Windows 11 22H2

Eljött az az idö is, amikor csak Microsoft fiók birtokában lehet Windows-t telepíteni. A Windows 11 22H2 már tudja ezt a "fejlesztést". Korábban létezett még egy kiskapu, a "korlátozott telepítés", ami nevével ellentétben pont nem az volt szerintem, de minden csak nézöpont kérdése. Viszont most már PIN-kódot is meg kell adni, majd miután létrejön a fiók - ha még nincs - közli a rendszer, hogy a vezérlöpult/fiókbeállítások alatt át lehet állítani helyi fiókra is a rendszert, ha szeretnénk. Átállításkor kéri a PIN-kódot, amit nekem nem fogadott el - amit az elöbb megadtam, milyen véletlen már ez is :) Edge indítás után millió kémkérdés, hogy mit hogy szeretnénk, hogy lopjon adatokat a rendszer... ezen a ponton jött is már a "format c: /u"

Mindig van lejjebb, és a Microsoft ezt be is bizonyítja.

Hozzászólások

Elvileg van ellene megoldás:

no@thankyou.com címet kell megadni mikor kéri a MS fiók nevét és jelszónak bármit. Dob rá egy hibaüzenetet és lehet továbblépni.

Ha offline telepíted, is ezt csinálja?

Azért fontos lenne kiemelni, hogy ez maximum a Home verzióra érvényes.

Egy nap 24 óra, plusz az éjszaka!

Rufus 3.19 óta tudja, bár nem tudom mennyire megbízhatóan.

Add a new selection dialog for Windows 11 setup customization:

  • Secure Boot and TPM bypass have now been moved to this dialog
  • Also allows to bypass the mandatory requirement for a Microsoft account on Windows 11 22H2 (NB: Network *MUST* be temporarily disabled for the local account creation to be proposed)
  • Also add an option to skip all collection questions (Sets all answers to "Don't allow")
  • Also add an option for setting internal drives offline for Windows To Go

Note: These customization options are only proposed when using a Windows 11 image.

Hát.., nem sietünk. - Jön a 10-re is a 22H2. (Egy hónapja váltottam 21H2-re.) Talán jövő tavaszra beütemezem ezt is... 2025-ig egy "szívási kánaán" a 10-es is.

(Majd utána, de az már gépekkel együtt...Ha persze reálisan elérhetők lesznek még akkor is.)
 

A Windows 10 Pro -t 2017-18 körül telepítettem, több rokon gépére, aktiválás nélkül, helyi fiókkal. Azóta is mennek.

Gyermekem gépén kb 2 hónapja újra raktam a Win 10-et, majd kiírta hogy van, új sokkal jobb Win11.

Akkor ok. Felraktam aktiválás nélkül.

Csak 2 helyi felhasználó van, ő meg én. A Jobb alsó sarokból eltűnt a felirat, hogy aktiválni kell. :-)

Minden megy rajta, minden frissítést megkap.

Új felhasználót nem a vezérlőpultban szoktam állítgatni.

Saját-gép - Jobb klikk

Kezelés - Felhasználói fiókok és Gruppok

Épp a napokban telepítettem az aqua.hu-nál frissen vásárolt W11Pro-t, és hogy úgy mondjam, nem sikerült elsőre, de szerintem végül mégiscsak én nyertem. :)

Az első mutatvány az volt, amikor nem akart bagatellségekkel zavarni, és saját magától kitalálta, hogy mi legyen a user folderem neve, de valahogy lehagyott a nevemből egy betűt (de a megjelenített nevem rendben volt, tehát nemigen írhattam én el). Gondoltam, sebaj, egy könyvtárat még át tudok nevezni. Kiderült, hogy ehhez a regedittel kell molyolni. Igen ám, de utána jött a restart, aminél már hosszas töprengés után kinyögte, hogy rám nem tartozó okok miatt nem tudott autentikálni a Microsoft accountommal, vagy mi, és itt meg is állt a tudomány, kezdhettem újra a telepítést.

Csiinált még olyanokat, hogy kiszagolta, hogy már járt azon az ssd-n egy W11 (az előző, meghiúsult telepítés miatt), és ragaszkodott hozzá, hogy megkérdezze tőlem, akarom-e esetleg azt indítani. Partíció-gyalulással tudtam csak erről lebeszélni, ami után persze új telepítés következett.

Végül az volt a megoldás, hogy amikor először követeli a fiókhoz tartozó email megadását, ott szerénykedik valami "advanced settings" felirat is, amin keresztül nyilatkozni lehet, hogy jó lesz nekem, ha én vigyázok a saját adataimra. Utána minden lépésnél próbálta tukmálni, hogy oké, jó ez a jelszó, de még sokkal jobb lenne, ha fiókoznánk, de mert kitartóan nyomogattam a "majd azt én szabályzom" gombokat, végül megadta magát, és a W11Pro azóta is aktiválva működik, amennyire meg tudom állapítani, szuperlegálisan.

Persze el tudom képzelni, hogy a jövőben majd bűvös módon kiderül valami huncutság, de ahogy a bölcsek mondják: "córeszból/nyomorból nem kell előleg", így én sem adok tippeket a sorsnak. Megoldja a világ a szivatásomat nélkülem is.

Csiinált még olyanokat, hogy kiszagolta, hogy már járt azon az ssd-n egy W11 (az előző, meghiúsult telepítés miatt), és ragaszkodott hozzá, hogy megkérdezze tőlem, akarom-e esetleg azt indítani. Partíció-gyalulással tudtam csak erről lebeszélni, ami után persze új telepítés következett.

Megkérdezte tőled és nem ajánlott más opciót egy official telepítő arra, hogy _nem nem akarom javítani_ -> tovább  -> ott legyalul telepítőből az összes partició -> tovább?  Az úgy érdekes. Friss Win11 installt még nem csináltam, de ez Win10 telepítőben is alap volt, hogy oké hogy lát valami régi installt.. de azt lehetett skippelni simán.

Mert ennyi erővel egy Ubuntu installer is "megkérdezi" ha találkozik valami ubuntu* származékkal hogy akarod-e javítani, de fixme. De csak megkérdezi, ha nem akarod mehetsz tovább

Nem kérdezett az szinte semmit, csak próbálta rám tukmálni a kém-cuccait.

És teljesen egyetértek, hogy a mai W11 installerhez képest az Ubuntu (és konkrétan a Mint) telepítője érthetőbb és barátságosabb. Konkrétan Mintet installáltam, hogy legyaluljam az elpusztíthatlannak tűnő korábbi 2 W11 kísérletem. :)

Oké, alusipkát felhúztad-e előtte, vagy mielőtt ide posztolsz, mert itt is mindent logolnak!!!!444 

A nem kérdezett az szinte semmit -> egyenlő azzal hogy nem értessze te ehhez...

ps.: de majd megvárjuk "valamelyik lapotföldes kollégát" Alufo kollégát hogy egészítse ki ... mert ő már csillió Win1122H -t telepített :)

vicc...

Szerkesztve: 2022. 09. 29., cs – 00:21

-

Ja, az viszont egészen fantasztikus, hogy telepítés során megadható a hosztnév :) Ezt is sikerült végre megoldaniuk.