[POL] Gyurcsány Ferenc: „Nincs mese, fizessenek a gazdagok!”

Hozzászólások

Gyere Trey, induljon a Gyúúúúrcsáááányozás!

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Nem azt mondták, Feri, azt mondták, menj a picsába, valljuk be. 

Akkor  a cca. 3-4 milliárd körüli vagyonával rögtön példát mutathatna. (Mielőtt valaki picsogni kezdene, bevallottan cca. 1 milliárdos vagyona van. Átlag magyar politikusként kb. ennek a 3x-osa van strómanoknál és rokonoknál)
Amúgy a jelmondatuk is cuki, "Az állam vigyázz rád!", olyan kellemesen, bársonyosan Orwelli.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

De ki az a hulye aki ezt megeszi ? Gazdagok azert lettek gazdagok, mert megtalaltak az optimalizacios utat, hogy a semmi es a nagyon keves korul kelljen fizessenek.

Megfelelo vagyontomeget lehet ugy mozgatni papiron, hogy ha akarod se tudjon senki hozzanyulni, nemhogy megadoztatni.

Es itt mar kis osszegekre is gondolok, mint pl 1-3 millio dollar/euro...

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Előbb tanuljanak meg időben lemondani a politikusok...

Együtt temetném Orbánt, Gyurcsányt.

Szerkesztve: 2023. 09. 23., szo – 19:45

Az ilyenekre szoktam mondani, hogy jó példával jár előttem.

Ez a robinhood-politika még nem ment ki a divatból? Ezzel max. a "kisembereket" lehet hergelni, akik még be is nyalják, hogy van/lehet beleszólásuk a dolgokba.

Cenzust! És ezt komolyan gondolom! IQ alapján durva lenne, de simán lehetne a szavazat súlya az előző 4 adóévben megállapított adóalap összege. Aki egy k.rva forintot nem tesz be, csak kivesz, ne szavazzon!

I hate those Smurfs!

Miért? Egy országot jellemzően a középosztály tart el, mert őket lehet hatékonyan adóztatni. A nagyon gazdagokat nehezebb megadóztatni, mert nekik több lehetőségük van a jövedelmet eltitkolni / nem munkabérként felvenni. Szóval a cenzus akkor kedvez a Fidesznek, ha a középosztály többségében a Fideszre szavazna. Ebben azért nem vagyok biztos, persze jó kérdés, hogy hol húzzuk meg a határt.

Szerkesztve: 2023. 09. 23., szo – 23:56

nem igazán értem, hogy ezt most minek kapcsán, milyen minőségében mondta. minek az apropóján tartotta ezt a beszédet, és kinek szólt? az impexklári köré rajzolt elképesztően cringe árnyék"kormány" kétségbeesett promózása akart lenni?

Végignéztem a beszédét. (Vajon fordítva erre hány Orbán-gyülőlö lenne képes?) Nosztalgikus pátosz, a boldog és idealizált 60-70-es évek nyugatáról, filmek alapján. Ezt ő maga mondta. Arra vágytak, amit a filmeketn láttak. A mostanni amcsi filmek is a felső 1% életéről szólnak, nem az átlag redneckről.

Jaj, hát neked könnyű. Az exedet nézted végig, az nem nagy cucc ;) Én spec ki nem álhatom ezeket a karizmatikus államférfiakat, mert dühít hogy mások tátott szájjal, a gyönyörtől könnyező szemmel hallgatják őket, és észre sem veszik, hogy hülyeséget beszélnek, vagy éppen konkrétan hazudnak. Gyurcsány szerintem már annyira oda van, hogy már csak szimplán hülyeségeket beszél. Orbán még elég magas arányban hazudik a sok hülyeség között. Röhej, Holly Holly bazdmeg..

A jólét alapjait az egyik részüknél a több(tíz) millió gyarmatokon dolgoztatott esetleg legyilkolt, tulajdonától megfosztott ember teremtette meg a másik részüknél, különböző vagyonok tárolásból, befektetéséből, illetve ha eltűnt a tulajdonos, letétének lenyúlásából "teremtődött meg".

Abban viszont igazad van, hogy az odavándorlóknak nem sok (leginkább semmi) közük volt hozzá.

Így van! Akinek Rolexje van, aki Teslával jár, és akinek több mint 2 géperejű járműve van egy seggre! Vegyük még hozzá azokat, akinek több mint 100cm-es a TV-je, és akinek csak úgy kallódnak a Raspberry PI-k a fiókban!

Szerkesztve: 2023. 09. 26., k – 03:34

Sztem arra kell felkészülnünk, h amint a fidesz ráeszmél, h a zemberek az orbáni döglött lovat nem táplálják többé,  a fidesz-kormány rá fog támadni a szavazókra megszorítások formájában. Ránk lesz szabadítva piaci gázár meg minden kutyafüle. Nem lesz könnyű megszabadulni tőlük. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"