá, hogy az nem felhasználói ismeret, hogy majd valahogy elboldogulsz az ismeretlen adatbáziskezelővel guglival meg doksi olvasással. A felhasználói ismerethez már korábban látni kellett a kérdéses rendszert (oprendszert, adatbáziskezelőt, akármit) kicsit körülnézni benne, alapvető dolgokkal tisztában lenni.

Igy nem az a kérdés, hogy én vagy te mit számolunk bele az admin vagy felhasználói szintű ismeretbe, hanem abban nem értünk egyet, hogy az a KÉSZSÉG, hogy te képes vagy sokévnyi x rendszer használatával a hátad mögött y idő alatt alapszinten elsajátitani egy z rendszert, az nem azt jelenti, hogy neked per pillanat van felhasználói ismereted a z rendszerben. Nincs. Zéró ismereted van róla. Majd, ha egyszer látsz élőben mssql-t, eltöltesz vele pár órát, rájössz vagy ráguglizol az alapszintű dolgokra, akkor majd lesz egy alapszintű ismereted róla. Addig nincs, hiába oracle-özöl mondjuk 15 éve.