South Korean telecom company attacks torrent users with malware

Hozzászólások

Mondanám, hogy meglepett, de érzem ebben az eloremutato irányt inkább. Gondolom, nagyobb a bevétel az ottani artisjus-tól, mint az elofizetesekbol. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Néztem róla egy videót. Állítólag a koreai szolgáltatóknak a sávszél van megdrágítva egymás között, és a torrentet nem is a warez, illegális volta miatt üldözik, hanem hogy sok sávszélességet visz el, ergó nekik drága.

Amit én nem értek, hogy ennyi embert hogy tudtak megfertőzni. Nem frissítik az OS-t, vagy mi a pék?

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Szvsz minden gyártó tart fent hasonlót. Csak egy példa : a szerverek management interface-i sok esetben osztoznak az egyik eth-n. Ha én backdoort akarok rakatni valahova, akkor az egy management console - nak alcazva lenne. Ekkor mondható az is, hogy sorry, véletlen ugyanaz a firmware, mint server boardok esetében. Örülj, hogy professzionális hardverelemet kaptál az alaplapra integralva. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Valószínűleg állami támogatás van a dolog mögött. Az meg, hogy bármely állam úgy járkál ki-be a számukra rendszeresített backdoorokon, ahogy akar, nem lephet meg senkit. Örüljenek, hogy nem adták át őket csaladegyesitesi célzattal az északi szomszédnak... 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Csak a szokásos. Adjunk el jóval több sávszélességet, mint amink van (vagy amit meg tudunk fizetni), mert a golfozgató-yachtozgató tulajoknak kell az új yacht. No de, amikor az előfizető ki is használná a marketing-erőszakkal odahazudott sávszélességet, akkor a multi extraprofit-éhségtől hirtelen vérszemet kap és valamennyi etikátlan (vagy akár törvénytelen) módszert bevet.

Tetszettek volna adatforgalom alapján számlázni. Ja, hogy akkor majd a nem adatforgalom alapján számlázó versenytárs csinálja ugyanezt.

Az állítólag 30 évvel előttünk™ járó™ Dél-Koreában esetleg lehetnének olyan törvények, amik végre normális, igazságos, egységárhoz kötött számlázást vezetnek be az előfizetők felé is, nem pedig szabadrablásnak adnak táptalajt.

Ebből is látható, hogy Észak-Korea népének istennek kijáró tisztelete Kimdzsongun és felmenői iránt, és Dél-Korea népének tűréshatára között van korreláció. Egy valóban egy nép és kultúra. Egy normális országban már régen rádöntötték volna az ügyfélszolgálati pultot a KT telekom cég embereire. Maguk a károsult ügyfelek is perelnének a Webhard mellett. A bíróság pedig az ott született ítélettel pont ellenkező döntést hozna egy normális jogállamban, ahol a KT akkora bírságot és kártérítést kapna a nyakába, hogy kereshetné az új befektetőket azért, hogy megússza a csődöt. 

Ez olyan mintha egy országban ahol sorozatban késes merényleteket követnek el kitalálná az egyik késgyártó, hogy méreganyaggal vonja be hosszabb késeinek a nyeleit. Amelyik vásárlójuk kicsomagolva megfogja perceken belül meghal. 

Az "indok" arról, hogy sok sávszélességet használ nem túl hihető. Úgy tudom Dél-Koreában az internetes infrastruktúra világ élvonalában van. Nem tudom használt-e titkosítást a Webhard, amilyen szolgáltatást működtet nehéz elképzelni, hogy nem. Ha ennek ellenére bele tudott trollkodni az adatfolyamokba a KT telekom az eléggé aggasztó. 

Jogállamisággal ilyenkor mi van? Szeretném hallani az ismerős hangokat! :P

Itt:

"The authorities say that KT may have violated South Korean laws, including the Protection of Communications Secrets Act and the Information and Communications Network Act. They’ve since identified and charged 13 individuals, including KT employees and subcontractors directly connected to the malware attack last November, but the investigations continue today."

Elvileg járni fog ezért a s€ggbekuki, bár lehet, hogy nem pont az értelmi szerzőknek...