Ezek a svédek akarnak tőlünk valamit 🤔

Fórumok

Napok óta lovagolnak a független-objektív médiamunkások azon, hogy az Európai Parlament majd jól megmutatja nekünk, hogy csak azért se leszünk jövőre uniós elnökök. Erre - ki tudja miért 🙄 - a svédek most keresztbe tesznek e terveknek, látszólag az érdekeinket szolgálva. Csak nem akarnak ezek a derék svédek tőlünk valamit? 🤔

Svédország nem vevő az EP javaslatára, nem nyitnak vitát a magyar uniós elnökség elhalasztásáról

Svédország elvetette az Európai Parlament azon állásfoglalását, amely elhalasztaná a 2024 második felében esedékes magyar uniós elnökséget. Az EP ugyanis egy hamarosan elfogadandó állásfoglalásban a Magyarország ellen folyó jogállami eljárás miatt tiltaná el az országot az uniós elnökségi tisztség ellátásától.

Jessika Roswall svéd Európa-ügyi miniszter az általános ügyek tanácsának keddi ülését követően újságírók kérdésére válaszolva lényegében elvetette, hogy a június 30-ig a tanácsi elnökséget betöltő Stockholm vitát nyisson a kérdésről, amelyet az Európai Parlament egy csütörtökön elfogadandó határozatban előreláthatóan követelni fog – írja a Szabad Európa.

Roswall közölte, hogy a keddi tanácsülésen – amelyen a 7. cikk szerinti eljárás keretében meghallgatták Magyarországot és Lengyelországot – a magyar uniós elnökség esetleges elhalasztásának ügye nem volt napirenden, és még informálisan sem került szóba.

Az EU rotáló soros elnöksége az EU-szerződéssel összhangban történik, ennek megfelelően elvárás minden országgal szemben, hogy tiszteletben tartsa az értékeket, az egész tanácsot képviselje és semleges döntőbíró legyen

– mondta a svéd miniszter.

[...]

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 05. 31., sze – 18:24

Amúgy miért retteg az EU egy picsafust országtól, meg a Fidesztől, illetve Orbántol? 

Gyakorlatilag vereset vizének, hogy keresztbe tehessenek, mindegy, miként.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ehhez a következő választást el kell vesztenie a Fidesznek, de az elmúlt 13 év nem erre utal. Arról nem is beszélve, hogy nagyon kontraproduktiv, amit az EU szervek tesznek, mert csak a kormány propagandát támasztják alá. Ami lepapirozza a következő választás eredményét.

Most inkább az adhat okot aggodalomra az EU - ban, hogy ez így is fog maradni. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Miért kellene az EU-nak bármiért is aggódnia?

Az EU-nak érdeke, hogy legyen kire mutogatnia. Pl. az orosz olaj mentesség esete. Magyarország kiharcolta három országnak a csövön érkező olajra a mentességet, ami mégiscsak jól jött nekik, mert ők így folytathatják a jóemberkedést anélkül, hogy az említett három országnak konszenzusban harcolták volna ki. És ezt követően még mutogathatnak is Magyarországra hogy Putyin csicskája. A legaljább intézmény a Földön.

Mondjuk azért, mert nem sikerül példát statualni (Törökországban sem, de erdogan nem fáj annyira). A kérdésre majd a következő magyar veto adja meg a választ. Ha erőből akarnak politizálni, gondolom, tetszeni fog a donteshozoknak a veto velük szemben.

Utána majd kiderul, valóban jó ötlet volt - e. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

"Pl. az orosz olaj mentesség esete. Magyarország kiharcolta három országnak a csövön érkező olajra a mentességet, ami mégiscsak jól jött nekik, mert ők így folytathatják a jóemberkedést anélkül, hogy az említett három országnak konszenzusban harcolták volna ki."

Több mint három: magyarország, szlovákia, csehország, ausztria, lengyelország, németország és bulgária.

Ebből a hírek szerint az osztrákok nem vesznek már orosz olajat. A németek és lengyelek fogadkoztak, de állítólag még mindig vásárolnak. Bulgária meg hajós olajra is mentességet kapott, nem csak vezetékesre.

Már rég nem mi vagyunk a tét.

Szerintem még ennyi se: egyszerűen kell valami 0 kockázatú ellenség nekik aki{kk/v}el szemben látszat-egységet mutathatnak fel. Ha már semmilyen érdemi kihívásnak nem képesek megfelelni. Ehhez pedig kapóra jött a jogos (és  helyenként azért túlzó) kritikákat megfogalmazó magyar kormányzati retorika nekik. A lengyelekkel kapcsolatbam nehezebben megy ez, mert a háborús témában ők a legharciasabbak :) ). Komoly fejvakarás volt EU kommunikációs részről mikor a lengyel-belorusz határzár miatt egyszerre dícsérte és szídta őket a bürokrácia és annak szócsövei.

Hideg fejjel is logikus döntés lehet az, hogy ha valaki folyamatosan keresztbetesz, akkor megnehezítem a dolgát ott, ahol tudom. Szóval nem kell feltétlenül az utálatnak vezérelni a döntést.

De majd ha legközelebb ismét nekiállsz nyomdafestéket nem tűrő módon mocskolni másokat, gondolj vissza erre a hozzászólásodra.

Keresztbe tett? Ha bármilyen felhatalmazást ad a villany népszavazás, akkor az egyik az, hogy kb az összes szankciós faszsagot meg lehet vetozni. Erre mi történik? Megszavazni mindent, majd utána nyomják a helyi propagandát, hogy Brüsszel.

Mas? 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Szeretnék legalábbis. Bosszantó lehet, hogy nem csak Orbán nem bukik meg, de még csak kilepni sem akarnak. :)

Ha meg durci van, akkor úgysem jön a pénz, nem? Lehet, én kijatszanam a saját pofonfaimat. Ha szopatás, legalább legyen kölcsönös. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Szerintem minden szart meg kellene vetozni. Csak úgy brahibol. Pénzt ezzel már nem bukunk, akkor miért ne? 

Ez is ilyen pofonfa lenne, nem? :) Én tuti lejatszanam, hátha érezni szeretnék maguk is a saját jatekszabalyaikat.

Neked meg úgyis tetszik ha - szerinted - Orbánt szivatjak, úgyhogy még a te igenyeid is teljesülnek. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ha én donteshozo lennék, ezek visszasirnak Orbánt. Ott tennék keresztbe, ahol tudok. :)

A hetestzikkelyt külön jutalmaznam, hogy megertsék, mi a jogallam definíciója szerintem. Mindenre gyorsan kell válaszolni, nem kell ide a finomkodas, ugye :) 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Kell mindig egy fekete bárány, akire lehet mutogatni, aki mögött a többi országban mehet a mutyi anélkül, hogy az bárkinek feltűnne, hogy azt bárki firtatná. Ezért kellenének az ukránok az EU-ba úgy, mint egy falat kenyér ... annyira korrupt az egész ország, hogy egyből meglenne az EU új fekete báránya, így végre az összes baszatlan woke idealista EU parlamenti képviselő új elfoglaltságot találna magának.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2023. 05. 31., sze – 22:03

Szinhaz az egesz. Szinesz benne minden tagorszag es annak vezetoi.

Lenyeg, hogy legyen cirkusz es elterelje a figyelmedet a hibakrol es az egyeni/kollektiv szabadsag szepen torteno leszalamizasarol.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Valahol azt olvastam, hogy rotációban a magyar elnökség épp az EU-s választásokra esne. Így orbánéknak kellene koordinálnia a felálló új Európai Bizottság elnökének illetve a biztosok megválasztását. Ez nem annyira tetszik az EP-nek.

De mit akarhatnak a svédek? Így a török választások eredménye után? 😉

trey @ gépház

Az fel sem merült benned, hogy csupán csak saját politikai elhatározásukat viszik tovább!?

Mondjuk az hogy az EU eredetei alapelveit nem akarják felrúgni rövidtávú politikai célok miatt.

Amúgy az EU elnökség protokolális intézmény, még ajkor is ha tarajospepe szeret fenyegetőzni a jelentékeny fontosságú intézmény átvételével! Szóval az EU elnökség tényleges döntési jogkör nélkül, nem ér meg egy belső cirkuszt a svédeknek.

európai baloldal miért szeretné felrúgni :D 

Tudsz valamit, vagy csak bulvárt olvastál? Én nem hinném, hogy fel akarnák rúgni. Ezek a vitafórumok pont azért vannak, hogy lehessen ütköztetni a véleményeket.

Mondjuk ha tarajospepe nem kezd el fenyegetőzni a vélt hatalmával való visszaéléssel, akkor sokaknak nem nyílt volna ki a bicska a zsebében. Szánalmas ahogy tarajos+varga fenyegetőzik, miközben pénz az nem jön. Pedig megigérték , hogy jönni fog.

trey @ gépház

A nulla ertekut megeri kirakni a NATO-bol?

Barmilyen tagallam kirakasa "sok minuszpont". Mert ennek a szovetsegnek a bizalom is alapja.

Sok "minuszban" kene legyunk a "nulla" helyett ahhoz, hogy megerje minket kirakni.

Hogy mit szamitunk "minusznak", az relativ: mivel ez egy katonai szovetseg, aminek katonai ertelemben sosem alltunk az utjaba, szerintem maradjunk a nullanal. Azt hamarabb ertem meg, hogy "az EU-nak lehet megerne minket kiraknia": emlekeim szerint a csunya plakatjaink is Brusszelnek uzentek, nem a Pentagonnak. De a NATO-bol valo kirakast csak olyan dolgokra foghatnak, amiben a strategiailag jelentos torokok nalunk "csunyabban viselkednek".

Hidd el nekem: semmilyen ertelmes vezeto nem fogja Magyarorszag NATO tagsaganak jogossagat megkerdojelezni. Aki megkerdojelezi, az hulye es kesz  es ezt a tobbi NATO-s vezeto is tudja.

Mert nulla értékkel bírunk számukra.

Ignorance is bliss my friend. Ébredj már fel. Sok más mellett a látványos és egyértelműekből:

legközelebb majd azt magyarázod, hogy a Törököknek sincs jelentősége a NATO számára, vagy annyira azért képen vagy, hogy ki-kicsoda?

Svédországnak még a júliusi csúcstalálkozó előtt NATO-taggá kell válnia, mondta szerdán Anniken Huitfeldt norvég külügyminiszter, aki semmilyen elfogadható indokot nem lát arra, hogy visszatartsák az országot a csatlakozástól.

Szerintem semmi gond nincsen ezzel. Erről az oldalról meg ki kell jelenteni, hogy magyarországnak már évekkel ezeleőtt meg kellett volna kapnia a neki járó forrásokat, és természetesen felvett hitelét is folyósítani kell. :) Ilyen kinyilatkoztatásokat tenni szerencsére nem kerül semmibe..

Természetesen minden mindennel összefügg. A gyermekvédelmi törvény miatt indult az egész cirkusz. Ha normálisak lennének akkor érne a szavuk valamit is és összhangban lenne az amit mondanak meg az amit csinálnak. De egyetlen politikusnál sincs így. Amit jobbra-balra nyilatkoznak az bla-bla, közben teljesen más síkon zajlik a valóság: csak az ugye nehezen eladható: zsarolások, nyerészkedések, önös célok a magasztos szólamok nyilvánosság felé vetített mozi vászna mögött.

A nagybetű jogos, így jár aki nem olvassa vissza amit elküld.

Szerkesztve: 2023. 06. 01., cs – 14:54

Egy sóhivatal megszavazott valamit, aminek semmilyen jelentősége nincs:

Az EP megszavazta: megkérdőjelezi, hogy Magyarország képes hitelesen ellátni az EU Tanácsának elnökségét

Most tényleg azt szavazták meg, hogy megkérdőjeleznek valamit? 🤣 Mindezt havi 6 millió forintnak megfelelő összegért bohóckodják össze az EU adófizetők pénzén?

trey @ gépház

Ennek a bohózatnak ott van jelentősége, hogy ezek a kretének intézményesíteni akarják a zsarolást. Az EP akar olyan téren befolyást szerezni ahol az EU működési szabályai szerint nincs nekik. Ez ha szándékos akkor az EU működésének felszámolása és ezzel az egész EU mint intézmény rendszer gyengítése irányába hat: hiszen ha maguk az intézmények sem tartják magukat az őket szabályozó és felhatalmazó jogszabályokhoz, ami feladatokat szab nekik, akkor miért tartaná be az ilyen szabályokat bármely másik szereplő vagy tesület pl Tanács, EB,kis bizottságok vagy épp A-B-C tagállamról szó.

Pont azok akik a leghangosabban magyarázzák az egybesülést, meg a még nagyobb összeborulást ássák alá a meglevő struktúrákat és gyengítik az együttműködést: ellehetetlenítik az érdemi vitákat: elvárják a kinyilatkoztatásokhoz "igazodást", ahelyett hogy érvelnének és ütköztetnék a különböző álláspontokat. Kizárják és elhallgattatják a számukra helyesnek tartottól eltérő véleményeket... Közben meg megy a duma a sokszínűségről, a korrektségről, a jogokról és kötelességekről.

Pedig minden többségi iranyításnak szüksége van konstruktív ellenzékre.

Mi a fenéről beszélsz? Az EP nem indított eljárást, hogy kiderüljön, hogy ártatlanok vagy épp bűnösök-e. A megalapozottnak tűnő (nem szokás mentelmi jogot feloldalni és vizsgálati fogságba leültetni valakit anélkül) korrupciós vád pedig láthatóan annyira se zavarja őket, hogy utánanézzenek.

Tudod normális helyen ha a rendőrség nyomoz hivatali visszaélés miatt akkor a munkáltató is indít belső vizsgálatot..

Nem tagadom, mert tenyleg szoktak ilyet.

A Fidesz itelet nelkul itelkezik, es ezt mutogatja parmillio magyarnak. Annyit er el a kezeben levo media.

Az EU itelet nelkul itelkezik, es ezt mutogatja parszazmillio europainak. Netan amerikainak is. Annyit er el a kezeben levo media.

Itelet meg egyik esetben sincs. Mindket esetben csak egy eros sejtesunk van, hogy miert nincs eljaras.

Nincs itt semmi latnivalo.

De a szavazasi statisztikakra hat. Es ennyi.

Szerkesztve: 2023. 06. 02., p – 08:56

Csont nélkül átment (442-144), svédek MEP-ek közül is többen támogatták. Magyaroszág elveszítette a szövetségeseit. Egyedül maradtunk.

Csont nélkül átment

Az EP-n. Aminek nincs semmiféle mandátuma ilyen előterjesztésekre: az ott ülő képviselők viszont szívesen bővítenék saját jogköreiket. Nincs ebben semmi meglepő. Ez eddig még csak egy üres fing a szélben.

Hiába a magyar ellenállás, Joe Biden ígéretet tett

Az amerikai elnök szerint Svédország a lehető leghamarabb csatlakozni fog a NATO-hoz. Joe Biden nagyon egységesnek és energikusnak látja a katonai szövetséget,

[...]

De, előtte közröhej tárgyává válva ismét elesett :D

trey @ gépház

Ez a 'balfasz' némileg több hatást gyakorolt az emberiség sorsára, mint te aki szinte semmit. És nyilván a te esetetben, ennek a szellemi képességek deficitje az elsődleges oka. Mert lebalfaszozni egy eleső embert, az súlyos kognitív deficit.

'balfasz' némileg több hatást gyakorolt

sajnos

még mindig nem fogom fel, hogy a világ elsőszámú országa a nyugdíjas otthonból igazolt elnököt.

De a Trump se volt jobb - elsőre lövök, majd kérdezek stílussal. Mondjuk ő azért egyedül is ki tudott menni a WC-re és nem felejtette el.

Ennyi erővel egy szalmabábot rakhatnának a fehér ház kertjébe és 4 évente meg lehet választani.

Azt hiszem a hatalom tényleges irányítóit máshol kell keresni..

For Whites Only meeting room!

régen én is könnyebb voltam 40kg-val - most nem mennék fel egy GSM toronyra se - változnak az idők..

A régi karrieremre hivatkozva induljak fel most? Ugyan olyan felelőtlen és nevetséges lenne, mint amit Biden csinál..

For Whites Only meeting room!

mond neked az a fogalom valamit, hogy alkalmasság ???

"Tettek" - itt mire gondolsz ??

10-20 éve biztos alkalmas volt az elnöki posztra - de akkor is vérgeci volt.

valakik megírják a beszédét és egy stáb azon izgul, hogy fel tudja-e olvasni - nehogy az utasításokat is felolvassa: "integet és balra kimegyek elnök úr.."

USA-ban és EU-ban is csak egy öreg nyugdíjasnak gondolják - nektek kiadták, hogy hype-olni kell ?

 

Mielőtt még Trumpistának neveznél - arról se jobb a véleményem.

Nem lehet megmondani őszintén, hogy milyenek a volt és a jelenlegi amerikai elnök ?

Miért kéne fényezni őket? Nagyon siralmas, hogy a világ legnagyobb gazdasági és katonai erővel rendelkező országának ilyen az elnöke..

Indítani kell majd az atom rakétát, de pisi szünetet kér ??

For Whites Only meeting room!

A szokásos maszatolás, vagy a messziről az ember nem lát semmit. Gondolom nem jártál az USA-ban mostanában, és csak a narancsos médiumban olvasod bájerzsóti kusza agymenéseit.

Megoldja a migránskérdést a adéli határán. FAILED

A mi vityánknál sokkal többet ért el, nem Brüsszelnél kalapozik, hanem:

- Az USA jelentősen megnövelte a drogkereskedelem és illegális bevándorlás megállítására fordított költségvetését.

- Megállapodás született a déli határon lévő országokkal való szorosabb együttműködésre.

- Gazdasági támogatást és amerikai befektetéseket növelték a szomszédos latin országokban. Igyekszeken csökkenteni a kínai importot, és ösztönzik a latinamerikai országokban történő befektetéseket.

- Nincsennek már 5-6 éves idegens gyerkek szüleiktől elkülönítve börtönbe zárva.

- Az USA gigaméretű gazdasága élénkülőben van, nem úgy mint a mi mikroszkópikus méretű gazdaságunk. Pl. a fegyvergyártás pörög rendesen.

Vannak alapvető kritériumok, ha azokat nem teljesíti, akkor kár a többivel foglalkozni.

Tudom te karácsonynak is elnézed, hogy olyan szerencsétlen tesze-tosza - biztos sokat húzták fejére általános iskolában a kukát vagy zárták be az öltöző szekrénybe – gyurcsány is rángatja mint a bábut.

Ja és Bidennek és családjának, azért nem kellett volna >10 millió dollár elfogadni kínai cégektől/kormánytól és a FBI hívni segítségül, hogy tussolják el a laptop ügyet – mert NEM választották volna meg. Micsoda féreg. De hát EU-ban Katártól jönnek a pénzek, addig minden rendben van.

For Whites Only meeting room!

Joe-nak nem kéne ezt erőltetni - Pest mellett van egy otthon Naplemente vagy hasonló a neve, szerintem simán felvennék és ott lehetne az elnök.

Kapna egy kerekesszéket egy táblával: Air Force one.

For Whites Only meeting room!

Folyton azt olvasom, hogy az EU-nak Soros elnöke van, nyilván ki akarják taszítani hazánkat!!!nyolcnyolcnyolc

Szerkesztve: 2023. 06. 14., sze – 16:15

James E. Risch republikánus szenátor, az amerikai szenátus Külügyi Bizottságának tagja blokkolt egy 735 millió dollár összértékű magyar fegyverbeszerzést. Egyben azt is közölte, addig nem hagyják jóvá az ügyletet, amíg Magyarország nem hagyja jóvá Svédország NATO-csatlakozását.

For some time now, I have directly expressed my concerns to the Hungarian government regarding its refusal to move forward a vote for Sweden to join NATO

link

Már megint a f@sz rossz végére álltunk!

...az előző kormányzati ciklusban a beszerzésekért felelős kormánybiztos levélben kért információt a HIMARS-rakétarendszerekre vonatkozóan, 2022. márciusi ajánlattételi határidővel. Erre válasz az amerikai féltől nem érkezett, a tárca az ügyet ezzel lezártnak tekintette.

https://mandiner.hu/cikk/20230614_honvedelmi_miniszterium_kozlemeny_him…

- Nem adjuk nektek!!
- Oké... Hiszen nem is kértük...?

A törökök azért nem jó példa sajnos, mert kivételesen előnyös helyzetükből adódóan még sokkal többet megengedetnek maguknak bármiféle szóbeli reakció kockáztatás nélkül is, nem hogy érdemi következmények nélkül mint mi.

Erdogan remekül bebiztosította az országot: az orosz-ukrán háborúban is mindkét oldalról profitál.

A demokrácia és a jogállamiság példája az ágyúhajó diplomácia és a zsarolás. Követendő példa! Megjegyzés: a 2%-os költés így is meglesz. Ha emiatt nem tudunk képességet fejlesztni azt pedig megkösznhetjük nekik. 

az USA-val

Mutass egy konkrét példát.

EU-val vagy

Ez nem analóg, mivel egy együttműködésben nem azonos szinten álló, azonos minőségű felekről szól. Teljesen képzavar "az EU" bármiféle nemzetállammal összehasonlítása tekintettel arra, hogy "az EU"-nak MO egy tagja:alkotó eleme.

Egyébként is, a vétót - legális eszköz - zsarolásnak tekinteni ... egy olyan jogerőműben, mint az EU ... 🤣

Mondok egy példát: osztrák vétó a románok schengeni övezethez csatlakozásában? 🤔 Az vajon mi? Zsarolás? Persze, a románok szerint az, de most jakubinus válasza érdekelne ...

Az osztrák vétó ugyanolyan unióellenes, mint Orbán pávatánca, de Románia kitart: csak azért is Schengen! – üzenik a politikusok

Lehet, hogy az osztrákok is a Putyin kezében vannak? :D

trey @ gépház

Mutass egy konkrét példát.

Igazán fontos konfliktus az USA és Magyarország között, a CEU elüldözése, és a FUDAN betelepítése az EU-ba. Szerintük erősen EU és USA ellenes lépés. Hasonló ellenséges lépésként értékelték az orosz kémbank bújtatását is...

The Wall Street Journal:

az ukrajnai orosz invázió óta Budapest mélyen szkeptikusan viszonyul a nyugati prioritásokhoz, ideértve az orosz energiától való függés megszüntetését és katonai segélyek küldését Ukrajnának. Felidézi Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter keddi moszkvai tárgyalásait, amelyek „retorikája kiválóan mutatja a Magyarország és az Egyesült Államok között régóta húzódó problémák mélységét”

Azt mondtad, hogy MO zsarolta az USA-t. Mutass egy konkrét példát.

Mutatok egy a zsarolásnál sokkal undorítóbb példát, ahol is a tarajospepe politikai nyomást gyakorol az USA igazságszolgáltatására:

Index - Külföld - Szijjártó Péter: Mi Trump elnök mellett állunk

A tarajosnak normál esetben, ebben az ügyben kussolnia kéne, és azt éppen hivatalban lévő adminisztrációval koperálni csak!

Oké, ezek fényében kijelenthetjük, hogy egy esetet sem tudsz ahol MO zsarolta volna az USA-t? 

Ba+ folyamatosan zsarolja az USA-t és szövettségeseit a csútimaradona és slepje. Most egy jelzés érkezett, hogy lehet ugrálnia a bolhának, de ha a grizli kezd el ugrálni, azt majd megérzi a bolha is. Szóval a mondvacsinált sértődőskésejen felül kell emelkedni és elővenni a nemzeti érdekeket: Nevezetesen azt hogy a szövettségi rendszer erős legyen és egységes. És a svédek erősítik a NATO-t.

folyamatosan zsarolja az USA-t és szövettségeseit a csútimaradona és slepje

Nyugalom; civilizáltan beszélgetünk.  Ha -szerinted- folyamatosan ez történik akkor csak tudsz nevesíteni 1db konkrét példát. 

Érveléstechnika 4? 5? 

Kétlem. Orbánnak jól jött a kordonbontó gyakorlata, amikor ellopta a kaput. Persze előbb a labdát vitte, mert az könnyebben mozdítható. Ráadásul a Viktor annyira dagadt, hogy senki nem veszi észre, ha egy labdát rejt az öltönye alá.

Évek óta tanácsolom a fajtádnak, hogy ha már igazat mondani nem tudtok, hazudjatok konzisztensen.

Tehát, drága svájci térdeplő! Hol rúghattam volna öngólt? A pálya füve helyett már térkő van, melyre Lölö ízléstelen kastélykája vet árnyékot. Gondolod, hogy engem, egyszerű birkát oda beengednek? És mivel rúghattam volna azt az öngólt? Nem hogy a szakadt cipőm, de a lábam is elvette az állampárt!

:)

ismered a kifejezés jelentését, amit használsz? Tudod, rég elmentél már, nem biztos, hogy jól beszéled az anyanyelved. Segítek. Öngól az, amikor valaki valamit nagyon benézett, elrontott. Ilyet bolond nem tett, ellenben még mindig nem tudjuk, hogy USÁ--t mivel zsaroltuk.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Egy másik példa: Ukarjna és MO viszonya enyhén szólva is ellenséges. Erre nem politikai megoldásokat keresünk, tarajospepe szorgalmas szaladgál Moszkvába eligazításra, de annak ellenére hogy Zelenszkij meghívta Orbánt Kievbe, amit Orbán elfogadott, aztán a magyar külügy bevágta a durcimurcit és/vagy mondták nekik Moszkvában hogy NE... Orbán elkezdte Zsarolni Kievet.

Ez a dedós zsarolás amit orbán+tarajos+varga trió leművel (Varga nem is tudom mit keres a nemzetközi politikában!?) szégyenletes, kártékony, és nem a nemzeti érdekeket szolgálja a magát NEMZETINEK hazudó kormánytól.

Nyilván az USA mint a világ leghatalmasabb gazdasági és katonai ereje, és fontos szövettségesünk, ellenséges gesztusnak/zsarolásnak értékeli a tarajospepe ténykedését.

Összefoglalva: MO kormánya folyamatosan zsarolja szövettségeseit és szomszéd államokat, bírálja az USA igazságszolgáltatást, beavatkozik az USA belügyeibe, ellenségnek és az Ukrajna elleni háború fő okozójának nevezi meg az USA-t és az EU-t:

meg kell védeni Magyarország függetlenségét, ami azt jelenti, hogy meg kell védeni a békepárti álláspontot a Biden-adminisztrációval és Brüsszellel szemben. 

link

Érted!? MO függetlenségét az EU és az USA veszélyezteti!?

Most már a NATO-nak fontos a Svédek csatlakozása. Nekünk is az lesz, ha Prigozsin megkapja Budapest elleni ostrom feladatát. Tudom locsemege szerint akkor át kell adni azonnal az országház kulcsait, de nem mindenki osztja majd Mrs. Locsemege érveit, amit két mensi között dolgozott ki.

Semmi realitás nincs abban, hogy az oroszok ukrajnán kívül más országot megtámadnának. 

Gyerekeket szoktak ilyen szinten ijesztgetni, hogy elvisz a krampusz vagy az ördög, ha nem leszel jó.

Felnőtt ember felnőttet nem ijesztget ilyen gyerekes gondolkodással - nőj már fel !

For Whites Only meeting room!

ez csak egy tárgyallási pozició - feléből mennyit engedsz ?

- ha minden ilyen szarságot komolyan veszel ??

Egy ukrán köcsög mondta azt, hogy délutánra a Balatonnál lesznek a katonáink.

- ezek szerint ukrajna hadat üzent Magyarországnak ? NEM, csak járt a szája..

szóval, amit belinkeltél az alapján én nem gondolnám, hogy oroszok jönnek és megint felszabítanak.

For Whites Only meeting room!

Ezek is tudják, hogy kell kérni. :D A finneknek legalább volt annyi esze, hogy előbb hozzánk dörgölőztek, csak utána szúrtak hátba minket. Ezeknek annyi sincs. :D

No, nem baj, levontuk a tanulságot:

Magyarország továbbra is útját állja a svéd NATO-csatlakozásnak

trey @ gépház

Ez lenne a követendő nyugati tisztelet, tolerancia, elfogadás ... például mások vallásával kapcsolatban? Erről papolnak mindig nem? Tisztelet a buziknak, a transzformereknek, a nőnek öltöző férfiaknak, az alkarjukon péniszt növesztőknek ... kivéve a majd' 2 ezer éves vallást gyakorlóknak ...

trey @ gépház

Azért hogy tisztán lássunk: a nyugati világban koránt égetnek, muszlimokat figuráznak ki. A muszlim világban kurdokat, keresztényeket ölnek meg állami/szervezeti szinten. Nem érzed úgy, hogy nincs paritásban a két dolog? Egy tüntetést engedélyezni, ahol aztán egy résztvevő a bacont a korán mellé teszi nem életveszélyes. A válasz erre max egy biblia elégetése lenne Törökországban. Gyanítom hogy nem egy biblia égetés történt már  csak nem lihegtetek rajta úgy mint ezen. Mert nagyon PC a hiperérzékeny miszlimokat simogatnotok...

Azert bonyolultabb a helyzet, mert elso ranezesre (es nem feltetlen pont igy) a torokok azt nehezmenyezik, hogy menedekjogot kapott a svedeknel "egy" (tobb) kurd, aki visszalott a ratamado torokokre. Es siman nem kizarhato, hogy a torokoknek van igaza, es a kurd lott eloszor. De ha nincs is igy, a torok nep minositett tobbsege ugy tudja, hogy igy volt.

Baszottul nem egy egybites szituacio, az biztos.

De ahogy ismerem arrafele a kormanyokat, Torokorszag a kurd "menekultek" kiadasa helyett keszpenzt is elfogad a csatlakozasi veto megszunteteseert. Csak ha ezt egyenesen kimondtak volna mindjart az elejen, bejelentkezett volna meg par kelet-europai NATO tag, hogy nekik is fizessenek a svedek.

Elfogadásról ez jutott eszembe a szomszéd országból https://www.reddit.com/r/exmuslim/comments/14j7esr/muslim_student_refus…

Én egy valamit nem értek a mai világban. Ha valakit diszkriminálsz (pl. nem adsz neki munkát, mert X vallású/irányultságú), az törvénytelen. Ha csak véleményt mondasz, az egy alkotmányos alapjog. Viszont ha olyan véleményt mondasz, akkor egyesek mérgesek lehetnek rád, "cancel"-ezve leszel. És akkor már téged szabad lesz diszkriminálni?

Hát, ha a svéd kormány tesze-tosza, milyen a magyar? Pár gazdasági meg egyéb adatsort egymás mellé rakva geci nagy a kontraszt.... Valamit valamelyik kormány szarul csinál, khm.

Tudod, ha Hitlernek mi is annyi acélt gyártottunk volna aranyért (arany fogért) és kihagytuk volna 40év gazdasági és ember kisérletét = építsünk szocializmust

+ Németek a jelenlegi GDP-vel összemérhető pénzzel tartoznak.

Talán nem lenne az a kontraszt a gazdaságban..

For Whites Only meeting room!

Hát persze, persze. Mondjuk ha csak az utóbbi 30 évet hasonlítjuk egymáshoz, vagy előveszünk néhány volt gyarmatot, pl Dél-korea, Szingapúr, Írország, vagy csak rápillantunk a közvetlen régiónkra, Lengyelország, Csehország, baltiak, Románia. Van ez diagram baszás amibe az adatokat összetudod kötni, más más országét más más színekkel. Nem csak GDP-t érdemes nézni, hanem más jellemzőt is, bérekre, várható élettartamra, egészségügyi adatokra, stb. Talán elgondolkodnál, hogy most akkor tényleg minden más kormány tesze-tosza balfasz, vagy a mieinkkel van valami deficit...

Stoltenberg:

Ideje, hogy Svédország csatlakozzon a katonai szövetséghez, a csatlakozás a szövetséget erősíteni, a tagországok biztonságát növelni fogja.

Szijjártó:

természetesen azt az ígéretünket, hogy Magyarország nem fog késleltetni egy országot sem a tagság vonatkozásában, azt be fogjuk tartani

Szerintem a törökök meg vannak

Te milyen híreket olvasol? Hol olvastad, hogy a törökök rábólintottak? Én éppen az ellenkezőjét olvastam. Hogy semmi sem változott a törökök szerint, úgyhogy addig nem lesznek a svédek NATO tagok, amíg nem változtatnak.

trey @ gépház

Ki ne akarna olyan országot felvenni a NATO-ba, ahol rendőri engedéllyel égetnek szent könyvet és hergelnek. Ilyet még a Zorbáni diktatúrában sincs! Érdekes, hogy nem égetnek bibliát a török diktatúrában.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Raadasul a vallasszabadsagot is mennyire korlatozzak a sved diktaturaban! Arab orszagokban megengedik a muszlimoknak, hogy a buzikat ledobjak magas epuletek tetejerol, es az exmuszlimokat is megoljek, de az ilyen skandinav diktatorikus rendszerekben ezt is korlatozzak. (Amugy a koranegetos ficko iraki volt. Gondolom nem muszlim, ugyhogy o is rajta volt a halallistajukon.)

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

 Svédország eleget tett a török aggályok kezelésének, új terrorellenes törvényt léptetett életbe, és feloldotta a Törökországba való fegyverszállítási embargót. Most a törökök megint követelőznek, pedig mindent amit eddig követeltek megkaptak. A törökök többet veszítenek, mint a svédek, mert ők már most élvezik az USA teljes támogatását. :)

Svédország eleget tett a török aggályok kezelésének

Nocsak a svéd vagy a török diplomáciához vannak ilyen magas szintű kapcsolataid, hogy amúgy zárt ajtók mögött zajló tárgyalásokról ilyen pontos információid vannak?

Nocsak a svéd vagy a török diplomáciához vannak ilyen magas szintű kapcsolataid, hogy amúgy zárt ajtók mögött zajló tárgyalásokról ilyen pontos információid vannak?

Elég csak előfizetni egy-egy független (külföldi) sajtótermékre.

Nagyot csalódnál a számodra szent EU-ban?

Mivel az EU-nak nem kellenek a janicsárok, ezért nem volt okom rá. De valójában egy népszavazást összegrundolhatma már a Budaházy, aztán nézzük meg, hogy az emúttizenkét év brüsszelenes propagandája mire is volt elég!?

Több muszlim lesz az EU-ban 10 év múlva, mint keresztény.

Tényleg, redditen ment szavazás a déli harangszó eltörlése ügyében, kérdés, hogy ezt mikorra nyomják keresztül a Vatikánon, de vajon jövőre sikerül-e végignyomni a németeken, fransziákon?

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Az én kérdésem viszont az, hogy ti szélsőjobbos hangadók, akik eddig a "nem kellene a koránt égetni" meg "ki kell adni a kurd terroristákat (politikai üldözötteket)" szlogenneket harsogtatok... Most hogyan is tudjátok megemészteni azt az arcvesztést, hogy hát a törökök nem vallási meggyőződésükből, lelkiismereeti okokból, hanem számító módon önös üzleti érdekből vétozzák a katonai szövettség bővítését!? Orbán jóbarátja hátbaszúrta a havert is!?

nem Olaf Scholz vagy Macronra gondoltam - azok fehér európai emberek keresztény gyökerekkel, hanem:

- Németország hány százaléka török utcaseprő ?

- Franciaroszág hány százaléka algír bevándorló (kocsi tolvaj, drog dealer) ?

mindkét ország 99,9%-ban iszlám vallású..

For Whites Only meeting room!

Török szappanopera folytatása:

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár hétfő este bejelentette, hogy Recep Tayyip Erdoğan török elnök biztosította róla, Törökország támogatni fogja Svédország csatlakozását a NATO-hoz. A török elnök továbbítani fogja Svédország csatlakozási kérelmét a török törvényhozásnak, amelynek ratifikálnia kell azt. Ha ez megtörténik, már csak a magyar parlamentnek kell rábólintania Svédország csatlakozására.

link

Tragikomédia már a "diktátorok pattogása". Erdogan után a mi minimaradonánk következik. :D

A török vétó megszűnése után hirtelen minden problémánk el fog illani Svédországgal szemben.

Előzmény:

 Kovács Zoltán kormányszóvivő azt mondta, hogy a magyar kormány "sérelmek" miatt tartja vissza Svédország felvételét, mert Stockholm korábban bírálta Orbán Viktor miniszterelnök politikáját - írja a Reuters a beszámolójában.

A magyar kormány támogatta a svédek kuncsorgását. Ha nem támogatta volna, nem nyújtotta volna be a parlamentnek. Ettől függetlenül, a magyart kormánynak joga van jelezni, ha egy másik kormánnyal problémája van. Mi a kérdés?

trey @ gépház

Ja, hát a tragikomédia úgy folytatódik, hogy Erdogan azért támogatta Svédország NATO csatlakozását, mert a svéd kormányfő megígérte, hogy támogatja Törökország EU-s csatlakozását.

(szomorú jaku cincogás a sarokból)

(Mondjuk Erdogan ott követi el a hibát, hogy én a svédeknek azt sem hinném el, amit kérdeznek, de ez más téma)

trey @ gépház

Eltérve az eredeti témától a svédek eddig is támogatták ezt. Ha ez az ígéret lekenyerezte a török elnököt, akkor a svédek jót röhögtek a markukba, mert olyan egyszerü kérés jött, ami nekik somán teljesíthető. A nagy kérdés a franciák, osztrákok, dánok miként állnak ezzel. Megmondom a tutit: hallani sem akarnak róla!

Tehát, van időpont, vagy terelsz Navracsicsra, EU-s pénzekre ...

Mit mondott Erdogan? Mikorra írja a alá a parlament? Vagy majd ott is az lesz, hogy a török elnök támogatja, de a parlamentre bízza? :D

Itt tartunk:

Beleegyezett a török elnök abba, hogy minél hamarabb a török parlament elé terjeszti Svédországnak a NATO-hoz való csatlakozási kérelmét - közölte a Reuters tudósítása szerint Jens Stoltenberg NATO-főtitkár hétfőn, a vilniusi NATO-csúcstalálkozó előestéjén.

Hallo, McFly! Van otthon valaki?!

Mondasz végre dátumokat?

  • mikor lesz a minél hamarabb? tekintve, hogy Törökország 50 éve vár az EU-s csatlakozásra? 25 év múlva? Holnap?
  • ha beterjesztette, mikor fogja a török parlament elfogadni?

Tökre lehet, hogy hamar 🤔

Ha én lennék Erdogan, abban a pillanatban, ahogy elfogadták az EU csatlakozási okiratot és megszáradt rajta a tinta ... kíváncsi vagyok mekkora tökei vannak ....

trey @ gépház

LOL

Várják már a tanárok? Még erősebb forintot akarsz?!?

Gyere, fuss neki még egyszer :D :D :D

Túl erős a forint. Elhangzott a ballib oldalak hasábjairól. Tény.

Mikor jönnek már az eu-s pénzek, mert majd erősítik a forintot. Elhangzott a ballib oldalaktól rendszeresen (sőt pikírten). Tény.

Most röhögj 🤷‍♂️

trey @ gépház

Mikor jönnek az EU-s pénzek?

Amikor az EB meg tudja fogalmazni mit akar és befejezi az újabbnál újabb követelmények definiálását.

Ebben segíthetne, ha a fogalmatlan magyar ellenzék országgyűlési választásokon szerezne felhatalmazást és nem EU-s bürokratákon keresztül akarná a választók többségére erőszakolni a saját vágyait.

Olyan erős az ellenzék, hogy befolyásolja az EU-t? Nehéz olyan világképet kreálni, aminek a rész elemei nem ütik egymást, mi? Legalább könnyen kiderül, hogy az csak egy kreálmány. Persze a hívők olyankor csavarnak egyet a dolgokon amíg a vizsgált részek nem passzolnak. Imádom ezt a vergődést :)

A legkevésbé sem erős, csak "megfelelő" ideológiai orientációjú: az EB-t sakkbantartó szocialista többségű EP-vel azonos ideológiát terjeszteni akaró, de helyben csekély támogatottsággal rendelkező nyomorultak diktálják tollba az aktuális kívánalmaikat.

Az EP-nek meg teljesen midnegy mivel, csak az szempont hogy szorongathassa valamivel a neki ideológiai szempontok alapján kellemetlen Lengyel illetve Magyar vezetést.

Látványos, hogy amint a konkrétumok szintjére kerülnek a dolgok máris zavarba jönnek, hogy konrkétan mit is szeretnének elérni.

Valójában pl a gyermekvédelmi törvény meg az illegális gazdasági bevándorlókhoz való hozzáállás verte ki a biztosítékot náluk: az fáj nekik, ezek miatt keresnek folyamatosan ürügyeket, vesszőparipákat.

--

Az ideológiai ellentétnél még sokkal fontosabb, hogy hangos és  amédiában jól eladható szent tehén ügy ez amivel el lehet fedni a saját belső trágyahalmukat.

Lásd általános intézményi korrupció az EP-ben.

>> Szóval, mikor lesz?

 

A Nagy Török Nemzetgyűlés július 15-én ül össze utoljára, és október 1-jéig felfüggeszti munkáját. Ez azt jelenti, hogy Svédországnak 2,5 hónapja van arra, hogy teljesítse vállalásait a PKK (Kurdisztáni Munkáspárt) és a FETÖ (Fethullahista Terrorszervezet) elleni küzdelemben,

míg az Európai Uniónak és az Egyesült Államoknak 2,5 hónapja van arra, hogy teljesítse Törökországnak tett ígéreteit.

Ha a vállalásokat és az ígéreteket nem teljesítik, nem várható a török parlament jóváhagyása.

 

legközelebb októberben vizsgálják meg hogyan állnak az ígéretek teljesülései

Ebben is igazam volt!

Megették Erdogan testcselét. Ballib huszárok és a kiszolgáló médiájuk is ... heherésztek, hogy most mi lesz Orbánnal ... estére meg megírták a keserű pirulát ... majd ha a török parlament jóváhagyja (aki nem volt hülye, ezt 444 meg Telex nélkül is tudta) ... magyarul, majd ha akarja Erdogan. 🤷

Továbbta sem változott török részröl semmi, csak bedobták a magyar figurát.

trey @ gépház

Igen, ez a megoldás arra, hogy egy valószínűleg nem véletlenül beépített biztosítékot - minden tag szavazata kell - megkerüljenek.

Illetve a tény, hogy a NATO egyik legerősebb hadserege pont a török ...

Nagy ötlet!

Nem lenne egyszerűbb betartani azt, amit a törököknek ígértek?

trey @ gépház

A kurdoknak teljesen mindegy, hogy az amerikaiak, a törökök vagy épp a szírek irtják őket: csak akkor (abban a helyzetben) húzzák elő őket (és csak annyi ideig) amíg valaki számára hasznos hülyék lehetnek: pont ahogyan minket '56-ban 'használtak', vagy most az ukránokat.

A kurdok azzal járnának legjobban, ha sikerülne valamiféle autonomiát / nemzetiségi önkormányzatiságot kiharcolniuk: mind3 országban..

Nem igazán látok párhuzamot:

  • az uyghurokat elsősorban a kínaiak nyomják el
    (vagy legalábbis kazah,kirgíz,üzbég-ektől nem érkeztek hasonló hírek. Ráadásul a törökök kifejezetten nagy uyghur közösségnek adnak menedéket..)
  • a kurdokat mindhárom ország amikre széttagolt terület ahol "őshonos"-ak.

Őket az ukránok "csak" elnyomták, az oroszok a vezetést konkrétan irtották talán így jobb példa valamivel: de ők is nemzetközileg elismert határok alapján: egy ország területén éltek(tehát inkább az uyghur-okhoz hasonló a helyzetük mint a kurdokéhoz. (ha a 2014 óta tartó megszállást nézzük,  akkor is technikailag nem lettek több állam területére szórva: viszonylag egyben átkerültek az oroszokhoz).

De az is érdekes, ahogyan az ukrán álláspont megváltozott 2014-et követően (ha csak a 'használ'-atot nézzük, igen végső soron így őket is próbálják mindkét oldalról felhasználni):

This thesis analyzes the contemporary case of Ukraine and its shifting posture towards the ethnic minority group, Crimean Tatars, by tracing the relationship of Crimean Tatars and the Ukrainian Government prior to and following the 2014 Russian annexation of the Crimean Peninsula. After annexation, Ukraine has pursued a policy of recognizing, embracing, and advocating for the indigenous rights of Crimean Tatars in the wake of Russia’s annexation of this strategically located peninsula and the lingering territorial dispute between the two countries. This is significant as it represents a distinct departure from how national governments have traditionally accommodated this ethnic minority with indigenous claims to the Crimean Peninsula. On 20 March 2014, Ukraine officially recognized Crimean Tatars’ indigenous claims to Crimea, with Ukraine only prioritizing these claims once Crimea was de facto controlled by Russia, suggests an instrumentalization of the Crimean Tatar’s indigenous claims. This thesis argues that the actions of Ukraine in this instance could be the first of more to come for small states hoping to perpetuate a particular conception of state sovereignty which relies on the compliances with international legal norms—now including respect for indigenous rights. This particular conception of sovereignty is most advantageous to small states, who often have fewer resources to secure their sovereignty in other realms.

https://open.library.ubc.ca/soa/cIRcle/collections/ubctheses/24/items/1…

Ebben most mi a nagy dolog?

Az F-16 meg mindig eleg jo gep, foleg upgrade-elve a legujabb blokkra, de nagyon nem a top. A legtobb orszag epp most selejtezi le oket amint megerkeznek az F-35-osok. Van, aki kb. elajandekozza az ukranoknak (azert is kepzik a pilotakat egy ideje).

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Eredetileg meg az F-35 programban is benne voltak a torokok, onnan valahogy kiturtak oket. Most meg az F-16-tal szorakoznak? Minek? Nem-NATO tagok is ha akarnak, vehetnek, raadasul a torokoknek mar most is van parszaz (3. legnagyobbak az F-16-osok szamaban), szoval semmi titkos dolgot nem szereznek meg vele. Ez lenne az a nagy ar?

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

hat akkor meg foleg nem ertheto a masik oldal hogy miert tart vissza gepeket... ebbol a szempontbol nem a cucc maga a nagy ar, hanem hogy engedtek a "nyomasnak". eddig az usa azt csinalt amit akart: ha akarta adott, ha akarta akkor nemadott.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

onnan valahogy kiturtak oket

Saját magukat "túrták" ki:

  1. Amellett, hogy résztvevői, komoly alkatrész beszállítói voltak az F-35 programnak, néhány dolgot kizárólag náluk terveztek -volumenben- gyártani.
  2. Erdogan megkötötte az EU-val az alkut, a menekültek feltartóztatásáért és zsilipeléséért cserébe kért egy rakat pénzt (a náluk levő szíriaiakat bármikor motiválhatja útra kelésre az EU felé: ez az alku kártya továbbra is a kezében van)
  3. Szíriában a törökök lelőttek egy orosz vadászgépet: ezt követően annyira jól sikerült a kapcsolatok helyreállítása, hogy végül orosz S-400-asokat vettek a törökök: értelemszerűen ez helyből összeegyeztethetetlen az F-35 program részvétellel: hisz a pontos képességek, radar érzékelhetőség stb. ameddig és amennyire csak lehet titok kellene legyen..

https://www.defensenews.com/air/2019/07/17/turkey-officially-kicked-out…

Egyebkent miert zavar ennyire magyar embereket az, hogy a magyar vezetes nem akarta, hogy a NATO masodik legerosebb hadseregenek a vezetese egyedul erezze magat a szovetsegben? (Maskor ezt erteni szoktatok: szovetsegesek szerzese / megtartasa) Es miert zavar ennyire magyar embereket az, hogy a magyar vezetes latta, hogy ezt nem szabad teljesen egyenesen kommunikalni, hogy ezert csinalja igy?

Folytatódik a durcimurci:

kormány továbbra is azt várja, hogy Svédroszág NATO-csatlakozásának megszavazása előtt vagy Ulf Kristersson svéd kormányfő, vagy Tobias Billström külügyminiszter Budapestre jöjjön, és találkozzon Orbán Viktorral vagy Szijjártó Péterrel

Aki ismeri a svédeket, a svéd diplomáciát, az pontosan tudhatja, hogy egy ilyen elvárásnak sosem fognak eleget tenni. Éppen azért, mert tisztában vannak vele, hogy ez elvárás velük szemben, aminek véleményük szerint semmi alapja, így üres gesztusokat nem tesznek

Megszólalt a bajszos Kövér László is:

Amit csinálnak a svédek a saját hazájukkal, abból egyenesen következtethető az, hogy ők nem szeretik a hazájukat, sőt szabályosan gyűlölik, mert hogyha nem gyűlölnék, akkor nem tennék tönkre

Kövér nyilván ehez is ért! :D

link

Voltak itt hangok, akik elmondták, hogy nincs itt orbáni hiszti... pedig van.

Húha, fekete nap lesz az biztos! Tán még az ebédnek is más íze lesz ... a kutyát nem érdeklő vergődése ez a svédeknek. Próbálnak már kaparni, hogy "irgum-burgum, büntetendő lesz a Korán-égetés" stb. Nekem inkább ez tűnik arcvesztésnek és tolatásnak.

trey @ gépház

Arra a kérdésre tudnátok értelmes magyarázatot adni, hogy milyen nemzeti szuverén érdekünk fűződik magatok alatt vágni a fát? Miért baj az, ha egy viszonylag korszerű haderő csatlakozik a NATO-hoz? Most a maszatolást, taknyolást, seggnyalást próbáld mellőzni, és csak saját narratívádat próbáld megjeleníteni!

Az elmúlt több, mint 1 év alatt nem jött, le, hogy a törökök megkértek, hogy ne hagyjuk jóvá? Ez politika. Leszarjuk, hogy néhány svéd iskolában azt tanítják magyarországról az araboknak, hogy nincs demokrácia magyarországon. Azt is leszarjuk, hogy hogyan szavaztak az euban. A törökökön keresztül jön a gáz. A ruszki gáz. Máskülönben itt megfagyunk. Tudom, te leszarod, és minden nap viszel a kárpátaljai magyaroknak, ukránoknak aranyat, ezüstöt, tömjént és mirhát, meg mindent, de ha nincs gáz, akkor gáz van középeurópában.

A töröknek meg kell az f-16, mert a demokratikus választáson nem sikerült megint leváltani a diktátort.

Semmi köze ahhoz, hogy Trey, én bárki más mit gondol a svéd négerekről, a svéd arabokról és a megerőszakolt svéd szőke nőkről.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

..a svéd kisfilmben egy olyan 2014-es, hang nélküli videójelenet látható Gulyás Mártonról, a Partizán szerkesztőjétől – aki maga is megszólal a filmben –, amely egy DK-s megmozduláson készült, és ahol Gulyást egy felkérdezése miatt megverték a jelenlévők. Öt évvel később a svédek ezt a videót arra használják fel, hogy Gulyás Márton hogyan küzd a Fidesz ellen.

XD

Mert bohóckodáshoz a legkisebb emberét küldte. Nem talált ki egy ennyire kellemetlen kamut :D

Az meg kifejezetten vicces, hogy valamelyik lap már tegnap megírta, hogy a svéd ember nem vesz részt. Biztos időképük volt :D

A magyar külügyminiszteren túl a lett, a lengyel és a svéd külügyminiszter maradt még távol a hvg információi szerint.

- írta TEGNAP a 444.hu :D :D :D

trey @ gépház

Na most miért nem pörgeted a híreket treypapa? 

Erdogan benyújtotta a parlamentnek, hogy ratifikálják Svédország NATO-tagságát | 24.hu

Többet aztán ne add elő, hogy nem a idióta kormányzati flamet nyomod!!!! Számalmas az hogy mindig mindent benéztek ott a fityeszoldalon ám!

Megtörtént már? Rikács Hangú Párbeszéd Szabó Tímea mit prognosztizált? Törökök mikor fogadják el? 🤔

Ja, megint a nemlétező ballib bohóckodásától volt hangos a sajtó. Ehhez értenek. Lassan a megszűnés szélén az egész a picsába. Nem is csoda.

trey @ gépház

Én pontosan értem és látom, hogy milyen játékot játszik Erdogan, sőt, a helyében pontosan ezeket tenném én is.

Ami nem fér a fejembe, hogy ezt itt egyesek és a ballib oldalon külpolitikával (is) foglalkozó (bár valójában megélhetési) politikusok nem látják, veszik torokra :D

trey @ gépház

Ha jól tudom (persze, hogy jó) a törökök a NATO katonai szövetség tagja. Mi az oka annak, hogy az USA egy szövetségesével nem osztja meg a katonai technológiákat (pl. F-16-os), miközben egykori legfőbb ellenségének, a Szovjetuniónak volt tagjának, Ukrajnának rendelkezésére bocsátja? Milyen üzenete van ennek?

trey @ gépház

A svédeknél már csak az értelmi fogyatékos belga hatóságok nagyobb balfaszok. Aszondja'

A lövöldöző egy embercsempész volt, aki illegálisan tartózkodott az országban és a hatóságoknak tudomása volt róla, hogy veszélyes.

🙄

Hagyok erre időt ...

trey @ gépház

És mégis mire vártak ?

Hány ezer lehet még akikről tudják, hogy veszélyes:  iszlamista - terrorista ?

Nincs jogalapja, hogy bevigyék vagy a bíróság engedi el - vagy túl macerás és a rendőrök ezzel nem foglalkoznak ?

For Whites Only meeting room!

Ma reggeli hír:

A brit hatóságok nem tudják kitoloncolni az illegális migránsokat, mert a ... jogszabályok ...

Hát, kérem ... miért tetszettek olyan jogszabályokat elfogadni? Mert mutogatni kell kifele, hogy micsoda jóemberek(tm) vagyunk? Most meg nem megy a kitoloncolás? Hát akkor IJB.

trey @ gépház

abban kinek van felelőssége, hogy egy országban olyan jogszabályok vannak, amit nem lehet betartani vagy ellentmondásos a jogrend ?

Minden országban az aktuális kormánynak és ezért NEM kéne ezzel takarózni - persze kényelmes, egy fogalomra vagy intézményre nyomni.

A következő lépés: meg kell változtatni a törvényt - ezt már nem mondták ki ?

For Whites Only meeting room!

Recep Tayyip Erdogan török elnök arról beszélt újságírók előtt, hogy amennyire csak lehetséges, igyekszik előmozdítani a svéd NATO-csatlakozás parlamenti ratifikációját, de mint megjegyezte, Stockholm szerinte még mindig nem tette meg a szükséges lépéseket a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nevű szakadár fegyveres szervezet svédországi tevékenységével kapcsolatban.

Mindez azért érdekes, mert Erdogan, hosszas halogatás után alig két hete nyújtotta be parlamenthez az északi ország NATO-tagságának ratifikálásáról szóló törvénytervezetet.

😆

Eszik még mindig Erdogan testcseleit.

trey @ gépház

és? A svédek szerint amit a kurdok csinálnak Isztambulban az nem terrorizmus? Csak nézőpont kérdése. Ettől még nem gondolnánk, hogy a svéd kormány támogatja azt, hogy a kurdok Isztambulban robbantgassanak. A törökök ezt arab vs zsidó konfliktusként -is- értelmezik.

De a törökök helyett hivatkoznhatnál a harvardi diákságra is akik szerint a hamas tagjai hősök.

Meg lehet nyugodni a kurmánypárti oldalon is, mert a török parlament külügyi bizottsága csütörtökön tárgyalja a Svédország NATO-csatlakozását jóváhagyó törvényjavaslatot. Pénteken lehet ünnepelni a Lendvay utcában is!

Parlament kimarad.

Miből gondolod ezt? Emlegetted többször is az *értő olvasás*-t. Nekem úgy tűnik nem igazán sikerült ezt magadévá tenni.

"The Protocol on Sweden's NATO Accession was signed by President Recep Tayyip Erdogan on October 23, 2023 and referred to the Grand National Assembly of Turkey," the presidency said on social media platform X without elaborating.

https://www.reuters.com/world/turkeys-erdogan-submits-swedens-nato-bid-…

Ha esetleg problémát okoz neked az angol:

A törvényjavaslatot a parlament külügyi bizottságának jóvá kell hagynia, mielőtt szavaznak róla, a török elnök ezt követően írhatja alá.

https://hvg.hu/vilag/20231114_torok_parlament_Svedorszag_NATO_csatlakoz…

A törvényjavaslatot a parlament külügyi bizottságának jóvá kell hagynia, mielőtt a parlament szavaz róla. A török elnök ezt követően írhatja alá a törvényt.

https://telex.hu/kulfold/2023/11/14/torokorszag-nato-bovites-svedorszag…

Nem tudtam, hogy a parlamentben folyik a döntéselőkészítés. Mit csinál a bizottság? Azt gondolná az ember, hogy jólszervezett hierarchiában az előksézítő előkészít, a döntéshozó meg jóváhagy... Autokráciákban nem így működnek a dolgok?

Azt írtam Neked, hogy akkor szólj ha a parlamentjük már megszavazta!

Erre te azt írtad, hogy a parlamentjük *kimarad*.

  1. Honnan szedted, hogy kimarad?
  2. Egy bizottság azt csinálja amire megbízatása és felhatalmazása van, ez elég széles körben változhat. Törvénytervezeteknél jellemzően véleményez: elutasíthat, tovább engedheti a folyamatot (akár egy másik előkészítőnek), kiegészítést-módosítást javasolhat hozzá stb.stb.

Ugyanott tartunk, mint 1 éve. De szavazzuk már meg nagyongyorsan, mert mi úgy sem számítunk.

 

Tényleg, ma küldtünk fegyvert az ukránoknak? Vagy most a Hamasznak küldünk! Nem tudom, hogy most terrorszervezeteket is támogatunk, vagy mi van. Fura háború ez a harmadik.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Most, hogy a törökök egyre jobban berágnak Izraelre (terrorista államnak hívta őket Erdogan) és mivel az USA a legjobb szövetségese Izraelnek, de közben a törökök a NATO tagja ...

Nem vagyok én olyan biztos, hogy ilyen feszültségek mellett ez sétagalopp lesz a svédeknek ...

trey @ gépház

Amúgy mit nyernek a svédek ezzel az egész NATO-val? A legjelentősebb haderők szövetségeseik (USA, UK). Ez csak egy politikai gumicsont, amin a törökök, magyarok jól elcsámcsognak. Ha törökönek van eszükbelengedik időben…

Ki gondolta volna

[..]ANKARA, Nov 16 (Reuters) - The Turkish parliament's foreign affairs commission delayed a vote on Sweden's NATO membership bid on Thursday in a further setback to the Nordic country's hopes of joining the Western alliance after 18 months of waiting.

Chairman Fuat Oktay said the commission, which is controlled by President Tayyip Erdogan's ruling party, will hold further talks and may bring the bill back on its agenda next week - but he did not set a clear timeline.[..]

https://www.reuters.com/world/swedens-nato-bid-delayed-turkish-parliame…

Mint korábban említettem az után lesz ez az egész érdekes, ha a parlamentjük / nemzetgyűlésük megszavazta. Még a bizottságon sem jutottak túl.

Szép szövettség. Védjük egymást, de nem adok neked fegyvert. Vegyél a ruszkiktól Nato kompatibilist... Valahol a logika csodálkozik, mint a nemváltó óvodásokon, meg mint a meleg öregotthonon.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Children as young as four will be able to change their name and gender at school without their parents’ consent under new LGBT inclusivity guidelines drawn up by the Scottish Government...

https://www.telegraph.co.uk/news/2021/08/12/scottish-four-year-olds-can…

Szerkesztve: 2023. 12. 06., sze – 20:03

Alaposan megkavarta a lapokat a török elnök a svéd NATO-csatlakozás ügyében

Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán ismét megerősítette, hogy Ankara csak amerikai F–16-os vadászrepülőgépekért és modern felszerelésekért cserébe hajlandó véglegesen hozzájárulni Svédország NATO-csatlakozásához

Megint igazam volt 🤣🎅

trey @ gépház

Amikor egy csatár fél pályán végig viszi a labdát és már mindenki gondolatban látja rárugja a kapura és már ugrana fel, hogy GÓÓÓÓL - akkor egy laza pöccintéssel rárugja a labdát az ellenfél védőre, ami visszapattan és újra nála lesz a labda és megerüli a védőket.

és tovább lehet szurkolni...

lesz még ebben még pár rész a vége előtt :-D

For Whites Only meeting room!

Hónapok óta a naivitásotokon röhögök. Könnyes a szemem bammeg :D

Katonai szövetség, aminek az egyik legnagyobb tagja (Törökország) nem fér hozzá az F-16-osokhoz, miközben az amerikaiak és a NATO többi tagja egy szövetségen kívüli, NEM SZÖVETSÉGES állam (Ukrajna) számára leszállítja és átadja.

Most ezt komoly arccal olvasd át többször.

trey @ gépház

Ja, faszság volt felvenni, csak éppen Törökország a NATO második-harmadik legerősebb hadseregével rendelkezik. Azért mégis jó a szövetségen BELÜL tudni, nem az ellenségek közt, ugye? Na ezt a kettős mércét kéne nagyon gyorsan elfelejteni.

Meg azt, hogy Törökországot az EU előszobájában várakoztatják mindenféle kamu indokkal 15 éve, miközben arról tárgyalnak, hogy Ukrajnát mielőbb az EU-ba fel kéne venni. :D :D :D

Hallod, mint a Benny Hill Show, csak ez nem vicces.

trey @ gépház

fasság volt Törökországot felvenni

1. A NATO elrettentés egyik alap pillére az előretolt pozíció és létszám amit Törökország jelent. A kapcsolatrendszerük sem elhanyagolható amit az iszlám világ felé jelentenek.

Azt is érdemes végig gondolni, hogy mit jelentene, ha Törökország egy másik katonai szövetségi rendszer tagja lenne a NATO helyett. (elég az izraeli es az ukran helyzetre levonni a kovetkezteteseket..)

2. A NATO egy katonai szövetség; ez sem egy "világ minden kérdéséről mindig 100%ig ugyanazt gondolók klubja".

Amiota vilag a vilag, minden orszagban szivesen geciznek a helyi kisebbsegekkel, ez nem a torokok talalmanya. 

Ha meg ez az akadalya az EU tagsaguknak, akkor kell egy konkret intezkedescsomagot javasolni a csatlakozas feltetelekent, es amikor ki van pipalva minden, akkor mehet tovabb a folyamat. Mert most nagyon ugy tunik, hogy ami evek ota megy maszatolas az egyik oldalon, azt elkezdte a masik is, es ezen valamiert mindenki meglepodott.

"2. A NATO egy katonai szövetség; ez sem egy "világ minden kérdéséről mindig 100%ig ugyanazt gondolók klubja"."

vs:

"David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok nagykövete beszédet mondott az Amerikai Kereskedelmi Kamara eseményén. ... A nagykövet többek között arról is beszélt, hogy:
"Magyarország NATO-tagságát inkább szerződésnek, mint szövetségnek tekinti, de valójában a NATO politikai-katonai szövetség a demokráciák szövetsége, amely közös értékekre épül. Az Egyesült Államok nem azért hajlandó amerikai vért ontani Magyarország védelméért, mert Magyarország teljesíti szűk, szerződéses kötelezettségeit, hanem azért, mert mindketten tagjaik ennek az értékközösségnek."" forrás

Szerencsére a NATO szerződéseit nem ilyen seggdugaszok rakták össze 😀.

Nézd meg Pressman eddigi diplomáciai teljesítményét. Egy nagy 0.

Segít a szivárvány kvótát hozni, másra nem alkalmas.

FYI

What is NATO?

NATO's purpose is to guarantee the freedom and security of its members through political and military means.

POLITICAL – NATO promotes democratic values and enables members to consult and cooperate on defence and security-related issues to solve problems, build trust and, in the long run, prevent conflict.

MILITARY – NATO is committed to the peaceful resolution of disputes. If diplomatic efforts fail, it has the military power to undertake crisis-management operations. These are carried out under the collective defence clause of NATO's founding treaty – Article 5 of the Washington Treaty or under a United Nations mandate, alone or in cooperation with other countries and international organisations.

https://www.nato.int/nato-welcome/

Egy vissztekintő értékelésből 2003. március 10 :

[...]

In the coming months and years, Alliance members will again no doubt have to work hard to build consensus when faced with difficult issues. Indeed, even during the Cold War, NATO countries often disagreed with each other. As former Secretary General Lord Carrington was fond of saying, unlike the Soviet bloc, NATO sang in harmony, not in unison. It is because of the Alliance's democratic diversity that NATO works in good times and bad and that, in the period since 9/11, it has already achieved broad consensus in a number of crucial areas

[...]

https://www.nato.int/docu/review/articles/2003/03/01/transforming-nato/…

Ajánlom figyelmedbe a szovjetekhez való hasonlítás és a véleménykülönbségek szabadságának kapcsolatát. Bizony a véleménykülönbségek sokszínűsége azt jelenti, hogy a szovjet típusú ellenvélemény nélküli szavazások helyett konszenzusos megállapodásokat kell hozni. Ennél egy félelmvezérelt diktatúra sokkal gyorsabb döntéseket eredményez. De ugye a "hatékonyság" nem minden..

Érdekes, hogy egyesek pont a szovjet modellt akarnák a nyugati blokkban a különböző szövetségi rendszerekben meghonosítani.
 

Amikor a törökök beléptek a NATO-ba, akkor éppen a nyugati demokratizálódás útján voltak, Kemal attatürk útját járták.

Csakhogy a fránya iszlám győzött, és fordult a világ. A törökök most éppen az oroszokkal vannak jobb kapcsolatban mint az EU-val, modern nyugati technológiáért jár az olcsó orosz búza és olaj. Geopolitikai szempontból megkerülhetetlenek, és most már jó sokan is vannak, így komolyan kell venni őket.

Tudja ezt az USA is, ezért próbálja destabilizálni a török államot és pénzügyi rendszert. Dehát Katar adja a lóvét mindig stb… stb…

Azert az se lenne vicces, ha 11 allam beszavazhatna masik 9-et egy olyan haboruba, amilyet a masik 9 nem akar.

Eloremutatobb NATO 2.0 otlet - kotelezo nepszavazast kell kiirni ket honapon belul a valtoztatasra es minden tagallamban meg kell nyerni a nepszavazast. :) Kelljen meggyozni a torok nep tobbseget, ne egy Erdogant, akit "csak ki kell fizetni", aztan a nepe szart se lat belole.

(Nyilvan letezne kivetel, van az a foku nemzetkozileg is indokolt hadiallapot, amikor nem lehet nepszavazast meg semmilyen lakossagi szavazast kiirni)

Azert az se lenne vicces, ha 11 allam beszavazhatna masik 9-et egy olyan haboruba, amilyet a masik 9 nem akar.

Mivel a NATO egy védelmi szövettség, ezért soha senkit nem lehet beszavaztatni egy háborúba. Ha meg a 9 nem védi meg a másik 11 államot, akkor a másik 9 állam NATO szerződést sért.

Ez nem ennyire fekete-feher, lasd, amikor Zelensky 2022 kozepen no fly zone-na nyilvanitast kert a NATO-tol. Az kozvetetten berantotta volna az osszes tagorszagot, es ne donthessen el ilyet se tagorszagok ketharmada, sot, egy NATO elnok.

-magyar médiamunkások- szokása szerint sikerült ezúttal is: görbíteni a valóságon. Nem elhanyagolandó az a tény sem, hogy az orosz-ukrán háború kapcsán 2022 áprilsában megfogalmazott állításokról van szó..

Ennyit állított:

Throughout it all, we left the door open for Russia’s eventual membership in NATO, something I made clear to Yeltsin and later confirmed to his successor, Vladimir Putin.

..szó sem volt meghívásról, "nyitva hagyott ajtó"-ról volt említés, ez is a Yeltsintől érkező felvetésre(orosz csatlakozási széndék) volt válasz.

A teljes konkrét cikk Bill Clintonnal:

https://web.archive.org/web/20220407142427/https://www.theatlantic.com/…

A rá megfogalmazott orosz válasz:

https://tass.com/world/1435725

---

Ellenben a korábbi NATO főtitkár azt állítja, hog Putyin a kezdeti fázisban még komolyan próbálkozott a NATO tagsággal. link ismét (orosz offenzíva előttről ráadásul :) )

https://www.theguardian.com/world/2021/nov/04/ex-nato-head-says-putin-w…

a katonai védelmi szövetségnek a szét kúrásának

Szerinted a NATO tagbővítések mindig fáklyás menetek és soha senki sem utasított még el csatlakozási próbálkozást? Vagy mégis miféle "szét kúrás"-ról beszélsz?

Szerint csökkentett a NATO már meglevő erején bármit is az, hogy a svédek még nem tudtak csatlakozni? Miért? 

Jó lenne már eldönteni, hogy a putyler által felpörgetett koránégetések, vagy az USA által blokkolt saját technológia át nem adása izgat jobban? Minden országnak szuverén joga nem átadni fegyvereket. És főleg a mi kormányunkat mi izgatja ebben az ügyben? Mi az a nyomós ok, hogy beleállunk egy számunkra lényegtelen szarakodásba, minden ok nélkül?
 

össze-vissza csapongsz. Egyszer próbálj meg egy szálban kifejtett álláspontokra reagálni..

izgat jobban

Egyik sem izgat. Téged igen?

a mi kormányunkat mi izgatja

?? honnan kéne ilyesmit nekem tudnom? Kérdezz szóvivőt 😀.

Mi az a nyomós ok, hogy beleállunk egy számunkra lényegtelen szarakodásba, minden ok nélkül?

Vicces mikor ő ellentmondást 1 mondaton belül sikerül elérni. Állítod, hogy "ok nélkül", majd látszólag rákérdezel a nem létező okokra.

A személyed annyira fontos, mint egy darab kutyaszar a járdán. Ellenben az mindenképpen tanulságos, hogy a fajtád – azon belül különösen az értelmiség – nyilvánosság előtt hogyan viselkedik. Amikor felmerül egy-egy, a társadalom jelentős részét érintő kérdés, az emberek a performanszaitokat felidézve elgondolkodnak azon, hogy a közéleti, politikai palettán található entitások közül érdemes lehet-e nektek bizalmat szavazni, vagy egyáltalán foglalkozni azzal, amit pofáztok. Sajnos tény, hogy a "kormánykritikus" értelmiségiek gyakran nyilvánulnak meg ordenáré módon, kisebb és nagyobb nyilvánosság előtt egyaránt. Természetesen elvitathatatlan jogotok van hozzá, hogy ilyenforma ajánlatot tegyetek le az asztalra. Szerintem szembeköpitek a magyarokat, de ha jól értem, nektek megfelel.

:)

Putyin akarta a koránt égetni, vagy Erdogán? Erdogán most zsarol, hogy kapjon f16-ost. Csak nem akarta ezt kimondani, így kapóra jött ez a koránégetéses hiszti.

Nekünk annyira számított, hogy a kis komcsi videóját nézték a középiskolások, akik vsz nagyívben telibefosták, mint ahogy minden normális 17 éves.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Remélem most már megkapja Erdogan az F-16-osokat, most, hogy Zelenszkij már F-18-asokat követel :D

Újabb ukrán kérések érkeztek Amerikába, már F–18-asokat is kérnek

Ukrajna legutóbbi kérelmében amerikai légvédelmi rendszereket, F–18 „Hornet” vadászgépeket, drónokat, valamint Apache és Black Hawk típusú helikoptereket kért – írta a The Kyiv Independent.

trey @ gépház

Tuti sokra megy velük. Jelenleg van 500 vadászggépük, amit érdemben nem használnak, mert a ruszkik leszedik azokat.

Most nem tudom mit várnak 16db F-16-ostól, amivel egy Magyarország méretű ország légtérellenőrzését meg lehet oldani, békeidőben.

De most még néhány F-18-as, mert az üzemeltetés akkor jó, ha mindenféle tankod és mindenféle repülőd is van. A logisztika sokkal jobb lesz így. A Leopárdok is sokat segítettek, mikor csapatban a tüzérség elé meneteltek és megpukkantak. Nincs átlőhetetlen páncél, nincs lelőhetetlen repülő.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

"De van. A szovjet gépek lelőhetetlenek, mert fel sem emelkednek a földről!"

Ahogy az orszták-magyar monarchia csatahajói is ma már elsűlyeszthetetlenek, csak azok nem a 90-es évektől, hanem korábban, az I. világháború végétől nem futnak ki semmilyen tengerre.

Miert nem F-35-ot rogton?

Amugy miert szeretne pont F-18-ast, milyen plusz kepesseget varna tole? Alapvetoen haditengereszeti celra terveztek, de hordozoja ugye nincs (es amikor volt, meg szovjet idokben, az is mas rendszeru volt, nem CATOBAR). Szarazfoldrol pl. Kanada uzemelteti, mert 2 hajtomuve van, es ott sok a tenger, meg az olyan terulet, ahol nem jo kenyszerleszallni, ha leall az egyetlen hajtomu. Ezert kellett nekik mindenkepp olyan gep, amin 2 van.

A C-17-et mire akarja hasznalni? Elegge ertelmetlennek tunik az orszagan beluli szallitasra.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Karácsonyra is kell ígérni valamit a népnek. Majd arra jön az F-nagyobb_szám.  A népnek, amit én személy szerint sajnálok. Mármint, hogy a korrupt ukrán vezetésnek sikerült belerángatnia egy ilyen teljesen értelmetlen háborúba.

trey @ gépház

Végül az ISIS, HAMAS stb. mellé nem sikerült feliratkozniuk a hivatalos FTO listára, csak az FBI ajánlásaiba kerültek be :)...

..mivel...

[..]As counter-extremism expert Kacper Rekawek pointed out last week in a blog post[https://www.counterextremism.com/blog/dont-designate-azov] for the Counter Extremism Project, the US would surely never designate an official unit of an American ally’s military, whether one likes it or not.[..]

..tehát az Azov attól nem kerül fel a hivatalos FTO listára, hogy az USA szövetségesének haderejének tagjává vált :). Értelmszerűen ez nem negálja az okokat amik miatt az ajánlást megfogalmazták, hogy ott a helyük.. ..csak hát politikailag kényelmetlen lenne úgy dicsőíteni Z-t és a hadseregének hihetetlen méretű pénz és fegyverszállítmányokat juttatni.. ..és így államilag szó szerint saját maguk által is elmismerve terroristákat finanszírozni..

Persze az is igaz, hogy maga az SZBU által saját maguk által elismert elkövetetett terror cselekmények sorozata is terrorszervezetté minősíti őket :).

https://www.fairobserver.com/region/europe/micheal-colborne-azov-moveme…

---

1.

[..]

A 2016 report by the United Nations Office of the High Commissioner for Human Rights (OCHA) has accused the Azov regiment of violating international humanitarian law.

The report detailed incidents over a period from November 2015-February 2016 where Azov had embedded their weapons and forces in used civilian buildings, and displaced residents after looting civilian properties. The report also accused the battalion of raping and torturing detainees in the Donbas region.

What has been the international response to Azov?
In June 2015, both Canada and the United States announced that their own forces will not support or train the Azov regiment, citing its neo-Nazi connections.

The following year, however, the US lifted the ban under pressure from the Pentagon.

In October 2019, 40 members of the US Congress led by Representative Max Rose signed a letter unsuccessfully calling for the US State Department to designate Azov as a “foreign terrorist organisation” (FTO). Last April, Representative Elissa Slotkin repeated the request – which included other white supremacist groups – to the Biden administration.

Transnational support for Azov has been wide, and Ukraine has emerged as a new hub for the far right across the world. Men from across three continents have been documented to join the Azov training units in order to seek combat experience and engage in similar ideology.

The oscillation of Facebook
In 2016, Facebook first designated the Azov regiment a “dangerous organisation”.

Under the company’s Dangerous Individuals and Organizations policy, Azov was banned from its platforms in 2019. The group was placed under Facebook’s Tier 1 designation, which includes groups such as the Ku Klux Klan and ISIL (ISIS). Users engaging in praise, support or representation of Tier 1 groups are also banned.[..]

https://www.aljazeera.com/news/2022/3/1/who-are-the-azov-regiment

2. Javaslat a konkrét USA FTO (Foreign Terrorist Organization) listára való felvételükről:

https://s3.documentcloud.org/documents/20615179/rep-slotkin-letter-on-f…

3. Why Azov should not be designated a foreign terrorist organization

https://www.atlanticcouncil.org/blogs/ukrainealert/why-azov-should-not-…

3.

A kérdésedre a kiragadott rövid válasz:

American lawmakers

--

[..]When global politics come into play, U.S. counterterrorism policy can take an unexpected turn. Such is the case with the Azov Battalion, a Ukrainian paramilitary force currently fighting the Russian military.12 While allied in this conflict with U.S. government goals, the battalion is also a far-right, nationalist, and often white supremacist militia. In 2018 it carried out attacks against Roma and LGBTQ Ukrainians, constituting serious ideological violence. Its members are known to identify with Nazis and represent themselves as “national socialists.”13 At times, American lawmakers have lobbied the government to designate Azov as a foreign terrorist organization.

https://downloads.regulations.gov/GSA-GSA-2022-0009-0014/attachment_1.p…

Igen valószínűleg ezért akar hozzájuk csatlakozni Egyiptom, Etiópia, Irán, Szaúd-Arábia és az Emirátusok is. Arról ne is beszéljünk, hogy almát a körtével hasonlítasz össze.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Varga Mihály elárulta, kik nem támogatták az uniós források jóváhagyását

A magyar és lengyel RRP módosítását nem csupán a holland és a litván–észt–lett hármas nem támogatta, hanem a „gyávák koalíciója” sem: a finn–dán–svéd trió – írta legfrissebb bejegyzésében a pénzügyminiszter arról, hogy a napokban több lap is annak adott hírt, hogy voltak, akik tartózkodtak a szavazáson, amely a magyar uniós forrásokat érintette.

[...]

🤷‍♂️

trey @ gépház

Mondjuk ez azért érthető, nem? Így működik a politika, mármint én meglepődni azért nem tudok ezen. Viszont az EU szempontjából szégyen, hogy nem érte el a fennállása alatt a célját és a már ismert huzavona játékok színtere lett.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Magyarország érvényesíti vélt vagy valós érdekeit, Svédország érvényesíti vélt vagy valós érdekeit - én ennyit írtam. és hogy ennek a színtere az EU, meg a pénzekkel zsarolásnak, huzavonának. Ezt Uniós intézmények nélkül is lehet játszani. Pontosan mit szerettél volna kérdezni, azt viszont nem tudom.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Komolyan felüdítő feljönni a HUP-ra, beszarás mekkora hahotát nyomnak egyesek. :D :D :D

Lassan 7. hónapos évfordulója van annak, hogy a svédek "már mindjárt a NATO tagja lesznek" 😆

trey @ gépház

Szerkesztve: 2023. 12. 17., v – 21:08

Van ilyen álláspont is, amivel nem nagyon lehet ám vitatkozni:

A Foreign Policy szerzője szerint úgy tűnik, hogy Recep Tayyip Erdogan elnök a létfontosságú biztonsági érdekek szinte minden színterén a transzatlanti szövetség aláásására törekszik.

[...]

A diplomáciai képességeknél azonban sokkal inkább a NATO-tagság nyújtotta biztonság volt az, ami lehetővé tette Törökország számára, hogy fejlesztési céljait megvalósítsa. Törökországot 1952-ben vették fel a szövetségbe Görögországgal együtt, mivel a Truman-kormányzat úgy vélte, hogy a kommunizmus európai megfékezése nem valósítható meg tagságuk nélkül.

[...]

amerikai kormányzat különös figyelmet fordított Ankara biztonsági aggályainak kezelésére, legyen szó akár a kurd szeparatizmusról, akár a Vlagyimir Putyin Oroszországából érkező fenyegetésekről. 2015 novemberében, miután Törökország lelőtt egy orosz vadászgépet a légterében (1952 óta ez volt az első ilyen eset egy NATO-ország részéről), Putyinnak nagyon meg kellett gondolnia, hogy adjon-e erre katonai választ. NATO-tagság nélkül jó okunk van feltételezni, hogy Törökország hasonló sorsra juthatott volna, mint amit Ukrajna 2014 óta átélt.

Ennek ellenére Törökország 2019-ben egészen odáig ment, hogy orosz katonai eszközöket (az Sz-400-as rakétarendszert) szerzett be, ami közvetlenül aláássa a NATO kohézióját. Ennek a lépésnek köszönhető, hogy Ankarát kivették az Egyesült Államok F-35-ös programjából, és a Trump-adminisztráció szankciókkal sújtotta.

link

Pl. NATO nélkül egyes volt NATO-tagok könnyen nem amerikai befolyás alá kerülhetnének. Kérdés, hogy az USA számára hogyan olcsóbb és jövedelmezőbb a lét, NATO-val vagy nélküle. Ez elsősorban a saját belső erejétől függ, de persze a nyomában lihegő – jellemzően angolszász korcs – csatlósai hajlandósága is fontos tényező.

:)

Na, megtörtént már? 🍿

trey @ gépház

Erdogan és Orbán a mai találkozón:

- Erdi, te már megszavaztattad a svédek NATO csatlakozását?

- 😆

- 🤣

- És te, Orbi?

- 😭

- 😅

- 🤝

trey @ gépház

Nem eshetett túl jól a fidiótáknak a brékin news, hogy a a török parlament külügyi bizottsága jóváhagyta a svéd NATO-csatlakozási kérelmet... Lassan de biztosan halad az ügy előre, most már majd a pufiviktornak is meg kell majd nyilatkoznia!

Elemezzük:

Nem eshetett túl

Miért ne eshetne nekik jól?

a fidiótáknak

Pontatlan, értelmetlen hangulat festő kifejezés.

a brékin news

Gagyi hunglish.

hogy a a török parlament külügyi bizottsága jóváhagyta a svéd NATO-csatlakozási kérelmet

Ez az a pont ami után szerinted a török nemzetgyűlés "kimarad", tehát már nem is kell megvárni, hogy megszavazzák ugye? Két körrel ezelőtt megbeszéltük, hogy addig nem változik a helyzet tekintetében semmi. Számodra mi a hír értéke ennek az egésznek? Látványosan habosítod a semmit. A törökök pedig akkor fogják ezt megszavazni, ha úgy látják érvényesíteni tudják / tudták az érdekeiket. De ha ez meg is történik? Mi ezen szerinted a fájdalom pont? Ez az egész nem ideológiáról meg érzelmekről, hanem érdek érvényesítésről szól.

Lassan de biztosan halad az ügy előre

Pont mint a nagy ukrán ellentámadás, mely szerinted áttörte az orosz vonalakat.

most már majd a pufiviktornak is meg kell majd nyilatkoznia!

Majd ha a török nemzetgyűlés megszavazta. Ugyanott toporogsz, mint hónapokkal ezelőtt. Komolyabban ezeket az üzeneteket botok több releváns, aktuális tartalommal tudják már megfogalmazni. Gyakorolj chatgpt-vel. Jobb esetben a tiedtől eltérő véleményen levő barátaiddal.

Reuters: Kedden tárgyal a svéd NATO-csatlakozásról a török parlament

A török parlament január 23-án kedden vitatja meg Svédország NATO-tagsági kérelmét – közölte három parlamenti forrás a Reuters hírügynökséggel.

A cikk szerint miután a parlament valószínűleg kedden jóvá is hagyja a javaslatot, Tayyip Erdogan elnök várhatóan aláírja azt, és ezzel lezárul egy hosszadalmas folyamat, amely Ankara néhány nyugati szövetségesét nyugtalanította.

[...]

Úgy izgulok! :D :D :D

trey @ gépház

Ja Don Vétót majd megint kiküldik kávézni! LOL bazzeg, svédek elhajtották az anyjába - a hülye azt hitte h majd ő itten meghívja őket egyezkedni - ez olyan blama h arra nincsenek is jelzők! Sztem a péntek reggeli Kossuth rádió műsörvezetőjén kivül már nincs olyan aki ne röhögne Orbánon, határon innen határon túl.  

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Orbán levelének mi az értelme? Miért hívja meg a kormányfő a miniszterelnököt tárgyalni, miközben ott van a levelében, hogy a magyar kormány már jóváhagyta a svéd csatlakozást, és a kormány azt kéri a magyar Országgyűléstől, hogy ratifikálja a svédek NATO csatlakozását. Miközben a magyar Országgyűlés ezt nem tervezte a tavaszi ülésszak programjába.

Nincs tárgyalnivaló a svédekkel a magyar kormánynak, hiszen a kormány már rámondta az igent a csatlakozásra, ahogy ez Orbán levelében benne is van, csak az Országgyűlés nem, pedig a kormány kéri az Országgyűléstől ezt.

Ha itt bárkinek meg kéne hívnia a svédeket, az az Országgyűlés elnöke, Kövér László. De ő meg nem akar ezzel foglalkozni a tavaszi ülésszakban.

Teljesen értelmetlen Orbán levele.

Európa válságok és bizonytalanságok korszaka előtt áll. Ennek a fényében országaink kapcsolatai – mind a bilaterális, mind a nemzetközi szervezetek tagjaiként ápolt kapcsolatok – egyre nagyobb fontosságúak

E kapcsolatok ápolása és elmélyítése. Ha pedig az egyik fél jelzi, hogy támogatja a kérdésüket, akkor nem hepciáskodni illik, hanem megköszönni. De erről kérdezz egy illem/etikett szakértőt. Biztosan kifejti neked.

trey @ gépház

Ez a két fél közt most a leghangosabb téma. Van az úgy, hogy két nép vezetői csak úgy, baráti látogatáson jönnek össze. Lássuk be, nem mi akarunk a svédektől valamit, ők tőlünk. Bármi is jár a fejükben, illetlenség és rendkívül udvariatlan így kezelni egy meghívást.

Persze, ha a svédek gazdái ezt várják el tőlük, akkor ahhoz igazodni kell.

trey @ gépház

Lássuk be, nem mi akarunk a svédektől valamit, ők tőlünk.

Akkor miért mi hívtuk meg őket? Ha Orbán azt írja a Twitteren, hogy a NATO-csatlakozás miatt, miért nem ezt írja a levelében. A NATO-csatlakozás miatt nincs miről tárgyalnunk velük, azt nekünk házon belül kell elintézni, az Országgyűlésnél pattog a labda.

Ez udvariatlan? Hát látod, így bánnak Orbánnal, mert ennyire tartják, nem többre.

Akkor miért mi hívtuk meg őket?

Nézd, van, hogy az teszi meg udvariasságból az első lépést, akinek nem feltétlen kéne.

Ha Orbán azt írja a Twitteren, hogy a NATO-csatlakozás miatt, miért nem ezt írja a levelében.

Teljes mértékben lényegtelen.

A NATO-csatlakozás miatt nincs miről tárgyalnunk velük, azt nekünk házon belül kell elintézni, az Országgyűlésnél pattog a labda.

Valószínűleg annyi értelme lenne, hogy ha látná a Fidesz frakció, hogy ezek a svédek de jó fejek, tettek ők is egy lépést, az meggyorsítaná a folyamatot.

Ez udvariatlan? Hát látod, így bánnak Orbánnal, mert ennyire tartják, nem többre.

Valójában itt van a probléma. Ezzel nem csak Orbánt sértik meg, hanem egy ország nemzetileg érzékenyebb felét is.

trey @ gépház

Orbán meg akarja fejni a svédeket, hogy mit akar tőlük azt nem tudhatjuk.

Mindenki tudja, hogy jelenleg a kormány is Orbán Viktor és az országgyűlés is Orbán Viktor, sőt a köztársasági elnök is Orbán Viktor.

Orbán üzent nekik: ha nem adjátok amit kérek, akkor baszhatjátok.

A svédek azért nem jönnek mert nem akarnak egy zsarolás áldozatai lenni, ugyanis jelenleg nem tudhatják pontosan mit kíván a Magyar Nemzet, ezért zsarolás sincs, kvázi ők vannak erkölcsi fölényben.

De ha eljönnek és nyilatkozni kell dolgokról, akkor nem tudják elkerülni a zsarolást, és Orbán leszopatja őket. És a záró sajtótájékoztatón vagy elmondják, hogy nem értenek egyet, vagy gyümölcsöző együttműködés keretében benyalnak mindent.

Az is lehet, hogy a svédek leszarjak a NATO csatlakozást, jó nekik kint és bent is, és társult viszonyban is, és nem akarják, hogy Orbán be vigye őket a málnásba.

A svédek azért nem jönnek mert nem akarnak egy zsarolás áldozatai lenni,

Vagy nem engedik őket. Egy kis nép Európa nagykutyái és az USA árnyékában. Ugattatják a kiskutyát, ezzel is Orbánra nyomást gyakorolva más kérdésekben.

trey @ gépház

Dehogynem, hiszen az nem kérdés, hogy a svédek előbb vagy utóbb NATO-tagok lesznek-e. A kérdés az, hogy a törökök és a magyarok cserébe mit tudnak kihajtani. Erről szól a politika (egyeseknek jó reggelt kívánok! :D)

trey @ gépház

a magyarok cserébe mit tudnak kihajtani

Mit szeretnének kihajtani? Az ugyanis az elmúlt több mint másfél év alatt még nem derült ki.

Ráadásul állítólag a kormány nem szeretne semmit, ők támogatják, hogy Svédország NATO tag legyen, csak a parlament, az nem akarja…

Szerintem te még mindig nem érted a nagypolitikát.

Nem nekem irtad, viszont latva ezt az a velemenyem hogy ezeknek a temaknak lehetne nyitni egy uj portalt, mondjuk hupp.hu-t (Hungarian Political Portal?). Kezd sok lenni az ilyen tema, szamomra feleslegesen. Ez nem Unix/Linux, mehet a flame-be es nem a fooldalra. En nem keszulok politikusnak, nem vagyok politikai elemzo sem, olvasok indexet/telexet/origot/444et ha ez a tema erdekel, ide nem ezert jovok.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

1) Elég ha azok tudják, hogy mit akarnak, akik döntési helyzetben vannak az adott témában. Mi csak írogatunk, tippelgetünk. Komolyan gondolod, hogy a politikában mindenki nyitott lapokkal kell, hogy játszon?

2) Feljebb írtam: Mindenki tudja, hogy jelenleg a kormány is Orbán Viktor és az országgyűlés is Orbán Viktor, sőt a köztársasági elnök is Orbán Viktor.

Azért a Volvo,Saab, Scania tulajdonviszonyait érdemes lett volna leellenőrizni mielőtt leírod.

Meg a történetet is. Ezek kb. úgy svédek mint Ibra. Csak a timeline fordított. Ibra nem volt svéd és svéd lett. Az említettek meg svédek voltak és... mondjuk úgy nem bírták a globalizáció kihívásait.

A Saab-ot meg a Gripent, meg kétszer írtad, mert márt csak az a Saab létezik ami a Gripent gyártja.

Az Oriflameben, meg a Libressben nem vagyok tájékozott.:D

Ezek azok a brandek, amiről Svédország jutott eszembe. Saab esetén pl a kocsira, Gripennél a repülőre gondoltam, oké egy cég. Nem tulajdonosi szerkezetről volt itt szó... Felsorolnál kb ennyi magyar brandet, amiről bárkinek hazánk juthat eszébe? Aka több tiszteletet a magyaroknak!

Azt hittem, a fajtád nem kedveli a nosztalgiát. Márpedig ha a svéd brandek nem állnak svéd tulajdonban, akkor te a nosztalgia hullámain utazol. Persze lehet, hogy a nosztalgia csak akkor probléma, ha nem ti csináljátok.

A terelést nagyra értékelem. Javaslom, 2026-ban nyerjétek meg a választást.

:)

Egyik legsúlyosabb probléma az a társadalmi roncsoltság, h a közgondolkodás, közállapotok a Fidesz által a kurvapecérek, kutyaviadal szervezők szintjére lett züllesztve, és ez lett itt az új normális

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Szánalmas vergődés amit Orbán itt előad, mieltött kiküldik ki megy magától kávézni. Hát ez a parlamenti szavazásra való mutagatás mindennek a teteje 2/3 birtokában. Svédek úgy tűnik pontosan értik helyzetet, és nem kenik magukat össze orbánnal. Annélkül is meg lesz a NATO tagságuk, h meghallgatnák Orbán követelőzéseit. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Azért majd kiváncsi leszek milyen mesét tólnak majd a képünkbe, h óbáááán parlementje/frakciója miért is szavazta meg mégis [miközben a gecibe alázták] ....taps, taps
Majd biztos az lesz a duma, h ugyan a Svédek nem partnerek, de NATO-s barátaink nyomásának engedve és velük való jó partneri viszony érdekében...

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Miért ne szavaznák meg? Szerintem sosem volt az asztalon olyan forgatókönyv, hogy nem szavazzák meg. Még egyszer: a politika (főleg az hangsúlyos nemzeti politika) lényege, hogy minél több előnyt biztosíts be magadnak. Nem értem, hogy a business as usual neked miért nem tetszik.

trey @ gépház

Miért ne? Hát csak azért amit Orbán előadott: miszerint a Svédekkel terhelt a viszonyunk és nem lenne jó ha ilyen körülménye között kerülne sor a szövetségbe való felvételükre. Na most láthatóan a  NATO-s "barátainkat" nem zavarja ez probléma, lehet h azt gondolják valójában nincs is ilyen terhlet viszony, csak Orbán találta ki, hogy a támogató szavazat fejében kizsaroljon különböző dolgokat a Svédektől. 
A hangsúlyos nemzeti politikához Orbánnak semmi köze, mivel ő meg a csapata Magyarországot csak eszköznek használja a pénzszerzéshez. A migráció meg a kerítés is csak ezt a célt szolgálja, hogy meg tudják csapolni a migráció működtetésére szánt Háttérhatalmi pénzeket a szerb bűntársával közösen - ezt igazolja, hogy a propaganda szinten csúcsra van járatva a migráció ellenes narratíva, de az intézkedések szintjén csak látszólagos dolgok történnek, pl. az elfogott migránsokat a rendörség visszataxizza a határra. Hát ez mi? Nevetséges. 
Szal átutazhatnak a migránsok az országon, csak elötte tejelniük kell Orbán bandájának. Ezt igazolja, h Fico az első intzézkedései között záratta le a magyar határt, ami teljesen értelmetlen cselekedett lett volna, ha igaz lenne amit Orbán állít h zéró migráns van Magyaroszágon. Zéró migráns esetén nem záratják le a határt. Arról van szó, h Fico is bejelentkezett abba businessbe amit Orbán-Vucsics gang működtet. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

kizsaroljon

Milyen zsarolásról beszélsz?

 

A hangsúlyos nemzeti politikához Orbánnak semmi köze, mivel ő meg a csapata Magyarországot csak eszköznek használja a pénzszerzéshez.

Te GYP-s vagy? Melyik országban nem használják ki a vezetők a lehetőségeiket, kapcsolataikat a saját maguk, rokonaik és ismerőseik gyarapítására?

 

az elfogott migránsokat a rendörség visszataxizza a határra.

A származási országuk visszaveszi őket? Mennyibe kerülne tárolni őket? Halálbüntetés kiszabható rájuk és végrehajtható rajtuk?

 

Orbán állít h zéró migráns van Magyaroszágon.

Erre van valami forrás?

:)

Túldimenzionálod a poltikai adok/kapok játékot. Érzelmi síkra csak a média tereli, hogy az olvasók a saját sztorijaikba belehelyezve méltassák vagy leszólják az eseményt.

A politikában kérdések és érdekek vannak, amely mentén játszák a játékot, és erre adott válaszok vannak. Orbán azt mondja kiment kávézni, a másik azt mondja kiküldték. Nem mindegy? Orbán győzött, de dobott a szerencsétleneknek egy gumicsontot, hogy ne érezzék magukat roppant kicsinek. Lehet, hogy a média az első lépést a gumicsont miatt nem Orbánnak adta, de ez előkészülete a 3. és 4. lépésnek.

https://www.vadhajtasok.hu/2024/01/24/az-eu-nak-nincs-b-terve-arra-az-e…

Nyilván Orbán is veszíthet egy kérdésben, de jelenleg nyerő szériája van, és a magyarok érdeke, hogy ez a széria maradjon is meg.

Hát ha ez a nyerő széria, akkor el sem tudom képzelni miylen lehet amikor veszít...

Azzal h döntö pillanatban kiment kávézni, olyan kérdések garmadájának engedett utat, ami újabb és újabb konfliktusost eredményeznek majd az EU val meg a többi országgal. Ha bent marad és vétózik, akkor ezek a kérdések eleve zárva maradnak.

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nem tevedek, mert csak a "pofon"/"menjakurvaanyadba" meretet, jelentoseget es hosszutavu hatasat vitattam.

Viktor ezt kb. meg se erezte. De nem tagadtam, hogy "pofon" volt.

Senki le se szarja se Viktort se a sved miniszterelnokot, 3 het mulva senki nem emlekszik erre a "hatalmas diplomaciai pofonra" es semelyikuknek nem emiatt lesz szignifikansan tobb vagy kevesebb szimpatizansa, szavazoja, nemzetkozi szovetsegese vagy ellensege.

(Van egy olyan erzesem, hogy azok erzik "hatalmas diplomaciai pofonnak", akik szerint von der Leyent Kinaban nem is alaztak meg diplomaciai szempontbol tekintve, mikor odaerkezett Macronnal parhuzamosan nemreg)

> Viktor ezt kb. meg se erezte.

Dehogynem. Érzik a választók a döglött lovának a bűzét. 
Másfelől meg ilyen vonakodás után nem gondolnám h a NATO-s "barátaink" nagyon igyekeznének a mi segítségünkre ha bajban lennénk, szeződés ide v. oda. 
Tehát ha ki tudják küldeni kávézni a döntő kérdésnél, akkor nem igazán látom érvényét sem az EUnak, sem a NATOnak.  Ugyanis az duma is érvényét veszti, hogy nekünk az h jó jelen lehetünk a vitákban meg a döntésekben. Nem az nem jó, h akadéskoskodunk folyvást és a döntő pillanatban kimegyünk kávézni. Akkor nem csak felesleges az egész , hanem kifejezetten csak rontja a poziciónkat. 
Az a narrativa h Orbán igazi államférfi, meg kemény szereplő a nagypolitika szinpadán, nem hogy megbukott, hanem sosem volt igaz. Ez egy pitiáner faszfej, aki csak állandóan akadékoskodik, meg zsivány módszerekkel akar érvényesülni. Megjegyzem ugyan ilyen módszereket használ felénk polgárok felé is itthon. A választók érzik ezt a párhuzamot a módszerekben. Magyarország is maffia módszerekkel van írányítva, ahol  bünözők az ország vezetői. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Érzik a választók a döglött lovának a bűzét.

2026-ban valószínűleg több információnk lesz.

 

Az a narrativa h Orbán igazi államférfi, meg kemény szereplő a nagypolitika szinpadán, nem hogy megbukott, hanem sosem volt igaz.

Miért, ezzel hitegetted magad?

 

Ez egy pitiáner faszfej, aki csak állandóan akadékoskodik, meg zsivány módszerekkel akar érvényesülni.

A demokrácia már csak ilyen. De ezt eddig is tudtad.

 

Megjegyzem ugyan ilyen módszereket használ felénk polgárok felé is itthon. A választók érzik ezt a párhuzamot a módszerekben.

A demokrácia már csak ilyen. De ezt eddig is tudtad.

2026-ban valószínűleg több információnk lesz.

 

Magyarország is maffia módszerekkel van írányítva, ahol  bünözők az ország vezetői.

A demokrácia már csak ilyen. De ezt eddig is tudtad.

:)

> Miért, ezzel hitegetted magad?

Öszintén szólva igen, valamennyire hittem ebben, vagy csak szerettem volna h így legyen. A Gonoszról alkotott kép felülbírálandó abban a tekintetben, h a Gonosz nem egyértelműen gonosz mindig minden esetben -  ugyanis akkor nagyon könnyen azonosítható lenne. A gonosz megtévesztésből jó. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

ilyen vonakodás után nem gondolnám h a NATO-s "barátaink" nagyon igyekeznének a mi segítségünkre ha bajban lennénk

???

Kinek fontosabb az, hogy Viktor itt nem akarta hagyni, hogy a torokok egyedul alkudozzanak, mint az, hogy hatarozottan atjojjon az uzenet, hogy a NATO vedelmi szerzodes resze nem csak egy WC papir?

A NATO tobbi tagorszaga magabol csinalna hulyet es a sajat vedelmet jatszana el, ha nem jonne segiteni. (Egyebkent nem ugy tunik, hogy a magyarok lesznek itt elsonek bajban.)

Nem allitom, hogy egyet kell erteni ezzel a huzassal es tapsolni kell neki. De azt igen, hogy ettol meg mindenki rosszul jonne ki abbol, ha "nem sietne a magyaroknak segiteni" mikor megtamadnak az orszagot.

Szerintem pedig tenyleg azonnal erkezne USA katonai segitsege (inkabb a "honnantol szamit az azonnal" a vitas resz, ahogy nem ket percig vizsgaltak a lengyelekhez becsapodo ket raketa feleloset sem). A szamlat 20-30 evvel kesobb is fizetnenk, de nem egybol annak az elszamolasaval kezdenek.

Szerintem pedig tenyleg azonnal erkezne USA katonai segitsege (inkabb a "honnantol szamit az azonnal" a vitas resz,

Ukrajnának sem tudják összekaparni a szükségest. Mivel lőnének? A saját nemzeti igényeik alá biztosan nem mennek tartalékban, nem kockáztatnának egy kínai/észak-koreai stb. támadást. Amerikának megvan a maga baja most a Közel-Keleten (az olaj még mindig onnan jön ám!), szóval én azért annyira nem lennék ebben biztos.

A szamlat 20-30 evvel kesobb is fizetnenk,

Jaja, business as usual. A németek a mai napig fizetnek érte a nem-függetlenségükkel és az amerikai megtűrt támaszpontokkal. Vigyáznak rájuk, na! Ahogy a maffia szokott a védelmi pénzt fizetőkre :D

trey @ gépház

az a papir meg mindig nincs validalva, hogy valoban segitik-e egymast egy tamadas eseten. eddig csak kozos hadgyakorlatok meg ide-oda kuldott grippenek voltak a kozos megmozdulasok. de (szerencsere) eddig meg nemvolt alkalom hogy nato tagorszagot barki is megtamadott, es a tobbiek rohantak segiteni. ezen a tuzkeresztsegen meg nem jutott at a nato \o/

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

>  A NATO tobbi tagorszaga magabol csinalna hulyet es a sajat vedelmet jatszana el, ha nem jonne segiteni

A NATO többi tagországának a töke tele van Orbánnal, és konszezusos alapon hagynának minket cserben. Jogászkodnának meg húznák az időt. Érdemi segítség egészen biztosan nem érkezne. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Ugyanakkor a visszatáncolás lehetőségét nyitva hagyta:

Ugyanakkor hozzátette, hogy végig kell gondolniuk a meghívást, elemzik a levél tartalmát.

Szerintem csak lassú felfogásúak. Elsőre nem értették, hogy mit jelent a meghívó. Most elemzik.

trey @ gépház

Megvan már?

Melyik az a hülye (Pressman-on kívül), amelyik azt hiszi, hogy Orbán és Erdogan nem egyeztettek erről itt Budapesten 2 hete? 🤣

trey @ gépház

en arra leszek kivancsi hogy Erdogan segget csinal-e a szajabol, es a kivant f16-osok nelkul is alairja a papirt. Csakmert utana mar senki nem fog hinni semmilyen zsarolasanak, es "huzzuk amig tudjuk, egyszer ugyis meggondolja magat" felkialtassal tobbe mar nem kap semmit.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Innen van még pár forgatókönyv:

1) Hivatalosan még kell rá az elnöki aláírás. Azt még el tudja húzni Erdogan addig, hogy ne Magyarország legyen az utolsó.

2) Erdogan nem vár, aláír előttünk. Mi kicsivel később jóváhagyjuk. Arcvesztés, mert ebből az jön le, hogy sem valós aggályaink nem voltak a svédekkel kapcsolatban, sem pedig az úgymond "új szövetségeseink" igazából nincsenek tekintettel ránk.

3) Erdogan nem vár, aláír előttünk. Mi gyorsan szervezünk valami látványos egyeztetést, ami után megnyugodhat az Országgyűlés és már jóvá is hagyhatja.

4) Erdogan nem vár, aláír előttünk. Mi sokáig nem hagyjuk jóvá. Diplomáciai szinten vállalhatatlanabb, de kisebb arcvesztés, mert az lehet mondani, hogy a mi aggályaink valósak.

A svédek a 3-ast igyekeznek megelőzni, a 4-est valószínűleg nem merjük bevállalni. Az 1 még lehet kiút, de a 2 nagyon gáz lenne.

Figyelmebe véve, hogy az EU részéről 50 éve (sic!) csak egy aláirásra várnak a törökök, hogy az EU tagjai legyenek ...

WTF? 2005-ben (19 éve) kezdték meg a csatlakozási tárgyalásokat, a 35 fejezetből 16-ot nyitottak meg, 1-et zártak le, 18-at még meg se nyitottak.

Törökország formális csatlakozási kérelme az Európai Közösséghez 1987. április 14-i keltezésű. [...] Az Unió Törökország csatlakozási kérelmét 1999. december 14-én, az Európai Tanács Helsinkiben tartott soros értekezletén „ismerte el” hivatalosan.

Biztosan az EU-ban nem értették, hogy mit akarnak. LOL.

trey @ gépház

Magyarország is 1991-ben jelezte, hogy csatlakozni szeretnénk (társulásu megállapodást kötöttünk), 1994-ben Magyarország benyújtotta a csatlakozási kérelmét, a tényleges csatlakozási tárgyalások pedig a fejezetek megnyitásával 1997-ben kezdődtek, és 2002-re fejeződtek be.

Na, amit mi 1994-ben tettünk meg, azt a törökök 1987-ben, amit mi 1997-ben kezdtünk el, azt a törökök 2005-ben.

Nem siették el a törökök a csatlakozási fejezetek megnyitását (ez ugye azt jelenti, hogy a jogrendjüket, közigazgatásukat, szabványrendszerüket stb. elkezdik igazítani az unióshoz az adott területen).

Mi három év alatt jutottunk el oda, hogy elkezdhetjük a jogrend átalakítását, a törökök 18 év alatt. Mi végeztünk 5 év alatt, a törökök 19 év alatt 1 fejezetet tudtak lezárni. Ha a törökök ennyire EU tagok akarnak lenni, iparkodhatnának jobban is azzal, hogy az országok EU-kompatibilis legyen.

https://twitter.com/PM_ViktorOrban/status/1750137900165926977

Just finished a phone call with @NATO Secretary General @jensstoltenberg. I reaffirmed that the Hungarian government supports the NATO-membership of #Sweden. I also stressed that we will continue to urge the Hungarian National Assembly to vote in favor of Sweden’s accession and conclude the #ratification at the first possible opportunity.

Na, hát ezért nincs szükség semmilyen tárgyalásra svéd oldalról, a magyar Országgyűlésre vár Orbán is.

Semmi gond nincs ezzel, Orbán mint pártelnök elbeszélgethet velük, hogy mennyire jó lenne Orbán Viktornak mint magyar kormányfőnek az, ha a Fidesz-frakció nem mond ellent a kormány akaratának.

Most gyakorlatilag a Fidesz-frakció csinál hülyét Orbánból a nemzetközi politikában.

Ha véletlenül csak úgy mégis megszavazza a közeljövőben a parlament, valamelyik lelkes Fideszes elmesélhetné, hogy ennek mi értelme volt/van! Egyelőre ez egy loose/loose, de egy esetleges szavazás esetén ez masszív loose/win-é alakul és még az ilyen a nagypolitika-n kívül semmi értelmesre nem futotta itt majd 650 komment alatt.

Vagy csak ennyi, vagy nem es tok mas. Nem tudjuk.

Irtam itt olyat, hogy drukkerek es ellendrukkerek.

Jol ertem? Te itt epp annak drukkolsz, hogy orszagunknak ne legyen 6 grippenje se legalabb reszben megvedeni magat egy esetleges 2027-es orosz invazio eseten? (aminek a valoszinusegenek a szignifikans voltat en tagadom, tudom, tudom, de most nem ez a kerdes) Mindezt csak azert, hogy rohoghess, hogy te megmondtad, hogy Orbant csak kirohogik a svedek?

Szerintem te is jobban jossz ki abbol, ha valami egeszen mas az ugymond ismeretlen feltetele a magyar kormanynak.

Ha jól emlékszem valamikor az volt a legnagyobb árulás, hogy Grippenek, nem Fxx. Ha a svédek lennének olyan hülyék, hogy elviszik a Grippenek, Ők szívnák meg legjobban, már alig vesz valaki Grippen-t.

A Saab autók után a Saab repülőgépgyártás is megszűnne. Bármennyire is szeretnéd neki ezt javasolni, hidd el nem annyira hülyék, hogy elfogadják a tanácsodat.

Ja és milyen vinnyogást vágtak le azok (szerintem pont azok egyébként, akik itthon most a svédek faszát szopják), hogy nem kellett volna Gripen-t venni :D :D :D

Ilyen öngólokat bazeg, csak ballib oldalon szoktak rugdosni, de ott rendszeresen.

Újszülötteknek:

https://index.hu/belfold/2015/06/14/gripen_gripen-beszerzes_vadaszbomba…

  1. Az első Orbán-kormány 2001-ben mindenkit meglepett, amikor váratlanul a svéd gépek mellett döntött.
  2. A Medgyessy-kormány 2002-ben ki akart hátrálni a Gripen-szerződésből, de ettől visszatartotta a megállapodás felmondásával járó 70 milliárd forintos bánatpénz.
  3. A Gyurcsány-kormány egyfajta politikai ellencsapásaként 2007-ben parlamenti vizsgálóbizottságot hozott létre a Gripen-beszerzés vizsgálatára.
  4. stb.

:D :D :D

trey @ gépház

Kérdés: Erdogan miért F16-okat kért? Miért nem F35-t?

Tudod, mit és mennyit kért? Tudod, mire van szüksége és pénze? Stb.

 

Tudom, te erre biztosan nem azt válaszolnád, "mert a turbános egy hülye".

Az ki?

 

Az ukrán háború tapasztalatai alapján még mindig fontosak a vadászgépek?

Miért ne lennének fontosak?

:)

Ettől még fontosak; leszedni sem feltétlen triviális őket. Ha pedig sikerül akár csak egy időre elhallgattatni a légvédelmet, durva pusztítást végezhetnek. 

De indító platformként is rendkívül hasznosak: így nincs kötött (és becélozható) indító állás.

Pl  a Kh-47M2 Kinzhal -t is a levegőből indítják az oroszok. De a radarok elleni AGM-88 HARM indítások is rendkívül fontosak az ukránoknak.

Kérdés: Erdogan miért F16-okat kért? Miért nem F35-t?

Mert az amerikaiak F-35-öst nem szállítanak egy csomó helyre. Pl. ahol nincs meg a technikai feltétele az üzemeltetésnek, vagy politikailag nem akarja átadni:

trey @ gépház

Jelentsen ez bármit is, de ha ez azt jelenti, hogy a bulikázás után mégis jön a svéd muksó

Nem igazan latom mi ertelme van/volt a magyar idohuzasnak. Ez kb. olyan mint amikor a kisgyerek toporzekol a boltban, mert nem kap cukorkat. Aztan a szulo megunja es megveszi neki :)

Kivancsi vagyok a linkelt cikkben emlitett "nem vagyunk a csicskásai senkinek" beszolast mikor fogjuk az oroszoknak elsutni :)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Te toporzékolásnak látod, mert a számodra kedves híroldalak így állították be neked.

Először is, tegnap már kiderült, hogy a svédek kategorikusan nem jelentették ki, hogy nem jönnek. Többször linkeltem feljebb. Másodszor meg úgy néz ki, hogy a fentiek szerint mégis jönnek?

Én itt nem látok semmiféle toporzékolást. Hangulatkeltést a ballib oldaltól, azt igen. De, ezt már megszoktuk :D

trey @ gépház

Te toporzékolásnak látod, mert a számodra kedves híroldalak így állították be neked.

Fuggetlenul attol hogy ki minek allitja be... Mi ertelme van Magyarorszag szempontjabol, hogy nem enged be egy orszagot egy olyan katonai szovetsegbe aminek Magyarorszag is tagja? Kinek jo ez? Mit erunk el vele? Mi bajunk Svedorszaggal? Esetleg csak arrol szol, hogy amikor ki tudunk b*szni valakivel akkor muszaj is, hogy hallassuk a hangunkat? Egyszeruen nem ertem mi a lenyege, erre tudod a valaszt azon kivul, hogy melyik oldal minek allitja be?

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

min. 3-4 alkalommal kifejtettük már

Nem ketlem, de most nem tudnam felidezni, hogy mik voltak ezek. Nem ez a fo erdeklodesi korom, csak ujra es ujra meglepodom, hogy "minek ez?". Az atlag(sved)ember szamara ilyen modon akarunk hiresek/hirhedtek lenni?

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Na, történt valami bratyeszkáim? 🤣

trey @ gépház

Kíváncsi vagyok, hogy ilyenkor vajon A/B-tesztelnek, vagy csak simán idióták?

Ha X ember előtt áll egy döntési helyzet, akkor Y ember mond valamit, megnézik, milyen a visszhangja, és az alapján vagy X megerősíti Y állítását, vagy az ellenkezőjét mondja, és mind a kettőt meg lehet utólag magyarázni.

Hát lehet h nem lesz benne sok köszönet...kivancsi leszek a nemzetközi sajtótájra utána! Ez Orbán: kikényszerített találkozóval akar itt államférfinak tünni a választók elött. Szánalom. Hiába ábrándozik róla nem veszi őt komolyan senki már rég, csak egy kellemetlenkedő hazudós alak, akivel kénytelen kelletlen állnak szóba. 
Mondjuk érdekes h a svédek miért változtattak a hozzáálásukon? A külügyér korrektül reagált tegnap. Kár volt elcseszniük! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

:D :D :D

Túl naiv vagy. Ez a politika. Ahogy arra már többször utaltam.

Egyébként, Svédországban van szerintem ellenzék, én kíváncsi lennék mekkora pirítást kapott Kristersson, hogy így összekapta magát:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/nu-svarar-ulf-kristersson-ungerns-vi…

trey @ gépház

Narratíva 1: Tehát ha létrejön Bp-en a találkozó, akkor Orbán úgy tehet mintha valami eredményt ért volna el, mivel előzetesen nem lehet tudni, h mi a bigyóról fognak beszélni, mi az amit Orbán akar. Tehát beszélnek 20 percet az időjárásról, azt kimennek fotozkodni és ezt Orbán el tudja úgy adni itthon, h megállapodtak - ezzel elkerüli az arcvesztést. 

Narrativa 2: A Svéd minden követelésbe belemegy. Mi megszavazzuk a tagságát, utána másnap a svédek beperelnek minket ahogy finnek is tették valami más ügyben. 

(gondolom a Finnek esetében is az volt h Orbán előadta magát követelve mindent a szavazatért. A finnek meg gondolták,  h ez ilyen bugris, akkor mindent megígérünk neki, csak szavazzak meg azt jól belerugunk majd - hátha tanul belőle. Úgy tűnik nem igazán tanult)

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

"Narratíva 1" esetén megmarad egyben a fideszes szavazótábor, hiszen vagy nem történt semmi különös, vagy eredményt lehet felmutatni (legalább retorikai szinten).

"Narratíva 2" esetén megmarad egyben a fideszes szavazótábor, és össze is zár, hiszen eredményt lehet felmutatni és a nyugatiak Magyarországot támadják.

:)

Függetlenül attól, hogy mit gondolok a magyar politikáról, vagy hogy ők mit gondolnak róla, egy ilyen kérést csípőből visszautasítani a svédek részéről igenis tahóság volt.

Persze erre a közmédia egyből elkezd a svéd miniszterelnök ellen lejárató propagandát indítani, az is no comment, de "laza vagyok" Petike külpolitikája kb. erről szól.

Nézzük a következő napok eseményeit, és meglátjuk hogyan lehet értékelni. Most hogy telenyomták a sajtót azzal, hogy minket nem ugráltathat senki...

Ha várnak a rendes parlamenti ülésszak kezdetéig, akkor lehet őket tökösnek nevezni.

Ha most a találkozó után pár nappal rendkívüli ülés lesz, az visszavonulás ugyan, de a realitásérzék megmaradt legalább.

A leggázabb forgatókönyv továbbra is kicsivel Erdogan aláírása után ratifikálni, mert akkor a korábbi ígéretüket is megszegték, be is csicskásodtak (ez a szememben nem gáz, csak szerintük) ÉS azt jelenti hogy Erdogannal SINCS jó viszony. Mert akkor mi értelme volt neki épp most ezt a folyamatot elindítani? Láthatóan váratlanul érte a magyar politikát a török lépés.

Ha tényleg jó viszony van, akkor miért nem ez volt a sorrend:

  • Viktor meghívja a svéd miniszterelnököt.
  • Jól elbeszélgetnek, majd pár nap múlva Mo. ratifikál.
  • Utána a török parlament is szavaz, majd Erdogan aláírja.
  • Kész

A finneknél kb. így volt. Mi értelme volt a törökök részéről ezt most így csinálni? Miért hoznak minket kellemetlen helyzetbe, ha egyszer tudták hogy volt ígéretünk, hogy nem mi leszünk az utolsók, nekik meg pár nap ide vagy oda tökmindegy.

 

A sokat hangoztatott szerződésekről: hány nemzetközi szerződést szegtek meg eddig? Pl. Oroszország hány szerződésben garantálta Ukrajna integritását? Meg volt valamikor Német-Szovjet megnemtámadási szerződés is.

Szóval szép dolgok ezek, amíg a világon joguralom van, de amikor krízis van, akkor ezek a papírok erejüket vesztik. Akkor az számít, hogy kiben bízhatunk. Magyarország jelen pillanatban nincs kitéve katonai fenyegetésnek, így könnyen lebegteti a vétóját (kommunikációs szinten persze erről szó sincs).

Nézzük a következő napok eseményeit, és meglátjuk hogyan lehet értékelni.

Várjuk meg, mit ír a 444 és a Telex. :)

 

azt jelenti hogy Erdogannal SINCS jó viszony.

Jah, Erdogannál minden bizonnyal Magyarország ill. a magyar kormány a prioritás.

 

Szóval szép dolgok ezek, amíg a világon joguralom van, de amikor krízis van, akkor ezek a papírok erejüket vesztik. Akkor az számít, hogy kiben bízhatunk.

Senkiben. A megfelelő kifejezés: miben (gyk. érdemes a realitások talaján mozogni).

 

Magyarország jelen pillanatban nincs kitéve katonai fenyegetésnek, így könnyen lebegteti a vétóját

Mert Svédország szarrá van fenyegetve... (Ha csak nem a migránsai által...)

:)

Különösen érthetetlen a dolog annak fényében, h napokkal elött volt itt Erdogán.  Biztos h beszéltek a ratifikálásról...

Nem esküszöm meg, de úgy rémlik h  Finnekhez ment valami küldöttség innen, akik hosszan "tárgyaltak" velük és utána kapták meg a támogató szavaztunkat. Gondolom extrán bugris követeléseket tettek a finnek felé és ezért is pereltek be minket más ügyben. A svédek meg beszélnek a finnekkel, szal lehet róla fogalmuk, h miket követelne Orbán és érthetően ebbe nem akartak bele menni, még olyan szinten sem, h meghallgassák. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Ismét fejlemény:

Svédország kormányfője, Ulf Kristerrson, valamint az ország külügyminisztere, Tobias Billström is reagált arra az interjúra, amelyet Kövér László, az Országgyűlés házelnöke adott az Indexnek. Kristerrson azt mondta: a NATO-csatlakozást illetően nincs miről tárgyalni, sok más témáról viszont beszélhetnek, ha találkoznak Orbán Viktorral.
 

link

Már érik a diplomáciai gyomros a ‘nagypolitikában’.

Egy igéretet kaptak a turbánosok, hogy majd a kongresszusban döntenek az F16-osok vásárlásáról. Persze legalább 30, ötödik generációs F-35-ös vadászgép eladását engedélyezhetik Görögországnak. Így azért nem teljes az öröm. :D

Szerintem ez ment volna baszakodás nélkül is.

Szerkesztve: 2024. 01. 25., cs – 19:20

Svéd kollégák szerint nekik nem sürgős a NATO csatlakozás, mióta a finnek azok. Meg hát úgy tűnik, egyes NATO országok jobban szeretnék őket, mint ők a NATO-t. A nem reprezentatív közvéleménykutásom alapján orbán bármit is kérne szarnak rá. A grippenek lízingje 2026-ban lejár, az SW upgradet meg megveszik rá de a gépeket nem adják el svédek. Most éppen 4 további grippen szállítása van folyamatban, de ha erről akar Orbán alkudozni, akkor svédek kiröhögik. Igen aki nem képes fegyvereket gyártani, az kénytelen drágán venni.

Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense:

De a NATO szempontjából még fontosabb Svédország csatlakozása. Már Finnország csatlakozásával is rengeteget nyert a katonai szövetség, Svédország belépésével lényegében egy NATO-tóvá válna a Balti-tenger, miközben rendkívüli módon megerősödne a szövetség északi szárnya. Teljesen megszűnne Norvégia korábbi elszigeteltsége. Lényegében a teljes Északi Védelmi Együttműködés, a Nordefco is a NATO részévé válna, ahol parancsnoki szinten évek óta együttműködik Dánia, Izland, Svédország, Finnország és Norvégia

Kristersson azt mondta: a NATO-csatlakozást illetően nincs miről tárgyalni, sok más témáról viszont beszélhetnek, ha találkoznak Orbán Viktorral.

Semmi új most sem. Eddig is vitán felül állt, hogy a NATO tagjai lesznek. Nem is a NATO csatlakozás lesz a téma, eddig sem azért vonakodtak megszavazni a csatlakozásukat, mert haragudtak rájuk, hogy csatlakozni akarnak :D :D :D

Tehát, Kristersson helyesen látja. A NATO-csatlakozásról nincs mit beszélni. Minden másról, amit a Fidesz frakció nehezményez: stílus, csicskáztatási szándék, tisztelethiány stb. van :D

trey @ gépház

Hogyne. Mert ez egyébként NER propaganda nélkül senkinek nem bánthatja a szemét :D Hogy egy állítólagos szövetségesed ahelyett, hogy veled rendezné a nézeteltérését, futkározik azonnal a bíróságra. Én csak egy ilyen szomszédot kívánok neked otthonra. :D

trey @ gépház

Hogy nagyon finoman szóljak és ne sértsem meg senki érzékenységét: ez a kis geci elhúzhatna a légbefúvásra tervezett végbelével meg a ratyi pereputtyával vissza a United Statesba, ott provokáljon, és ott mutassa meg, hogy hogyan lehet egy gyerekből komplett pszicho roncsot faragni csak azért, mert inkább elhiszi a sok pedofilnak, hogy amit tesz az jó, minthogy elmenne és gyógykezeltetné magát.

Ha valakit érdekel, hogy David néni milyen kiegyensúlyozottan nem szól bele a magyar közéletbe akkor megtalálja itt: https://www.vadhajtasok.hu/2024/01/27/a-telexet-es-a-444-et-is-tamogatj…

akár az orosz energiától való diverzifikációra irányuló erőfeszítések akadályozását

Gondolom a magyar kormányzat szabotálta el anno az ExxonMobil román befektetését. :D Oh várj.

Aggasztja az USA és Magyarország között viszony jelenlegi állapota, de azt mondta, hogy országa hajlandó dolgozni azon, hogy a kapcsolat javuljon. Viszont ugyanezt a hajlandóságot egyelőre nem látja a magyar vezetésben.

Az oroszokkal ezért van érvényben az adó megállapodás amit MO-al felmondtak. Logikus.

Ezek a svédek akarnak tőlünk valamit 🤔

Annyira "nem volt igazam", hogy a törökök aláírása után a topiknyitó címem ☝‍️ igazabb, mint valaha :D :D :D

trey @ gépház

Ahogy sejtettem, jól beszopatták a nyugatot ... Megették Erdogan testcselét, csak kibugázta magának egy ilyen, számukra súlytalan engedményért, mint a svédek csatlakozása, amit szeretett volna:

Az Egyesült Államok jóváhagyta: 23 milliárd dollár értékben vásárolhat F–16-os vadászgépeket Törökország

trey @ gépház

Az USA külügyminisztériuma közölte, átadta a hivatalos értesítést az eladásról a kongresszusnak, amelynek 15 napja van arra, hogy kifogásolja azt. Amennyiben ezt nem teszi meg, akkor a megállapodás érvényes.

A The Guardian hangsúlyozta: a kongresszus feltehetően jóváhagyja a terveket, bár azok ellen Görögország felszólalt (mivel területi vitában áll Ankarával). Az Egyesült Államok ugyanakkor közölte, hogy 40 darab F–35-öst Görögországnak ad el 8,6 milliárd dollárért, ami enyhítheti a görögök aggályait. 

Szóval a görögök testcselét kell most figyelni! Ha meg átmegy a kongresszuson, akkor az USA keres 23 milliárd + 8,6 milliárd USD-t.

Kristersson azt mondta Orbánnak, hogy szívesen találkozik vele Budapesten, de csak miután Magyarország ratifikálta Svédország NATO-csatlakozását.

link

Fogyatkozik az Egyesült Államok törvényhozásának türelme Magyarországgal szemben, azonnali döntéshozatalt várnak Svédország NATO-csatlakozásának ügyében. Szankciók kiszabását helyezték kilátásba, amely akár a vízummentességet is érintheti.

[...]

A MAGYAROK ELLENI SZANKCIÓK KEZDEMÉNYEZÉSÉT IS ÁT KELLENE GONDOLNI, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A MAGYARORSZÁGI KORRUPCIÓ MÉRTÉKÉRE.

link

Sértődött Kakadu:

„Én azt gondolom, hogy akkor járna el tisztességes vagy korrekt módon, ha eljönne Magyarországra a ratifikációról szóló döntést megelőzően”

link

Hát bizony szokni kell a gondolatot, hogy amit a törököknek megtesznek, azt Orbánnak nem. Főleg, hogy nincs is megfogalmazva semmiféle követelés. Ezt most már a bajszossal kell leboxolnotok, a frakción belül! Van az úgy, hogy pofánbasz a valóság.

Nektek tök mindegy, hogy mit csinálnak. Van rajta sapka, nincs rajta ... csak ugatni lehessen. Pont olyanok vagytok, mint a képviselőitek a parlamentben (és lassan kívül, ha már a kb. mérhetetlen méretű MSZMP szóba került, ami ilyen botránypolitizáláson kívül már semmire sem képes).

trey @ gépház

Érdek alapú politizálás

Kinek megy ez az EU-ban? Ha érdek alapú politizálás lenne azonnal abbahagynák az ukrajnában elégetett pénzek kilapátolását.

Mármint ha az EU saját érdekei számítanának. Amerikai érdekeknek ez pont megfelel: idióták finanszírozzák az amerikai befektetések megtérülését, miközben felszámolják saját gazdaságaikat. Érdek alapú végülis, csak idegen érdekeket szolgál.

A szovjet érdekszféra és az EU érdekszféra közül a szovjetet választanád? Az úgy van, hogy ha üzletet és biztonságot akarsz akkor némi befektetés is szükséges. Amitől ti nagyon fáztok, az egy erős lengyel-ukrán+balti gazdaság itt a szomszédban, ami ellensúlyozná a egypólusú német gazdasági övezetet. A németek már rájöttek, hogy egyedül nem vihetik a hátukon az egész EU-t. Jobb egy erős EU-ban erősnek lenni, mint egy gyenge EU-ban királykodni. Orbánnak meg rövidtávú érdeke fenntartani ezt az összeszerelő ország státuszt, nagyon nem szeretne egy erős magyar gazdaságot, mert az politikailag nem éri neki meg.

  1. EU-s érdekszféra nyilván.
  2. A németek nem látnak be semmit, nem akarnak senkivel semmit megosztani, ők akarnak az EU-n uralkodni.
  3. A németek elqrták a dolgaikat a migrációval, az energia beszerzéssel, az lmbt…, zöldnek nevezett kommunizmust építettek Bambaléna és társai, ami bizony nem működőképes. Most jön a hiány, ezt fedezni kell, a társadalmi összeomlás is jön, ne aggódj.
  4. A balti felemelkedés pedig kamu, mert az oroszok másképp gondolják, és a németek sem adják ki az ostort a kezükből, a lengyelek álmodhatnak amit akarnak.
  5. Mindig a németek vitték az EU-t a hátukon, most megroggyantak, de nincs alternatíva.
  6. Németek arrogáns faszok, mind, gazdagságban  megbolondult gyökerek.
  7. Orbánnak az az érdeke mint minden normális politikusnak: fenntartani hatalmát, megtömni a saját zsebét, megtömni a választói zsebét. A liberálbolsevikok az utóbbiról mindig megfeledkeznek.

Ossze vissza hantázol. Szovejtunio már nincs, orosz érdekszféra van meg amerikai.

Ukrajnán keresztül amerikai cégek öntik a szarjaikat az EU belső piacára amiket korábbi próbálkozások alkalmával sikeresen blokkoltak.

Ukrajnában az amerikaiak előre bevásároltak, az EU minden ellentételezés nélkül égeti a pénzt; finanszírozza az amerikai befektetéseket.

"Kedves Erik,

Sajnos annyi boldog emlékünk fűződik a török megszálláshoz, hogy most Erdogán kedvéért majmot csináltunk magunkból.

Kérlek most az egyszer segítsetek, hogy valahogy kijöhessünk ebből további arcvesztés nélkül, cserébe megígérjük, hogy a jövőben is ott teszünk keresztbe, ahol csak lehet!"

Az a prealfa állapotú Coelho-generátorral tanított chatbot kb. egy memóriahibás C64-en futhat.

(Nem állt szándékomban a C64-et fikázni ill. jakubovics performanszaival bemocskolni. A számítási kapacitás avagy a végeredmény egyszerűsége miatt választottam példának.)

:)

Mai MSZP-s bohózattól mit várunk? :D Meglesz?

trey @ gépház

Én azt nem értem, hogy ha a svédeknek ennyire fontos ez az egész, akkor miért nem képes a vezetőjük eljönni Magyarországra? A respektjét és tartását már elveszítette akkor, amikor elment benyalni Erdogan-nak. Sokat ezekből már nem veszíthet? Kinek színészkedik és játssza a Janit?

trey @ gépház

A Göteborgs-Posten például arról írt, egyre nagyobb a nyomás Magyarországon az Egyesült Államok részéről, hogy minél előbb bólintson rá a magyar parlament a svéd csatlakozásra. A lap ugyanakkor megjegyzi, hogy szintén nagy nyomás nehezedik Ulf Kristerssonra, a svéd miniszterelnökre is, akivel szemben felmerülhet a kérdés,

MIKOR UTAZIK EL BUDAPESTRE, HOGY ELSIMÍTSA AZ ELLENTÉTEKET.

Hja, a nyomás az nyomás. Van ám svéd ellenzék is ... nem kell mindent elhinni a a ballib médiának. Sokáig az se bohóckodhat, mert eredményt várnak tőle.

trey @ gépház

- De mind ezt hogy? Kell ez nekünk? Nincs is már háború Európában!   Írja képzeletben a telex, csak az a fránya ruszkik!

- Európai, nemzeti ember inkább fizet jó áron, és a maradékból külföldi, demokratikus NGO-kat pénzel,  em pedig alkudozik! Gondolja a 444, csak hát az a csúnya külföldi pénzek! 

 

A repcsik helyett jobb lenne ha valami mást vennénk! Jók azok mé! Gondolja a 24.hu

 

Gazdaságilag nem éri meg, a gripenek sosem bizonyítottak harctéren, csak úgy, mint a hidrogénbombák!!! Morfondírozik a hvg... 

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

az F16-osokért

Azokat Európában gyártják?

 

kenőpénzt

Svédekről van szó. ;)

 

Amúgy megint igazam volt

A fajtád tagjai között tényleg lángelmének számíthatsz, ha felismerted a nyilvánvalót. Gratulálok!

 

a svédek keményen keresnek OV hülyeségén

Ki gondolta volna, hogy jól keres a cég, amelyik portékájára szűkös kínálat mellett nagy a kereslet...

 

meg is fogják szavazni NATO tagságukat a fidesznyikkek

Mivel Svédország kvázi NATO-tag, ezért valószínű, hogy megszavazzák...

 

fidesznyikkek

Ha már így kiemelted: Hogy lehet az, hogy lassan tizennegyedik éve az ő kezükben van a hasonló döntések joga? Hogy lehet az, hogy ti még mindig térdeltek, ahelyett, hogy talpra állva, kiegyenesedett gerinccel egy jobban működő Magyarországért dolgoznátok?

:)

Svédekről van szó.

Mindig van valamio NER lovag, aki közvetít: 
Letagadta a 10 milliárd forintért beszerzett lélegeztetőgépek karbantartására kötött szerződést a kórházi főigazgatóság | atlatszo.hu

Ki gondolta volna, hogy jól keres a cég, amelyik portékájára szűkös kínálat mellett nagy a kereslet...

Azt írta a főhupli, hogy az "A vén róka ezt is kisakkozza". A svédeknek talán... :D

Mivel Svédország kvázi NATO-tag, ezért valószínű, hogy megszavazzák...

Akkor minek ez a nárcisztikus hiszti

Hogy lehet az, hogy ti még mindig térdeltek, ahelyett, hogy talpra állva, kiegyenesedett gerinccel egy jobban működő Magyarországért dolgoznátok?

Mivel a fajtád szopószájszerve alkalmatlan az értelmes kommunikációra, ezért minden kijelentésed egyszerű fehér zaj.

A svéd mintademokrácia biztos nem üzletel ilyenekkel!

Szerintem az lehet a háttérben, hogy Orbán nem akarja, hogy a mindenkori svéd kormány a csatlakozás megszavazása után nem sokkal túl nagy bökővel szúrja hátba Magyarországot.

Én sem tudom, minek hisztizel az elvtársaiddal. Te meg tudod mondani?

Ha a hozzászólásaim fehér zaj, akkor a válaszaid a fehér zajra adott szaros fantáziák. :o Bár szerintem a hozzászólásaim minőségétől függetlenül általánosságban szaros fantáziák a közéleti témájú hozzászólásaid.

:)

Sokkal jobb lenne, ha a 10 milliárdért beszerzett lélegeztető gépek saját maguktól mennének tönkre. Hiszen akkor kidobott pénz lenne, bár az sem (hiszen akkor felkészültünk a tömeges lélegeztetésre.)

Az is jobb lenne, ha sem USA, sem a svédek nem adnának el az orbáni diktatúrának repcsiket, és a szovjetektől vehetnénk NATO kompatibilis MIGeket meg Szuhojokat :D. Na, végülis, ez teljesen elképzelhetetlen, hisz a törökök sem vettem szovjet légvédelmi eszközöket.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Sokan szeretnek néhány különböző gyártmányú gépeket üzemben tartani párhuzamosan. De az f16 extraolcsó, és sokkal jobban megéri, mert tudjuk az árát és az üzemeltetési költséget.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Sokan szeretnek néhány különböző gyártmányú gépeket üzemben tartani párhuzamosan. De az f16 extraolcsó, és sokkal jobban megéri, mert tudjuk az árát és az üzemeltetési költséget.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

A liberalbolsevik álláspont a témában aszerint változik ahogy fejlődik az ügy, a lényeg mindig változatlan: ORBÁN!!

  1. Azért nem ratifikálunk mert hülyék vagyunk.
  2. Orbán elszigetelte magát.
  3. Orbán Putyinnak megígérte.
  4. Orbán eltaktikázta.
  5. Mindegy akkor is Orbán hülye ( és pedofil, meg efebeofil )
  6. Azt csináljuk amit a törökök.
  7. Orbán még jobban elszigetelt.
  8. Svédek nem alkusznak.
  9. Svédek nem jönnek.
  10. Orbán nem érti meg, hogy a svédek nem jönnek és nem alkusznak.
  11. Svédek megegyeznek Orbánnal.
  12. Jo, jó megegyeztek na de mibe fog ez kerülni.
  13. Ok nem kerül ez sokba, de mi lesz a haszna?
  14. Ok, nem kerül sokba és hasznos is, de Orbán hogyan lopja el a pénzt?
  15. Megérkeztünk: Orbán korrupt.
Szerkesztve: 2024. 02. 19., h – 14:45

Svéd miniszterelnök: Budapestre megyek

Jakubinus a bejelentés óta MIA, ballib haverjai azóta is keresik.

Mondjuk, eddig sem értettem ezt a svéd miniszterelnök észkombájnt: halló, mi vagyunk a vásárlók! Az ügyfelek!

Úgy fest, kezdi megérteni, vagy a saját ellenzéke kezdi neki lebábozni ...

trey @ gépház

Úgy látszik Vitya becsicskult rendesen: 

Úgy tűnik nekem, erős az akarat Svédország NATO-csatlakozási folyamatának véglegesítésére

Erős a függőség a svédektől, Grippen szállítások veszélyben? Pedig el lehetne tapsolni még sok milliárdot a magyar vadászrepülőgépgyár alapkő letételére is!

Szerk: Módosítani kéne a címet "Ezektől a svédektől akarunk valamit..."-re

Mi a lényeg? A svéd bohóc nélkülük is idetalál a jelek szerint. Egyébként nagy terv volt, idejönnek, majd amikor amúgy is megegyezünk a svédekkel, ezek utána otthon villoghattak volna: összehoztuk! Meggyőztük Orbánt!

🤣

trey @ gépház

Olvastam itt az amerikai méltatlankodást, hogy nem fogadtuk őket miniszteri szinten. Azt szeretném kérni, hogy próbáljuk már meg felkutatni a krónikákban, melyik volt az az utolsó magyar parlamenti képviselői delegáció, amelyet az Egyesült Államokban egy amerikai miniszter fogadott

– közölte a tárcavezető.

trey @ gépház

Pénteken Budapestre látogat a svéd kormányfő

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására munkalátogatásra Budapestre utazik Ulf Kristersson, Svédország miniszterelnöke február 23-án – jelentette be közleményében Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Na ez elég gyorsan ment, Ulf! Csak azt nem értem, hogy minek kellett akkor előtte a világnak gizdázni? Lehetett volna előbb is jönni, már rég túl lennénk rajta ....

trey @ gépház

Meg lesz még ennek a böjtje! Kerülhetünk olyan helyzetbe h mi függünk a svédektől valamiben! Mondjuk ezek után azon sem lepődnék meg, ha a finnekhez hasonlóan beperelnének minket valamiért a ratifikálás másnapján! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Hát elnézve a fütyiszes tárgyalási stílust  a svédek helyébe nem biztos h bármit el akarnék adni, még az is lehet, h péntekig meggondolja magát az illető! Don Vétó kizsarolta ezt a találkozót, de hát attól még egy nyomorult maffiavezér marad, és ezen minőségével a svéd is tisztában van. Következő képpen fog zajlani a találkozó:

OV: Hogy utazott miniszterelnök úr? 
UK: Köszönöm kérdését, kénytelenül.
OV: Milyen az idő Stockholmban?
UK: Egyre hosszabbak a nappalok! 
OV: Rendben, akkor mehetünk is fotózkodni a sajtótájra!

Kézfogás, mosoly.

OV: Mindenben megállapodtunk, a parlament megszavazza a Svéd NATO tagságot. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Már csak azért is, mert utólag találta ki, hogy mi is volt mindvégig a célja. Most például kiderült, hogy a Gripen gyártója csak gyártja a repülőgépeket, de eladni nem hajlandó őket, kivéve, ha a reménybeli vevő valamilyen nagyon ravasz zsarolással rákényszeríti.

A svédek tőlünk nem akarnak semmit. Mi akarunk olcsó Grippen alkatrészt meg ikelya holmit a fideszes vezetésnek. Hogy továbbra is egy magyar cigányprímás nótája szerint táncoljunk. Ez kell ennek az eurázsiai cigány népnek! Dikk! :-)))))

Volvoval már kiegyeztek az már a barna ...-ig benyalt az országnak. Sikítva röhögtem hogy Győzi bá' tényócas volvó ikszcékilencvenne' gyütt tavaly. Meg a Volvo esernyő is jól mutatott felettük... Na erre fussa nekijjük! Scania is kb a VW okán nem szimpi. De nekünk amúgy is pina (gyk rönyó) kamilyonok kellenek. Ott is csurrant-csöppent pár millka! :-)))) 

Ha a svédek aláírták volna akkor jönne a habzó szájú komment hogy "jajj ezek a köcsög svédek". Most hogy nem az a baj. Tök mindegy. Yawn... Unalmas cicaharc sok pon nulla. Pávaharc végtelenedik verzió az uccalyi Csák Norrisztú'! :-))))) 

Az a masik topik volt - nagyon untam mar, hogy hova kanyarodott el a Novak-Varga lemondas, olyan szinvonaltalan vitat Facebookon szoktak nyugdijasok nyomni pl. Meg a velem egyetertoket is untam mar ott olvasni.

Itt viszont az altalaban politikaban velem egyet nem erto teve egyik kommentjen nagyon felrohogtem pl.

Raadasul kikadff-fal is ritkan ertek egyet, de most sikerult az is.

Főni bejelenti a svédek NATO tagságát. Élő.

trey @ gépház

Most nem lennek a uzbeg-magyar krumpli-kutatointezet helyeben...

Te hova tennéd az évente diplomázó nem kevés agrármérnököt úgy, hogy abból az országnak is származzon haszna?

...nem ok az elso a kozelmultban, akik hadiiparban inditanak valamilyen magyar kooperaciot.

Gondolom ez csak a véletlen műve lehet, hiszen a patás összeszerelő-országot akar csinálni!!444

Valami oka csak volt a kutatóintézet beindításának.

Ha a sokszor rosszindulatúan, igaztalanul hangoztatott inkompetenciát/korrupciót most egy pillanatra elfelejtjük, akkor a diplomácián kívül milyen más indokot tudnál még mondani az elindítására?

Persze lehet, hogy inkompetencia/korrupció az igazi ok, de azért érdekes azt is megvizsgálni, hogy ha mégsem az, akkor mi az igazi motiváció.

Másik ötlet: készülnek az éghajlat-változás miatt megváltozott termelőképességre, és abban az országban hasonló a klíma/talajösszetétel, mint amit otthonra várnak 10-20 év múlva?

Kész szerencse, h pont akkor lett nélkülözhetetlen szükségünk 4 ilyen repülőre, amikor meg lehet zsarolni a NATO tagsággal a Svédeket! Rendkívül eredeti, Erdogan amcsi gépeket zsarolt ki, a stöpszli Vétó meg ezeket a grippeneket! Jól megmutatták az e-péniszüket! Úgy látszik ez egy ilyen "szövettség", ahol a tagok egymást zsarolják a fegyverekért. LOL! Me' egyébként innen a végekről hiába kopogtat a buxájával a jólélek a grippen-gyár kapuján, már a portás elzavarja a fenébe, ugyi! Ja várj, lehet mégsem...és a piacról élnek? 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Miben áll az ajándék?  Mennyi engedményt kaptunk minek a feléből? Az ilyen "ajándékok" jó sokba szoktak fájni nekünk. Aztán amit csak kénytelen kelletlen zsarolásért adnak, annak az ajándék lónak is meg lehet nézni a fogát! 

NIncs itt semmi győzelelm! Az eleve lehetetlen volt. A zsarolás viszont zsarolást fog szülni. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Az egyetlen komolyan vehető érv az lehetne ha bizonyítani tudnád, h mennyi árengedményt zsarolt ki - ha egyáltalán sikerült ilyesmit kialkudnia - Orbán a Gripenek vételárából. Az összes többi lófasz! Ha békésen ratifikálják a tagságot, akkor is vehettek volna Gripeneket ha már hirtelen szükség lett 4 drabra. Vagy azt állítod, h Svédek NATOn belül nem adtak volna el nekünk, dacára annak h már korábban is üzlteltek velünk Gripenekkel? 

Érted, Don Vétó sámlira állását igazolni kellett valamivel, mert hát különben már a nyugdijasok is csak röhögnének rajta, h mán megint Napoleonnak képzelte magát. Meg kell próbálniuk a lehetetlent Rogánéknak: a Douwe Egberts affair után olyan szereplőnek lefesteni Orbánt, aki bármi súllyal rendelkezne a nezetközi politikában. Ezért kellett szegény Svédnek ideutaznia Budapestre, h a találkozással meg az egész procedurával demonstrálják a magyar választók számára h számon tartják még Orbán címét valahol külföldön!

Tisztán kell látni: Orbán egy a piti maffiavezér, akinek zsarolási potenciálja abból a szerencsétlen körülményből fakad pusztán, h Magyarországot jó sok évvel korábban felvették a NATOba. És a politikai teljesítménye pedig abból, h van pofája visszaélni ezzel. 

Ugyan ezzel a pofával hazudik: 
Orbán Viktor egy svéd újságíró kérdésére elmondta: a NATO tagjának lenni azt jelenti, hogy készek vagyunk egymásért az életünket adni. [LOL]....a NATO-tagság nem egy üzleti megállapodás, nem arról van szó, hogy a Gripenekért cserébe szavazzák meg Svédország NATO-tagságát. 

https://index.hu/belfold/2024/02/23/orban-viktor-ulf-kristersson-svedor…

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Szerkesztve: 2024. 02. 23., p – 23:10

Orbán Viktor:

a NATO-tagság nem egy üzleti megállapodás, nem arról van szó, hogy a Gripenekért cserébe szavazzák meg Svédország NATO-tagságát

[...]

Nem tartunk ott, ahol a svédek, de szeretnénk

Szóval akkor hol volt itt az orbáni "testcsel"?

Lehet adott nekik valami fizetési könnyítést is… Lehet szóltak neki, hogy nem jó a gazdaság, hogy ki tudnák csengetni a 20 gép árát azonnal.

De fent idéztem a górét: nem a NATO tagság az üzlet része, és most üzletet kötöttek…

Lassan a topik zárható, a svédek 1 év szopatás után becsicskultak, most már értik, hogy hogyan kell velünk üzletelni.

trey @ gépház

maradt még bubi a pezsgőben ? lehet szisszenteni 

Skål !

For Whites Only meeting room!

A topik vajon zárható

Nem tudom észrevetted e, de ez nem a svéd NATO csatlakozásról szó, hanem hogy a "Ezek a svédek akarnak tőlünk valamit".

Konkrétan jó sok pénzt a szarjaikért, mert mi boldogan költünk bármire, ha NER haver keres rajta. Lásd lélegeztető gépek, Paks II., debreceni oltóanyaggyár... Még majdnem vízautóra is költöttünk. :)

Vannak nálunk srlatánok hatalmi poziciókban.

Úgy jó, ha kevés, de teljesen különböző repcsid van, ugye?

De ha már bekérdezünk, mennyi Gripen veszett oda eddig légiharcban? Naugye!

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Szerkesztve: 2024. 02. 26., h – 18:05

.

For Whites Only meeting room!

én pezsgőt ittam - igaz már nem volt benne bubi - pedig van bubi kanalom is hozzá !!

Egyébként mi bajod van a politikai/gazdasági zsarolással/érdek érvényesítéssel - adok-kapokkal ? nagyon finnyás vagy!

jóreggelt így működik a világ.

nagyon ritka azon eset volt, amikor tudtunk _valamit_ kérni...

For Whites Only meeting room!