"Viszlát, home office, üdv, AI!"

Viszlát, home office, üdv, AI!

A KPMG 2024-es CEO Outlook kutatásában a világ legjelentősebb piacain több mint 1300, legalább 500 millió amerikai dollár éves árbevétellel rendelkező vállalat vezérigazgatóját kérdezte arról, hogy hogyan látják a következő három évben vállalatuk üzleti és gazdasági kilátásait és az ezeket meghatározó trendeket.

[...]

AI

[...]

a vállalatvezetők 64 százaléka az AI-t idén a legfontosabb beruházásként jelölte meg.

[...]

Home Office

[...]

A cégvezetők prognózisa szerint folyamatosan csökken majd az otthonról dolgozók aránya. A megkérdezettek 83 százaléka úgy véli, hogy a következő három éven belül a munkavállalók teljes mértékben visszatérnek az irodába, 87 százalékuk szerint ezt érdekes feladatokkal, fizetésemeléssel vagy előléptetéssel tudják majd elérni.

[...]

Hozzászólások

Yet another hate topic.

Aláírás _Franko_ miatt törölve. 
Jákub egy .
neut @

Szerkesztve: 2024. 10. 18., p – 13:19

"87 százalékuk szerint ezt érdekes feladatokkal, fizetésemeléssel vagy előléptetéssel tudják majd elérni"

Hogyne XD
Uhh derég' vigyorogtam ilyen idétlenül

Vortex Rikers NC114-85EKLS

A kutatás azt állítja, hogy minél idősebb egy-egy cégvezető, annál inkább priorizálja az irodai munkavégzést: a 49 alatti igazgatók 75 százaléka szerint szorul vissza a home office, míg a 60 fölöttieknél már a 83 százalékuk biztos ebben. Jellemző, hogy a férfi vezetők jelentősen nagyobb arányban tartják helyesnek és elvárhatónak az irodai munkához való visszatérést, mint a női igazgatók. 

Minél idősebb annál hülyébb. Begyepesedett gondolkodás.  

Kíváncsi lennék mi lehetett a tényleges kérdés. Az, hogy heti öt napot bent lesznek e az emberek az irodában három éven belül? És 83% úgy gondolja, hogy igen? Miközben a következő kérdésnél meg munkaerőhiánytól tartanak, mert sok ember fog kiesni a nyugdíj miatt. Ez gondolom csak jelentős bevándorlással érhető el :D