[POL] A "nesze semmi, fogd meg jól"-ról ...

Hozzászólások

Ez nem Ukrajna csatlakozasarol/Ukrajnanak szol, hanem Oroszorszagnak arrol a lehetosegrol, hogy Moszkvahoz kozeleb kerulhet a NATO, amikor csak akarjuk. Azon keresztul pedig Kinanak (az oroszok valojaban a loteri kutyat nem erdeklik).

Mar miert kene bekullantania? Ez egy biztonsagi fenyegetes az orszagaval szemben, ami ellen tennie kell. Azon a szinten ez talan megszokott, ezert kapja a fizeteset. Nagyon jol tudja azt is, hogy amig hadban all az orszag, addig nem valoszinu, hogy beveszi a NATO.

Egy ilyen 2013-as beszolas (es jopar Ukraina-NATO egyuttmukodesi kezdemenyezes/lepes) utan foglalta el Oroszorszag Krimet. Szepen eszkalalodik a folyamat, de van meg hova lepkedni.

Őőő, nem pont az a hivatalos álláspont, hogy beijedtek, hogy a náci ukránok szövetkeznek a NATO kutyával és mindjárt megtámadják őket, ha csak nem ők ütnek először pusztán önvédelemből? Ha meg nem fél, akkor minek támad :)

Az NATO nélkül is megy, hogy az ukránok feje tetejére atomot telepítenek. Ehhez nem kell ilyen "az akkor történhet meg, amikor a szövetségesek között erről egyetértés születik és Ukrajna teljesíti a feltételeket" színjáték.

Ettől a "pontos" dátumtól szerintem beszartak a röhögéstől a Kremlben.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2024. 07. 11., cs – 19:09

Nem nagyon követem én már ezeket a politikai híreket, mert semmi értelme... De az Index is nem valami fidesz közeli ember(ek)hez került? Ha igen, akkor nem kell csodálkozni, hogy origós színvonalat képviselnek a cikkek...

Index... fidesz közeli... origós színvonalat képviselnek a cikkek...

vs

Indexen nem erezni azt.

 

:)

Az "Indexen nem érezni azt." kijelentés nem relatív.

 

Egy telex vagy 444 durvabb.

Minél/kinél durvább, ha az Indexen nem érezni, hogy durva (vagy akármilyen) lenne? Ez az általad megnevezett két hírportál is folyamatosan a III. világháborúval riogat? Ők is állandóan azt írják, hogy olyat tett Oroszország, amire senki sem számított? Náluk is mindjárt elveszti a háborút Ukrajna? Ezeknél is tele van a weboldal csöcsökkel és hatásvadász címekkel?

 

Az Index sokkal kifinomultabban tolja a fideszes propagandát, össze sem hasonlítható az Origo nevű szennylappal. Ettől még persze nem ellenzéki lap az Index, ez nyilvánvaló. Ütnek (inkább csak legyintenek) kettő kicsit jobbra, majd három nagyot balra. Elég átlátszó, persze ez nem jön le a fideszes hívőknek.

Béke nem Orbántól lesz, de a folyamat azzal kezdődik, hogy tiszteljük a tárgyalópartnert, megérdeklődjük az álláspontját. Teljesen világos, hogy az USA célja az európai háború, mert egyfelől neki üzlet, másfelől le akarja győzni Oroszországot - európaiak vére árán. Ezért ez a gyerekes hozzáállás, hogy Putyinnal szóba se állnak, mert Nyugaton nem cél a tárgyalásos rendezés. Ott Oroszország bármi áron történő legyőzése a cél.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

De, volt. Épp az előbbi a hozzászólásodban vezetted le, hogy az oroszoknak az az egyetlen opció, ha elérik céljaikat, azaz Ukrajna nem lesz NATO-tag, semleges marad. Jól látod, nekik sem az örök háború, sem a vereség nem opció. Csak míg az oroszok szempontjából a túlélés, a megmaradás a tét, addig az amerikaiak szempontjából a világuralom. Ambíciózus ugyan, de nem olyan elemi szükségszerűség, mint ami az oroszokat hajtja. Ezért volna jó megértést tanúsítani. Ment  volna ez háború nélkül is, ha az USA garantálta volna Ukrajna függetlenségét, ehelyett saját érdekszférájába vonta.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

a folyamat azzal kezdődik, hogy tiszteljük a tárgyalópartnert, megérdeklődjük az álláspontját

A megtámadott a megtámadóhoz:

"Tisztelt agresszor úr! Borzasztóan sajnálom, hogy zavarnom kell Önt, de tisztelettel meg kell kérdeznem, meddig szándékozik még bombázni és rakétákkal lőni bennünket? Nem szeretném sürgetni, de úgy látom, ez a kis lövöldözés Önnek is okoz kisebb problémákat, nekünk sem túl jó így, de az egészben az a legszörnyűbb, hogy az Ön legnagyobb ellenfele ebből a speciális katonai műveletből igen nagy hasznot húz. Még az eddiginél is nagyobb tisztelettel szeretném kérni Önt, hogy szíveskedjen ezen elgondolkodni, legyen kedves beszélni erről minden fontos partnerével, esetleg a köpcössel is, hátha lehetne valamilyen megoldást találni a gondjainkra. Hálásan köszönöm, hogy elolvasta levelem.

Mélységes hódolattal:

a megtámadott."

Értem a cinizmust, de ugye az oroszok jelezték, hogy a geopolitikai stabilitásnak nem tesz jót, sőt, Oroszországnak egzisztenciális probléma, ha Ukrajna, egy volt szovjet tagköztársaság nyugati érdekszférába kerül. Mire az USA reakciója az volt, hogy magasról tettek az oroszok jelzéseire, sőt, megbuktatták az elnököt, aki helyesen nem írta alá az EU társulási szerződést, szerveztek egy maidani felfordulást, mérsékelten demokratikus úton elzavarták az elnököt, felállítottak egy nyugatbarát bábkormányt, akik innentől kiszolgálták az érdekeiket. Közben az oroszok többször jelezték, hogy hello, mi is itt vagyunk, ez nagyon nem lesz így jó, az USA magasról tett erre. Ezután Oroszországnak nem maradt más választása, ha nem akar megszűnni, fenn kell tartania a status quo-t, amit csk fegyverrel tud, miután a diplomácia kudarcot vallott.

Továbbá éppen azért avatkozik be az USA ebbe, mert ez volt az eredeti célja. Egyfelől üzlet, másfelől Oroszország legyőzése hatalmi cél. Belpolitikai szempontból nem lehetne jól eladni sok halott és sebesült amerikai katonát, de sebaj, van sok európai, ukrán, román, lengyel, magyar, szlovák, bolgár, akiket bele fog kényszeríteni a háborúba Oroszország legyőzése érdekében. Békéről hallani sem akarnak, s éppen ezért az a narratíva, amit te is előadsz itt, hogy vagy kivonulnak az oroszok, vagy folytatódik a háború, pedig van más békés út is, csak arról hallani sem akarnak.

Pontosan ez az, ami miatt azt állítom kristálygömb tulajdonlása nélkül is, hogy P = 1.0 valószínűséggel ki fog törni a nyílt háború, be fognak kapcsolódni a lengyelek, románok, s idővel mindenki, mi is. Nem azért, mert ezt szeretnénk, hanem azért, mert nem lesz más választásunk, és azért, mert legfeljebb buktatják a kormányt, és nekünk is hazaáruló managementünk lesz.

Ezt látja helyesen Orbán, és igyekszik mindent megtenni azért, hogy minél később keveredjünk bele ebbe a borzalomba, a magyar lakosságnak legyen még egy-két boldog éve, vagy legalább is legyen meg a lehetősége a boldogságra minél tovább.

Arra kérlek, ha majd kialakul a nyílt Oroszország-NATO konfliktus, ne fárassz majd azzal, hogy az oroszok kezdték, meg efféle butaságokkal ne gyere nekem. Csak emlékezz arra, amit most írtam. Hamis zászlós műveletek bárhol lehetnek, ezt ne feledd. Egyébként elég elvakultnak kell lenni ahhoz, hogy valaki ne lássa, mi történik, s hogy annak érdekében, hogy ne legyenek tömegtüntetések, szép lassan eszkalálják a konfliktust. Előbb humanitárius segítség, utána katonai védőeszközök, aztán fegyverek és lőszerek, most már Lengyelország aktívan le is lőné Ukrajna felett az orosz rakétákat.

Én meg nyilván elhiszem, hogy a NATO egy védelmi szövetség. Ja, nem.
 

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Jogi oldalról, törvénykezés szintjén sokat tesznek, ami egyébként nekem szimpatikus. Ilyen például az NGO-k költségvetésének, támogatásának átláthatósága. Milyen fura, hogy épp a transzparenciától hány epét a fejlett liberális Nyugat. Mindig az átláthatósággal hakniznak, de amikor az átláthatóság a demokratikusan választott kormányokkal szemben tevékenykedő NGO-kra vonatkozna, akkor az valamiért hirtelen tűrhetetlen. Jó példa, hogy megakadtak épp emiatt a grúz, akarom mondani, georgiai EU-s csatlakozási tárgyalások. Ne legyünk naivak, ez színjáték, a szuverenitást elvevő EU-t szerencsétlenek akkor sem úsznák meg, ha akarnák. A törvény miatti csatlakozási tárgyalások megakadása csak egy nyomásgyakorlás a törvény kiiktatására, de fel lesznek véve az EU-ba akkor is, ha nem akarják.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Igen, de ennek kettős célja van. A kommunikációs csatornák megnyitása reményt ad arra, hogy enyhüljön a feszültség. Ha ezzel a Nyugat nem él, akkor legalább világosan megmutatja a nyugati polgárnak, hogy bizony a vezetőik azok, akik háborúba sodorják az USA érdekei mentén az országaikat, s az bizony nem a gonosz Putyin miatt van. Továbbá gesztus Oroszország felé annak érdekében, hogy a nyílt konfliktus esetén, amikor már az oroszoknak is spórolni kell a lőszerekkel, ne ránk pazarolják a drága rakétáikat, irányunkban nagyon jól tudnak majd spórolni. Ezért is fontos Magyarországnak, amit Orbán tesz. Pont nem érdekel, hogy milyen rossz most azoknak a szülni képtelen buziknak, akik nem fogadhatnak örökbe gyereket, mert az Orbán egy konzervatív g.ci, de az a helyzet, hogy rakétazáporban pride-on vonaglani lehet, de akkor már úgy, ha kifordultak a résztvevők belső szervei, meg elszenesedtek egyesek, szóval kevéssé szórakoztató a buli. Azaz lehet Orbánt utálni, de a vergődésük alapfeltétele bizony a béke.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

nem vagyok ballib. ezt csak orban hiteti el veled hogy 2 politikus létezik ebben az országban. te azt hiszed hogy ebben az országban van gyurcsány és orban mint választási lehetőség. gyurcsányt már nem akarod, orban a legjobb. valószínűleg így fogsz meghalni is 30-40 év múlva mint a jelenlegi nyugdíjasok. ők is azt hiszik hogy mindössze egy jó megoldás létezik csak: orban viktor. 

mi lesz amikor o meghal? be kell zárni majd az országot? 

valszeg egyébként orbánék az adódból fizetik gyurcsányt is, hogy maradjon hogy az ilyeneknek meglegyen a színház. 

Nem Gyurcsányról és Orbánról szól a történet, hanem az Egyesült Államok egész világot leuraló törekvéséről, a világpolitika alakulásáról, hatalmi törekvésekről, az ezen cél érdekében nagyrészt terelésként fontossá tett ideológiákról, önrendelkezésről az egyén és nagyobb közössége, az ország szempontjából, hitről, kultúráról, szabadságról. Ebben a kontextusban már értelmet nyer bármely politikus cselekedete, Orbáné és Gyurcsányé is.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A NATO-nal feltetel, hogy ne legyen teruleti kovetelesuk, meg persze ne alljanak haboruban. Szoval ha visszafoglaljak a teruletuket (gondolom Krimmel egyutt), akkor semmi akadalya nem lesz. Vagy - es ez jelenleg a valoszinubb - ha lemondanak a teruletuk adott reszerol. Ezek legalabb jol meghatarozott dolgok. Plusz a mar meglevo tagoknak bele kell egyezniuk - de ez kevesbe lesz problema ha eljutnak odaig.

Az EU-s penzek es az ahhoz tartozo kovetelmenyek valamivel kevesbe vannak definialva. Ott viszont van egy timestamp, ami utan elveszik.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Akkor összefoglalom: Egy lépcsőházban lakik pár problémás arc, az egyik különösen durva, alkesz, agresszív állat, többször támadta már meg a szomszédokat, folyton riogat, óbégat. (Oroszország) Van egy szomszédja, aki vele lakott egy ideig, de már jó ideje külön lakásban élnek, de szomszédok (Ukrajna) Azt mondja ez az Ukrajna nevű szomszéd, hogy ő szívesen lenne barátja a földszinten lakó társaságnak, akik jómódban élnek, csendesek, kiviszik a szemetet, nyírják a füvet, építik a közösséget (EU/NATO) és rendet tartanak. (Ők sem tökéletesek ugyan, iszonyat sok disznóságot követ el az USA a világban)

Erre odamegy az Oroszország nevű szomszéd az Ukrajna nevű lakóhoz és azt mondja: Ha te ezekkel fogsz barátkozni és addig ütöm a fejed, amíg szét nem megy.

És most üti! És üti!

Jaja, csak kimaradt, hogy ez a szomszéd mondjuk egy korrupt tróger, aki azzal kezdte, hogy jóval a háború előtt - egy-két jó anyagi lehetőséget látó másik szomszéd felbiztatására - megzsarolta a szerinted agresszív állatot és annak ügyfeleit (gáztranzit díjak) és terrorista módszerekkel felrobbantotta az EU-ba irányuló alternatív gázszállítási útvonalat. Emellett kicsit bőrfejű is és üldözi a másik szomszédjait (magyar, orosz stb. kisebbségek).

Hja, kicsit hiányosak az ismereteid a "szegény" szomszédról.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2024. 07. 12., p – 10:38

Na, a HUP értetlenjeivel szemben úgy fest, hogy vannak, akik értik miről beszéltem:

Stratfor: A NATO-csúcson olyan döntések születtek, amelyek nem növelik érdemben Ukrajna esélyeit

[...]

a Stratfor elemzése pedig emlékeztet rá, hogy a nyugati biztonsági szövetség közös közleménye nem tartalmazott semmilyen tervet vagy ütemtervet Ukrajna csatlakozására vonatkozóan

Jó reggelt kívánok! :D Az egész egy bürökratikus pótcselekvés volt. Érdemi lépéseket nem hogy nem hoznak az oroszokkal szemben és az ukránok mellett, hanem NEM IS MERNEK ...

A hülyék meg két pofára zabálják az ilyen $title médiacseleket :D

trey @ gépház

Baljós elemzés a NATO-csúcs után: Oroszország kapitulációra kényszerítheti Ukrajnát

A Stratfor amerikai elemzőcég a NATO-csúcs zárása után tett közzé egy elemzést, amelyben a csúcstalálkozót kudarcként értelmezték az ukrajnai háborúval összefüggésben.

Az intézet konkrétan úgy fogalmazott: 

Az, hogy a NATO-csúcstalálkozón nem nyújtottak határozott biztonsági garanciákat vagy anyagi támogatást Ukrajnának az elkövetkező évekre, lehetővé teszi Oroszország számára, hogy fenntartsa Ukrajna leépítésére irányuló jelenlegi stratégiáját, és elősegíti a háború folytatását addig, amíg Kijevet nem kényszerítik a Moszkva feltételei szerinti tárgyalásokra.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2024. 07. 13., szo – 13:26

Ne legyen senkinek illúziója afelől, hogy a NATO majd jól betartja az alapelveit. Nem tettek semmit, amikor 1961-ben India megszállta Portugália egy részét, Goát. Egyszerűen nem volt a nagyhatalmak érdeke, Portugália meg így járt. Így simán lehet, hogy egyszerűen figyelmen kívül hagyják a tagsághoz szükséges feltételeket, mert a Wall Streetnek és a Citynek az az érdeke.