Szivárványos zászlót tűztek ki a Városházára

Fórumok

Index írta:

Kitűzték az LMBTQ közösség szimbólumát, a szivárványszínű zászlót a Városháza homlokzatára, és Karácsony Gergely főpolgármester is szivárványos feliratú profilképet állított be. A Városháza épületén a rendszerváltás óta most először lobog a szivárványos zászló, mivel az előző főpolgármesterek, Tarlós István és Demszky Gábor nem engedélyezték a kitűzését.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 08. 15., szo – 08:20

Végre valami fontos dolgot sikerült Karácsonynak összehoznia! Kár, hogy nem fér ki mellé már egy BLM zászló is.

trey @ gépház

Ha van rajta sapka, az a baj, ha nincs rajta sapka, az a baj. Máskor meg többször is számon kérted, hogy mikor fogja már megvalósítani az XY választási ígéretét.

Karácsony programja

16. oldal:

Támogatjuk a szexuális kisebbségek jogegyenlőségét és az elfogadást erősítő civil szervezeteket, felvilágosító programokat és rendezvényeket. Prevenciós programokat és mintaprojekteket indítunk a kerületekkel történő együttműködésben.

Tehát ez egy programpontja volt, amit éppen valósít meg. Akkor arról is meg kéne emlékezni, hogy mit valósított meg, nemcsak arról, amit nem. A többség rá szavazott, tehát meg kell valósítani a programot, amire az emberek szavaztak.

Ha nem tette volna ki a zászlót, akkor írhattad volna: "Benne volt a programjában hogy védi a kisebbségek jogait, erre még a zászlót sem teszi ki a városházára!".

Én nem vagyok meleg és nem is kívánom terjeszteni a meleg propagandát, de 1000-szer inkább ez, mint hogy Orbán döntse el egy személyben, hogy kinek mit szabad tenni, kinek hogy szabad viselkedni és kinek mit szabad leírni, vagy mint Putyinéknál amikor rohamrendőrök verik szét a Pride-ot.

Civilizált EU tagországban élünk, nem Oroszországban (nagy szerencsénkre).

Székely zászló mikor lesz kitűzve?

> Sol omnibus lucet.

Érdekes, legalább 40-en felmondtak, mégis észre sem lehet venni az oldalon.

Segítek a rejtély megfejtésében:

Az Index.hu tartalmát a következő napokban/hetekben még a távozó szerkesztőség készíti. Ennek egyszerű oka van: a munkaviszonyunk megszüntetése egy jogszabályok által szabályozott folyamat. Bár a felmondásukat benyújtó munkatársaink többsége kérte, hogy a munkáltató mentesítse őket a munkavégzés alól, a szerkesztőségi dolgozók jelentős részénél várhatóan nem járulnak hozzá ehhez.

Hamarosan lehozza a lakájmédia, hogy ennek következményeképpen gyorsult a koronavírus terjedése Budapesten. (Vagy a Lánchíd amortizációja, ez még döntésre vár.)

hat ezt tobb milliard kereszteny hiszi, nem hiszem hogy a fidesz miatt

persze ha evilagi orokeletre gondolsz, azt persze senki sem hiszi, csak a hozzad hasonlo 444serult Orban derangement syndromeban szenvedo felcedulasok szeretnek ilyeneket hiresztelve okosabbnak kepzelni magukat

let's go Brandon!

Melyik kifejezese miatt gondolod igy?

Meg miert az a vitakulturad politikai temakban, hogy aki nem ert egyet a politikai velemenyeddel, arrol automatikusan azt kepzeled, hogy a legbutabb 80-as IQ-ju te jelolted ellen szavazo peldany, mint az osszes tobbi aki nem arra szavazna, mint te? Es miert ugatod le ilyen folenyesen ezt a hupon amugy legtobbszor nemletezo (Facebook kommentszekcioban amugy sokszor valosagkozeli) szalmababot?

Te lattad mar tompos, kilvadi, valamint az iment ontorlest kero 952-es user ( https://hup.hu/comment/2512675#comment-2512675 , https://hup.hu/comment/2510730#comment-2510730 ) kommentjeit? Az a stilus messze alulmulja ezt, pedig kizart, hogy ok Fidesz szavazok. 

Hozzajuk kepest bra-ket mindenkeppen uriemberekehez hasonlo stilusban szolalt meg. Vagy netan nem ertesz egyet?

> Ezek hiszik el, hogy örökké élhetnek, ha betartják a tízparancsolatot.

itt az ideje hogy pszichiátert keress fel ha ezt komolyan állítottad, ha meg vicceskedni próbáltál akkor add be a CVd fajkasházi tivadajnak, vagy más hasonló kvalitású baloldali humorheroldnak

let's go Brandon!

Szerkesztve: 2020. 08. 16., v – 06:24

Mikor indul a "legyen a városháza zászlótartókkal burkolva" című projekt?

Így az általuk hangsúlyozott egyenlőség jegyében az összes bármilyen módon diszkriminált csoport jelképét ki kellene tűzniük! A starwars fanatikusokat a startrek fanatikusok egy része időnként kiközösíti, szóval kezdjük a fontos és életvitelre közvetlen kihatással levőket. De, ha korrekt módon nyúlnak bele az identitáspolitikába akkor ráadásul starwars berkeken belül is vannak lázadó párti, vannak birodalom párti, vannak disney era frakcikók szimpatizánsai is, ezek zászlait mindd ki kellene tűzni!

Ha telerakták a városházát zászlókkal utána jöhet a következő kör, hogy kié van fentebb-lentebb-sarkon, épphogycsaknemaföldön stb.

**

Csak mindig legyen min rinyálni, mert szájtépésből remekül meg lehet így élni anélkül, hogy bármi értelmeset tevőlegesen kellene csinálni.

Szerkesztve: 2020. 08. 17., h – 20:43

a 444 megint hozta a formáját és szerintem jól megfogta ezen jelenség furcsaságát. Szerintem ez választ az arra is, hogy érdemes-e ilyen topikokat nyitogatni :-)

 

"Olyannyira nem értjük mi sem, hogy egy 40 éves, 4 gyerekes családapa miért szaladgál egy szivárványos zászlóval a Belvárosban, hogy angolul is kénytelenek voltunk beszámolni az aggasztó jelenségről. "

 

https://444.hu/2020/08/17/exclusive-hungarian-man-with-lgbt-pride-flag-…

Ha a disclaimert az elejére tették volna, még oké is lehetne, főleg, hogy az átlag külföldi olvasónak fogalma sincs az elmúlt napok történéseiről. Így, a végén eldugva egyszerűen csak gusztustalan, csak a hangulatkeltésre jó.

Hiteles tájékoztatás, az :D

Raadasul evek mulva ezt linkeli majd par barom, aki szerint "Magyarorszagnak demokracia export" meg "intervencio" kene. :(

Miert kell ezt mutatni kifele? Miert kell ereztetni, hogy masoknak is foglalkoznia kene kulfoldon a mi belugyeinkkel?

A 444 tenyleg azt szeretne, hogy ha bemutatkozok kulfoldon, hogy "I'm from Hungary", akkor azzal kezdjek, hogy "ah, the fascists"? Mire jo ez nekik?

Szerintem "túlaggódod" a dolgot. Egy 444 olvasó nem így gondolkozik szerintem.

 

Nekem pl meg sem fordulna a fejemben, hogy a Novák egy ilyen miatt fasiszta és szerintem itt nem is erről szól ez a történet. Az hogy egy hülye, az már sokkal inkább eszembe jut. Ezt jól kifejezi a cikk angol címe és és az is, amit a 444 mellé írt, hogy " egy 40 éves, 4 gyerekes családapa miért szaladgál egy szivárványos zászlóval a Belvárosban ". Na de most tényleg, ez nem óvoda?

 

carlcolt, ne már... Ilyenek vannak a cikkben: " It is reported that the man, who got scared of the brutal show of force ". me ilyesmik: " There are speculations, that Novak was forced to flee immediately and leave his ladder behind, as fear in Hungary grows day by day, since the supreme leader of the country, Viktor Orban is silent in the middle of the political crisis of his dictator friend, Alexander Lukashenko, president of Belarus. "
Nézd meg hozzá a videót...

Nekem a bajom a cikk cime. Kulfoldi "vendegek" jelentos resze csak azt fogja elolvasni.

Olyan kepet fest az orszagrol ez az angol nyelvu cikk(cim), hogy a feluletes hirbongeszo usernek ebbol az marad meg, hogy Magyarorszagon a rendszerorseg uldozi a melegeket.

A monty python-t is félre lehet érteni. Ha valaki nagyon akarja, persze. A gyalog galoppot pl. Akkor ne legyen ilyen? Mert azért lássuk be, hogy jogosan teszi fel valaki a kérdést, hogy mi a fene, hogy Novák elszalad a rendőrök elől egy homo zászlóval? Szerinted ez normális??? Én egy ilyen a monty pythonban tudnél elképzelni.

 

De nekem van barátom, aki régen a magyar vándor c. filmről is azt gondolta, hogy az megalázza a magyarokat. Megvolt erről győződve. Aztán évek múlva, megértette, miről is szól. Mondjuk már nem fideszes, az tény, lehet, hogy ez segített.

Az egy dolog, hogy a magyar olvasó már hozzászokott a folyamatos elütéseikhez, a hiányzó szavakhoz, az értelmetlen mondatokhoz, a felsőbbrendűen, eltartott kisujjal való ironizálásukhoz (csak tudnám mire fel).

Ezek egy ideig viccesek voltak, mostmár inkább kínosnak érzem őket.

De ez nem egy magyar nyelven írt cikk, nem a magyar nyelvű olvasóközönséget targetálva.

Amúgy melyik volt az utolsó angol nyelvű cikkük, amelyik valami jó hírről tudósított az ország kapcsán, meg tudnád nekem mondani?

egyébként nem tűnt fel,hogy ez a stílus(?) valamennyire áthatja a 444-et? Persze ezt lehet nem szeretni, de azért nem kéne félreérteni :)

Ahogy mondod. A libsi stílus a fajtájára jellemzően jellegzetes, a gyűlölködésen és a cinizmuson kívül más értékrendje nincs, így összetéveszthetetlen és lehetetlen félreérteni.

bede márton a 444-től  megmondja a tutit: Az Országos tisztifőorvos fasiszta mert az Országos tisztifőorvos szerint az illegális határátlépők potenciális veszélyforrások a betegségek (covid19) terjesztésében.

A fajtára jellemző stílus összetéveszthetetlen. Olvassál sok 444-et, neked való.
 

Nem kell ilyen hópihének lenni. Röhögjetek ti is a hülyéken, és boldogabb életetek lesz.

Nyilván nem fogom telesírni a párnámat a hülyék miatt de szerintem ha mindig ráhagyjuk azzal két probléma van.

(1) A libsik az élet minden területét megmérgezik. pl. a hupra is idehordja a 444 szemetét és mentalitását ezért lépten-nyomon azt a szart kell kerülgetni.

(2) Valahol határt kellene szabni ennek a gyűlölködésnek mert attól nem lesz boldogabb az élet ha ennek a hangos kisebbségnek az értékrendje szerint felforgatják a világot.
 

Ez a (2) pont itt inkább Novákra illik, ebben a zászlós sztoriban ő a gyűlölködő hangos kisebség...

A buzizászló eltávolítása a többség reakciója a kisebbség akciójára. Ugye nem gondolod komolyan, hogy a szexuálisan aberráltak száma nagyobb mint a normálisaké?

 

"Ugye nem gondolod komolyan, hogy a szexuálisan aberráltak száma nagyobb mint a normálisaké?"

Én azt gondolom, hogy akik le akarják azt onnan tépni, jóval kevesebben vannak, mint akik nem.

Miért gondolod, hogy szexuálissan abberáltnak kell lenni ahhoz, hogy szimbolikusan kiállj egy kisebbség jogaiért? (vagy csak hogy ne akard letépni azt a zászlót, még ha magadtól nem is feltétlenül tűznéd ki)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Én azt gondolom, hogy akik le akarják azt onnan tépni, jóval kevesebben vannak, mint akik nem.

Amilyen társadalomrombolást (bűncselekményeket) elkövettek az aberráltak, biztos sok normális szeretné látni a buzizászlót mindenütt...

Miért gondolod, hogy szexuálissan abberáltnak kell lenni ahhoz, hogy szimbolikusan kiállj egy kisebbség jogaiért? (vagy csak hogy ne akard letépni azt a zászlót, még ha magadtól nem is feltétlenül tűznéd ki)

Normális, szellemileg ép ember nem támogatja az aberrációt és annak terjesztését, propagálását.
 

Te akkor mindenkitől, akivel nem értesz egyet, mindig hangosan el szoktál határolódni, hogy ez az infó mindenkihez eljusson, vagy csak valamiért másoktól várod?

Nézzél már szét a világban, hogy milyen rombolást végeznek a szexuálisan aberráltak. Ha vannak "normális" (mérsékelt) buzik, akkor a saját jól felfogott érdekükben is fel kellene szólaljanak a káoszcsinálás ellen, mert egyre jobban megutáltatják a fajtájukat a normálisakkal.
 

Ha vannak "normális" (mérsékelt) buzik, akkor a saját jól felfogott érdekükben is fel kellene szólaljanak a káoszcsinálás ellen

Gondolom otthon nézik éppen a tévét, vagy vágják a füvet, mert szarnak az egészre. Mivel mérsékeltek, ezért nem mennek békés tüntetésekre kirakatokat zúzni. Ahogy a mérsékelt heteroszexuálisok jelentős része is szarik az egészre, mert sokkal jobb szórakozást talál magának, minthogy más férfiak szexuális életéről gondolkodjon.

Dehát ez máshol is így van, a jobboldaliek se azzal szórakoznak, hogy éjjel-nappal elhatárolódjanak a náciktól, a balosok se irogatnak egyfolytában arról, hogy az Antifa túl primitív, meg én se írok túl sokat arról, hogy milyen informatikusoktól határolódom el épp, mert nem tetszik amit csinálnak :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Egyébként ne értsd félre, nekem nincs bajom azzal, ha valaki FB-os kommentháborúzással tölti a szabadidejét (lényegtelen, hogy pro/kontra), de azt érdemes észben tartani, hogy az emberek nagy részének nem ez a hobbija, hanem a bélyeggyűjtés, moziba járás, focizás, stb. 

"Hasonlóan a homoszexualitáshoz, a homofóbia kérdését is komoly viták övezik. A fogalom használatának ellenzői szerint a -fóbia szó használata azt a képzetet kelti, mintha egy pszichiátriai betegség lenne, valamint hogy a valódi fóbiákhoz hasonlóan minden esetben irracionális. Véleményük szerint a homofóbia emlegetése a homoszexualitás erőszakos társadalmi elfogadtatásának, valamint a homoszexuálisok pozitív diszkriminációjának megalapozására irányuló stratégia része."

https://hu.wikipedia.org/wiki/Homof%C3%B3bia

 

Ahogy látom, arról, amit képviselsz, a homofóbiáról ugyanúgy nem tisztázott még, hogy normális(???) dolog-e vagy pszichiátriai betegség, szóval szerintem jobb lesz, ha csöndben maradsz, mert lehet, hogy kiderül, hogy abberált vagy. :-)

 

Ha vannak még kétségeid arról, hogy érdemes-e hirdetned a szexuális beállítottságod eme formáját, akkor ajánlom ezt figyelmedbe (kiemelés tőlem):

A homófóbia okairól számos történeti, pszichológiai és szociológiai elmélet létezik. A történeti magyarázatok elsősorban a homofóbia vallási gyökereire összpontosítanak. A pszichológiai magyarázatok olyan egyéni jellemvonások segítségével magyarázzák a homofób beállítódást, mint a látens homoszexualitás,[1] az autoriter személyiség a változó nemi szerepekhez való alkalmazkodási képtelenség vagy az egyén által vélt természetellenes cselekedetnek az elítélése (egyszerűen azért, mert a természet szabályait kijátszani önös érdek). A szociálpszichológiai magyarázatok az előítéletek, a stigmatizáció és a címkézés általános (tehát nem kifejezetten a homoszexualitáshoz kapcsolódó) fogalmaihoz kapcsolódnak. A szociológiai elméletek a társadalmon belüli hatalmi viszonyok, így például a patriarchális család, a kapitalizmus termelékenységi-termékenységi kényszere, a bürokratikus szervezetek vagy a modern tudományok tudásvágyával magyarázzák a homofóbia modern formáit.

 

Ezek után alig várom a további hozzászólásaidat ehhez a buzizászlós témához :-)

Az igaz, hogy a homofóbiát a lélek betegségének tartom,

Akkor szerinted az egészséges ha egy férfi egy másik férfi végbelében keresi a boldogságot, és az meg beteg aki szerint ez nem normális? :)

de az nem, hogy az lenne szerintem az alapállapot. Ellenkezőleg, nem volna rossz átnevelőtáborokat létesíteni az érintettek számára.

Ezzel a véleménnyel nem leszel népszerű liberális körökben...

 

Egyelőre a tudomány nem tisztázta, hogy mi az oka a homoszexualitásnak, tehát az, hogy normális vagy nem normális, az még kérdéses (persze mit is jelent a "normális"...). Az azonban tény, hogy az állatok között is előfordul, szóval ez cáfolni látszik a természetellenességét. De még biztosat nem lehet tudni.

Ez egy teljesen korrekt megállapítás. Viszont én nem látok az állaltok között pride-ot és gender ideológiát.

Gondolom belátod, hogy ha egy fajban valamiféle propaganda hatására eluralkodna a homoszexualitás, az a faj rövidesen kihalna. Ugyanez igaz emberi közösségekre is. A szexuális abnormalitás az egyén szempontjából magánügy, viszont a közösség szempontjából betegség, ezért kizárólag a hálószobában a helye.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

A homofóbia következmény. Ha nem került volna ki a hálószobából a szexuális identitás, akkor nem lehetne homofóbia. Persze ha valaki büszke akar lenni a másságára, akkor viselje a következményét.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

"Ha nem került volna ki a hálószobából a szexuális identitás, akkor nem lehetne homofóbia."

Hát ez a logika tényleg minden gyűlöletnél felhasználható... ha nem létezne a gyűlölet célja, akkor maga a gyűlölet sem létezne... ez ilyen önbizonyító, de igazából végtelenül értelmetlen dolog.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ez nem bolsevik, hanem szelsosegesen liberalis hozzaallas - csak hogy pontositsak. Bolsevikkent kotelezo gyulolnod: a "gazdagokat" (a valodi gazdagok ezt ugyesen raharitjak a kozeposztalyra a kampany alatt). Szelsoseges liberaliskent meg meg a visszaeso bunozoket is tilos gyulolnod, vegkepp tilos barmilyen artatlanokat is tartalmazo csoporthoz kapcsolnod. A bolsevikok hittek a kemeny bortonokben es a "taboroztatasokban", a szelsoseges liberalisok kozt pedig mar sokan magat a borton letezesenek hasznossagat is kerdore vonjak - egesz addig, amig ra nem jonnek, hogy valaki "nem eleg tolerans". De a szelsoseges liberalisok buntetesi otlete altalaban a "rugassuk ki a munkajabol, amiert nem eleg tolerans" es a "bojkottaljuk azt, aki ilyen intoleransnak munkat ad" szokott lenni.

"Hát ez jó. Ne vizsgáljuk a gyűlölet kiváltó okát, hanem tiltsuk be a gyűlöletet."

Te ezt direkt csinálod, hogy olyanokra reagálsz, amit nem is írtam? Miért jársz egyáltalán fórumokra, ha teljesen ignorálod az elolvasott szöveget?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

ez egy vélemény, ami persze lehet, hogy igaz de lehet, hogy nem és melyet a tudomány jelenleg nem fogad el. Addig ez kb annyi, mintha azt mondanánk, hogy szerintem a homofóbia oka a látens homoszexualitás. Tudtommal ez sem bizonyított teljesen bár ezzel legalább a pszichológusok foglalkoztak valamennyit.

 

Ja és az állatok többnyire egymás előtt élik a szexuális életüket, nem tudom, hogy ott akkor még ennél is nagyobb lenne a homofóbia? Mert az elméleted szerint így kellene lennie.

" Gondolom belátod, hogy ha egy fajban valamiféle propaganda hatására eluralkodna a homoszexualitás, az a faj rövidesen kihalna "

persze, ha...

 

ha valami propaganda hatására eluralkodna a linux üzemetetés akarása a társadalomban, akkor éhen halnánk, mert senki nem termelne búzát... gyuri23 erre azt mondaná, hogy ez a https://a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab hiba.

 

Nem tudjuk pontosan, hogy mi a homoszexualitás oka de valszeg az evolúció szinten tartja, ahogy tette eddig is. Én megvárnám a tudósok eredményeit ezzel kapcsolatban, nem látom, hogy ez komoly veszélyt jelentene az emberi civilizációra. Ha jelent is veszélyt, nem hinném, hogy az első 100 legfontosabba belefér.ne..

" viszont a közösség szempontjából betegség "

nem feltétlenül. Valszeg van valami evolúciós előnye, hogy ez így alakult. Pl a homoszexuális emberek jelentősen ritkábban van utóda vagyis segíthetett más utódjának felnevelésében, esetleg szülő nélkül maradtak felnevelésében vagy több energiát tudott a csoport fennmaradásába fektetni, mert nem kellett a saját gyerekeivel foglalkozni vagy a pártalálás is reménytelenebb volt számára, ezért abba sem fektetett annyi energiát, mert rájött, hogy sajnos neki itt nem igazán osztottak lapot. Ezzel egy csomó ideje, energiája felszabadulhatott, amit a csoportba fektethetett. Ezek mind-mind evolúciós előnyök lehettek egy csoport számára. Vagyis egy buzikat bizonyos százalékban tartalmazó csoport, társadalom stb sikeresebb is lehetett akár a túlélés szempontjából, mint egy csak heterókat tartalmazó.

Ha ezzel egyetértesz, akkor összes előző hozzászólásodra értelmetlen válaszolnom.

Azért a fene nagy tudományba vetett meggyőződésedre... kapcsoljunk le a világban mindent amit a tudomány nem ért vagy nem fogad el, marad a világból valami?

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

nem pontosan értelek, miért írod ezt?

 

Ha jól értem, akkor ez amit írok magyarázat, ha nem, akkor segíts légyszi:

Ami ellen én itt szót emelnék az a butaság. Nem a buzikat próbálom védeni, hanem a buták ellen próbálok beszélni. Most épp ez a kettő dolog, úgy tűnik egybeesik.

 

Szerintem aközött, hogy kimegy valaki a pride-ra ordibálni ellentüntetőként és aközött, hogy kimegy a pride-ra, mint szimpátiatüntető van pár fokozat.

 

Nekem nincs semmi bajom a buzikkal, az hogy évente egyszer felvonulnak nem nagyon érdekel. Úgy értem, hogy nem ellenzem és nincs is az érdeklődésem középontjában de talán még a szélén sem.  Sok más felvonulás is van, ami még nem érdekel, tehát ez nem ellenük szól. Az meg, hogy megbélyegezzük őket, azt butaságnak tartom és úgy gondolom, hogy nem igazságos, hogy önhibájukon kívül kevesebb joguk és nehezebb életük van, mint érdemelnék. Azért nem baj, ha az emberbe szorul valami szolidaritás vagy empátia. (lehet, hogy mégis ballib vagyok??? :-) ) Főleg hogy nem látom indokoltnak ezeket a megbélyegzéseket, mert nem látom a problémákat, amelyeket állítólag okoznak. Túl van ez lihegve. Meleglobbi, persze... Kicsit azért legyünk már észnél :-)

 

De ez nem azt jelenti, hogy benéznék a hálószobájukba. Sok mindenki más hálószobájába sem néznék be. A tiedbe sem. Nyilván persze ha mindenképpen be kéne nézni valamelyikbe, akkor egy nőket nem tartalmazó hálószoba az utolsó helyen lenne. De ha téged valami igazságtalanság érne és itt a hupon topikot nyitnál róla, valószínűleg úgyanúgy elmondanám a véleményemet.

 

Az meg hogy a homofóbia egyik lehetséges oka a látens buziság az szimplán csak vicces, hogy pont az lehet látens buzi, aki kimegy ordibálni ellenük. Azért ez mondjuk úgy érdekes.  A Novák futása meg tényleg monty pythonos...

 

 

 

A buzi szót nem elítélőleg használom, szimplán csak Nádasdy Ádám után.

Mert ez a megoldás, vissza kell vinni a szexuális identitást a hálószobába. Akkor nincs homofóbia, nincs pride, nincs lmbtq, nincs ellentüntetés, nincs ez a szál és mindenki boldog.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

az alkotmány izé alaptörvény - magyarország már nem alkotmányos demokrácia de még csak alkotmányos monarchia sem - szerint, amit egyedül és csakis a fidesz fogalmazott - a metrón ipodon tákolta össze valamelyik nagyképű fatökű :)) - és szavazott meg, mindenféle megkülönböztetés tiltott, tekintet nélkül rasszra, nemre, nyelvre, vallásra, fogyatékosságra, politikai vagy más véleményre, nemzeti vagy társadalmi származásra, vagyoni, születési helyzetre, de a felsorolás nyílt végű, az egyéb helyzet kategóriába számos más megkülönböztetés is beletartozhat. Így például az alkotmánybíróság a több esetben is egyéb helyzet szerinti diszkriminációnak ítélte a szexuális irányultság szerinti megkülönböztetést.

szóval neked - mint magánembernek - lehet ilyen véleményed, de a hatóságoknak, kormánynak minisztériumnak rendőrségnek, stb nem.

ez mit jelent pontosan? A heteroszexuálisak öltözhetnek, ahogy akarnak, a buziknak meg szabja meg valami törvény és/vagy hatóság? (most tekintsünk el attól, hogy a jelenlegi törvények miatt ez nem lehetséges, arra lennék kíváncsi, hogy szerinted, mi lenne a megfelelő ilyen esetben)

Gondolom belátod, hogy ha egy fajban valamiféle propaganda hatására eluralkodna a homoszexualitás, az a faj rövidesen kihalna.

Már az ókorban is voltak melegek bőven, most meg vagyunk vagy nyolcmilliárdan. Jobb lenne, ha többen lennénk?

Mielőtt jönne a "de csökken a magyarság!": esetleg a melegeken kívül ennek az is lehet az oka, az átlag heteró párok sem vállalnak 1-2 gyereknél többet. Úgy nehéz gyarapodni, hogy 2 nemzőképes egyed <2 nemzőképes utódot hoz létre.

Nem neked volt ez most valasz, hanem a Tevenevu atnevelo tabor otletere.

De akkor megkerdezem toled is direktben ha mar erre jarsz:

Jo otletnek tartanad, hogy a homofobokat atnevelo taborokba tegyuk?

Ha meg a lentebbire akart ez valasz lenni: szerinted csak a hopihek nem akarjak azt, hogy agyonverjek a transzfobokat es a homofobokat egy atnevelo taborban?

Ugye nem gondolod komolyan, hogy a szexuálisan aberráltak száma nagyobb mint a normálisaké?

Feltételezem, van egy jelentősebb tömeg, aki leszarja az egészet, legfeljebb világnézettől függően a megfelelő cikk olvasása közben elismerően bólint egyet, majd éli tovább az életét, mintha mi sem történt volna. Ők most hova álljanak? :)

"A buzizászló eltávolítása a többség reakciója a kisebbség akciójára. Ugye nem gondolod komolyan, hogy a szexuálisan aberráltak száma nagyobb mint a normálisaké?"

a többséget ez nem érdekli. Van egy hangos kisebbség, aki csinálja a cirkuszt ezzel kapcsolatban. Ez tény, hiszen Novák Előd kb 5 társával volt ott és nem tömegek követték. Itt a hup-on is van, aki ezzel kapcsolatban csinálja a cirkuszt de a többséget ez nem érdekli vagy elfogadja, hogy vannak "buzik" és kész.

Rohogok, amig magyarul irjak, es nem egetnek minket kulfoldon.

Meglepoen sok kulfoldi hiszi azt emiatt a hozzaallas miatt, hogy itt par honapja olyan veszhelyzetet vezettek be, hogy 2022-ben mar valasztasok se lesznek. Szinten ugyanezen idiotaknak koszonhetoen.

A hopihek meg inkabb ti vagytok, nektek serti az erzeseiteket meg egy olyan aprosag is, ha valaki nem akar beengedni egy transzgendert kukival a noi oltozobe. Meg ti szoktatok lebuzizni azokat, akik nem toleransak a melegekkel. El se tudjatok viselni, ha valakinek mas a velemenye, mint nektek. Mi meg tudjuk kezelni, meg ertelmes vitapontokat is osszeszedunk, es napokig mosolygunk a gyenge tereleseiteken. Szoval nem akarsz te hopihezni mert nagyon hamar kiderul, hogy te vagy az.

Én nagyon remélem, hogy kisebbség, mert ha a többségre is igaz lenne, hogy 20 felnőtt ember együtt nem tud megtalálni egy rendezvényt, ésl egyiküknek sem tűnik fe, hogy valami nem passzol, mikor végül máshová másznak be hőbölögni, az nagyon rossz fényt vetne az országra.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

 

"Kedd este egy közösségi irodaházban, zárt térben rendezett, szivárványcsaládokról szóló beszélgetést próbált megzavarni egy kb. 20 fős szélsőjobboldali csoport a Budapest Pride-on – számolt be az RTL Híradó.

 

A „magyar ellenállás” felirattal ellátott, fekete ruhába öltözött rendzavarók először tévedésből egy másik, ugyanabban az épületben megrendezett eseményen, egy egyetemi kurzus zárórendezvényén hangoskodtak, egy szemtanú szerint „nyomdafestéket nem tűrő stílusban kezdték el kifejteni a saját politikailag abszolút inkorrekt véleményüket”. Végül rendőrök tették ki őket az épületből."

"Nők, buzik előre"

Miben is volt ez? Ja megvan! Berlin mondta a La Casa de Papel-ben.

trey @ gépház

Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten. Egyre több embernél szakad el a cérna és nem csak, hogy buzizik, hanem - most hogy már nem csak elfogadni 'kell' a devianciát, hanem méltatni is - a tolerancia is megszűnik. Nem kellett volna kiengedni a szellemet a palackból.

Én, mikor a deviáns propagandával találom magam szembe, akkor a csíra szót szoktam használni. Ettől úgy általában epét hánynak és reménytelennek minősítenek.

Remélem még több deviáns propaganda lesz. Már most látszik, hogy az agresszivitása miatt kontra produktívvá válik.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

"Már most látszik, hogy az agresszivitása miatt kontra produktívvá válik."

Ez hol látszik? Pont hogy elfogadóbbak az emberek, egyre többen vesznek részt a Pride-on, és egyre kevesebben tiltakoznak. Ez így pont ellentéte a kontraproduktivitásnak.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Pont hogy elfogadóbbak az emberek, egyre többen vesznek részt a Pride-on, és egyre kevesebben tiltakoznak.

Ilyen a divat. Azt hiszed, a négerjogi, nőjogi stb. jogi mozgalmak is most kezdtek felfutni a történelemben először? Ezek már egyszer megtörténtek. Aztán normalizálódott a helyzet. 

Aztán, ahogy a divattal lenni szokott, miután lecsengett, újra jön egy generáció, amelyiknek minden vicc új és újra el lehet majd sütni.

trey @ gépház

Pont erről beszéltem, csak így tovább.

Érdekes választás lesz a 22-es. Nagyrészt (a hívők kivételével) nem valamiért fognak szavazni az emberek, hanem valami ellen. Az egyik csoportnak mindegy, hogy mi csak ne Orbán. A másiknak mindegy, hogy mi, csak ne a bolsevik moslékkoalíció. A kulcs a Mi Hazánk lesz.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Ezt most komolyan kérdezed. Sarkosan megfogalmazva... a hívő akkor is valami mellett van, ha már a nyakát vágják.

Ha ebből azt akarod kihozni, hogy a kormánypártoknak 2.5 millió hívője van, attól még azok szavazata is egynek számít. Ugyanúgy mint a pl. bármely értelmiséginek kikiáltott szofisztikáltan fogalmazó, magasröptű gondolatokat megfogalmazó művésznek.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

"A vidéki közbeszédben látszik."

Hol látszik a kontraproduktivitás? Nőtt a melegek elleni támadások száma? Még kevésbé tolerálják őket? Kevesebben jönnek föl Budapestre a Pride-ra vidékről, mint eddig? 

Nem csak a buborékodban van így?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

"Remélem még több deviáns propaganda lesz. Már most látszik, hogy az agresszivitása miatt kontra produktívvá válik."

Ez megvan?

 

A homófóbia okairól számos történeti, pszichológiai és szociológiai elmélet létezik. A történeti magyarázatok elsősorban a homofóbia vallási gyökereire összpontosítanak. A pszichológiai magyarázatok olyan egyéni jellemvonások segítségével magyarázzák a homofób beállítódást, mint a látens homoszexualitás,[1] az autoriter személyiség a változó nemi szerepekhez való alkalmazkodási képtelenség vagy az egyén által vélt természetellenes cselekedetnek az elítélése (egyszerűen azért, mert a természet szabályait kijátszani önös érdek). A szociálpszichológiai magyarázatok az előítéletek, a stigmatizáció és a címkézés általános (tehát nem kifejezetten a homoszexualitáshoz kapcsolódó) fogalmaihoz kapcsolódnak. A szociológiai elméletek a társadalmon belüli hatalmi viszonyok, így például a patriarchális család, a kapitalizmus termelékenységi-termékenységi kényszere, a bürokratikus szervezetek vagy a modern tudományok tudásvágyával magyarázzák a homofóbia modern formáit.

Megvan, de nem érdekel. Mára mindenre van elmélet, meg az ellenkezősére is. Saját véleménnyel bírok. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem hallgatok meg másokat, sőt.. Viszont csak azért mert valamiféle címzetes tekintély mondta nem fogadom el. 

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Nem konkrétan magát a hírt vonom kétségbe, hanem a körítését, linkelnek mindenféle személyes Facebook profilt a cikkben, ami vagy igaz, vagy nem. Ha igaz, akkor sem lenne szabad linkelni. Ha mondjuk a te profilodat linkelnék mert trógerek és mellényúltak, annak örülnél? Milyen jogorvoslati lehetőségeid lennének nem létező impresszum esetén?

Ennek ellenére a fideszmédia imádja az oldalt: https://444.hu/2020/06/22/a-rendorsegnek-nem-mindig-vilagos-hogy-bede-z…

A fideszes média kifejezetten szimpatizál a kormányellenes tüntetőket és újságírókat veréssel fenyegető Vadhajtásokkal: a Pesti Srácok és a 888 Bedét jobboldali tudósítóként emlegette, az Origo meg a Vadhajtásokra hivatkozva szemlézett még egy HVG-s Fekete-Győr András-interjút is, Bayer Zsolt pedig a tévéműsorában arról beszélt, amikor Bede Zsoltot mutatta be, hogy „imádom a palit”, és „ez a helyes út, tehát ezt kell csinálni”. A Vadhajtások rendszeresen fenyeget és uszít, legutóbb már „mocskos nigger banánzabáló fekete szarokat” emlegetett, ami miatt Tordai Bence parlamenti képviselő panasszal élt az NMHH-nál, de elhajtották.