Harris vs. Trump

Fórumok

Hivatalosan is Kamala Harris a demokraták elnökjelöltje

Kamala Harris hivatalosan is megszerezte az elnökjelöltséghez szükséges szavazatokat a párt jelölőgyűlésétől - jelentette be pénteken Jaime Harrison demokrata pártelnök. Ezzel a jelenlegi alelnök lesz az Egyesült Államok első fekete női elnökjelöltje, és az első dél-ázsiai gyökerekkel rendelkező női elnökjelölt.

A koros elítélt szexuális ragadozó vs. a törvényesség fiatal őre

Lehet fogadni, hogy győz a gonosz vagy jó!?

#világbéke, #realitás

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 08. 02., p – 23:16

Harris győz, nem Trumpnak lesz a legnagyobb kára - hanem USA-nak.

Én tényleg kiváncsi lennék rá, hogy áll földbe az USA. Hogy lesz polgárháború - Texas kimondja kilépését a szövetségből.

Oroszok is ezen fognak dolgozni - küldenek még 1-200 kémet az USA-ba.

De az USA elnököt 4 évre választják. Ha Trump győz a probléma 4 év műlva vagy akár hamarabb is előállhat.

Ha meg Texas és republikánusok kilépnek az USA-ból, akkor hogyan állítanak majd 4 múlva republikánus elnökjelöltet az USA-ban?

Az USA problémája, hogy nem kék és piros tagállamai vannak, hanem kék nagyvárosai és piros vidéke. Ezek aránya határozza meg a tagállam eredő színét. Például Texas fővárosában demokrata a polgármester. Így békességben még különválni sem tudnak.

Egyébként Texasban 46% Bidenre szavazott 2020-ban. Messze nem annyira hardcore republikánus az az állam, mint gondolod.

Kamala még hivatalosan nem elnökjelölt, majd aug 19-22 után. (DNC 2024)

Jelenleg *vélelmezett* jelölt /  "Presumptive nominee".

Egészen szürreális látni, hogy ha egy barmot akarnak a kirakatba ültetni, annyit kell csak tenni, hogy egy még nagyobb bohócot állítanak mellé. Ekkor a bölcs és megfontolt, megvezethetetlen, a demokráciáért aggódva elkötelezett, öntudatos, rendkívüli műveltségű és tájékozottságú szavazók nemcsak megválasztják az elsőként említett barmot, de még büszkék is rá, hogy így tettek. Fel sem merül bennük, hogy itt valami nagyon el van szabva. De még viccesebb, hogy Tóta W ugyanezen csodálkozott már sok-sok évvel ezelőtt, igaz, még magyarországi körülményekre vonatkozóan. Valami olyasmit írt, hogy a szavazók bemasíroznak egy sátorba, ahol két tál közül kellene választaniuk: az elsőben narancs színű szar, a másikban vörös színű szar van. És -- így Tóta W -- a szavazók, ahelyett, hogy felborítanák az asztalokat, előveszik a kanalaikat.

Hát, nosza, megfontolt, bölcs, átverhetetlen demokraták: elő a kanalakkal, veszélyben a haza, veszélyben az igazság, balrog jár a kertek alatt!

"Gonosz vagy a jó győz" -- eszem, faszom megáll...

Szabadni szabad: szólás és vélemény szabadság van, elég széles körben leírhatsz mindenféle baromságot.

Én kértelek arra, hogy olyasmit kijelentő módban ne állíts amiről fogalmad sincs: szorítkozz olyan kijelentésekre amikről valami halovány fingod lehet minimum :).

főideológusodat

Az én gondolataimról nincs fogalmad, a telepátia még nem működik! Bár rendre úgy viselkedsz mint aki gondolatolvasó.

Mester! te fogod megmondani, hogy miről van fogalmam és miről nincs!?

Az teljesen világos, hogy az én gondolataimról semmi fogalmad nincs =).

Ez történik akkor amikor elfogynak az érveid a konteóid mögül?

Jaku ne nevettesd már ki magad. Te és az érvek? Légből kapott alaptalan baromságokat halmozol egymásra.

Pontosan. A kisebbik rossz elve nagyon destruktív a demokráciában. Mi a megoldás? Hiába maradsz otthon, én is ki szoktam hagyni választásokat, de ettől sem remélek valami pozitív elmozdulást. Forradalom? Nagyon gyorsan ott lennénk, ahol most.

Bedobok egy javaslatot: legyen minimum részvétel a szavazáson. Mi legyen, ha nincs meg? Valami olyasmi, mint Amerikában a government shutdown. (Az állam letfontosságú szervei működnek, a többbi 4 évre kuka.)

Vélemény?

Nem látok megoldást. Egy pillanatig sem tudom komolyan venni, hogy az országok és a társadalmak irányítása a mesebeli "majd a nép megszavazza, a politikus pedig profin végrehajtja a mindenkire egyformán érvényes törvények keretein belül" forgatókönyve szerint működne. Eleve kizártnak tartom, hogy társadalmi szempontból számottevő hatalmi pozícióba ne kizárólag nemzedékek óta ahhoz a réteghez tartozók, s mint ilyenek, a "mindennapi" létet legfeljebb harmadkézből ismerők kerülhessenek, akiknél nem szempont az átlagember gondja-baja, ahogy a hup.hu olvasók többségének értékrendjét és gondolatait sem a nomád pásztorkodás jellegzetességei határozzák meg. Teljesen mindegy, milyen párt vagy politikus kerül a kirakatba: vagy értésére adják, hogy mi a teendője, vagy a külső körülmények igazodnak, hogy a rebelliskedő ne kanyarodhasson messzire a kijelölt iránytól. (Erre is tojik mindenki: ha felrobban a víz alatt egy cső, hát felrobban -- nem vizsgáljuk, punktum, deus ex machina volt, odasüss, milyen fincsi botrány van amott.)

A világ társadalmai évtizedek (lassan már: évszázadok) óta hatékonyan és korrigálhatatlanul meg vannak osztva, és az emberek egymást szórakoztatják pitiáner cirkuszaikkal, ezért a politikában akár szavazás szintjén részt venni is fölösleges önáltatás.

A government shutdownra Biden alatt jól látszódott az implikált példa -- és az amerikaik és a máshol éldegélő jól tájékozottak csak nevetgéltek, vagy buzgón nácizták, ha valaki felvetette, hogy ez a bácsika aztán tuti, hogy nem irányít semmit. Néha kiad magából egyik másik alacsonyabb rendű politi-csicska olyanokat, hogy a nagyvárosi terror a multikulturális pezsgés velejárója vagy hogy a pulykákat se kérdezik meg hálaadás előtt, de ezekkel sem törődik senki.

Eleve fölösleges volt reagálnom a hup.hu egyik legszorgalmasabb ápoltjának karattyolására, de még nem tudtam teljesen megszokni, hogy a cirkuszban élünk. Ennyi az egész.

Ha tippelnem kell, a gonosz fog gyozni. A multkor elbenaztak, hetekig szamolgattak a levelszavazatokat, gondolom keson kezdtek nyomtatni. Most lesz idejuk felkeszulni.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Szerkesztve: 2024. 08. 04., v – 18:20

Donald Trump, a republikánusok elnökjelöltje pénteken Truth Social-oldalán jelezte, hogy új időpontot akar, szeptember 4-ét, valamint módosított helyszínt és lebonyolítást. Válaszul Kamala Harris szombaton azt közölte, hogy ő a Joe Biden elnökjelöltségét feltételezve megbeszélt szeptember 10-ei vitára készül.

Trump elkezdett kavarni, szeretne az ABC országos televíziótól a Fox Newshoz átnyergelni.

🍿🍿🍿

Tim Walz lesz Kamala Harris alelnökjelöltje

Szerkesztve: 2024. 08. 10., szo – 08:49

Bajban lehet e Trump?

  • Két fehér férfi be tudja e gyűjteni a színesbőrűek támogatottságát?
  • Olyan mintha Trump saját klónját választotta alelnök jelöltnek. Nagy versenyben az alelnök jelölt hozta szavazatok is fontosak.
  • Harris hozza a nagyvárosi szavazatokat, Walz elhozhatja a kisvárosi szavazatokat is.
  • Trump alatt növekedett, Harris alatt csökken a bűnözés.
  • Szeptemberben ítélet…
  • Izraeli helyzet ráéghet Harrisra, de Trump is hazudozásra adta a fejét: “Lezárom a háborút”

Trump: I am much better looking than her. I'm a better looking person than Kamala.

Walz calling them 'weird'

Trump: Kamala úgy röhög mint egy bolond, ő a weird:

Think You Just Fell Out Of A Coconut Tree?

Miért nem viseli el Trump a "weird" cimkét?

Aztán Trump Jr. beszált a buliba, és készített egy mémet TikTokra, hogy Harris miért is weird. Ekkor az internet népe miliószámra esett neki, pl. hogy "Trump a te apád az anyádat egy golfpályán temette el jelöletlen sírba! Ez nem weird?"

Harris implies Trump a 'coward' during Pennsylvania campaign appearance

Sok mindent el lehet mondani, de a merényletre adott reakciója nem gyávaság volt.

--

Duplagondol

„azt a képességet jelenti, hogy valaki egyidejűleg két, egymásnak ellentmondó nézet birtokában van, s mindkettőt elfogadja. […] Megfontolt hazugságokat mondani s közben őszintén hinni bennük, elfelejteni bármilyen tényt, ha időszerűtlenné vált, s aztán, ha ismét szükség van rá, előkotorni a feledésből éppen csak a szükséges időre, tagadni az objektív valóság létezését, s ugyanakkor számításba venni a tagadott valóságot – mindez elengedhetetlenül szükséges. Még a duplagondol szó használatakor is szükség van a duplagondol alkalmazására. A szó használatával ugyanis elismeri az ember, hogy meghamisítja a valóságot; a duplagondol azonnali alkalmazásával kitörli ennek tudatát; s így tovább a végtelenségig: a hazugsággal mindig az igazság elé ugrik.”

https://hu.wikipedia.org/wiki/Duplagondol

Az amerikai hírszerzés megerősítette, Irán hekkelte meg Donald Trump kampányát

A jelentések szerint a republikánus kampánynak célzott adathalász e-mailt küldtek − egy olyan üzenetet, amelyet úgy terveztek, hogy megbízhatónak tűnjön, hogy a célpontot rávegyék egy rosszindulatú linkre való kattintásra. Ilyen − sikertelen − támadás célpontja lehetett Kamala Harris kampánystábja is.

Szóval a republikánusok észetlenül kattintottak, a demokraták meg nem.

Szerkesztve: 2024. 08. 27., k – 04:27

győz a gonosz vagy jó

 

Teljesen átmosta az agyad a filmipar.

Komolyan gondolod, hogy egy felnőtt szarzsák gyereket rugdos és te a politikai tartalmú üzeneten rugózol?

Komolyan mondom, hogy nem feltételeztem rólad, hogy ennyire gyenge morális rendszered van. Hulladék kategória.

Leszarom, hogy Kula bácsis, Putyinos, Zelenskys, Gyurcsányos, Orbános, Kamalás, Trumpos, szivárványos vagy akármilyen más póló van a gyereken: azért nem bántod a gyereket.. mert gyerek.

Jaku sokféle ember nyilvánul meg itt, de sikerült eljutnod onnan, hogy "mást gondolunk dolgokról", oda  hogy "emberi minőségedben gyatra vagy".

Remélhetőleg történik veled valami és a romlás helyett a fejlődés útjára lépsz. Megtanulsz érvelni, vitázni stb.

--

Durrantál!?

Látványosan erőlködsz rajta, hogy valami felháborodást válts ki, de harag helyett csak értetlenséget és szánalmat tudok kifejezni feléd. Valószínűleg azért mert többnek tartottalak mint ami vagy.

--

buccaneers hozta az általad várt reakciót; dagonyázz csak.

Semmiféle elvárásodnak nem szeretnékl megfelelni! Felszólítalak arra hogy mások megítélését jelen esetben az én megítélésemet, minősítésemet, gyalázásomat azonnal fejezd be! Nem azért mert rám bármiféle hatással is lennél (a senki véleménye az számomra semmi), hanem azért mert politikai közösséged a fidesz nevű magyar náczi párt megítélését óriási mérttékben rombolod a jóízlésű emberek körében!

mások megítélését jelen esetben az én megítélésemet, minősítésemet, gyalázásomat azonnal fejezd be

vs

nácika

--

Duplagondol

„azt a képességet jelenti, hogy valaki egyidejűleg két, egymásnak ellentmondó nézet birtokában van, s mindkettőt elfogadja. […] Megfontolt hazugságokat mondani s közben őszintén hinni bennük, elfelejteni bármilyen tényt, ha időszerűtlenné vált, s aztán, ha ismét szükség van rá, előkotorni a feledésből éppen csak a szükséges időre, tagadni az objektív valóság létezését, s ugyanakkor számításba venni a tagadott valóságot – mindez elengedhetetlenül szükséges. Még a duplagondol szó használatakor is szükség van a duplagondol alkalmazására. A szó használatával ugyanis elismeri az ember, hogy meghamisítja a valóságot; a duplagondol azonnali alkalmazásával kitörli ennek tudatát; s így tovább a végtelenségig: a hazugsággal mindig az igazság elé ugrik.”

https://hu.wikipedia.org/wiki/Duplagondol

--

Azért aki elhiszi azt a bődületes hazugságot, hogy Trump "lezárná a háborút", annak érdemes (lenne) elgondokozni azon a tényen, hogy az oroszoknak csakis azért vannak most iráni drónjaik, mert
annak idején Trump egyoldalúan felrúgta az iráni atomegyezményt.
Ezek után nincs mit csodálkozni, hogy Irán berágott és az oroszokhoz fordult, akik meg persze az atomtechnológiáért cserébe fegyvereket és drónokat kértek - és kaptak.

Igen, Trump a gonosz, maga a Sátán, de azért Harris-t sem mondanám jónak, inkább csak a kissebb rossznak.

Azért nem gondoltam volna, hogy a HUP posztolói ennyire nem képesek felismerni a szatírát.

De nézzük a tényeket:
- Trump-ot az orosz propaganda jutatta hatalomra (állítja többek között az FBI nyomozása is),
- Trump egyszemélyben felelős rengeteg amerikai haláláért a COVID alatt (álhírterjesztés és igyatok hipót meg hasonlók),
- Trump álhíreket terjeszt klímaügyben is (lásd pl)
- Trump bizonyítottan több száz (!) titkos dokumentumot lopott a Fehér Házból (lásd pl)
- Trump-ot elítélték már bűncselekményért és jelenleg is több eljárás folyik ellene,
- Trump ellen számos polgári per is folyamatban van, főleg szellemi tulajdon megsértése ügyében, a fél celebvilág perli már lopásért,
- Trump miatt iráni drónokhoz jutott Putyin,
- Trump nyíltan haverkodik diktátorokkal és gengszterekkel, mint Orbán vagy Kim,
- stb. stb. stb.

De hát akkor hol csaljon szegény Trump?

Érdekes egyébként, hogy ugyanő Al Gore-t hozta ki Bush-al szemben (ez volt az egyetlenegy eset, amikor tévedett a jóslata), és hát azt a választási győzelmet elég sokan megkérdőjelezik mind a mai napig.
Én hajlok affelé, hogy nem ok nélkül kétkednek (nekem az a gyanús leginkább, hogy végig Al Gore vezetett, aztán az utolsó pillanatban a Fox csatorna hirtelen Bush-t hirdette ki győztesnek, csakhogy a megadott idő alatt nem lehetséges annyi szavazatot feldolgozni, mint amennyivel megváltozott az eredmény a két közlés között).

Ahogy említik, Al Gore darabra több szavazatot is kapott, csakhát ugye a körzetek, meg az elektori rendszer miatt az egyes helyeken leadott szavazatok nem ugyanannyit érnek.

Másrészt az idézett vátesz úr kritériumrendszere alapján is nagyon határesetre jön ki az eredmény (6 'nem' esetén már a kihívó jelölt nyer és jelenleg 5 nemre hozza ki). És van jópár a kritériumok között, amire a válasz nagyon véleményes. Nem, nemcsak azokat, amiket az Index cikke oda sorolt. Pl a 3. jelölt (Kennedy) kifejezetten Trump javára lépett vissza és korábban a retorikája is olyan volt, ami republikánusokkal kompatibilis, őket osztotta volna meg, ha nem lép vissza. Ennek ellenére a visszalépését Harris-hez számolja plusz pontként. A gazdaság erős c. kritérium is olyan, hogy objektív számok alapján ugyan nincs recesszió, de a társadalom többsége annak érzékeli közvéleménykutatás szerint (és hát nem a statisztikai hivatal, meg a jegybank szavaz). A "nincsenek zavargások" is olyan, hogy vannak, de nem számítanak annak.

Szóval ugyanezen kritériumrendszer alapján egy vastag Trump győzelem is ugyanúgy kihozható és még csak nem is kell nagyon magyarázkodni.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Utalom George W Bush-t, de azt a valasztast teljesen szabalyosan vitte el. Csak 3 hetig szamoltak a nehany szavazatnyi kulonbseget Floridaban, es azon mult 29 elektori szavazat. Csakhat addig a (Dem) propaganda sajto hergelte azokat, akik nem ertik az elektori rendszert.

Csak hallkan jegyzem meg, hogy Trump július óta hivatalosan is bűnöző, 34 vádpontban kimondta már a bíróság a bűnösségét (és ez még csak a költségvetési csalással és választási kenőpénzekkel kapcsolatos ügye, a többi ügy benne sincs ebben). Csak azért nincs még rács mögött, mert a büntetést kiszabó ülést július 11-ről szeptember 18-ra tolták, ha nem teszik, most nem is kampányolhatna.

Persze, legyen elítélt bűnöző az elnök, ugyan mi baj lehet belőle? (szarkazmus)

Belephetsz egy orszag teruletere a szabalyokat betartva, ha teljesited a megfelelo felteteleket, akkor kaphatsz letelepedesi engedelyt, es idovel allampolgarsagot is. Vagy belephetsz illegalisan - ha tudsz, de akkor ertelemszeruen nem (bar erre is vannak probalkozasok az ugynevezett "demokratak" reszerol).

Trump nagyapja - ezek szerint - legalisan belepett az orszagba, es a megfelelo koroket lefutva allampolgarsagot szerzett. Utana meg a csaladja is megkapta (nem ismerem a csalad tortenetet, de ha nemet, akkor nem volt korabban US allampolgar).

Az a 6 eves mexikoi meg ezek szerint nem. Egyebkent ugy emlekszem, Trump nem valtoztatta meg a "Deporter in Chief" szabalyait, szoval Obama alatt is ugyanugy ment.

Ugy emlekszem, nem a bevandorlassal van baja, csak az illegalis fajtajaval. Aki mar az orszagba lepve megszegi a torvenyt, attol a kesobbiekben sem szamithatnak torvenytisztelo viselkedesre - ez nem is szokott osszejonni.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

es adjon maganak kegyelmet! :)

Sajnos nem vicc, azért húzzák-halasztják az ülést, hogy ne kelljen kimondani az ítéletet, hátha nyer a választáson és akkor nem lesz büntethető. :-( Borítékolható, hogy a szeptemberi ülés is halasztva lesz emiatt.

Szerkesztve: 2024. 09. 07., szo – 09:53

Összeomlás: Trump kiállt a teljes sajtó elé és 3/4 órán át idézte fel a saját szexuális zaklatási ügyeit, gyakran összefüggéstelenül

Saját stábját is meghökkentő, választási esélyeit jó eséllyel csökkentő, bizarr sajtóeseményt szervezett magának Donald Trump New Yorkban, a saját magáról elnevezet toronyházában.

[...]

Trump egyenként sorra vette az ügyeket, de volt olyan vádolója, akinek annyira elfelejtette a nevét, hogy azt kínosan hosszú másodperceken át kellett keresgélnie a jegyzetei között. Egy másik nőről azt mondta, hogy „szörnyen hangozhat, amit mondani fog”, de az illető nem nézett ki elég jól ahhoz, hogy az exelnök „őt válassza”. Mármint kiválassza megcsöcsörészésre. Egy harmadik vádolója, Jessica Leeds azzal állt elő, hogy Trump egy repülőjáraton nyomult rá. Az elnökjelölt előbb részletesen felidézte, hogy a nő szerint előbb kéretlenül megcsókolta, majd 15 percre rá markolászni kezdte

Az öreg Trump demenciája célba tolja Harrist.

monológja közben előbb nyíilvánosan leteremtette őket, mondván, mennyire csalódott bennük, hogy nem sokkal később már „tehetségesnek” tutulálja őket.

😂😂😂

Szerkesztve: 2024. 09. 10., k – 10:09

Ez mondjuk érdekesebb téma: Donald Trump Suffers Setback as Michigan Will Keep RFK Jr. on Ballot - úgy tűnik RFK visszalépését több államban is elutasították és úgy határoztak rajta marad a szavazólapon. Michigan államban RFK perre vitte az ügyet, amit elsőfokon elutasítottak és most a Michigani Legfelsőbb Bíróság szintén helyben hagyta. Korábban Wisconsinban hasonló döntés született.

"Specifically, Judge YATES noted that MCL [Michigan Civil Law - michigani polgári törvénykönyv] 168.686a(4) directly states that minor party candidates “ ‘nominated and certified’ ” under that provision “ ‘shall not
be permitted to withdraw.’ "
- vagyis a helyi állami törvények szerint a hivatalosan már nyilvántartásba vett jelölt nem léphet vissza.

EDIT: a wisconsini beadványból állt össze a kép nekem is. Szóval a szabály, hogy _ellenzéki_ jelölt nem léphet vissza. Nyilván azért, hogy az aktuális regnáló elnök vagy legalábbis a pártjának jelöltje ne maradhasson egyedüli választható opcióként. Ebbe RFK most ügyetlenül belesétált.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Tán még mem volt: Kamala frizurája sokkal értelmezhetőbb és határozottabb.

A tegnapi vitán, azért Harris felmosta Trumppal a padlót...

Ilyeneket mondott az öreg: Harris bebörtönzött rabokon akar nemváltó műtétet, meg hogy a bevándorlók amerikaiak házi kedvenceit eszik...

Trump hosszasan szidta Bident, mire Harris szólt neki, hogy nem Bidennel áll versenyben. Ezen Trump meglepődött. 🤣

Abortuszról az a véleménye Harrisnak, hogy sem a kormánynak sem pedig Trumpnak nincs köze az abortuszhoz. Trump erre arról kezdett beszélni, hogy valakik babákat akarnak kivégezni. Végül oda jutott, hogy a tagállamoknak kell dönteniük. Végül szóltak neki, hogy a babák kivégzése sehol sem törvényes...

Szerkesztve: 2024. 09. 11., sze – 22:08

Elnöki vitán elhangzott, tényszerű hazugságok mérelege:

Harris:....1 X
Trump:....30 XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
(kevesebb a jobb)

Na, ki is az álhírterjesztő és notórius hazudozó? (költői kérdés)

Az attól függ melyik oldal híve vagy.

A másik oldal szerint nyilván Trump jól megmondta, jól kiosztotta Kamala-t, meg a részrehajló műsorvezetőket is. Trump pontosan olyanokat mondott, amiket a konteóhívők hallani akartak.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Egyem a drága kis érzékeny lelkedet. :) Többet triggerelsz, mint egy analóg szkóp 10ns/div időalapon... :)

Elmagyarázom miért. Eredetileg beírtam oda a Kamaaala, Kamalaaa, Kaaamala "poént", amit Trump szokott nyomatni a híveinek, hogy mindig máshogy ejti hibásan az ellenfele nevét. De úgy gondoltam, nem biztos hogy ezt mindenki vágja itt, ha a viccet magyarázni kell akkor régen rossz, ezért mégis kitöröltem. Úgyhogy maradt Kamala. Ennyi.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Az attól függ melyik oldal híve vagy.

Öööööö ezt FÜGGETLEN tényellenőrzők állapították meg (igen, nem elírás a többesszám, több tényellenőrző egybehangzó véleménye). A tények nem függnek a politikától, hiába próbálják azt hazudni, akkor sem. Mint ahogy a Föld sem lesz lapos csak azért, mert pár idióta azt hazudja.

Trump pontosan olyanokat mondott, amiket a konteóhívők hallani akartak.

Nem hiszem, hogy a patrióta neonácik azt akarták hallani, hogy Trump idején nem volt és nem is lesz háború.

Őszintén nem értem, mit akartál mégis ezzel.

Mégegyszer: a vitát követően több, független tényellenőrző is megállapította, hogy
- Harris egyetlen egyszer hazudott ("Trump idején volt a legmagasabb az infláció"), míg
- Trump ugyanezt hazudta ("Biden idején volt a legmagasabb az infláció")
- de Trump ezen túl még vagy 30 másik bizonyítottan hazug állítást is tett.

Mégegyszer, ez pártállástól független, több tényellenerőző egybehangzó állítása, hogy Trump bizonyítottan álhíreket terjesztett a vita során.

Azt akartam vele mondani eleinte kevésbé bántóan, hogy "halihó 2024-et írunk, ha nem egy kő alatt éltél az elmúlt 6-8 évben, akkor illene tudnod, hogy a tényeknek semmi jelentősége nincs már".

Aki Trump támogató, annak "a tényellenőrök biztos hazudnak, a deep state összeesküvés részei ők is, egyébként sem választotta meg őket senki. Nyilván Trump ellen vannak, mert ő fel akarja számolni a deep-state-et". Aki meg Trump ellenes annak meg "nem kell tényellenőr, tudjuk, hogy Trump hazudik, mert mozog a szája". A kettő közötti bizonytalanok, akiknek szólhatna a tényellenőrzés... őket keresd nagyítóval.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

illene tudnod, hogy a tényeknek semmi jelentősége nincs már

Nem illene, mert ez hülyeség, az agymosás első lépcsőfoka. Valójában a gravitáció akkor is lehúzza a segged, ha nem tudod mi az a gravitáció, a Föld akkor sem lapos, ha azt hiszed róla, a Nap akkor is Keleten kel fel, stb. Azért hívjuk ezeket tényeknek, mert hiába próbálja valaki letagadni őket, ennek ellenére is megmarad a jelentőségük és az igazságtartalmuk.

Aki Trump támogató, annak "a tényellenőrök biztos hazudnak, a deep state összeesküvés részei ők is, egyébként sem választotta meg őket senki. Nyilván Trump ellen vannak, mert ő fel akarja számolni a deep-state-et". Aki meg Trump ellenes annak meg "nem kell tényellenőr, tudjuk, hogy Trump hazudik, mert mozog a szája".

Ezzel annyit mondtál csak, hogy az emberek többségének ki van mosva az agya és képtelen az önálló, racionális gondolkodásra és nem képes kitörni a buborékbörtönéből. Sajnos nemcsak az USA-ra igaz ez, hanem idehaza is ugyanilyen elvakult agymosott 3 millió miatt szív a maradék 7 millió, miközben pár kapzsi bűnöző f*szkalap szétlopja az egész országot :-(

Az agymosott és félrevezetett embertömegek valóban korunk legnagyobb globális problémája, kétségtelen. Meg merem kockáztatni, hogy könnyedén az emberiség bukását okozhatja, ha nem hisznek a tényekben és a valóságtól elrugaszkodott módon próbálják a nagyon is valós problémákat kezelni. Nyilván nem fog sikerülni, sőt, jó eséllyel csak még tovább rontanak a helyzeten.

Van benne igazság. A gond az, hogy míg korábban ez csak lokális problémákat okozhatott (holokauszt nem terjedt át más országokra pl.), mostanra a globalizációnak hála túl nagy lett a tét, most már az egész emberiség sorsa forog kockán (a globális felmelegedés és a járványok, vagy épp az FB buborékok nem ismernek országhatárokat például).
Az egyetlen hely, ahol a globalizáció hiányában továbbra is lokális maradt a probléma, azt talán Észak-Kórea (ugyanakkor itt a legsúlyosabb is a gond, szóval nem sokra mentek vele, hogy elszigetelődtek).

"Ezzel annyit mondtál csak, hogy az emberek többségének ki van mosva az agya és képtelen az önálló, racionális gondolkodásra és nem képes kitörni a buborékbörtönéből."

És pontosan ezért kb epszilonnyi jelentősége van annak, hogy ez vita milyen eredménnyel zárult és hogy a tényellenőrök kinek hány feketepontot osztottak ki.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Ez csak az én véleményem, de szerintem tényellenőrök nélkül sokkal, de sokkal rosszabb lenne a helyzet.

A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak.

Örülök, hogy a tényellenőrzők nem tétlenkedtek a vita során. Bárcsak a Rogán-propagandát is ilyen hévvel tényellenőriznék magyar kollégáik!

Én is örülök hogy nem tétlenkedtek...

...hát ha még arra is figyeltek volna, hogy Harris hányszor tért ki azonnal a neki feltett kérdés megválaszolása elől, hányszor kezdte el a teljesen offtopic "I was raised in a middle-class family" c. magánszámát, hányszor váltott az első félmondat után rögtön át arra, hogy Trump mit fog csinálni (miközben a kérdés arról szólt Harris és a Demokrata párt mit tett, illetve mit tervez), akkor aztán igazán jól végezték volna a dolgukat. Akkor akár meg is merném kockáztatni, hogy "pártatlanok" lettek volna.

Könnyű ám úgy "nem hazudni", ha egyáltalán nem válaszolsz a kényes kérdésekre. Könnyű ám úgy, ha a műsorvezetők ezért nem intenek le.

(Mondom ezt úgy, hogy nem szeretném ha Trumpot mégegyszer elnöknek választanák, de az a baj, hogy most két Trump vitáját láttuk.)

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Ezzel az érveléssel csak az a gond, hogy Trump ugyanígy tett: ő is ugyanúgy kitért a válaszok elől, ő is azzal jött, hogy a demokraták mit fognak csinálni, stb. Csakhogy ő még bizonyíthatóan hazudott is mellé. Nem kicsit, nagyon.

Korábban is mondtam, hogy Harris nem jó, csak a két rossz közül a kissebbik rossz. Én igazmondó és becsületes politikust még sosem láttam; szarrágó, gerinctelen, kapzsi féreg mind, egytől-egyig (akiben van morális tartás és becsület az eleve nem is áll politikusnak szvsz).

Értem, csak Te jöttél azzal, hogy pártatlan tényellenőrök által kiosztott rosszpontok valamiféle objektív metrikát képeznek, ami alapján a jelöltek között valami elfogultságmentes erkölcsi sorrendet lehetne állítani. Én csak rámutattam, hogy általuk használt kritériumrendszer - még ha eredetileg objektívnek is lett kitalálva - retorikai trükkökkel simán kijátszható volt. Ezt egyébként a tényellenőröknek is illett volna észrevenniük és nem elintézni annyival, hogy "a demokraták programjáról relative keveset tudtunk meg, elsősorban a Harris által választott vita-stratégia következményeképpen" (most nem keresem ki a linket, melyik cikkben fogalmaztak ilyen pofátlan eufemizmussal).

Már bocs, de ha ekkora magaslabdát adnak, akkor ne csodálkozzanak, ha a másik oldal lecsapja.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Mégegyszer: a vitát követően több, független tényellenőrző is megállapította

https://unherd.com/2022/03/the-myth-of-online-misinformation/

https://unherd.com/2022/05/the-desperation-of-bidens-disinformation-boa…

[..]In the US, a number of media organisations have started to take action against GDI’s partisan activism, prompted by a GDI report in 2022 that listed the 10 most dangerous sites in America. To many, it looked simply like a list of the country’s most-read conservative websites. It even included RealClearPolitics, a well-respected news aggregator whose polling numbers are among the most quoted in the country. The “least risk of disinformation” list was, predictably enough, populated by sites with a liberal inclination.[..]

https://cdn-ilaccph.nitrocdn.com/LLdtxDykcbTCtkVQaULRliAzilbccaov/asset…

https://unherd.com/2024/04/inside-the-disinformation-industry/

Global Disinformation Index removes funders from website

https://unherd.com/wp-content/uploads/2024/05/image-82-1024x757.jpeg

https://unherd.com/newsroom/global-disinformation-index-removes-funders…

--

Kapcsolódik, hisz a felbukkant "tényellenőrök" az egyik lényeges csavar:

Can bureaucracy conceal a system of censorship?

Paul Coleman is executive director of Alliance Defending Freedom and has been involved in more than 20 cases before the European Court of Human Rights. He is the author of Censored (2016), about the rise of European hate crime laws. He joins UnHerd’s Freddie Sayers to demystify the inner workings of the international censorship complex.

https://www.youtube.com/watch?v=y5QhGv4hdjw

--

Vicces módon mindezt egyetlen alapvetően liberális médium közelmúltbeli tapasztalatai alapján..

Szerintem nyugodtan felejtsd el a "független tényellenőrök" mítoszát és nevezd őket annak amik; cenzor. A kínai rendszer sokkal kiszámíthatóbb és hatékonyabb; bár én sem arra, sem ezek működésére nem kifejezetten vágyok.

+sok! A kedvencem: "A szankciók tönkretesznek bennünket", mármint azok, amik alól egyébként felmentést kaptunk az EU-tól, tehát ránk nem is vonatkoztak soha.
Vagy: A családok lesznek a nyertesei a gazdaság újraindításának (2021), A kanyarban előzött a magyar gazdaság (2022), ehhez képest 2024 még mindig nem engedhetik meg maguknak a vásárlást a magyarok.

Hát neked biztos gondjaid vannak a logikus gondolkodással (ráadásul ezt Te magad is beismerted már).

A vicc kedvéért, legyen neked, ugyan meséld már el, hogy tehetne tönkre minket az, ami alól mentességet kaptunk ezért ránk nem is vonatkozik? (Várj, mindjárt kész a popcorn)

Általában a vitapartnereimtől elvárok egy bizonyos szintű intelligenciát, kompetenciát, és/vagy nyitottságot.

LOL. Válasz helyett csak séretegetni próbáltál, pont, ahogy egy szánalmas TROLLtól várható volt. Kiszámítható vagy, mint egy Csebisev interpolláció! :-D

Te nem ütöd meg a mércét.

Ha te valóban képes vagy megütni azt a bizonyos mércét, akkor miért nem válaszoltál a feltett kérdésre és miért próbáltál meg sértegetni helyette? Hmmmm? Hogy is van ez, komám?

Olyan vagy, mint a Rogán-propaganda, az is azt akarja idióta módon az ellenfelei fejére olvasni, ami valójában a saját sara. Pedofília és buzik? Mindkettőről kiderült, hogy valójában a Fidesz sara: Novák-ügy, Bese-ügy.

Újra felteszem a kérdést: ugyan meséld már el, hogy tehetne tönkre minket az, ami alól mentességet kaptunk ezért ránk nem is vonatkozik?

Ez nem loop, hanem még mindig nem voltál képes válaszolni egy egyszerű kérdésre, bizonyítván, hogy egy agymosott, szánalmas TROLL vagy csupán. :-D
Tudod egy értelmes, intelligens ember legalább valamiféle választ megpróbált volna adni, ahelyett, hogy személyeskedésbe kezd. Te nem így tettél, Q.E.D.

Elolvastad te egyáltalán, amit linkeltél?

Csaknem egy hónapos kemény politikai harc, nyilatkozatháború, és médianyomás után mind Brüsszel, mind Budapest örömmel és megkönnyebbüléssel fogadta a kedd hajnalban megszületett elvi egyetértést és politikai nyilatkozatot az Oroszország elleni 6. szankciós csomag, és benne a kőolajembargó elfogadásáról.

Na, most akkor gondold újra azt, amit írtál:

A kedvencem: "A szankciók tönkretesznek bennünket", mármint azok, amik alól egyébként felmentést kaptunk az EU-tól, tehát ránk nem is vonatkoztak soha.

Mi az ok-okozati összefüggés? Mi következett mi után? Milyen sorrendben történtek az események?

Elolvastad te egyáltalán, amit linkeltél?

Én igen, idézek is belőle:

Magyarország a tárgyalásokon elérte, hogy átmenetileg meghatározatlan időre mentesüljön a csővezetéken érkező orosz kőolaj tilalma alól.

Újfent megkérdezem: ugyan meséld már el, hogy tehetne tönkre minket az, ami alól mentességet kaptunk ezért ránk nem is vonatkozik?
(Csak a vicc kedvéért kérdezem meg harmadszorra is, pontosan tudtom, hogy agymosott TROLL uraság képtelen a válaszadásra.)

Szerkesztve: 2024. 09. 12., cs – 14:15

Német külügy üzeni a bohóc Trumpnak:

German foreign ministry to Trump: 'We don't eat cats and dogs'

Negatív példaként Németországot hozta fel, szerinte az európai ország kudarcot vallott, amikor megpróbált lemondani a fosszilis tüzelőanyagokról. 

"Like it or not: Germany's energy system is fully operational, with more than 50% renewables. And we are shutting down – not building – coal & nuclear plants. Coal will be off the grid by 2038 at the latest,"

And we are shutting down – not building – coal & nuclear plants.

Persze :D

--

January 12, 2023

Police start clearing German village condemned for coal mine

Riot police clear coal mine activists from abandoned German village

https://apnews.com/article/climate-and-environment-germany-europe-busin…

In July, Germany’s coalition stated it did not intend to introduce a new law to pull forward the country’s coal phase-out date from 2038 to 2030, despite its earlier stated plans to “ideally” do so. Policymakers in coal mining states as well as energy industry representatives have said the earlier target year cannot realistically be achieved if accompanying measures, such as building alternative power plant capacity, are not fast-tracked.

De tény, hogy most épp úgy tűnik a kiürített falu lakosai elméletileg *visszavásárolhatják* az erőszakkal elvett ingatlanjaikat..

https://www.cleanenergywire.org/news/municipality-western-germany-buys-…

Azt állítottad, hogy a német külügy hazudik, és te mindent jobban tudsz.

Nem. Azt állítottam, hogy a széles körben dokumentált tevékenysége homlokegyenest ellent mond a német külügy nyilatkozatának. A szövegük nettó hazugság, a tényeket pedig német, belföldi és külföldi lapok, tv közvetítések széles vertikuma dokumentálja. De láthatóan véletlenül sem próbálsz a tényekhez magukhoz nyúlni: a felszíni szénbánya kiterjesztése végett felszámolt falu kapcsán, maradsz a személyeskedésnél: de még ezt sem legalább valami eredeti módon...

A német külügy első embere Putyinnak azt javasolta, hogy csináljon mindent úgy ahogyan eddig.

Látom nem vagy képes elengedni a rögeszméidet! Akárki elírhat, elfordíthat bármit! A sajtót a németeknél befolyásolják minden oldalról, és saját kedvedre válogatsz aszerint, hogy aktuális kontódnak mi felel meg.

A legjobb az, hogy úgy ugatsz, hogy nem jársz Németországban, talán még a nyelvüket sem bírod. Megnyugtatlak, Németországban van elektromos energia a konnektorban, ki lehet fizetni az árát, és pont annyira vannak NGO zónák mint Hősutcában, Miskolcon az Avason, Ózdon stb…

Szóval Németország rendben van, nem volt akkora infláció mint Magyarországon, egyenlőre nem kell Orbántól unortodox tanácsot kérni.

And we are shutting down – not building – coal & nuclear plants.

Erről az állításról volt szó amit Te hoztál ide. Németországban kiürítettek egy települést, hogy a felszíni szénbánya területét növeljék.

--

A saját nyomorod nem érdekel:

--

Megnyugtatlak, Németországban van elektromos energia a konnektorban

Önnön képzeleted szüleményeitől rettegsz és saját magadat nyugtatgatod. Látogass el egy szakemberhez.

Erről az állításról volt szó amit Te hoztál ide.

mi a gond ezzel?

Németországban kiürítettek egy települést, hogy a felszíni szénbánya területét növeljék.

És? Mi az összefüggés? Igaz e? Hozol mindenféle pletykákat, amit ténykén tálalsz? Ez engem nem érdekel! A kérdés még mindig az, hogy beszélsz e németül?
 

Visszaléptetés nem megválasztott jelölt csere. Ráadásul az egész választási rendszer teljesen más szisztémán alapul; amolyan jelölt választási procedúra után erőszakkal léptették vissza a már kiválasztott Bidét.

Nem mondható, hogy példátlan: 1968-ig visszamenve volt már rá korábban példa a történetükben, bár akkor a feltételes elnök jelölt önszántából lépett vissza:

But it’s not like we haven’t been here before. On March 31, 1968, Lyndon B. Johnson stunned the nation when he announced that he was pulling out of that year’s presidential election. The Democratic National Convention that followed several months later devolved into chaos and violence and left the party’s eventual nominee, Vice President Hubert Humphrey, hobbled at the start of the fall campaign season. He ultimately lost a painfully close election to Richard Nixon, in no small part because of the unruly convention in Chicago.

https://www.politico.com/news/magazine/2024/07/03/biden-steps-down-what…

> erőszakkal léptették vissza a már kiválasztott Bidét

baromsag!

Joe Biden amerikai elnök július 21-én jelentette be, hogy a novemberi választásokon mégsem indul el, így visszalép az elnökjelöltségétől, amit egyébként még hivatalosan nem is szerzett meg, hiszen a demokraták majd csak az augusztus 19-én kezdődő jelölőgyűlésen választották volna jelöltükké.

Nézd meg milyen kampány ment körülötte. Ugyanazoktól az emberektől akik néhány hónappal korábban megválasztották / megválasztatták.

Külön el kellett rakni egy hétre 2-3 bizalmasával mire sikerült erre rávenniük.. ..és mindezt kizárólag a katasztrófális tv vita eredményeinek ismeretében.

Simán végigmentek volna vele ha azt képzelik valahogyan még megválasztható. Nem azért vették le a szavazólapról, mert képtelen a feladat betöltésére..(eddig is az volt és momentán per pillanat is.. ..valamiért mégsem lépnek..)

de nem volt kivalasztva, hanem usaban az a szokas hogy az aktualis elnok automatikusan jelolt a kovetkezo valasztason

Nem egészen:

https://en.wikipedia.org/wiki/Results_of_the_2024_Democratic_Party_pres…

Ezt Bidé nyerte, ez volt a szavazás ahol kiválasztják a jelöltet. Ezt követően a DNC csak jóváhagyja..

Érdemes megnézni a Harris -re leadott szavazat mennyiséget.

Nincs különösebb kívánságom; nem rám tartozik.  Egyik társaság és a csúcsjelöltjeik sem különösebben szimpatikusak, de elvi szinten azt gondolom, hogy az a normális, ha kompetens választott vezető a döntéshozó és nem valamiféle ön-felhatalmazó bürokrata réteg tevékenykedik saját belátása szerint ellenőrizetlenül.

Szerkesztve: 2024. 09. 16., h – 00:30

Úgy tűnik Trump merénylet kísérlet 2-n is túl van. Valakik nagyon nem akarják ezt a szavazást.. ..pedig a jelentések szerint minimálisan, de Harris vezet..

Trump szavazó ?

ezt írták:

58 éves, kiábrándult Trump-szavazó férfi a Donald Trump elleni vasárnapi merényletkísérlet gyanúsítottja

[...]

A több hírforrás által is Ryan Wesley Routh néven azonosított 58 éves férfiról a közösségi médiás posztjai alapján az derült ki, hogy politikailag aktív. 2016-ban még Trump támogatója volt, aztán kiábrándult az elnökből, így 2020-ban és 24-ben olyan republikánus vetélytársait támogatta, mint Tulsi Gabbard, majd Vivek Ramaswamy és Nikki Haley. Ők később mind Trump mellé álltak a választásokon. Routh posztjaiban egy idő után kritizálta Trumpot, de nem agresszívan.

Ez pedig közvetlenül utána:

[..]

A gyanúsított 2019 szeptembere és 2020 márciusa között több demokrata politikus kampányát támogatta meg kisebb összegekkel, de sem Joe Biden elnök, sem Kamala Harris alelnök nem volt közöttük. A függetlenként regisztrált férfi szavazott a 2024-es észak-carolinai demokrata előválasztáson.

[..]

 

Szerkesztve: 2024. 09. 16., h – 09:04

Trump merénylet kísérlet:

"A Palm Beach Megyei Rendőrség és a Titkosszolgálat téjékoztatása szerint a  férfi 250-450 méterre volt a Trumpttól. A sajtóeseményen bemutattak egy fotót két hátizsákról, amely a támadáskísérletnél használt fegyvert tartalmazta, egy AK–47-es fajtájú gépkarabélyt. "

Az elkövető (Routh) 2022 májusában részt vett egy, az ukrán csapatokat támogató demonstráción és azt posztolta, hogy kész meghalni ukrajnáért és „PORIG KELL ÉGETNÜNK A KREMLT”.

Pedig eléggé sanszos. Különösen mivel most még csak kísérletről sincs szó, így azt hazudhatnak róla, amit csak akarnak.

Az előzőnél is túlon-túl sok a gyanús jel, én speciel képtelenségnek tartom, hogy ennyire töketlen lenne az amerikai titkosszolgálat. De az előző nem jött be és már el is felejtették az emberek, így kellett egy ráadás-szerűség. Szvsz.

Nagyon elferdült gondolkozásod vagy és semmi információd nincs az előző merénylet körülményeiről, amit a hivatalos vizsgálat feltárt valamint a Secret Service és Trump közti viszonyról (biztos nem falaznánank neki vagy a stábjának sőt...)

"eléggé sanszos" - háát biztos nem

Valamit változtat a tényeken? Trumpnak szüksége van némi népszerűségre, mint egy falat kenyérre. Leállítottak egy SZKSZ-t a kerítéshez, kiakasztottak egy GoProt (?minek?), aztán letartóztattak egy balekot, és máris Orbán elkezd imátkozni Trump győzelméért! Ez a sztori?

DIREKT, azért írtam mert tudtam, hogy ha majd eligazításon fogják mondani, hogy NEM AK-47-es volt, akkor NE mond, hogy hazudtam és kamu az egész.

De te tudsz mindent ott álltál és láttad, hogy csak pisilni állt meg és csak azért támasztotta a puskáját - minek is vitte magával - szerinted ?

Nem is folyt vér, akkor már nem is hír.

Ettől nem fog győzni Trump, senki nem ezt mondta, csak szomorú, hogy ilyen hülyék vannak és gépkarabéllyal járkálnak.