South Korean telecom company attacks torrent users with malware

Hozzászólások

Mondanám, hogy meglepett, de érzem ebben az eloremutato irányt inkább. Gondolom, nagyobb a bevétel az ottani artisjus-tól, mint az elofizetesekbol. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Néztem róla egy videót. Állítólag a koreai szolgáltatóknak a sávszél van megdrágítva egymás között, és a torrentet nem is a warez, illegális volta miatt üldözik, hanem hogy sok sávszélességet visz el, ergó nekik drága.

Amit én nem értek, hogy ennyi embert hogy tudtak megfertőzni. Nem frissítik az OS-t, vagy mi a pék?

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Szvsz minden gyártó tart fent hasonlót. Csak egy példa : a szerverek management interface-i sok esetben osztoznak az egyik eth-n. Ha én backdoort akarok rakatni valahova, akkor az egy management console - nak alcazva lenne. Ekkor mondható az is, hogy sorry, véletlen ugyanaz a firmware, mint server boardok esetében. Örülj, hogy professzionális hardverelemet kaptál az alaplapra integralva. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Valószínűleg állami támogatás van a dolog mögött. Az meg, hogy bármely állam úgy járkál ki-be a számukra rendszeresített backdoorokon, ahogy akar, nem lephet meg senkit. Örüljenek, hogy nem adták át őket csaladegyesitesi célzattal az északi szomszédnak... 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Csak a szokásos. Adjunk el jóval több sávszélességet, mint amink van (vagy amit meg tudunk fizetni), mert a golfozgató-yachtozgató tulajoknak kell az új yacht. No de, amikor az előfizető ki is használná a marketing-erőszakkal odahazudott sávszélességet, akkor a multi extraprofit-éhségtől hirtelen vérszemet kap és valamennyi etikátlan (vagy akár törvénytelen) módszert bevet.

Tetszettek volna adatforgalom alapján számlázni. Ja, hogy akkor majd a nem adatforgalom alapján számlázó versenytárs csinálja ugyanezt.

Az állítólag 30 évvel előttünk™ járó™ Dél-Koreában esetleg lehetnének olyan törvények, amik végre normális, igazságos, egységárhoz kötött számlázást vezetnek be az előfizetők felé is, nem pedig szabadrablásnak adnak táptalajt.

Ebből is látható, hogy Észak-Korea népének istennek kijáró tisztelete Kimdzsongun és felmenői iránt, és Dél-Korea népének tűréshatára között van korreláció. Egy valóban egy nép és kultúra. Egy normális országban már régen rádöntötték volna az ügyfélszolgálati pultot a KT telekom cég embereire. Maguk a károsult ügyfelek is perelnének a Webhard mellett. A bíróság pedig az ott született ítélettel pont ellenkező döntést hozna egy normális jogállamban, ahol a KT akkora bírságot és kártérítést kapna a nyakába, hogy kereshetné az új befektetőket azért, hogy megússza a csődöt. 

Ez olyan mintha egy országban ahol sorozatban késes merényleteket követnek el kitalálná az egyik késgyártó, hogy méreganyaggal vonja be hosszabb késeinek a nyeleit. Amelyik vásárlójuk kicsomagolva megfogja perceken belül meghal. 

Az "indok" arról, hogy sok sávszélességet használ nem túl hihető. Úgy tudom Dél-Koreában az internetes infrastruktúra világ élvonalában van. Nem tudom használt-e titkosítást a Webhard, amilyen szolgáltatást működtet nehéz elképzelni, hogy nem. Ha ennek ellenére bele tudott trollkodni az adatfolyamokba a KT telekom az eléggé aggasztó. 

Jogállamisággal ilyenkor mi van? Szeretném hallani az ismerős hangokat! :P

Egyetértek. Az előbbivel nem is állsz hadilábon, csak az utóbbival.

Dél-Korea gazdaságilag és katonailag is a nyugati érdekszférához tartozik. Városaik nyugati mintára épültek. Gazdasága a nyugati kapitalizmus szabályai szerint működik és nyugati befektetők által lett felpörgetve.

Akkor nézzük a mesterséges intelligenciát (ChatGPT), mit gondol arról, amivel legutóbb tereltél.

Mi a profitérdekszféra?

A profitérdekszféra egy közgazdasági és vállalatirányítási kifejezés, amely arra a területre utal, ahol egy vállalat vagy gazdasági szereplő profitot termel és érdekei érvényesítésére törekszik. Ez a szféra magában foglalja a vállalatok működésének és döntéshozatalának minden olyan aspektusát, amely közvetlenül vagy közvetve a profit növelésére irányul.

A profitérdekszféra jellemzői:

  1. Gazdasági Tevékenységek: Minden olyan tevékenység, amely bevételt generál, például termékek vagy szolgáltatások előállítása és értékesítése.
  2. Piaci Pozíció: A vállalat piaci részesedésének és versenyelőnyének fenntartása és növelése.
  3. Költséghatékonyság: A működési költségek minimalizálása és a termelési folyamatok optimalizálása.
  4. Befektetések és Fejlesztések: Olyan befektetések és fejlesztések végrehajtása, amelyek hosszú távon növelik a vállalat profitabilitását.
  5. Árpolitika: Az árképzés optimalizálása a maximális profit elérése érdekében, figyelembe véve a keresletet, kínálatot és versenytársakat.
  6. Stratégiai Tervezés: Hosszú távú üzleti stratégiák kidolgozása és megvalósítása a fenntartható növekedés érdekében.

A profitérdekszféra tehát azt a gazdasági teret jelenti, amelyben a vállalatok a maximális profit elérése érdekében tevékenykednek, és ahol különböző stratégiákat és eszközöket alkalmaznak ezen cél érdekében.

Most akkor a természetes intelligenciához, vagy ahhoz az előző témához térjünk vissza, aminek lényegi részére nem reagáltál, csak kioktató stílusban elitkedtél és a szóhasználatom kritizálásával tereltél?

https://a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab

Nem írtam olyat, hogy a KT jogállam lenne. A KT egy arrogáns multi.

Csupán megjegyeztem, hogy a KT-s esetre való tekintettel Dél-Korea pont annyira jogállam™, mint amennyire egyes nyugatbuzi véleményformáló elemek Magyarországot Soros-pénzen nem annak láttatják.

Multi alatt nem csupán azt értjük, hogy külföldi tulajdonosai is vannak, hanem azt, hogy olyan struktúrában, hierarchiában és gazdasági modellel működik, mint a Microsoft, az Apple, a Google és más arrogáns multik. Ez pedig akarva-akaratlan kitermeli a szervezeti arroganciát.

Hogy Dél-Korea a nyugat része, abban számít csak, hogy a jogvédők nem ajvékolnak (annyit) miatta, de ezt is leírtam tömören és érthetően. Pont úgy, ahogy USA háborús bűnei és jogsértései miatt se ajvékolnak annyit és vonnak felelősségre senkit. Vagy ahogy az SZBU Zelenszkij bohóc engedélye nélkül felrobbantotta az Északi Áramlatot, mégse vontak érte felelősségre senkit, pedig NATO felségterületen történt és gyakorlatilag terrortámadás volt.

vagy azért, mert Dél-Korea nem jogállam?

Dél-Korea az ottani telekommunikációs és tech-multik viszonylatában semmivel sem jobban jogállam, mint Magyarország a NER-közeli (szintén multis struktúrában működő) nagyvállalatok vagy a kínai akkumulátormultik viszonylatában.

Művelődj: https://index.hu/gazdasag/2016/12/16/del-korea_samsung_csebol_pak_gunhj…

És akkor még a marsjárókról nem is volt szó. A konkrétumokhoz visszatérve, az explicit állítás az volt, hogy a KT nem úgy viselkedik, ahogy egy jogállamtól elvárható, az implicit állítás pedig az, hogy a helyi hatóság nem lép fel a KT ellen.

Az első állításra az a válasz, hogy a KT nem (jog- vagy bármilyen) állam, a másodikra az, hogy erről nem tudunk semmit.

Dél-Korea az ottani telekommunikációs és tech-multik viszonylatában semmivel sem jobban jogállam, mint Magyarország a NER-közeli (szintén multis struktúrában működő) nagyvállalatok vagy a kínai akkumulátormultik viszonylatában.

Korrupcio eseten ott a legmagasabb szinten is kepesek lecsapni. De persze a Samsung vezetoje ugyanigy jart. Kicsit kesobb a miniszterelnokot is lecsuktak korrupcioert. Itthon ez elegge elkepzelhetetlen lenne, hogy a NER politikusait vagy "vallalkozoit" letoltendo bortonre iteljek - meg akkor is, ha a vegen ennek csak egy reszet kellett tenylegesen leulniuk. Nalunk ez a rendszer resze.

Persze van, ami rosszabbul mukodik. Az egyenlotlenseg inkabb annak tudhato be, hogy hirtelen fejlodott nagyot a gazdasag, es aki ennek epp rossz fazisaban volt, az az emelkedo arakat megkapta, de a gazdasagi elonyeit nem. De teljesen mas mentalitasu nep, teljesen mas tortenelemmel, szoval nehezen osszehasonlithato 1:1-ben.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Ha a kormány belebukna a korrupciójába, itt is lecsukná az új kormány a régi kormány korruptjait.

Csak a dél-koreai kormányválságot valahogy kihagytad a kis történetedből. Itthon nincs olyan kormányválság, amibe a kormány éppen készül belebukni.

A Samsung pedig nem igazán lett elszámoltatva. Továbbra is örömmel dobatja ki, vásároltatja újra az okostelefonokat, okostévéket, egyre arrogánsabb módon.

Nem lett.

Anno Puzsér fogalmazta meg ezt jól. A Fidesz nem számoltatta el Gyurcsányt, viszont a NER alkatrészévé tette, akivel összevetve Orbán mindig kiállja a próbát.

Megmagyarázza azt is, miért lendült bele annyira a Megafon, amikor bejött egy nemGyurcsány a képbe (Magyar Péter).

Itt:

"The authorities say that KT may have violated South Korean laws, including the Protection of Communications Secrets Act and the Information and Communications Network Act. They’ve since identified and charged 13 individuals, including KT employees and subcontractors directly connected to the malware attack last November, but the investigations continue today."

Elvileg járni fog ezért a s€ggbekuki, bár lehet, hogy nem pont az értelmi szerzőknek...

Szerintem ok nem kapnak EU-s fejlesztesi penzeket sem akkor, ha jogallam, sem akkor, ha nem.

Egyebkent egy maganceg volt, es valoszinuleg torvenytelen (nyomoznak), szoval a jogallamisagot nem befolyasolja.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?