Volla Phone 22 szemrevételezés

Kickstarteren/IndieGoGo-n indult (140K+ euró összejött), már előrendelés fázisban. Ubuntu Touch operációs rendszerrel. Augusztusban indulhat a kiszállítása.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 08. 04., cs – 19:34

Ez a verziószám buzulás kezdi az őrület határát súrolni egyeseknél.

Ezek is... kihagyják a 0-21-es verziószámokat, rögtön a 22-vel kezdenek. Nem lehet lemaradni a csamcsung mögött verziószámban, na!

Barmok.

az alkalmazások közti 1 mp váltás engem nem zavar, nem olyan bloatware mint egy androidos telibefosott mindegyikfosegyformafos  lehallgatós reklámzabáló nagyrészt kernelbugnemfrissólős fos készülék

ha létezne rá közmű, bank app és harmad annyiba kerülne mint az iphone simán venném 

sudo mount -o ro /hup.hu

Én most néztem meg a twitteres videót, de valami itt nagyon nem kerek.

Én vagy 2 éve portoltam (abszolút nem hivatalosan) Ubuntu Touch-ot az ehhez képest sokkal gyengébb paraméterű (Redmi Note 5A Lite) telefonomra, ráadásul átalakítottam az egészet és SD kártyáról bootol be, de esküszöm, hogy reszponzívabb még így is, mint ami a videóban van.

(Egyébként megkockáztatom, hogy soha nem lesznek rá hivatalos formában olyan appok, amiket hiányolsz. Jó, "soha ne mondd, hogy soha", azt tudom. :) )

Ja, elég gáz. Ráadásul egy hülye elkezdte, és azóta nem bírnak róla leszakadni. Bár itt gondolom nem a Samsung miatt kezdték 22-vel, hanem az Ubuntu Touch is talán most lett 22.04-es verzió. Csak tippelek, nem ismerem ezt a telót. Spec-jei elmennek, de szerények, ahhoz képest túl van árazva. Külsőre átlagos, egy kis giccses díszírással a hátulján, ahol úgyse fog belőle senki semmit látni, mert az eleje fog csak látszani, plusz ha még tok is lesz rajta, akkor aztán tényleg még fejre fordítva sem lesz lényeges.

Kickstarterrel amúgy is vigyáznék. Itt most nem a csalásra célzok, hanem általában elég ideiglenes. Összejön egy projekt, kitolnak pár készület, egy-két körben, aztán ha meg is veszik, nem tudni mire jut, hány modellt adnak ki, meddig lesz rá támogatás, teljesen bizonytalan, mivel nem bejáratott nagy tömegmárka.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Nézd, én 2007-ben Ubuntuval kezdtem az linuxozást, kb. fél másodperc alatt lejött, hogy a 7.04 és a 7.10 miért az, ami! Még a 6.06-is érthető volt.

Jelen válaszoddal nem csak az egyszavassága miatt nem cáfoltad az állításomat.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

na, nem a sebessége miatt fogják megvenni...

Volla :)

Jolla már nem gyárt telefont?

"Volla Phone 22 szemfényvesztés" - No, gondoltam, Trey beleszáll valami gyártóba? Már megint mi a kínja bárkivel is? Készültem örömmel olvasni, ahogyan ízekre szed egy terméket. Popkorn bekészítve, kényelmesen hátradől... Akkor látom, hogy az "szemrevételezés"... Kár... :-)

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

NagyZ: te rendelsz egyet? En addig csukva tartom a penztarcam, amig nem latom, mit lepsz:)

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Bizonyos használati szokások esetében Jolla esetében az android dual-boot még használható alternatíva azoknak, akik min. 70-90%-ban Sailfisht használnának inkább valamilyen okból.

Bár már a 10-es Androidot is használják benne, de a Google Apps nem egyértelmű, sajnos a fizetős aliendalvik-ből csak egy régi verziót találtam a neten, szóval azt nem tudtam megnézni, hogy az újabbak milyen appokat képesek futtatni.

Tapasztalatom szerint klasszisokkal jobb amúgy, mint az Ubi Touch.

Igazából a Sailfisht elég szépen fejlesztgetik -sajnos szerintem nem minden szempontból jól, mert kezd dagadni, és bonyolódni-, pár dolog pl. a médilejátszás a 4.x-ben sokat javult a 3.x-hez képest, de az utóbbi hónapokban rá se néztem.

Én is szerettem, csak azért nem használom, mert számomra a ~3 hetente töltött telefon fontosabb ok, pedig én GAPPS-ot se használok. :)

Jó nagy karc van a hátulján. Az első videón meg milyen már, hogy ott van egy nagy néger cerka a háttérben. Lehet, hogy romlik ám a szemem. ¯\_(ツ)_/¯