"Viszlát, home office, üdv, AI!"

Viszlát, home office, üdv, AI!

A KPMG 2024-es CEO Outlook kutatásában a világ legjelentősebb piacain több mint 1300, legalább 500 millió amerikai dollár éves árbevétellel rendelkező vállalat vezérigazgatóját kérdezte arról, hogy hogyan látják a következő három évben vállalatuk üzleti és gazdasági kilátásait és az ezeket meghatározó trendeket.

[...]

AI

[...]

a vállalatvezetők 64 százaléka az AI-t idén a legfontosabb beruházásként jelölte meg.

[...]

Home Office

[...]

A cégvezetők prognózisa szerint folyamatosan csökken majd az otthonról dolgozók aránya. A megkérdezettek 83 százaléka úgy véli, hogy a következő három éven belül a munkavállalók teljes mértékben visszatérnek az irodába, 87 százalékuk szerint ezt érdekes feladatokkal, fizetésemeléssel vagy előléptetéssel tudják majd elérni.

[...]

Hozzászólások

Yet another hate topic.

Aláírás _Franko_ miatt törölve. 
Jákub egy .
neut @

Szerkesztve: 2024. 10. 18., p – 13:19

"87 százalékuk szerint ezt érdekes feladatokkal, fizetésemeléssel vagy előléptetéssel tudják majd elérni"

Hogyne XD
Uhh derég' vigyorogtam ilyen idétlenül

Vortex Rikers NC114-85EKLS

A kutatás azt állítja, hogy minél idősebb egy-egy cégvezető, annál inkább priorizálja az irodai munkavégzést: a 49 alatti igazgatók 75 százaléka szerint szorul vissza a home office, míg a 60 fölöttieknél már a 83 százalékuk biztos ebben. Jellemző, hogy a férfi vezetők jelentősen nagyobb arányban tartják helyesnek és elvárhatónak az irodai munkához való visszatérést, mint a női igazgatók. 

Minél idősebb annál hülyébb. Begyepesedett gondolkodás.  

Kíváncsi lennék mi lehetett a tényleges kérdés. Az, hogy heti öt napot bent lesznek e az emberek az irodában három éven belül? És 83% úgy gondolja, hogy igen? Miközben a következő kérdésnél meg munkaerőhiánytól tartanak, mert sok ember fog kiesni a nyugdíj miatt. Ez gondolom csak jelentős bevándorlással érhető el :D

Szerkesztve: 2024. 10. 18., p – 19:16

Be kene vezetni a cegel szamara a kornyezetvedelmi adot, aminek resze, hogy az olyan munkakorben dolgozo munkaero hany szazalekat utaztatjak napi rendszeresseggel, akik tavolrol is tudnanak dolgozni joval kisebb szendioxid labnyonmal.

Egybol az lenne a ceges mantra, hogy a HO -ban latjak a jovot... :-)

Nem értem... 2024 ben már nem a hatékonyságnak és az idejében elvégzett projecteknek kéne adnia a mérőszámot? Annyira bele kell hogy számítson a munkavégzés helye?? Ha pl egy könyvelő idejében leadja a cég havi bevallási papírjait, elintézte a számlákat etc...akkor miert varjak el, h meg bent is üljön? Ha raer, felsepertetik vele az irodat, vagy mi??!

De igen, de azt nehéz mérni. Azt könnyebb, hogy bent van-e a dolgozó 8 óra 30 percet, vagy nincs... Meg az is hozzájön, hogy a covid előtt sok irodabérletet kötöttek fix méretre, havi súlyos milliókért, és nehéz azt megmagyarázni a vezetőségnek, hogy miért konganak ezek az ürességtől, ha olyan sokat fizetnek érte. Területet visszaadni meg nehéz, mert ezeket a bérleteket 5-10 éves periódusokra kötik, amíg az nem telik le, addig nem lehet csökkenteni a bérlet méretét (vagy lehet, de sokkal nem lesz alacsonyabb a bérleti díj).

Oké, de akkor külön iroda is legyen, hogy ne kelljen két-három meetinget hallgatnom(*).

Igen, a régi munkahelyen elkezdtek lefoglalható meetingszobákat kialakítani, de annyi nem volt, hogy mindig jusson mindenkinek. Most meg csak reménykedhetünk, hogy azok, akik egy irodában/szobában vannak, nem egyszerre meetingelnek.

 

*) Legyen bent mindenki! Oké, én szívesen utazom idegen országokba, de nem mindenki ilyen.

Ja, ez a hatékonyság dolog vmiért csak most fáj ennyire, az összes többi ezt megelőző faszságokban, pl iroda helyett cubicle helyett karám helyett hotdesk, a keringőzzél meeting room után, mert nincs elég, a random itsec policy miatt nem elérhető toolok, meg torkos kényelmetlen munkakörnyezet, meg lokalban sok munkaóráért karban tartott eszközök (persze open sourceból kéne ) vmi saas helyett, a random tanácsadó után bevezetett épp aktuális random munkaszervezés... szóval  ezeknél hiába mondta a paraszt, hogy hát a hatékonyság ezt meg fogja sinínyleni, akkor nem számított. Most, hogy a paraszt nem csak szopna vele, most valamiért számít....

> hogy ugat a kutya, sír a gyerek, megy a tv, megy a szagelszívó.
Az irodában több kutya van, mint a társasházban ahol élünk. (Az irodában hangosabbak.)
Sírnak a kollégák, pletykálnak, odajönnek az asztalomhoz, leszólítanak a sloziban. Ehhez képest egy bömbölő gyerek áldás.
Megy az ipari fűtés, hűtés, ajtócsapkodás, millió notifinci mindenféle kütyükön.
A szagelszívóra a város zaját ajánlom: Utóbbi rosszabb, nyitott ablak mellett.

A főni(TM) faktort nem is merem ideírni. Te is rácsörikézel a csicskáidra?

echo crash > /dev/kmem

Lesznek, de nem biztos hogy az építőiparra fogadnék

https://www.reuters.com/technology/3d-printing-reaches-new-heights-with…

Igaz, ez az amerikaiaknak pont nem felel meg, mert azt az alapanyagot, amit ők szoktak használni a hurrikánoknak kitett területen (OSB lap) még nem tudnak 3D nyomtatni...

Nem az a kérdés, hogy állnak-e mellette, hanem hogy mennyien. Illetve az hogy "állnak". Mindenfajta fejlődés erről szól.

A "falnyomtatást" önmagában én sem tartom akkora aduásznak, majd ha már a gépészetet is bele tudja nyomtatni (fűzni), az lesz a nagy dolog.

De az tény, hogy pár kőművest ez is kivált.

par eve volt szerencsem honapokig nezni ahogy a szomszedban felepitettek egy sokemeletes lakohazat. kezi erovel.

1-1 emelet kb igy nezett ki:

- 2-3 napig zsaluztak a fodemet, osb lapokat (vagy hasonlot) szegeztek ossze a jomunkasemberek, jo sokan.

- napokig raktak bele a vasat, szalankent, 2 retegben, es ott helyben kombinalt fogoval drotozgattak ossze a csomopontokban

- daru felemelt oda egy par m3-es "dobozban" folyekony betont, kiboritottak, aztan a jomunkasemberek "partfissal" elteritettek

- 3 jomunkasember 1-1 kezi szerszammal (kb ugy nezett ki mint egy fukasza) egyengette/simogatta a betont

aztan jottek a fuggoleges falak, kb ugyanaz a metodus mint a fenti, csak ott simogatas helyett valami porszivo szeru cucc csovet nyomkodtak a betonba

azert ennel a nyomtatas egy hangyanyit hatekonyabb lett volna...