Felmertek hogy milyen a fidesz szavazo

A media szerint ilyen a fidesz szavazo - atlageletkoruk 45 ev, nagytobbseguk szakmunkas es a 2/3-ad kozossegekben,  kisebb varosokban elnek.

 

kik azok akik eszik ezt a sok hulye dumat?

 

Ez par video jol mutatja a fidesz szavazokat, de immel ammal lehet koztuk szakmunkas, azok is az alkohilsta fajtabol akit egy uveg palinkaert vettek meg es nap mint nap a televiziot bamulva focimecseket  180 kulfoldi csatornat neznek a migransokrol, egy zsak krumpliert sorban allo prolik, egy kis reteg  ertelmiseg akik szinten kaphattak valamit amit nem publikaltak levenl ertelmisegiek, lehet pizza nap volt vagy gyuminap, :)  Aztan ott vannak a kedves ertelmes varosi nyugdijasok, es szakmunkasok nem utolso sorban pedig megtalajuk a gazdasag hajtorugojat ebben a duborgo munkaalapu tarsadalomban

 

Tenyleg rendet kellene vagni ebben az orszagban ez egy abszurd vilag itthon, vagy nem is tudom mikent lehetne az orszagot jellemezni. Ezert porognek a kenyerkituzos videok is. sick 

Hozzászólások

Nekem is mindig ez a kérdésem. És akkor most mi legyen? Értem, mindenki aki balra/jobbra/felalábarnárakékre szavaz az izé, na de mit akarsz velük kezdeni? Van ez a demokrácia nevű modell, abba se az érettségihez kötés, se a bőrszínhez kötés nem nagyon megy, akkor gondolom a fogak számához, IQ-hoz kötés se megy. (És most direkt az elején akarom kezdeni a beszélgetést, nem rohanok előre az átlagos válaszokra, amiket szoktam ilyenkor kapni.)

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Nem vagyok politikus, nem is szandekozok a palyara lepni, ez amolyan koltoi kijelentes volt. Itt viszont minddenki politikus. A politika tul komplex dolog, ezekbol a szedett vedett hirekben is nehez eligazodni ferditesek hazudozasok stb, valamint kovethetetlen, Bizonyos dolgokat lehet kovetni de az csak egy resze a puzzle-nek Szoval nem tudom hogy tennek, viszont azt latom hogy ez igy nagyon nem jo.

Egy biztos, a szavazati jogokat amolyan life in the uk hez hasonlo vizsgahoz kotnem ezeknel az aluliskolazottaknal, mert ugye a jogot megvonni nem lehet.

Az megvan, hogy a Jobbik anno híres volt arról, hogy a legfröcsögőbb baromságaikat pont hogy egyetemi diplomával rendelkezők szerették hallgatni legjobban? Szerintem nem ilyen egyszerű a kérdés, vagy máshogy mondva: hogy hol húzod meg a határt a vizsgán az önmagában egy politikai kérdés lenne azonnal. Az IQ teszt alapból nem feltétlen az, ami a legjobban, teljesen fedi a politikai kérdések eldöntéséhez szükséges képességeket.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Nem az nincs meg, mint sok minden mas politikai szal, mert egyszeruen az idom se engedi hogy folyamatosan figyelemmel kiserjem  a kulonbozo partokat. Mitol lenne politikai kerdes egyebkent?  a teszt legalabb adni valamennyi "tudast" az orszaggal annak vezetese kapcsan. Mert a videoban is elhangzik, hogy az oregasszony mondja hogy kire szavaz de az pont az ellenzek. Gozuk sincs hogy ki kicsoda, sot a fidesz parton kivul nem  tudnak mondani letezo partot. Ez a teszt legalabb adna annyit. Gondolom en. Ti kerfdeztetek hogy mit tennek, szoval ezt a lepest mindenkeppen behuznam.

Mint ügyeletes Fidesz seggnyaló, megszólítva érzem magam :-)

Én sem tudom felsorolni a baloldal MSZP-SZDSZ utódpártjait. Azt sem tudom éppen kikkel kokettál a Gyurcsány, vagy ilyesmi. Mert teljesen leszarom az összeset. De ha ez lenne a feltétele hogy szavazhassak, akkor bemagolnám őket mind. És ugyanígy tenne az összes Fidesz szavazó is. Semmire nem mennél egy ilyen beugró-kérdéses módszerrel.

Ellenben, ha felmutatnád az alternatívát, amelyik nem nemzetellenes és nem családellenes, akkor lehet, hogy rájuk szavaznék.

Ellenben, ha felmutatnád az alternatívát, amelyik nem nemzetellenes és nem családellenes, akkor lehet, hogy rájuk szavaznék.

Na látod, itt van elb*va az egész politika, de nagyon, és nem pár évre, hanem minimum addig, míg a mostani politikus garnitúra és lelkes támogatóik - és ez most a legtöbb pártra vonatkozik - ki nem halnak.

Egyenlőre a Fidesznél maradva, amíg az Országgyűlés elnökétől a bivalybasznádi (jellemzően nyugdíjas, közmunkás, vagy munkanélküli) támogatókig evidencia, hogy MI VAGYUNK A NEMZET, addig itt reménytelen bármilyen értelmes politikai erő, politikai program fölbukkanásáról ábrándozni.

"Ellenben, ha felmutatnád az alternatívát, amelyik nem nemzetellenes és nem családellenes, akkor lehet, hogy rájuk szavaznék."

Maga a fidesz és a fideszesek deklarálják maguknak azt, hogy rajtuk kívül mindenki nemzet és családellenes. Ilyen környezetben -pláne egy fideszesnek- nem lehet alternatívát mutatni, mert ha lenne is, az is rövid úton nemzet és családellenesnek lenne titulálva. 

Melyik ellenzéki párt volt, amelyik nem szállt be a "nem szülök a Fidesznek" propagandába? Elmagyarázzam, hogy miért volt ez a húzásuk nemzet is családellenes? Ez csak a jéghegy csúcsa mélyebb összefüggések is vannak, de abba már nem akarok 101-edszerre is belemenni.

Az O5G kultúra jegyében mindenki aki nem rájuk :).

Nem fogják fel, hogy semmit nem kellett volna felmutatniuk azon az egyetlen kezdeti vállalásukon túl, hogy nem fekszenek össze mással és máris megnyerték volna a szavazatom.

Persze ami jelszavakat az óta magukra aggattak, az alapján jobb is, hogy nem így történt, de ez már más történet..

> Ellenben, ha felmutatnád az alternatívát, amelyik nem nemzetellenes és nem családellenes, akkor lehet, hogy rájuk szavaznék.

Azért úgy követed önmagad, miközben ilyeneket írsz? Nincs némi kognitív disszonancia közben a tudatodban? Teljesen normálisnak tartod azt, ahogyan címkézed azokat a honfitársaidat, akik történetesen nem az aktuális hatalommal rokonszenveznek?

Mindegy, hagyjuk, én kérek elnézést.

  • alkotmányos rend erőszakos megdöntése;
  • demokratikus hatalomátvétel, majd a demokrácia teljes felszámolása.

Alaptörvényben: B cikk (3) A közhatalom forrása a nép.

A hatalom forrása Isten, és a jónépnek meg köze nincs hozzá - mint  a mellékelt videók is mutatják.  Ennél ördögibbet nem is lehet nagyon elképzelni, mint h csőcselékre testálják a hatalmat. Aminek mellesleg igénye sincsen rá - csak belebeszélik a fejébe ezt a zagyvaságot - és nem is tud vele mit kezdeni. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Egyfelől Magyarország abban szerencsés helyzetben van, hogy több mint 1100 éves fennállása ill. kultúrája alapján ez a kérdés egyértelműen megválaszolt. Másfelől és általánosságban a szakértő véleménye szerint abszolút értelemben vett politeizmus nem létezik és soha nem is létezett - az isteni megosztottság mögött az isteni egység húzódik meg monoteizmus v. megengedőbben henoteizmus formájában. Miután a felvilágosult liberálisok "szíveskedtek" Istent kitagadni a világból,  nagy szorgalommal meg kellett próbálniuk az Ő szuverenitását és  korlátozhatatlanságát a hatalom forrásának vonatkozásában a jónépre testálni valahogy. Mondjuk ez nem nagyon sikerült nekik az elmúlt századokban -  még mindig küzdenek vele. Igazi liberális métely körkörös okoskodásokkal, feloldhatatlan ellentmondásokkal. 
 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Csak egy tipp, de szerintem apostroph3 Sátánra utal, aki a keresztény mitológia szerint kedvére bomlaszt és árt, miközben a mindenható és jóságos teremtő állítólag szuperszomorú, de hát mit tehetne, ugye: szabály az szabály, és cukorkát majd csak a kijáratnál kapnak, akik jól viselkedtek (bármit is jelentsen ez).

(Ez van, amikor valaki 7 nap alatt, megfelelő specifikáció és tesztek nélkül csap össze valami spagettikódot, aztán meglepetést tettet és szabotázst kiált, amikor szétesik az egész. Némi hisztériás fenyegetőzés után aztán durcásan elvonul, és ha tehetné, talán még az npm-ről is visszavonná ezt a kis világcsomagot, de azóta túl sokan forkolták. "As above, so below," és persze: "gyümölcséről ismerszik a fa", szóval semmiképp sem jó referencia ez a világ.)

"több mint 1100 éves fennállása ill. kultúrája alapján ez a kérdés egyértelműen megválaszolt"

Azt kell, hogy mondjam, sajnos megvalaszolt. Mert sajnos a valasz 1100 eve rossz.

A 10 parancsolat sokkal alszentebb vallasi alap, mint a "ne tegyel olyat, amit nem szeretnel, ha veled tennenek". Es a tudomany terjedesevel, ahogy az egyhazak onellentmondasai egyre nyilvanvalobba valnak es egyre nyilvanvalobb, hogy a vallas egy "nepbelenyugodast segito eszkozkent" mukodott leginkabb, ugy a Tavol-Keleten maradt annyi hitele a spritualitasuk alapjanak, hogy az valamennyire meg elore is viheti oket az altalanossagban kisebb alszentseg-faktor miatt.

Ateista konzervativnak tartom magam, de rendszeresen szegyellem magam a kereszteny konzervativok velemenye miatt.

Szerintem nem a szavazókkal van baj hanem a politikusainkkal. És nem is lesz változás ebben a tekintetben függetlenül attól, hogy kik nyerik meg a választásokat. 

Addig nem lesznek kevésbé semmirekellő politikusaink, amíg az emberek semmirekellőkre szavaznak, elég a felmentésből, nem tehetnek róla, frász nem. Értem, nincs alternatíva, nem is lesz, amíg azt nem érzi minden lehetséges értelmesebb jelölt, hogy van egyáltalán vevő arra, hogy nem, nem holnap lesz minden csodálatos, nem, nem minden rossz oka a mások, és nem, nem csodálatos csillagösvény kiválasztott népe a magyar, hanem akkor most kapjuk össze magunkat, mindenki hagyja abba a nyafogást, és mondjuk írjunk egy 5 éves tervet, aminek a végén jóval kevésbé lesz semmilyen ez az ország. Amikor most is kiáll x és mond egy bődületes baromságot, ahhoz vevők kellenek, ahogy a hirtelen meggazdagodási lehetőségre vevők is tehetnek róla, hogy nem ellenőriznek le mindent, úgy a kígyónyelvű férgek szónoklatai alatt is gondolkodni kéne.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Csak haladunk végre valahova...

Szerintem a legtöbben nem a hiánycélt, inflációt, és hasonló tervszámokat várják, hanem pl. azt, hogy valami iránya legyen a dolgoknak. Ebben a mostani kormány szerintem jó, nem értek egyet az iránnyal maradéktalanul, de tény, érthető, hogy mi lesz, főleg 10 év után, még ha nem is mondják, elég csak nézni amit tesznek, el lehet dönteni, hogy tetszik vagy sem.

Egyre kevésbé hiszek a hihetetlen magasívű tervekben, pont azért, amit írtál, eszméletlen mennyiségű adatra lenne szükség egy épkézláb tervhez. Viszont, azt se nagyon látom, hogy lobogtatnának sikeres vállalkozásokat, falvakat, ..., bármi példát, ami felé lehetne menni.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Ha holnap reggel eléd raknak egy kis guanót és egy marék teveszart, akkor választani fogsz, mert nincs más megoldás? Értem én, én se akarok politikus lenni, de ezt már lefutottuk az elmúlt 20+ évben, hogy nincs kire szavazni jó lelkiismerettel, hát akkor változtatni kell a kínálaton.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

LEHET, EZ CSAK AZ ÉN VÉLEMÉNYEM: Soha a büdös életbe nem fog tudni értelmes, logikus, a valósággal legalább köszönőviszonyban lévő döntést hozni, - relevánsan szavazni, - az állampolgár, ha azt csak érzelmi alapon teszi. Politikusnak sem lesz jó semmire sem, ha csak ennyi telik tőle. (Maximum az emberi hülyeség okán megél belőle.) Egy hatalom értékének megítéléséhez és főként a gyakorlásához komoly tudásra és tapasztalatokra van szükség. Globális és lokális történelem, földrajz, szociológia, filozófia, politológia, diplomácia, pszichológia, matekból legalább a statisztika, gazdasági ismeretek és marketing, számítástechnikai ismertek, legalább négy nagy nyelvjárás társalgás szintű ismerete nélkül igazából esélytelen navigálni a valós és gyorsan változó emberi-társadalmi feltételek között. - Na most.., ezért az ismert állapotok olyanok amilyenek. - Aki ezt a szintet közelíti, jelentkezzen, mert az szavazó és szavazatképes. (Jobb vagy bal oldalra tekintet nélkül...!) - Hozzáteszem, emellett a praktikus és gyakorlati megközelítés, problémamegoldó-készség is kell. (Van még időm szerkeszteni, :) - így hozzáteszem a társadalom-etikai ismereteket.)

Na, kinek van meg a mai világban ennek legalább a fele? - Aki legalább tudja-érti mindezt, az is kevés, mert mindezek birtokában, - a többség érdekében, - cselekedni is tudni kell!

A kereslet kínálat törvénye kapcsán is mindig itt kötünk ki, hogy nem, nem a vevőkkel van a baj, csak nincs más kínálat. Fordítsd meg, arra van-e ráhatásod, hogy mit adnak neked, közvetlen ráhatásod? Nincs, de arra van, hogy te mit veszel meg, ami viszont tudja alakítani azt, hogy mit adnak majd neked következő körben. Csak a mostazonnal, idevele, mindegymitcsaksokat állapotban nehéz várni.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

A folyamat input oldalán a szavazás áll, a többi csak következmény. Van egy régi mondás ami pontatlanul idézve valahogy úgy szól hogy minden népnek olyan a kormánya/vezetése amit megérdemel.

Ez még akkor is igaz, ha szinte csak rosszból lehet választani (ami nyilván amúgy nem igaz).

Én már mondtam itt régebben, hogy csináljunk HUP pártot. Pl. a veterán csoportban lehetne. A választásokat is megnyernénk, hiszen az elektronikus szavazást csak megtudja valamelyik manipulálni, pláne ha rá van bízva az egyik huperre a rencer! :D

Aztán be sem kéne járni a parlamentbe, hiszen itt megszavaznánk mi legyen az országgal, ellenzék meg ugye nem is lenne, hiszen csalva nyernénk, problem solved! :D

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

már hogy lenne solved?

a diktatúra meg a csalás az nem rend :)) sőt!
csak körül kell nézni az 'itt és most'-ban

ki kell nyírni mindent, és mindenkit, és lesz olyan rend, hogy arról koldulunk:) mint mondjuk a marson. csend rend nyugalom :)

már csak a szelet kell betiltani, meg a porviharokat, meg a napsütést, az éjszakát, a bolygóforgást...

vagy csak meg kell várni amíg az összes anyag, téridő elbomlik, és már itt is a nyugalom, meg a világbéke...

A fidesz szavazó ezek szerint reprezentálja az átlag magyart. nahát! Mik vannak!

Ahogy a  három harmados közösségben is.

 

http://www.ksh.hu/nepszamlalas/tablak_nepesseg_iskolazottsaga

 

3.5 A befejezett középfokú végzettséggel rendelkező népesség a végzettség tanulmányi területe szerint, 2011        
4 356 327

 

Ezek szerint az átlag fidesz szavazó iskolázottabb, mint az átlag magyar. Ebből sejthető az ellenzék szavazóbázisa. :)

hát bizony ez így van.
csak hazaárulók, idegenszívűek, vírus és bevándorlósimogatók, ateisták, liberálisok, bolsik, sorősügynökök, városi - budapestt humán-értelmiségiek/panelplorik  akik nem a fideszre szavaznak.

nem úgy a gázszerelő mészárosk, meg a sorospénzen tanult jogászok, na és a kirúgott papnövendékek.

nem.
az adatokkal csalnak :))
mindig is csaltak vele, kormánytól, és rendszertől függetlenül. csak most a magyar közlönyben is megjelenik hogyan is kell csalni, vagy hogy mit nem kell ezentúl csinálni, nyilvánosságra hozni, gyűjteni, ill hogyan kell módosítani a módszertant stb...

és vajon mi az akadálya annak hogy továbbra is kiszámítsák és nyilvánosságra hozzák? miért kell más szervezeteknek megtenni a ksh helyett.

nyilvánvaló hogy az unió a hibás. meg a brüsszeli bürokraták.

- nem beszélve arról az apróságról, hogy teljesen mást mutatókról van szó :) -

ne zavarjon, hogy az inkább a vagyoni helyzetet, és nem a havi megélhetéshez szükséges keresetet tükrözi.

ez két teljesen különböző, bár egymással összefüggő dolog.
a létminimum összegének hatással kell(ene) lennie a minimálnyugdíjra, a minimálbérre, a munkanélküli segélyre, a családi pótlékra és még egy csomó bérrel, bérezéssel és juttatásokkal összefüggő dologra.

míg a szegénységi mutatóknak nem feltétlenül. vagy csak közvetve.

"A másik módszer, ami már egy sokkal átfogóbb képet ad, az az AROPE mutatónak (At Risk of Poverty or Social Exclusion) is nevezett szegénységi és kirekesztettségi arány. Az AROPE egy komplex mutatószám, mely – sok más tényező mellett – egy kilenc elemből álló listát vizsgál, amely az alapvető szükségleteket tartalmazza. A listán szerepel többek között: a váratlan kiadások fedezése; évi egy hét nyaralás; elmaradás a törlesztéssel vagy a számlákkal; minden második nap hús, vagy hússal egyenértékű zöldség; fűtött lakás; saját autó; elhasznált ruhák pótlása és hasonló alapszükségletek. Azok a személyek és családok, akik ebből a kilences listából hármat nem tudnak kielégíteni, szegénynek számítanak. Azok, akiknek négy tényező kielégítése gondot okoz, súlyosan depriváltnak számítanak.

Magyarországon ez a mutató az elmúlt években folyamatosan csökken, ami azt jelzi, hogy működik a szegények megsegítése és a szegénységből való kimentése.

A KSH adatai alapján 2013-ban a „szegénység vagy társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek aránya” 31,8% volt, 2016-ra ez a szám 25,6%-ra csökkent. Ez jelentős visszaesést jelent, azonban még így is a társadalmunk egynegyedét érinti ez a probléma, és sokan közülük semmilyen reményt nem látnak a felemelkedésre."

Nem én hajtogatom, hanem az a primitív EU ragaszkodik ehhez a módszertanhoz. Mellesleg a létminimum és az egyének/családok vagyoni helyzete szerinted milyen relációban van egymással? A létminmum nem lenne részhalmaza a vagyoni helyzetnek? Tényleg csak és kizárólag a forintosított mutató írja le legjobban a problémát? Tehát akkor kijelenthető, hogy van egy konkrét vonal, ami alatt van a valóság és a többi lényegtelen?

az eu nem tiltja hogy továbbra is kiszámolják a létminimumot. azt csak a kormány tiltja.

Tényleg csak és kizárólag a forintosított mutató írja le legjobban a problémát?

nem. viszont azt megmutatja, hogy mi az a minimum, aminél a vagyonodat ugyan nem, de saját magadat még fenn tudod tartani.

Tehát akkor kijelenthető, hogy van egy konkrét vonal, ami alatt van a valóság és a többi lényegtelen?

megmutatja hol is végződik a dolgozói szegénység - ha tudod mi az -
plusz megmutatja hogy az esetleges csődeljárásnál - ami már magyarországon is létezik - hol húzódik az egyén fenntartásának minimuma, hasraütés helyett .
és azt is hogy az állam mennyire (nem) törődik a zemberekkel :)) - ezért nem számolják -
meg sok minden mást.

Remélem nem maradt benned semmi, mert itt aztán nagy a baj, nem kicsi. Csődeljárás régen is volt ellenben, ha a magáncsőd intézményére gondolsz, akkor..

..mit is adott nekünk a KDNP??!! Nem tán el kezded dícsérni a NER-t? Hova süllyed így ez a világ?

A dolgozói szegénység bolsevik találmány, ami kilátástalannak igyekszik feltüntetni a már legalább munkával rendelkezők társadalmi helyzetét. Nagyvonalúan elhallgatva azt a tényt, hogy ez a réteg a nincstelenekből küzdötte fel magát. :)

A dolgozói szegénység bolsevik találmány,

nyomós érv :))))

aki nem ov az ne gondolkodjon, úgysem sikerül neki? és nem is lehet neki önálló/jó gondolata?

  1. parancsolat: ne legyen neked gondolatod ov előtt :))))))
    kőbe véste: semjén "stüszivadász' zsolt

eljutunk a haszontalan zsidó fizikához és matematikához is még ma? - szerintem hajítsd el a neumann elvű számítógépedet is, de sürgősen :)) -

a kdnp meg semmit sem talált ki, de még az ötletet is csak úgy lopta egy másik párttól.

és ne terelj.

Mondjuk az eggyel keletebbre levő ország? :)

Egyébként azzal azért van gond, hogy az autó összeszerelésből, házépítésből nem sokat lehet exportálni, viszont kell hozzá importálni, és az élelmiszer termelés egy egész pici része helyett jelenleg EU kvóta föld van. Szóval inkább babzsákfoteles programozóból kéne még pár, és akkor lenne esetleg pár IT cég, ami valutában van fizetve, nem téglában és kolbászban. Ha már sarkítunk.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

A maszkgyártásban is nagyon bejött az outsourcolás módszere. Aztán a legerőszebb szövetségesünk parkoltatta a szállítmányt pár hétig pont a "krízis" közepén. "Nagyon jó" lenne ha még ennyi mezőgazdaságunk se maradna mint ami van.

Egyébként nem vagyok az ellen, hogy mennél több legyen az informatikus, de be kell látni, hogy nem lehet mindenkiből ezt csinálni. Többek között azért sem, mert a divatos ideológia ugyan tagadja, de a valóság az, hogy az embereknek vannak velükszületett képességei és hajlamai. Ha a képességüket nem vesszük figyelembe akkor nem tudnak teljesíteni, ha pedig a hajlamukat, akkor nagyon rosszul érzik magukat a bőrükben. Ezért aztán nem lehet akárkiből akármit csinálni, nem az oktatáson múlik, hanem ilyen az élet.

Aztán a legerőszebb szövetségesünk parkoltatta a szállítmányt pár hétig pont a "krízis" közepén. "Nagyon jó" lenne ha még ennyi mezőgazdaságunk se maradna mint ami van.

 

Én erre úgy emlékszem, hogy pont mi parkoltattuk más szállítmányát, de fixme.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/szijjarto-nemetorszag-hamarosan-donth…

Mindenki bezárkózott, igazi próbája volt az uniónak a vírus, amin elbukott mindenki...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szóval inkább babzsákfoteles programozóból kéne még pár, és akkor lenne esetleg pár IT cég

hát ha a nagy hozzáadott értéket jelentő fejlesztések területe lennénk egyet értenék. De inkább ebből a szempontból is csak a szarlapátoló-összeszerelő-mások-szarát-kreatívan-barkácsoló társaság a legjellemzőbb.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/General_Certificate_of_Secondary_Education

Each GCSE qualification is in a particular subject, and stands alone, but a suite of such qualifications (or their equivalent) is generally accepted as the record of achievement at the age of 16, in place of a leaving certificate.

 

https://en.m.wikipedia.org/wiki/GCE_Advanced_Level

szóval már az is gond, ha a nyugatot másoljuk...?

Kezd egy "van rajta sapka, nincs rajta sapka" érzésem lenni.

A szollo és a cukortartalma esete.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Ugyanilyen videókat lehetne csinálni a másik/többi oldallal is.

Csúsztatás

[Falu.Me]==>[-][][X]

tl;dr

Van már életképes alternatíva, amire lehet szavazni? Vagy még mindig a moslékkoalícióra szeretnétek toborozni?

trey @ gépház

Inkább az a kérdés, hogy azok miért utálják akiknek jobb lett az életük a fidesz alatt? 

Szerintem hatalmas probléma, hogy Magyarországon napi szinten mindenki a politikával foglalkozik. Kurva gáz. Tegye mindenki a  dolgát, ha azzal végzett bassza el az életét azzal amivel akarja, akár a politikával is. Idióta dolog olyannal foglalkozni amin nem tudsz változtatni. Ha pedig mindenki a munkájával törődne, akkor jobb hely lenne az ország. Ha mindenki csak mindig egy picit jobban csinálná a dolgát, minden egyes napon. Szerintem ettől lenne jobb hely az ország. Aki már full profi és nem tudja jobban csinálni, akkor lehetne kedvesebb, mosolyoghatna többet. kb ennyi a mi feladatunk és felelősségünk.

- Párom fizetése orvosként felére csökkent, hogy vidékről a vakon Fideszhívő kórházigazgató által vezetett nagy budapesti kórházba került. Az igazgató fő vezérlőelve: ne legyen a kórháznak adóssága, ezért nevetséges szinten fizetik meg az orvosokat (nekem most kb 4x fizetésem van informatikusként), hogy a statisztika jól mutasson. Elromlott műszer pótlása? Tilos, rontja a statisztikát. Vérlázító.

- Ott dolgozó, COVIDosokat ellátó nővér mondja: mivel nincs elég védőruha, ezért azt akarták elérni, hogy amint a műszak végén a nővér leveszi a hermetikusan záródó ruhát, azonnal bújik is bele a másik, maszkkal, mindennel együtt... ezért már kitört a parasztlázadás, és saját pénzből vettek a gyalázatosan fizetett nővérek maguknak eszközt. COVID kezdete óta 20kilót fogyott, annyira csorog róla a nejlonruhában a verejték. Nővéreknek pihenő, vagy étkező szoba? Ja arra nem tellett, ezért inkább nem isznak, nem esznek 12 óráig.

- Sógorom (Fideszhívő) fizetése a pedagógus bérrendezéssel... csökkent kb 60 eFt-ot. Amikor a legjobb választható tankönyvet egyszer csak tilos volt használniuk, a sokkal rosszabb minőségűbb, de narancsideológia mentén megírt másikkal kellett csak beérniük, csak morgott. Dehát kellett a milliárdos haveroknak az előre lezsírozott tankönyvbiznisz, ahonnan csorog vissza a Párt pénztárába a della.

Szóval nekem nem kell az utolsó betűig hazug, seggnyaló propagandasajtó híreivel jönnöd, látom, hogy mi megy, köszi. Orbánisztán épül, az ország fele meg lelkesen, vöröslő arccal megy, ahova viki hívja őket. Amikor meg minden értelmes ember elmenekült az országból, és beüt a krach, akkor a narancsos csapat majd a Maldív szigeteken élvezi a z életet, Te meg csak nézel magad elé: hogy hagyhattam?

Ez csak azért nem érv, mert a jelenség független attól, ki van kormányon. Ne akard azt elhitetni, hogy a Gyurcsány-érában kifogástalan, színvonalas egészségügyünk volt, ahol jól fizetett orvosok és nővérek segítették a betegek felgyógyulását.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Iszonyatos mennyiségű EU pénzt szórtak el tíz év alatt, hihetetlen baromságokra és haverok zsebébe, ahelyett, hogy az értelmes fiatalokat megtartó országot építettek volna (kutatás, oktatás, egészségügy, liberális demokrácia).

Ehelyett az Ady által is megénekelt vezér kultuszt, hatalmi gőgöt, dzsentri kultuszt, egyházakkal való gusztustalan összeborulást, lopást, lopást, lopást, lopást tudtak csak kínálni.

Ne csodálkozz ha majd 1-2 száz év múlva a magyarok csak hírmondóban maradnak a Kárpát medencében, és fogják a fejüket: a fiataloknak miért nem kellett a jó ebédhez szól a nóta, meg a Pártsajtó, meg a Pártrádió meg a Párttévé?

Nahát, ki gondolta volna, hogy a fiataloknak szabadság kell, és inkább elhúznak innen a "hanyatló Nyugatra", ahol a miniszter szerint "a liberálisok nem tűrik a vitát"?

Istenem, már megint ott tartunk, mint 1985-ben, a bolsevikok szerint a többiek nem számítanak...

Merkel: Magyarország jól használja fel az EU-s pénzeket

https://index.hu/belfold/2019/08/19/angela_merkel_paneuropai_piknik_sopron_sajtotajekoztato_orban_viktor/

Az EU testmozgásra vonatkozó iránymutatásai

Ajánlások az egészségjavító testmozgás támogatására irányuló politikai intézkedésekre

https://ec.europa.eu/assets/eac/sport/library/policy_documents/eu-physical-activity-guidelines-2008_hu.pdf

 

(szerk: ez lehet nem az a szál, de mostmár marad)

Ha szabadságra vágynak a fiatalok, akkor szabad helyre kellene menni, de ilyen legfeljebb az Antarktiszon van. Nem tudom, mennyire szabad helyek azok, ahol a nyelvhasználatot korlátozzák - igen, az anyanyelvét! - különféle CoC és egyéb formában, megszokott szakkifejezéseket gyomlálnak ki függvénynevekből, változó nevekből, kommentekből.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az ugye azért meg van, hogy ez itthon is ugyanígy jelen van, ráadásul elsősorban pont a jelenlegi kormánypárt az, amelyik szeret kisajátítani kifejezéseket (triviálisan: nemzeti), megváltoztatni a jelentésüket majd kiüresíteni (polgár, polgári), kifejezetten pejoratív jelentéssel felruházni szavakat (Brüsszel, EU), bedobni új kifejezéseket (moslékkoalíció), sulykolással asszociációt kiépíteni (Karácsony = alkalmatlan, tavaly már én is majdnem boldog alkalmatlant kívántam...) [nem verbális szinten meg az "ezek"-ezés kontextustól függően ellenzék/zsidók/cigányok/akit éppen odagondolsz mert a kormány rádkacsintott amikor ezt mondta].

Félre ne érts, azzal én se értek egyet, hogy csak azért, mert többjelentésű egy szó és egy jelentése tényleg neccess, tiltsuk be a szót, mert az faszság. De a CoC-huszárokban legalább annyi gerinc van, hogy elismerik, hogy ezt csinálják, és azért csinálják ezt, mert a gondolkodási mintákat akarják megváltoztatni.

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Nyugtass meg, hogy nem vagy annyira naiv, hogy ne tudnád, hogy ezek kommunikációs technikák, amelyeket amúgy minden politikai fél alkalmaz: uralni a közbeszédet, definiálni a szótárat, hogy az üzenetek tartalma is az legyen, ami a közlés célja, ne csak a formátuma. Nem szerencsés, de az egész világ így működik.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Persze, hogy az egész világ így működik, de ahogy mindent, ezt is elhúzzák az extrémig. És megtehetik, mert akkora az ellenzéki médiatúlsúly... meg mert rájuk a törvények max. annyiban vonatkoznak, hogy a több éves procedúra után majd adófizetői pénzből kifizeti az újság a kiszabott kártérítést.

Kiegyensúlyozott(abb) média mellett ez a szar nem tudna ennyire hatékonyan működni, egyszerűen azért, mert az embereket elérné az, hogy az 1-bites, sulykolt marhaságok ott hazugsághoz, hogy... továbbra is lenne, aki elhinné őket, de nem ilyen tömegben.

És az egésszel össz-vissz annyi a baj, hogy egyre erősebb üzenetek fognak kelleni: gondolj bele a mostani sorrendbe 2010 óta (elszámoltatás [mi/ők megosztás, párt szinten megkülönbözetetve] - nemzet [mi/ők megkülönböztetés, szavazó szinten megkülönböztetve] - Brüsszel [mi/ők megkülönböztetés, ország szinten] - Soros/migráncsok [mi/ők megkülönböztetés vallási/faji/... szinten]

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Inkább az a kérdés, hogy azok miért utálják akiknek jobb lett az életük a fidesz alatt?

1) Mert nagyon sokaknak nem lett az, sőt.
2) Mert van, aki tovább lát a pénztárcájánál, és a mérleg másik felére is tesz dolgokat (unalmas és szokásos lista: szándékosan, politikai indíttatásból, kormány által polarizált társadalom; romló közszolgáltatások [és egyébként ezzel párhuzamosan az elmaradt fejlesztések miatti egyre nagyobb nem feltétlenül közvetlen anyagi debt]; jogállamiság gyakorlatilag teljes megszüntetése; média függetlenségének folyamatos és lassan befejezett megsemmisítése; ipari mennyiségű korrupció; katasztrofális külügy a balfasz ál-focistától, aki még ahhoz is béna, hogy a nagyobb pályán rohangásszon, ezért egy terembe zárja magát a retard külügybe bepakolt fussá'os [igen, Üvegtigris-féle Sanyika hangsúlyozással...] haverjaival; folyamatos kormányzati hazudozás mindenben is; kicsinyes szarrágó bosszú azokkal a városokkal szemben, amelyek mertek nem NER-lovag polgit választani; átláthatatlanság teljes hiánya [paks2, vonat-beruházás stb.] ...)
3) Mert (és erre a következő bekezdésedben te is utalsz, csak a másik oldalról) a kormány sportot űz abból, hogy mindenből politikai témát csináljon, egyszerű szakmai kérdéseket is azonnal politikai csatározásokká alakítanak (tipikus példája ennek az iskolabezárás: az ellenzék bedobta, hogy rohadtul be kéne zárni, az ormánymédia azonnal kezdte, hogy a szemét családellenes ellenzék ki akar baszni a gyerekes szülőkkel és hazaküldené őket, délelőtt még viktátor azt hazudta, hogy nem lesz bezárás és ha igen, akkor a tanárokat fizetés nélküli szabadságra küldik, délutánra a Nemzet Megmentésének Elengedhetetlen Része Hogy Bezárjuk Az Iskolákat, és olyan soha nem is volt, hogy ezt bárki felvetette korábban, ők mindig is ezt akarták - ez egy egyszerű szakmai kérdés volt: van-e annyi valószínűsíthető fertőzött, hogy a jelenleg ismert fertőzési indexszel számolva ez összességében pozitív lesz-e figyelembe véve a nagyobb fertőzési kockázatot és az ezzel járó veszteségeket)
4) ...

(+1, az 50%-ot alulról súroló támogatottságukkal a másik 50%-et az út szélén hagyták, függetlenül a dakota korábbi hazugságaitól [egyébként a saját szavazóikat is bármikor szembe köpik, ha kis pénzt lehet elkorruptálni valahonnan...])

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

" Inkább az a kérdés, hogy azok miért utálják akiknek jobb lett az életük a fidesz alatt?  "

Mert megette őket a gyűlölet - velőig. Plusz élethelyzetbeli különbségek, akiknek nincsenek gyerekeik, így nem tudnak adókedvezmény igénybe venni, nem gondolkodtak el rajta, hogy a "mélyszegények" hogy tudnak annyi pénzt cigire, piára meg dizájner drogokra költeni, csipsz-kóláról ne is beszéljünk, távol élnek ezek az emberektől, azok elhiszik, hogy ezek az emberek "önhibájukon kívül" élnek mélyszegénységben, akik nem jártak 2010 előtt kórházban, azok beveszik, hogy a Fidesz 2010 áprilisában gombnyomással züllesztette le a magyar EÜ-t, akik szerint a 2006-os rendőrattak a "fasiszta csőcselék" megregulázása volt, azokkal be lehet etetni, hogy 2010 előtt demokrácia volt, csak most jól lerombolták.

És akkor marad ez nekik, elképzelik, hogy a "fideszesek" lezüllött, alkoholista szakmunkások, vilégról semmit sem tudó flausi suttyók, ezért nem szavaznak olyan nagyszerű poltikusokra, mint Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter, esetleg a Donáth vagy Fekete-Győr.

 

Figyi, amíg a magyar kórházakban a fülkeforradalom 10 éve óta embertelenek a körülmények, de a saját 1700 lelkes szülőfaludba egy 68,000,000,000 Ft-os stadionkomplexumot rakatsz kisvasúttal... ez b+ nem európai, hanem sötét afrikai korrupciós szint.

Ha szerinted ez nem vérlázító banánköztársasági tempó, akkor nincsc miről beszélnünk.

És egyébként azért annál kicsit tágabb célok vannak a programok mögött (amiket egyébként itthon raknak össze, kinn csak elfogadtatják és a markukat tartják...), minthogy "sport".

TÁMOP

Átfogó célok: a munkeerő-piaci részvétel növelése a humánerőforrás minőségének javításával
Specifikus célok: a munkaerő-piaci részvétel növelése és a humánerőforrás minőségének javítását a TÁMOP a munkaerőpiac kínálati oldalára vonatkozó intézkedésekkel akarja elősegíteni. Az OP stratégiája a foglalkoztatáspolitika, az oktatás és képzés, a szociális szolgáltatások és az egészség megőrzését és helyreállítását célzó szolgáltatások eszközeire építve valósítja meg.
• A munkaerő-piaci kereslet-kínálat összhangjának javítása
• Az aktivitás területi különbségeinek csökkentése
• A változásokhoz való alkalmazkodás segítése
• Az egész életen át tartó tanulás elősegítése
• Az egészségi állapot és a munkavégzőképesség javítása
• A társadalmi összetartozás erősítése, az esélyegyenlőség támogatása
Horizontális célok:
• Az esélyegyenlőség elősegítése
• A fenntarthatóság követelménye
• A területi kohézió elősegítése

(https://www.palyazat.gov.hu/hepih)

Ebben, ha nagyon akarom, simán bele tudom magyarázni, hogy kellene egy stadion ("Egészségfejlesztés és egészségtudatos magatartásra ösztönzés", a linken lentebb kifejtve), azt is, hogy kellene néhány MRI-gép ("Az egészségi állapot és a munkavégzőképesség javítása"), ahogy azt is, hogy random Sufni Bt. kapjon másfél milkát, hogy foglalkoztathasson néhány egyetemistát szakmai gyakorlaton. [hint: mindhárom volt a TÁMOP-ban].

És egyébként természetesen a programon belül az egyes projektekről itthon, a kormányzat dönt (és meg is lehetne nézni, hogy mik kaptak támogatást, csak már megint le van dögölve a pályázati portál: https://emir.palyazat.gov.hu/nyertes/?akt_nyelv=hu)

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Nem tudom miről szól ez a bejegyzés, de nemem az Azonnalis riporternő tetszik a legjobban (Bakó Bea ). 

>> Tenyleg rendet kellene vagni ebben az orszagban ez egy abszurd vilag itthon, vagy nem is tudom mikent lehetne az orszagot jellemezni. Ezert porognek a kenyerkituzos videok is. sick 

hát ilyen ez az USA, nincs mit tenni

15 éve én ugyanazeket a sztereotípiákat hallgattam a fideszre szavazók szájából az mszp szavazókra.  A tömegdemokrácia ilyen: ha nyerni akarsz, a szakmunkásokat és a kisközösségekben élők között is kell lennie elegendő szavazóbázisodnak - az MSZP-nek 2006-ig volt is, nyertek is.
A diplomás emberek pedig akkor szaporodtak meg, amikor kiterjesztett középiskolává züllesztették le a magyar felsőoktatást.  Funkcionális analfabéták is diplomát szerehetnek, szereztek is sokan. Néhány egyetem néhány szakját leszámolva semmilyen elit tudást nem ad a magyar felsőoktatás.

A fejlett világban mindenütt csökken az általános tudásszint, műveltség. (Különben miért is bontanák Amerikában Kolombusz szobrát, festékeznék a jelentős történelmi nagyságok európai szobrait. Miért is követelné rasszizmus okán a 87 éves Washington Redskins fociklub nevének megváltoztatását a Nike...) Az idióta szapora fajta mostanság. Beveszi "letűnt idősek" bástyáit. - Ha a generációváltásra gondolsz, akkor el kell fogadnod a mát. Mert a társadalmak hozott anyagból dolgoznak. Vagy nem dolgoznak. - Ennyi a jövő! - (Különben jobb is, ha nem beszélnek nyelveket, erősítik az otthon dolgozók csapatát - vagy nem is feltétlenül.., de az legalább biztos!) A szobrok döntögetéséhez nem is kell nyelvismeret!