A "fehér férfi" hátrányról ...

Nádas Péter Kossuth-díjas magyar író is versenyben volt a Világ Kultúráinak Háza nívós irodalmi díjáért, de egyes zsűritagok annak ellenére ellenezték alkotása továbbjuttatását a verseny egy következő fordulójába, hogy egyöntetűen az ő munkáját tartották a legjobbnak. A kifogásuk az volt ellene, hogy fehér férfi.

Linkek:

Hozzászólások

Semmi sem mutatja munkásságod értéktelenségét, hogy annak megítélése, az eladhatósága helyett, gittegyletek kegyétől függ.

Őszintén, az ilyen irodalmi versenyek a felszopásról, pénzleosztásról szólnak. Mert az igazán jó írónak ilyenre nincs szüksége. Az igazán jó író könyveit veszik, mert az olvasóknak, nem zsűriknek írja.
 

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Nem a jelenséget tagadom, csak egy ilyen zsűri által adott díj értékét és fontosságát relativizálom.
Értsd: A sztori, egy vihar a biliben. Össze van gyűjtve egy marék értelmiséginek látszó, egymást körbeszopkodó grafomán, akinek a tevékenysége a populáció egy számjegyű százalékát ha megmozgatja, és ezek díjakat és politikai kapcsolatokon át szerzett pénz osztanak egymásnak. Pl. Ha megnézed Nádas Pétert. Egy jól bedolgozott pártmunkásember látunk, aki mindig megtalálta a helyét a mindenkori rendszerben. A történetben pont az a legironikusabb, hogy egy agyondíjazott (32 díj eddig) ideológust harap fenékbe az ideológia, nagyon is megérdemelten.
Ha a lószerszám rossz oldalán egy közember állna, teljes mértékben szimpatizálnék vele, de így, nem tud meghatni.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ha leszarod a díjat és leszarod a díjazottat, akkor miért fáj neked, hogy miért nem kapta meg a díjat? Csak azért, mert beleillik a narratívába?
Nos, akkor rossz hírt kell közölnöm, mert egy árnyalatnyival sem vagy jobb a nem díjazottnál, aki Önös érdekektől vezetve írta az és úgy, amit a bírálóbizottságok elvártak tőle.
Ha ennyire csavarja a csőrödet a jelenség, akkor lépj fel ellene, kezd el verni az asztalt a cégeteknél, hogy csak fehér, férfiakat vegyetek fel! Sőt, használjátok ki iparági szerepeteket és hassatok a többi partneretekre, hogy mostantól, csakis fehér férfi munkaerővel vagytok hajlandóak kommunikálni! Komolytalan? Igen, az. Mert az egész jelenség csak egy kreálmány az üresfejű közembereknek, hogy a szépen sorakozó krízisek közepette ezzel foglalkozzon, az irányító és egyre csak gazdagodó elit felkoncolása helyett.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Pont az a lényeg, hogy beszopod a gumicsontot. Ahogy beszopják a másik oldalon is. Hogy megvilágítsam itt egy kép. Te vagy a felháborodott barátaiddal a világosbarna kutya, a liberálisok, PCk a szürke kutya. A játék az épp aktuális progresszív dolog. A hatalmi elit meg a sötétbarna kutya.
A változás nem ott kezdődik, hogy nem nyomsz egy felháborodott twittert, hanem embereket élőben győzöl meg róla, hogy aktívan tegyenek ellene. És változás ott kezdődik igazán, hogy azok a szervezetek kezdik változást, akik az emberek életének 1/3-át birtokolják. Ahogy a google be tud állni progresszív ideológiák mögé, úgy más cégek is be tudnak állni a józan ész mögé. Csak épp az a kérdés, hogy a cégeknek érdeke-e, hogy beálljanak a józan ész mögé? Vezetőként neked lehetőséged és súlyod van a változás elérésére. Nem igaz?

Engem nem zavar, én mocskosul jól szórakozom, rajtad is és a másik oldalon is.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Nincs más megoldás, el kell indítani a white lives matter mozgalmat! De viccet félretéve...

Nekem az az elméletem, hogy ezeknek az embereknek kis része hiszi el ténylegesen, hogy ez így jó. De az a kis rész nagyon hangos és kirekesztő. A többiek inkább megfelelési kényszerből, a csoporthoz tartozás miatt próbálnak úgy tenni, mintha ők is így gondolnák, nehogy kirekesszék őket. Nincsenek rákényszerítve, csak könnyebb így tenni, mint gondolkodni, hogy mi lenne a helyes adott helyzetben. Főleg akkor tud ez szélsőségekhez vezetni, ha szélsőséges csoportok között lehet választani, és ezek bevonzzák azokat a követőket, akik úgy vannak vele, hogy ez a kevésbé rossz oldal. Pártok követői között is megfigyelhető ugyanez a jelenség.

De ez csak egy lehetséges magyarázat. Ettől függetlenül elítélendőnek tartom. A bőrszínért ne lehessen se plusz, se mínusz pontot adni.

Skacok, mi helyzet a cexuális orientációval, he...?!

Szerecsen, homokos, tranyó - garantált a siker! :-P

Egyébként... bukó... :-/ Mit lehet tenni...

Szerkesztve: 2024. 05. 19., v – 21:53

Most ebben az a vicces, h úgy tűnik fogalmad nincs ki az a Nádas akinek apropóján sajnálkozol.  Ez rémlik:  Spiró ótvar, Konrád átok, Nádastól meg mindjárt hányok?

És miért hányt Nádas Pétertől Pozsonyi Ádám? Alighanem azért, mert az őszödi beszédet szolgalelkűen farnyalta. Mindenki tudta, Gyurcsány Szálasi méretű országromboló s minden idők legostobább miniszterelnöke. Említsük meg hát a „Cápalátogatás” katolikus hitgyalázó vers liberális idétlenségét, vagy a „zakatol a szent család – isten dugja Máriát” szabadelvű ordenáréságot. A haldokló, kínokban fetrengő Antall József durva megalázásáról nem is szólva. Tiltakozott valaki a liberális jampecok fentebbi gyűlöletbeszéde miatt?

https://demokrata.hu/velemeny/szokimondo-memoriacsod-78412/

Azt meg h zsidó, és minden bizonnyal buzi is - jótékonyan meg se említsük :-D 

Bizonyára megzavarta a szellemi iránytűdet Orbán [Balázs] megnyilvánulása a témában - vicces amikor politikai igazgató kompetensnek érzi magát a művészetben! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

A jelenség - a lényeg, amit szted nem sikerült "megfognom" - az ebben a történetben az, amit úgy szokás hivatkozni, h a forradalom felzabálja a kölkeit. Régebben elég volt pusztán magyarellenesnek, keresztényellenesnek lenned, h jutalmazzanak, ma már a tájidegenség nem csak szellemiekben hanem külsöségekben is elvárt a díj aspiránsaitól. 

Ami történt annak van egy örömteli oldala - mármint h Nádas saját bőrén tapasztalhatja meg az általa gyakorolt megvetést. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Továbbra is leszarom a szereplőket, teljesen mindegy, hogy ki a szereplő, amíg a sérelmet elszenvedő fehér férfi. Van néhány érintett a környezetemben (magamat is beleértve).

Mondjuk annak örülök, hogy a németeknek talán lassan sikerül az ilyen ügyeken keresztül megérteniük a problémát, aminek kreálásában bűnrészesek.

trey @ gépház

te miért sírsz ilyeneken meg a kornyezetvedelmen mikor ti könyveket csomagoltok be? 🤣

Szerkesztve: 2024. 05. 20., h – 10:11

Ha ez tényleg így volt, akkor az két kategóriát is érint, nemi és faji diszkriminációt is. Meglepődnék, ha ez nem lenne jogi kategória a legtöbb európai államban. Ha nem lesz belőle per, akkor csak hőböröghettünk egy jót és semmi sem változik.

Jo hat nemetek, x evente mindig elojon beloluk ez a rassz dolog

Epp a Skyshowtime -on neztem vegig egy sorozatot, ahol pl. az egyik bolsevik főmufti ő volt. Ezek után az sem lenne meglepő, ha fehérnek lenni konkrétan bűncselekmény lenne.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Modern kommunizmus. Mar 10 eve is volt, csak kevesebb. Ez van, amikor egy hangos kisebbsegnek engedsz, mert nem akarod "megserteni oket" kivancsi vagyok mikor lesz torveny a "A többség igénye fontosabb a kevesekénél, vagy egy emberénél." abszolut mindenellenesegerol.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.