Böngészőben futtatott játékok nyugdíjasoknak?

Fórumok

Ki milyen, nyugdíjasok által is könnyen játszható, böngészőn keresztül játszható játékokat ajánl?

 

Időtöltésre, mint vmi apró extra.

 

Köszi bármi tapasztalatot!

update: no flash, 2020 van :)

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 10. 31., szo - 21:08

Szeretik a sakkot. Amikor már nincs partner, régebben a tehetősek megvették a sakkcomputer nevű havi fizetésbe kerülő kütyüt. Ma elérhető online. Apósom imádta.

Webbank és ott a random gomb: melyik csekket fizessem be ma? Van multidevice is, SMS jön a házastárs telefonjára.

Apósom Skyrama-t játszott évekig, teljesen függővé vált, napi 6-7 órát ült előtte. Úgy hagyta abba, hogy szó szerint megvakult, valószínűleg nem kis részben ennek köszönhetően. Hogy ezek után ajánlom e ezt bárkinek is, az nagy kérdés. Az biztos, hogy addiktív, és az emberi kapcsolatai, a családtagok eléggé szenvedtek ettől, most meg, hogy már nem tud vele játszani, ő szenved. A konklúziót vond le magad.

Makula degenerációja valóban van, diagnosztizálva, és évek óta kezelve, de a bevérzés erre jött rá, attól függetlenül. Úgy értsd, hogy kb 70 éves kora óta folyamatosan romlott a látása, kb 8-9 év alatt lement oldalankén 80%os látásképességre. Ez mellett ment a számítógépes játék, ami folyamatosan nőtt napi 6-7 órára. (Eleinte csak alkalmanként játszott a "szabadidejében", de teljesen beszippantotta a dolog, a  végén már szinte enni se lehetett elrángatni a gép elől, és agresszív lett, ha pl lekapcsoltuk a netet.) Ekkor jött a bevérzés, mindkét oldalon. Hónapokig teljesen vak volt, mindkét oldalon 0 %os látásképességgel, fehér bottal járt. Szemgolyókba kapott injekciókat kapott hónapokon át, aminek hatására felszívódott a bevérzés, de csak az egyik szemében állt vissza a látóképesség 20%ban. A másikban gyakorlatilag 0%. Most itt tartunk, egy kicsit talán még javul, de közben már szellemileg is épül le, amit nagyon rossz látni. Amúgy mérnök volt,  a KFKIban is dolgozott régen, pl ő volt az ismert Pille doziméter egyik tervezője. Szomorú történet.

Az ilyen bevérzés általában fizikai (esés vagy ütés) vagy fiziológiai okokból van (magas vérnyomás, diabétesz, érbetegségek és egyebek), vélhetően sok köze nincs ahhoz, hogy monitort nézett, a játékhoz is maximum annyi, hogy ideges és agresszív lett (lásd magas vérnyomás), amikor elvettétek a játékát...

Szerintem armorgames, mindenféle kategóriában van játék.

Az elmélet az, amikor mindent ismerünk, de semmi nem működik. A gyakorlat az, amikor minden működik, de senki nem tudja, miért.

point-n-click kalandjátékok. Magyarul is van pár, de ha nem gond az angol akkor rengeteget fogsz találni

https://hu.boardgamearena.com/

Ezt tudom ajanlani, ha szeret tarsasokkal jatszani (edesanyam nyugdijas, o pl. szeret tarsasozni:)

Az oldal alapvetoen ingyenes, a premium jatekokhoz lehet elofizetni, de az csak ahhoz kell, hogy uj premium jatekot indits, csatlakozni premium jatekhoz az ingyenes account is tud.

Én online bridzselős nyugdíjast ismerek. De az szerintem csak annak való, aki eddig is bridzselt. Engem fegyverrel kellene kényszeríteni rá, hogy ilyesmit játsszak.