Scientific Linux - Itt a vége

Címkék

A Scientific Linux csapata (Fermilab) bejelentette, hogy befejeződik a disztribúció karbantartása. Saját felhasználásra CentOS-re váltanak. A jelenleg támogatott változatokat még végigviszik, de ennyi:

Toward that end, we will deploy CentOS 8 in our scientific computing environments rather than develop Scientific Linux 8. We will collaborate with CERN and other labs to help make CentOS an even better platform for high-energy physics computing.

Fermilab will continue to support Scientific Linux 6 and 7 through the remainder of their respective lifecycles. Thank you to all who have contributed to Scientific Linux and who continue to do so.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Teljesen érthető a dolog.
A CentOS-re alapozva is megtudják oldani ugyanazt, elég a speciális programokat, programcsomagokat összeállítaniuk.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

+1

Én már hosszabb ideje nem értettem, hogy néhány nagyobb projekt miért fejleszt saját disztribúciót magának, ahelyett, hogy egy meglévő disztribúcióhoz fejlesztene speciális csomagokat, repót, stb...
5-6 éve egyszer én is majdnem csináltam egy suse forkot egy projekthez. Akkor feltették nekem ugyanezt a kérdést, és beláttam, hogy rengeteg felesleges energia menne el rá elhnyagolható mértékű eredménnyel. Szerintem sokaknál csak ennyin múlik, hogy nincs mellettük valaki, aki szólna, hogy 5 RPM csomaggal simán letudható a saját disztribúció helyett a feladat.

Nagy Péter
www.ddo.hu

A végtelen sok, magát disztrónak beállító képződmény is megtehetné ezt.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

nem csak jogi kukacoskodás, hanem: biztonság, minőség, felelőség.

Ezen felül a "hivatalos" reóokat valakinek fűggőségügyileg is karban is kell tartani, a csomagokat benne újraforgatni, stb...

szép is lenne, ha random pistike tegnap készült kódja, holnaptól akármelyik disztró stabil repójában figyelne...

--
zrubi.hu

Teljesen tiszta, hogy random pistike... viszont azt nem, hogy pl. openSuse esetében miért van külön (semi-official) KDE/Gnome/... repó, külön a fontoknak, stb. Nem hiszem, hogy a KDE/Gnome random pistike tegnapi kódja :)

Szóval ilyesmire gondoltam, hogy ez nem tiszta. Biztosan van rá valami logikus, akár technikai magyarázat - ami érdekelne is :)

A KDE repó oldalán ott a válasz :) Az openSuse X kiadása kijön Y verziójú KDE-vel, és az életciklusa során csak a hibajavító kiadásokat kapja meg. Ha valaki azonban szeretne Y+1 verziójú KDE-t, de nem szeretne emiatt openSuse X+1-re lépni, akkor ebből a repóból kaphatja meg.

Kar erte, de racionalis dontes volt.

Van valami egyszeru (de mukodo :)) modja a valtasnak, vagy marad a reinstall?