Válasz Macron úr haverjainak: a rabszolgákról, gyarmatosításról

Fórumok

Macron EP-listavezetője kiszervezné a migrációt Közép-Európába – erről ír a Mandiner. A portál idézi Valérie Hayer-t, aki egy televíziós vitában a bevándorlással kapcsolatban szóba hozta Magyarországot is. Emmanuel Macron Reneszánsz pártjának listavezetője azt mondta: más országoknak is ki kell venniük a részüket a szolidaritási mechanizmusból. Azt kérdezte: Miért mindig Franciaországnak kell befogadnia a menedékkérőket? Miért nem Orbán Viktornak, a cseheknek, a szlovákoknak, a románoknak, a lengyeleknek?

Miért mindig szisztematikusan Franciaországnak kell befogadnia a menedékkérőket? – tette fel a kérdést Emmanuel Macron pártjának EP-listavezetője egy televíziós vitaműsorban, majd úgy folytatta: „Miért nem Orbán Viktornak? A cseheknek? A szlovákoknak? A románoknak? A lengyeleknek?

[...]

Link: https://hirado.hu/kulfold/cikk/2024/05/04/magyarorszagra-kuldene-a-migr…

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 05. 05., v – 10:26

trey @ gépház

Macron egy balfasz, nézd meg, hogy mivel csinál magának 5 másodpercnyi kétes szereplési időt a háborúval kapcsolatban. Most éppen az olaszok küldték a halál faszára.

Olasz miniszterelnök-helyettes: Egyetlen katona se haljon meg Macron nevében

trey @ gépház

Persze, nagy barom a Macron ez sosem volt kérdés. Csak arra akartam rámutatni, hogy a gyarmattartó múlt miatt sem kellene nekik sem menekülteket befogadni. Ez egyszerűen hamis érvelés amit azért találtak ki, hogy a degeneráltak számára hihetőnek tűnő érvelést találjanak arra, hogy miért kell a nemzeteknek öngyilkosságot elkövetni. Most hogy már nem visszafordítható a folyamat, erre a régi szövegre már nem lesz többé szükség. Ezt egyáltalán felemlegetni is anakronisztikus.

hát kérdezze meg a gyuri bácsit, hogy miért "kell" isis obsitosokat és a fáról épp leeső machetés kannibálokat "befogadni"

Már itt vannak, 100e nél többen is. Igaz még csak úgy nevezik őket, hogy vendégmunkások ...  DejaVu ...

Fedora 38, Thinkpad x280

Szerintem mindenki a saját cselekedeteiért felelős; a franciák nem a régmúlt kolonialista cselekedeteit isszák, hanem a közelmúltét és a jelenét; ők jelenleg is aktív harci cselekményeket folytattak/folytatnak; fokozzák a káoszt Líbiában, Szíriában és szerte Afrikában.

Líbiában folyamatos a káosz; egy bármilyen de stabil rendszer biztosítani tud alapvető élet feltételeket, ezzel szemben ma kb anarchia uralkodik.

Aki előidézte az felelős érte; igya is meg a levét. Érdemes megnézni a térségben tevékenykedő PMC-k listáját.