Ne menj szavazni...

Ne menj szavazni powerbank nelkul

Hozzászólások

Reggel 9 korul meg nem ert az utcara a sor vege. Kb. 15 perc volt az egesz.
Szuleim korabban mentek. Ok, 8 ora korul kb. 20 percet vartak.
Egy ismerosom meg korabban ment. Azt mondta, 6 korul meg hosszunak tunt a sor es szervezetlen volt az egesz, de aztan gyorsan haladt. O is hamar vegzett.

Azt lattam, hogy keso delutan a Natwestig tartott a sor.

Én ezért nem szavaztam, franc se akart ezért Londonig elmenni. Csak 85 km innen, de ráment volna tömegközlekedéssel egy egész napom. Vagy több, ha tényleg sorba is kellett állni érte. Pedig kellett volna menni, mert a sok passzív nem szavazó miatt van mindig kétharmadja Viktoréknak, így pedig aki nem szavazott, az őket (jobban állókat) támogatta és nincs joga hőbörögni. Egymagam nem másítottam volna meg a végeredményt, de ebben az az ironikus, és mindenki így gondolkodik, és nem megy el szavazni, a sok kicsi meg sokra megy.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

Reggel mentem, nem kellett, de nem is a Bocskaiban voltam, vagy Albionban :).

Nem mindenki iPhone-os! :) Van akinek 2 napig bírja a telefonja. :P

A malware-es infinite loopban daemont futtato Androidos telefon gyorsabban merul, mint a szifon. Az, hogy a tieden nincs, mert IT-skent ha lenne is, lenne fingod rola, hogy hogy irtsd le, es igy a tied azon keveseke koze tartozik ami igy bir ket napot, az egy dolog.

De ha mar itt tartunk: vajon az Android eleri a ketharmadot? Meg az tisztan latszik az exit pollokbol, hogy az iOS be fog kerulni a Parlamentbe. :)

A 2006 es 2010 kozt szavazoik tobb mint felet elveszto balfaszoknak (Gyurcsany (DK), meg jo nehany szoci, etc.) pedig koszonjetek meg a narancsok harmadik ketharmadat.

Akkor vagyunk erettek a demokraciara, ha akik ekkorat buknak, nem indulnak el tobbet.

Bar mas orszagok valasztasat elnezve is eleg hasonlo problemak merulnek fel. Aki ekkorat bukik, es ugy bukik ekkorat, hogy mar kormanyzott is, huzzon mar a faszba. (Nem csak Magyarorszagon nem szoktak, ezzel elosegitve mas szarok ujravalasztasat, de itt ez valahogy extremre sikeredett)

+0.5, az egész ellenzék és az összes kamu párt szégyellje magát, ne csak azok, akik már kormányoztak. Ha rászánom magam, le fogom tükrözni a valasztas.hu-t és összevetem a változatos előrejelzésekkel, de azért az arányokat lehetett sejteni. És rohadt sok EK van, ahol kétfordulós rendszerben ellenzéki győztes lett volna (< 50% a Fidesz, a fennmaradó jelöltek meg az első forduló alapján visszalépnek az esélyesebb javára), tudták, hogy nincs kétfordulós rendszer és mégis csesztek visszalépni (és elég sok esetben a Jobbikos volt a harmadik, tehát nekik kellett volna visszalépniük, hogy a most második helyezett nyerjen; de LMP-elbaszta körzetet is találni).

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Egyfordulósnál jogos (különösen a jobbikról átszavazás irány, ellenkező irányba a felmérések szerint nagyobb hajlandóság volt), kétfordulósnál (ahol addigra tiszta lett volna, hogy újabb két harmad a tét) szvsz. átszavaztak volna (mindkét irányban, mert volt második helyes jobbikos is).

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

A másik oldalon is sokan voltak/vannak így, hogy a szélsőjobbra soha. Szerintem a kormányváltó légkört meg lehetett volna lovagolni, ha a visszalépő kiáll és elmondja, hogy ezt most muszájból (azt a logikát még én is elfogadtam volna, hogy ok, ha a körzetben a jobbik a legerősebb, akkor ők, hátha összejön az ellenzéki győzelem és új választási rendszerrel lehet előrehozott választást csinálni).

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Kerlek nezd meg az eredmenyeket Pest megyen es Csongrad megyen kivul is. Vilagosan latszik, hogy 19 megyebol 17-ben 20% alatt van azok aranya, akik ragaszkodnak baloldali es/vagy liberalis megoldasokhoz.

Ennek megfeleloen kell szavazokat megmozgatni. Nem pesti keruletet 30 eve el nem hagyo basement dweller bolcsesz modjara, csak fovarosiak velemenyet megkerdezve

Csongrád megyei basement dweller bölcsész ;)

Viszont a két harmad Pesten belül is megállítható lett volna, még olyan körzet is volt, ahol a kétfarkúak több szavazatot kaptak, mint a szavazatkülönbség az első és második hely között. LMP-ről/LMP-re (nem taktikai) átszavazás még belefért volna, akkor sem lenne 2/3. Ha az ellenzék nem sértődött hülyegyerek módjára viselkedik (kivétel nélkül mindegyik, még az MKKP is, volt Pesten olyan körzet, ahol több szavazatot kaptak, mint a szavazatkülönbség az első és a második helyezett között), nem lenne megint kétharmad.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Amikor az LMP létrejött, akkor a két oldal nem állt szóba egymással. Akkor rájuk szavaztam. Ugyan azt nem mondták meg, hogy miben lesznek mások, de én reménykedtem benne, talán abban is, hogy hajlandók lesznek a többiekkel értelmesen beszélni. Elég hamar kiderült, hogy ezt ők nem így gondolták. Aztán osztódással szaporodtak, ami azt jelzi, hogy ők maguk sem tudták, hogy ez a másság mit jelent. Viszont még most sem teljesen világos előttem, hogy milyen lényeges dologban mások ők.

eléggé fura volna.

"Minden felmérés azt mutatja, hogy ezt a körzetet úgysem tudjuk megnyerni. Úgyhogy nem is indulunk, reméljük, a választópolgárok majd helyesen döntenek és segítenek a jelenlegi kormányt leváltani."
Így senkinek a javára nem kellett volna visszalépni, ha a szavazóik fele átszavaz az esélyes másodikra, bukta a Fidesz a körzetet. Csak ehhez egyszer meg kellett volna nézni bármelyik kutatás eredményét.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Na ez a baj veletek. Ez a csolatas. Megmindig nem erted.

Es a kutyak kulon ki is emeltek: most tenyleg egy Gyurcsany-fele miatt lepjenek vissza mikor az o idejukben alapultak?

A valasztoit mar reg elveszto, videken 2006 ota eselytelen MSZP es DK legalabb ugyanannyira hibas, nem ertem miert kell az LMP-re es a kutyakra kenni. Raadasul Berninek se sok szavazat hianyzik a korzeteben...

Olvasd már végig az egész szálat. Onnan indultunk, hogy az egész ellenzék szégyellje magát és igen, ahol a jobbikost prognosztizálták esélyes másodiknak, ott az ő javára kellett volna visszalépni. De ugyanígy van körzet, ahol a DK, ahol az MSZP-P javára illett volna.
Az LMP feltűnően sok helyen volt/lett az esélytelen harmadik (és ezt előre minden felmérés mutatta is), ezért kérik számon rajtuk most sokan a viselkedésüket.

A kutyákat meg szeretjük, de viccpártként (még ha tényleg jók is és jó célokért dolgoznak) a veszélyes körzetekben visszaléphettek volna.

Szerk.: Na, lehúztam az egyéni körzetek eredményeit. 54 olyan körzet volt, ahol < 50%-t szedett be a FIDESZ-KDNP (ez az egyéni körzetek több, mint fele!), ebből 15-öt sikerült behozni. Az egyéni választókörökben országosan összesítve szintén a szavazatok 48%-át kapta meg a Fidesz, vagyis mind listán, mind egyéniben kevesebben szavaztak rá, mint ellene. Hogy ilyen felállásban 2/3-od kapott (a győzelem még oké), az a teljes ellenzék szégyene.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

karácsonynak voltak ilyen tervei. de hiábavaló próbálkozás volt, mert még a választási csalás ellenére is túl sok tudatlan fidesznyik ment szavazni.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

kétfarkú kutyát sem régóta látni.
tudom, nincs kiírva a praktiker ajtajára, hogy kutyát ne vigyél be... de hát a legtöbben zsiráfot se visznek be, szóval...

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

a riporter(ek) egyes kérdéseire adott válaszában (+sajtótájékoztatón?), a kilométeres sorok ügyében a két érintett választókörzetben.
újságírás szintjén az atv/hírtv/444/index/hvg/whatever archivumát ajánlanám, amíg még ezek elérhetőek, de nem tartom kizártnak, hogy a nvi honlapján is megtalálhatóak az általuk kormány felé beadott indítványok/kérelmek/javaslatok.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Én is két napja fejtem, hogy mit jelent az, hogy egy 8 fős faluba egyszer csak átjelentkezik valaki szavazni Kiskunmittoménhonnan, hogy ő ott akar, mert ott még sosem szavazott. :O

Én sem szavaztam még Győr 2-es körzetén kívül sehol sem, mégsem gondoltam, hogy el kéne menni Pornóapátiba, mert milyen raj neve van.

--
trey @ gépház

konkretumok? te allitottal vmit..

egyebkent most ideirtam volna, hogy kik az NVI vezetoi, de szegeny szepasszony most a bonuszjutalma (1milla) elkoltesevel van elfoglalva es a valasztas reggelen osszeszarodott valasztasponthu meg mindig romokban igy csak ennyit tudok neked ide bokni: http://www.valasztas.hu/a-szerv-vezetoi . majd ha felkelnek a mulatsagbol talan megnezhetjuk..

egyebkent azt nyilatkozta, hogy a 2014-es hasonlo tumultuozus jelenetek utan dontottek, hogy ezen valtoztatni kellene. szoval ha 2 ev alatt keptelenek voltak benyujtani akkor, mar ezert monnyanak le!

Mi lenne, ha azután kommentelnél bele egy szálba, hogy azt elolvasod és megfelelően értelmezed? Arra az állításra kértem konkrétumot, amit ő állított.

Arra, hogy a Fidesznek kétharmada volt, amikor az NVI benyújtotta a módosítási indítványokat.

Ez az azért érdekes, mert ha nem akkor volt neki, akkor kurvára irreleváns a témában, hogy a Fidesznek volt valamikor kétharmada.

--
trey @ gépház

itt azt írják, hogy az nvb is elküldte a népszavazási törvényt módosító javaslatait.
cikk kelt 2016.03.22.-én.

a 2010 óta tartó kormányzási hullámot tekintve a felvázolt témában nem az a lényeg, mikor volt jogszerű 2/3-a a fidesznek, hanem az, hogy amihez a 2/3-ad kellett volna, de nekik nem volt meg, azt is átnyomták, ha az érdekük így kívánta. érdekes kormányzási módszer.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Most ne kezdjük el megfordítani azt, amit másik ír, mert akkor ebből egy loop lesz. Ha nincs mit értelmeset és konkrétat mondanod, akkor ezt a szálat inkább fejezzük be. Semmi konkrétumot nem tudtál felmutatni amellett a félállításod mellett, hogy a Fidesz miatt nem lettek rövidebbek a sorok.

Nekem van egy elméletem, aminek semmi köze sincs a pártpolitikához. Vannak bizonyos emberek, akik mindent az utolsó pillanatra hagynak. Az ilyenek miatt kell az adóbevallás utolsó napján éjfélig nyitva hagyni a postahivatalokat (és akkor is elkésik), illetve az ilyenek állnak be este 7 órakor szavazni a sorba, mert nekik reggel 6-tól nem volt idejük egyébként leszavazni.

Ezeket súlyosbítja még az oda ilyen-olyan okból "átjelentkező" (taktikai?) szavazó.

Szóval lehet itt KÍGYÓZNI, de pontosan tudjuk, hogy ez a zakó nem a KÍGYÓK miatt volt.

--
trey @ gépház

>Ezeket súlyosbítja még az oda ilyen-olyan okból "átjelentkező" (taktikai?) szavazó.
csak a fidesz küldözgeti át (10+ éve) a kis szavazóit oda, ahol sejti/tudja, hogy a jelöltje alapjáraton nem éri el a nyertes küszöböt. ahogy 2-3 ciklus óta divat náluk a még magyarul sem beszélők átbuszoztatása magyarországra a szavazatuk miatt. na nem mintha a többieket félteni kéne, mert a pörköltért való szavazatvásárlást ismeri mind 20 éve.

>ez a zakó nem a KÍGYÓK miatt volt.
ez így van.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

a választások előtti lakcímváltásról (meg az utána "visszaköltözésről") bizonyára nem hallottál... a sima "átjelentkezőkkel" együtt ezek csak akadékok a sorbanállók előtt, de hogy haszna legyen, a lakcímváltók szavazatai támogatják a szarul teljesítő jelöltet.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

biztos vagyok abban, hogy egynémelyik élt a pörköltfőzéssel, buszoztatással, amióta a fidesz meg a szocik marakodnak. de hogy konkrét választ adjak: akarnál-e börtönbe rohadni 6-8-10 évet választási csalásért? én biztos hogy nem.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Mert ők nem ezt csinálják, hanem az érdektelenség miatt 0 közelbe zsugorodott bohócpártok végső elkeseredésükben a saját fennmaradásuk érdekében "taktikai" szavazásra buzdítanak, azaz mindegy, hogy hogy baloldali, liberális, náci(ból átvedlett néppártos) akármi, fogjanak össze, csak ők fennmaradjanak.

A félbolond szavazóik - akik maradtak - beszívták a rossz propagandájukat, hogy az ország érdekében.

Ez aztán a terv!

--
trey @ gépház

Gyanítom így:

"Ilyen esetekre, ha több a szavazólap, mint a szavazók száma azt az utasítást adja a Nemzeti Választási Iroda, hogy minden egyes pártlista szavazatainak számából le kell vonni az érvénytelen többletet. Hiszen nem lehet több szavazat, mint szavazó, a titkosság miatt pedig a számlálók nem tudhatják, mely pártlista kapta a szavazatokat."

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/04/10/hogyan_nullazodhatta…

Persze, az indexszel ellentétben a 444-nek már nem volt fontos, hogy megkérdezze az NVI-től, hogy hogy működik a matek.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

hát a 120ból 20at levenni nem akkora tragédia, mint a 20ból vagy az 5ből.
(avagy nem levonogatni kellett volna, hanem kézifék aztán új választás)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Ha mindenkitől levesznek ugyanannyit és csak a legtöbb szavazat számít, akkor édesmindegy, hogy mennyiből veszel le. Ha A jelöltnek 1000 és B jelöltnek 500 szavazata van, akkor mindegy, hogy 1-et vagy 501-et veszel le, A-nak 500-al több szavazata van, mint B-nek: A nyer.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

mint B-nek: A nyer.

+/- a kiegészítő szabályok, mint a töredékszavazat stb.
Ha van A-nak 75, B-nek 25 és C-nek 5, akkor 25 levonása után ok, hogy A nyer, viszont 50 töredékszavazatot tovább visz, de B és C bukott 25 ill. 5 szavazatot.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

rohadtul nem irrevelans..leirtam, amikor mar nem volt akkor is sikerult "okos"-an atnyomni olyan dolgokat amikhez 2/3 kellett volna.

egyebkent a "100 modositast amit az NVI benyujtott" volt amit a fidesz nem tamogatott.

https://civilhetes.net/az-nvi-elnoke-szerint-a-25-kopasz-akar-be-is-nyu…

"Pálffy szerint a jelenlegi jogszabály minden ügyeskedést megenged. Az sem szabálytalan, ha huszonöt ember viszi be ugyanazt a kérdést. Tavaly kezdeményezte is a törvénymódosítást, de akkor a Fidesz nem támogatta a tervet.

szoval az hogy nem kapott 2/3-ot meg azt is jelentheti hogy a fidesz nem szavazta meg..

Nem, én ilyet nem állítottam. Én ezt írtam:

"Az megvan, hogy az NVI azt állítja, hogy több mint 100 módosítási kérelmet nyújtott be, hogy elkerülhetők legyenek a KÍGYÓK, csak nem lett belőle semmi, mert 2/3-ad kellett volna hozzá?"

Sehol nincs benne, hogy kinek a hibája. Igazából a kutyát nem is érdekli, hogy 5 millió szavazó mellett 10+ ezernek volt egy nehezebb napja. Nem ez Magyarország legfőbb problémája. Ha Gyurcsány nem csinált volna belőle hisztit, őőő KÍGYÓT, már el is felejtettük volna.

Így megint magát röhögtette ki, én konkrétan tegnap este óta röhögök ezen folyamatosan.

--
trey @ gépház

Igen, meg olyan is volt, ahol a Fidesz jelöltjét konkrétan lehúzták a szavazólapról. Még sem fogom rá, hogy csalás történt.

El kéne fogadni a vereséget. Még az általad linkelt Index cikk is ezzel kezdni:

"Bár a beérkezett adatok alapján nem ezen múlt a Fidesz győzelme,"

--
trey @ gépház

jaja..voltak meg ukranok bejelentkezve tucatjaval a hatarmenti falvak csaladi hazaiba, voltak szazezerszam ellenorizetlen levelszavazatok a barati romaniabol es szerbiabol, voltak kamupartok akik tobb szavazatot kaptak mint az evek ota mukodo ellenzeki partok.. voltak onkormanyzatilag letepkedett ellenzeki plakatok, voltak anyagi csoddel vegzodo ASZ viszgalatok ellenzeki partok ellen.

sok kicsi sokra megy..

Ti meg azért tartotok ott, ahol, mert elhiszitek, hogy Orbán a migránsozással győzött meg mindenkit. S a nagy probléma az, hogy amíg ezen nem láttok túl, addig esélyetek sem lesz ezen változtatni.

Azért győzött, mert a másik oldalon dilettáns barmok gyülekezete állt. Egyetlen életképes, hiteles figura nincs az ellenzéki oldalon.

--
trey @ gépház

Az ország 50+%-a járatlanra lépett volna ;) https://hup.hu/node/158803?comments_per_page=9999#comment-2218641
Egyébként azért, mert egy járatlan út lehet, hogy jobb, mint ahol már ugyan minden kátyút, beomlást és földcsuszamlást ismersz, de rohadt nehéz közlekedni rajta.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

en elhiszen hogy a masik oldalon dilettans barmok vannak, de a te oldalon meg kozonseges bunozok..olyanok akik nem csak koztorvenyes bunoket(farkas florian, rogan, orban family,stb) kovetnek el, de a hazaarulas sem all messze toluk (baltas gyilkos, pharaonnal valo uzleteles, putyin+erdogan szexualizalasa, a nyugat demonizalasa /a'la rakosi/).

jo par evtizede en csak a legkisebb rossz elve alapjan tudok szavazni.
es egy politikai dilettans meg mindig kisebb rossz mint a fentiek.

Szerintem ha összeszednénk a köztörvényeseket a másik oldalon (Cuslág Szkófild, diákmunkások pénze Csaba stb.), azzal is megtelne egykét zárka. Az pedig, hogy te a másik oldalon mindenkit a bűnözőkkel azonosítasz, de a te oldaladon szemet hunysz efelett, azt inkább nem minősítem.

"jo par evtizede en csak a legkisebb rossz elve alapjan tudok szavazni."

Én is így vagyok ezzel.

--
trey @ gépház

azert czegledy ugyevel addig varj amig itelet szuletik..tudom ez nagy keres az oldaladon mert nem vagytok a jog nagy baratjai. :DD

cusimusi lebukott, nyomoztak, eliteltek, leulte..mindezt a szoci kormany alatt.
nem ugy mint ma, ahol a bunszovetkezet az ugyeszi hivatalban szekel es meg nyomozati szakba sem kerulnek ugyek.

"Az pedig, hogy te a másik oldalon mindenkit a bűnözőkkel azonosítasz, de a te oldaladon szemet hunysz efelett"

gondolom ezt idezetekkel tudod bizonyitani..

a penz ott volt a szamlan, a NAV zarolta. (bar rossz volt a fidesz fulese, mert a penz nagy reszet elozo nap mar atutaltak a diakoknak, de ez nem zavarta a fideszmediat es az elore megtervezett es leadott cikkeket mar nem igazitottak a tenyekhez)

http://www.origo.hu/itthon/20171026-helyreigazit.html

nyomj egy update-et az ugyben, mert mar nem az a fo csapasirany hogy ellopta a diakok penzet, hanem "afacsalas".

Nem, te megütötted az evone-i szintet, majd ha értelmes hangnemben tudsz társalogni, lesz miről beszélgetnünk.

Ha nincs, akkor menj, pihenj rá a zakóra és törődj bele, hogy a 4 éve feszt nyomott rossz propagandátok erre a szánalmas eredményre volt elég.

--
trey @ gépház

ja hát ha neked nem értelmes a hangnem, mert egy általad elpukkantott faszságra tényszerű válaszokat kértem 7-8 kérdésre, akkor az talán nem engem minősít. leállhatnál mások (indokolatlan/téves/röhejes) skatulyázásáról, ha meg szavadon fognak, akkor nem az érdektelenség a legszebb kihátrálási módszer.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

na okoska!
1. hozzávetőleg mennyi diákmunkást foglalkoztatott czeglédy (cége és melyik)?
2. fentiek közül hozzávetőleg mennyi diákmunkás bérét NEM utalta el czeglédy (cége és melyik)?
3. hányszor hallgatták ki czeglédyt a ~10 hónapnyi "őrizetben", ebből mennyi volt a saját kérése alapján?
4. hozzávetőleg hányszor és mekkora értékű adócsalást állapítottak meg (havi bontásban elég) czeglédy (cége) ügyében?
5. hozzávetőleg hány bírósági tárgyalás (büntető eljárás) szólt czeglédy (cége) ügyében (az előzetesek meghosszabbításán/megszüntetésén kívül)?
6. hozzávetőleg napi hány órában tájékozódsz bármely közmédia által felkínált sajtótermékből?
7. hozzávetőleg mikor szoptad be a kormánypropagandát először?

ha a fenti kérdésekre nem a budai öklendezéseivel, hanem tényszerű válaszokkal vagy képes előrukkolni (kerüljük a közmédiában megjelent "híreket"), akkor hajrá. ha meg fingod nincs a válaszokról, azt is megmondhatod, legfeljebb beismered, hogy össze-vissza hadoválsz mert beszoptad a kormánypropagandát.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

"baltas gyilkos"

Az ugye megvan, hogy ott diplomaciai kenyszerpalyan voltunk? Szerinted mit lehetett volna ott maskepp csinalni?

"putyin+erdogan szexualizalasa"

Erdogan NATO szovetseges

Putyinnal meg amig a NATO kotelezettsegeinket nem kell megszegnunk miatta, tolem olyan mindkettonk szamara elonyos uzletet kotunk, amilyet akarunk. Az a media meg ne csodalkozzon hogy lejaratta magat, aki ezt "szopas"-kent meg "oroszokkal lefekveskent" elte meg. Semmi szukseg oroszok elleni gyuloletbeszedre (foleg olyan kettos mercesre, amit nemfeherek, nemkeresztenyek, nemheterok ellen nagyon felhaboritonak tartanal, de oroszok ellen toknormalis szerinted), ez a megvalaszthatatlan Hillary-nek se hozott semmi jot.

(A Paks 2 30 evre titkositott resze viszont nekem se tetszik. Nem maga a Paks 2 a bajom, hanem a 30 evre titkositas)

az azeri ugyben semmi kenyszerpalya nem volt.
amig navracsics volt a miniszter evente utasitotta vissza az azeri kereseket.
aztan orban leszolt, mert mint kesobb kiderult jott egy nagy valag fekete penz.

erdogan: nem hallottam hogy erdogant barmlyik EU-s (NATO) politikus peldakepnek allitotta volna..

> Az ugye megvan, hogy ott diplomaciai kenyszerpalyan voltunk? Szerinted mit lehetett volna ott maskepp csinalni?

Mármint diplomáciai kényszerpályán voltunk hogy ne adjuk ki? Pl nem hazaárulni szerintem lehet.

https://mno.hu/kulfold/a-baltas-gyilkos-es-az-azeri-penz-ugyet-vizsgalt…

Megfogalmazom maskepp.

AAA Kft-vel leszerzodtel, hogy XXX Kft-tol rendeled az alapanyagot, mastol nem rendelheted. XXX Kft versenytarsa az YYY Kft. De a rossz szervezes miatt egy olyan szerencsecsomaggal targyalsz az XXX Kft-nel, hogy nem tud az AAA-val kotott kizarolagossagi szerzodesrol, ezert felkinal neked egy kis penzt Nokias dobozban, hogy ne az YYY ajanlatat fogadd el te, mint donteshozo, hanem az XXX Kft-jet. Elfogadod a penzt?

Nos itt is ez volt. Attol meg, hogy fogadtak el az azeri kormanytol erre penzt, meg mas oka is volt annak, hogy "oda adtuk ki", nem feltetlen csak a netto "penzelfogadas". Nem tudnam elmagyarazni, de valaki anno nekem ezt nagyon faszan elmeselte, hogy a szabalyok szerint jartunk el.

>mert elhiszitek, hogy Orbán a migránsozással győzött meg mindenkit.
nem kell elhinni. látható, hallható: azért szavaztak a fideszre, mert a migráncsok. akadt olyan is, aki -elmondása szerint- olvasta a fidesz választási programját.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Nekem az volt a meglepetés, h a Jobbiknak arányosan kb. hasonló maradt a támogatottsága, mint korábban volt. Úgy néz ki, h pálfordulása miatti elhagyók és csatlakozók pont kiegyenlítették egymást. Én arra számítottam, hogy talán még az is kérdéses lesz, hogy bejut-e egyáltalán - a választók megbüntetik.

Meg azt, hogy egyfordulos valasztas eseten csak a "ketpartrendszer" mukodik. USA-ban ennek hagyomanya van: demokratak vs republikanusok (gyakorlatilag), akik elovalasztast tartanak, hogy ki legyen az elnokjelolt. Igaz a demokratak ezt legutobb elcsaltak, es az igy jeloltsegbe kerult megvalaszthatatlan Hillary miatt meg is buktak.

Ellenben az itthoni remek "demokratikus ellenzek" (magukat legalabbis igy hivtak) erosen elfelejtette megkerdezni a lakossagot, hogy ok amugy megis kit szeretnenek Orban helyere.

A visszalepeseknek is elovalasztasokon kellett volna alapulnia, nem faszmeregetesen meg egymasnak ellentmondo kozvelemenykutatasokon.

De talan meg egy orszagos listat is ossze lehetne rakni csokkeno sorrendu nepszerusegi listabol, amit az emberek szavaznak meg.

Igény van egy normális konzervatív pártra, hiába pampog a csipet-csapat, hogy csak a baloldal a megváltó. A Jobbik ezt az illúziót keltette, hogy ők egy konzervatív párt, akik kinőtték az ifjúkori baromságaikat. Én azon csodálkoztam (nem feltétlenül örültem volna neki amúgy teljesen jó szívvel), hogy nem erősödtek meg jobban.
Én amúgy a dILISkOMCSIK lemorzsolódását vártam volna, mert az se különb az MKKP-nál, csak komolyan veszik magukat.

Én valami 30%-al indultam el, csak akkor vettem észre, hogy valami gond van amikor hazaértem és a telóm már sírt a töltőért. Igaz, errefelé nem is volt olyan túlzott sor, bár a mobilnetemet majdnem teljesen elhasználtam... :(

hmm. olyan hianyerzetem van...

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

kene valami olyasmi, hogy par kattintas utan meg lehessen azert nezni. Vagy kuszob bevezetese. (kuszob alattiakat nem mutatja)

Volt pl. Oregonnak egy olyan hozzaszolasa, hogy o mi alapjan dontott. Eloszor az elharapodzo korrupcio miatt nem akart rajuk szavazni, aztan igazabol a korrupciomentesseget mas se igerte.
Kb. ez a gondolat foglalkoztatott engem is...

> Nincs ezzel semmi baj.

Szerintem van. Nemcsak HZ hozzaszolasa lett torolve. Voltak ott mas gondolatok is;)

Igazabol mindegy. Sose lett igerve, hogy minden ide irt karakter ezer evig fennmarad. Nem panaszkodhatok.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Annak semmi értelme sincs, hogy a szülő poszt nem létezik, a rá válaszoló meg igen. A másik pedig, hogy az egész blogposzt az oldal moderációs elveibe ütköző, azaz, ha kukáznám, akkor sem lehetne miért nyivákolni.

Meghagytam abban a reményben, hogy ha egy ilyen van itt, akkor a többi témát nem szemetelitek tele a politikai szarokkal.

Remélem ez így is lesz.

--
trey @ gépház

érdekes, hogy ez az egész szutyok itt marad, míg egy másik tokkal-vonóval eltűnik. ez nem ütközik a FAQ-ba?
ha pártot akarsz alapítani, jó az irány!

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Amugy erdekelne hogy gondoltad, hogy biztos kerni fogom a topik torleset:

Oke, adott egy politikai velemeny ami nekem van. Eselhangzik egy azzal ellentetes egy forumtarstol

Ezt mindannyian maskepp kezeljuk:
-valaki megprobal erveket gyujteni es vitatkozni
-valaki egybol k*rvaanyazik
-valaki csendben ir Trey-nek, hogy torolje az ellenvelemenyt
-valaki felhaborodva posztol hogy Trey miert nem torolte meg (formai kovetelmenyeknek megfelelo kerelem nelkul)
-valaki kombinal ebbol tobbet: eloszor k*rvaanyazik, majd megkeri Trey-t, hogy moderaljon privatban
-valaki elszamol 10-ig, es csak akkor k*rvaanyazik, ha meg utana is fenntartja, hogy az illeto edesanyjanak valoban jol tudja a foglalkozasat (szerintem ez vagyok en). Az ilyen kevesbe szokta szegyellni, hogy elkaromkodta magat egy 3 evvel ezelotti politikai topikban
-valaki melyen hallgat, mert a nickje tul konnyen polgari nevhez parosithato (meg ha valaki mas ezt le is szarja, es ugy k*rvaanyazik)

nem vágod. ezt-azt töröl önállóan, ezt-azt meg kérésre. van ami maradhat, van ami nem. egyes esetekben csak szelektíven töröl, míg más esetekben teljes tartalmat. érthetetlen. de pl pártalapítási alapnak kiváló. ti meg majd segítsetek neki elkölteni a 150 gurigát ;)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Az egész HZ jelenséget nem értem. Felteszi a kérdéseit, és pattog, hogy nincs válasz, hogy nem segített a válasz és olyan posztokat kér/követel, amik hasznosak. Statisztikát vezet a számára nem kielégítő, számára hasznos kommentekből. Ha ért a témához, akkor minek kérdez? Alapvetően senki sem áll aljas módon senkihez itt. Ő meg kihozza az emebrő' az "agresszijót".

"Annak semmi értelme sincs, hogy a szülő poszt nem létezik, a rá válaszoló meg igen. A másik pedig, hogy az egész blogposzt az oldal moderációs elveibe ütköző, azaz, ha kukáznám, akkor sem lehetne miért nyivákolni."

Így jár az, aki olyan beszélgetésbe tesz energiát, amibe nem kéne. Előbb-utóbb megtanuljátok. Csak azt nem értem, hogy értelmes emberek miért nem értenek egy szóból.

--
trey @ gépház

Így működik a moderáció.

a) moderálhatod magad ha veterán tag vagy
b) moderálok én, ha belebotlok egy moderálási irányelvbe ütköző tartalomba
c) moderálok én, ha valaki moderálási irányelvbe ütköző tartalmat jelent be (akár a sajátját is)

Mindemellett figyelembe véve, hogy az oldal enyhén moderált.

További kérdés?

--
trey @ gépház

HZ saját maga által töröltetett hozzászólására reagálnék, amit arra a kommentemre írt, amiben javasoltam neki, hogy jelentkezzen 4 év múlva a Comedy Centralhoz, hogy ő legyen a következő Gábor és/vagy Emőke, ha már szavazni nem megy el (de véleményét szereti kifejteni).

> Vicces, mikor két elvtársi szavazó jön ezzel a dumával.

Elárulom, hogy én fizikus vagyok, azt nevelték belém, hogy kritikusan álljak a dolgokhoz, értsem meg az összefüggéseket, ha állítok valamit, azt valódi érvekkel támasszam alá, illetve fogadjam el, ha másnak van igaza és megcáfolta az én állításomat. Emellett az egész tudomány arról szól, hogy az emberiség bőrszíntől/nemtől/vallástól/anyám kínjától függetlenül próbálja meg együtt, egymást segítve szélesíteni kollektív tudását, ami aztán mindenki számára szabadon elérhető.

Rád bízom annak levezetését, hogy ilyen hozzáállással mennyire vagyok kormánypárti szavazó...

A reklám pontosan rólad szólt. Azokról az emberekről, akik nem képesek 4 évente legalább egyszer felemelni a hátsójukat a kanapéból és elsétálni egy vasárnapi napon a legközelebbi szétrohadó óvodába/iskolába, hogy pár vonással egy papírfecnin kifejezzék véleményüket. Mindig van választási lehetőség. Ha ezt mégse hiszed el, akkor rajzolj legalább egy faszt a szavazólapra, annak is van politikai üzente (lásd előző népszavazás majdnem negyed milliónyi érvénytelen szavazatát).

Ugyan, szerinted lehet ma egy politikai tartalmú vitának bármilyen vége? Én se láttam az egészet, elkezdtem írni a válaszomat, aztán dolgom akadt és félbehagytam. Mire visszajöttem már eltűnt a szál. HZ-t nagyon megbánthattam (bocs, nem volt célom), mert vette a fáradtságot és emailben írt egy Elbocsátó, szép üzenetet.

>Ugyan, szerinted lehet ma egy politikai tartalmú vitának bármilyen vége?
a hupon? csak a fidesz-szimpatizánsoknak van/lehet igaza. mindenki más meg gyökér/migránssimogató/libsibolsi/tudjaqrvaanyja. nem baj ha nem így van, majd megmagyarázzák.
(mosolyfakasztó ugyanakkor, hogy az erős többség főiskolát/egyetemet végzett csávó)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Ezt szerintem csak te latod bele.
A szomoru valosag az, hogy a legtobben a legkisebb rosszra szavaztak.
Es ez perpill a fidesz (a nagy tobbseg szerint).

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

valóban szar lett volna pár hét múlva egy új, demokratikus alkotmány + szavazás. de lehet hogy még szarabb lett volna, ha egy jobbik nevű csipetcsapat kibaszkodná innen a ~20ezer kötvényest. vagy biztos szarabb lett volna bármelyik, amelyik választási programmal rukkolt elő...

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Igen, egyébként pont itt van a lényeg elásva szerintem. (Amit emlékeim szerint már le is írtam, de HZ-nek köszönhetően az enyészetté vált): Fidesz szándékosan egy túltolt, idióta kampányt folytatott országosan, mint egy gumicsontot dobva az ellenzéknek, indexnek, 444-nek, helyi szinten meg kampányolt azzal, hogy mi az, amit valóban megcsináltak. Ezzel egyrészt leszerelve az ellenzéket, másrészt a budapesti ellenzéki szavazóknak úgy sem jelent semmit az, hogy Mucsaröcsögén épp helyretettek valamit, amit már 20 éve kellett volna.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

miután a vidéki embör csak a megyei napilapból tájékozódott, "központi" lapokat meg még pillantás szintjén sem nézett, csak így lehetett befolyásolni. áder kutatómunkájának gyümölcse úgy ez, ahogyan a választási körzetek rajzolgatása.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

hogyne persze...mindent IS atadtak az elmult honapban. de leginkabb alapkoveket atdat at.. :DDD
de atadtak pl. egy szallot amit hatranyos helyzetu feknotteknek es fiataloknak szantak, aztan az elkeszulte utan veletlenul hipp-hopp eppen semjen vadasztatoja kapta meg es szallodaja lesz belole.
lazar meg az alfold kozepen egy 2 emeletes korforgalmat adott at.
nagy szukseg volt ra..akkora arra a forgalom hogy nem eleg a szintbeli korforgalom..

Mucsaröcsöge felsőn a népek azt látják, hogy kiraktak egy táblát, hogy az XY program keretében felújitják a vasútállomást (ahol naponta 2x áll meg vonat). Az őket nem érdekli, hogy a 80 nm-es épületet 1xx millióért számolták el (amiből 2 családi ház kijönne). Nekik az a lényeg, hogy ott van az omladozó viskó helyett egy normális.

No meg miért is aggódna, hogy ki pénzéből van? A minimálbérből befizetett adóforintjai neki nem fájnak. Az azoknak fáj, akik többet keresnek és csak pislognak, amikor a bérlapjukon meglátják, hogy havi 120-150 ezer forintot vesz el tőlük az állam (gyarkolatilag többet mint a minimálbér), hogy utána Mucsaröcsöge felsőn új állomásépületet épitsenek belőle, ahol sose fog megfordulni.

A Mucsaröcsögei meg elhiszi, hogy mindez érte történik és a képviselője tehet az egészről, az ő érdeme (ergo, "jó ember").
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Ez nem feltétlen helytálló. Mert ti. Budapesten 1,7M ember lakik, ahol még a legkihasználatlanabb metró is több utast szállít naponta, mint Mucsaröcsöge felső állomás évente.

Akkor miért is jó az, ha túlárazva saját zsebbe dolgozik a helyi képviselő?
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Budapesten kívül meg 7,5-8M. Ők meg dögöljenek meg?

"Akkor miért is jó az, ha túlárazva saját zsebbe dolgozik a helyi képviselő?"

Egyáltalán nem jó. Viszont a semmi helyett a valami még mindig jobb azoknak, akik ott vannak.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Na, ennyire vagy tisztában, hogy mi a helyzet vidéken. Vidéken van, ahol 3-4-5 millióért jó állapotú családi házat kapsz már. 1xx millióért van, ahol a fél utcát felvásárlod.

Viszont a szép és jó és érdekes kérdés, hogy korábban miért nem tudott a demokratikus ellenzék rászánni mondjuk pármilliót a mostnai 1xx helyett, hogy legalább le legyen vakolva az épület meg legyen benne két pad? Ja, hogy ők még ezt sem tették meg?

https://index.hu/velemeny/2018/04/10/kovetkezmenyek_nelkuli_bukas/

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

szőr mentén: nem azt írta, hogy építesz, hanem kapsz.

a százmiska pedig arról szólt, hogy vidéken ez nem két családi ház ára, hanem szintet tartva akár 20-25 ingatlan. például egy tiszaparti kisebb városban vagy nagyobb faluban teljesen sima ügy, mármint a vásárlás + felújítás =< 5M (építésre más igaz). pont ma fordult meg a fejemben, hogy venni kéne egy házat 45km-re innen. onnan is be tudnék járni dolgozni, sokszor gyorsabban lennék a Debrecen tábla alatt vidékről, mint Debrecen A->B pontjában. amúgy egy 2 szintes kacsalábon forgó palota szintenként 80-100nm méretben, focipályányi telekkel egy ilyen helyen 10-12 miska. egy ideig még szeget sem kell a falba verned, az a kategória ami Debrecenben 60M+.

van ahol egy méretesebb utcafront 10-15 miska: ha mindent felújítasz van 4db egymás melletti teljesen vállalható családi házad 20M körül. csak érdekességképpen írom.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Olyan 18:30 korulre ertem oda, nem volt elottem senki, kb. 5 perc mulva mar kint voltam. Egyebkent Androidos telefont hasznalok, es nagyon intenziv hasznalat mellett is tovabb birja 1 napnal (altalaban ez van, de ha nem hasznalom sokat, akkor sztem birna 2 napig). 6050 mAh akku van benne.

--
Any A.I. smart enough to pass a Turing test is smart enough to know to fail it. -Ian McDonald

Amugy a kedvenceim azok, akik mindig a valasztas utani nap kezdenek kampanyolni

..Es akkor is rossz a valaszuk.

Kapcsolodo:

Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first. -Ronald Reagan

--
Any A.I. smart enough to pass a Turing test is smart enough to know to fail it. -Ian McDonald

http://shared.muportal.hu/hup/hz-mno.html

HZ és a pofonfa legutolsó intim kapcsolatának archív változata. Mert ugye szép demokratikus világban ne egyvalaki döntsön már arról, hogy mi történik a kontenttel. ;)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Hát igen. Ez tipikus példa egyrészt a valóság meghamisítására, másrészt arra, hogy trey MINDEN EGYES SZAVA HAZUGSÁG, AMIT MODERÁCIÓ KAPCSÁN ITT LEÍR.

Aki nem látta volna: azzal nyílt a fenti poszt, hogy törölni fogom. Ergo amit szarházi saxxus itt leírt, az HAZUGSÁG.

Hogy trey korábban komplett topikot törölt, mert szerinte spam volt, pedig nem, ezt a hazugságot meg kérésre sem... hát elismerésem: igazi fideSSes az elvtárska.

LOÁL. értelmetlen kérdés, mivel itt az ellenzéknek hívott politikai erők nemigen akartak nyerni - új szavazás esetén pedig még ennyit sem érnének el. lássunk gyors példákat, minden több oldalas sztori kap fél mondatot általam kerekítve:

-KariGeri a szocionisták karjába dől, rá két napra rálép a véletlenül felvett "jajj anyám, mi a faszért vállaltam" megvilágosodás útjára. közben 13. havi nyugdíjat ígér :D habár a választási rendszerben rögzített választópolgárok FIXME 40%-nak már nem lesz nyugdíja sem. nem hogy 13 havi. nem gond, a levezető köreiket futó nyugdíjasok jajjde értékesek lettek. nem mellékesen az említett 40% azt sem tudja a mai világban mi az a 13. havi akármi. nem is fogja megtudni, de nem is ragozom mert nem érdekel túlzottan.

-ha már MSZP: "nekünk már emberünk nincs, vezetőnk sincs, miniszterelnököt sem tudnánk adni mert elfogytak a milliárdosaink. csak azt tudjuk, hogy Európai megoldás kell, Európai megoldás kell, Európai megoldás kell, Európai megoldás kell, Európai megoldás kell, Európai megoldás kell.." végtelen ciklusban lehetőleg. fúú de kurvára untam már.

-Szemkilövető Feri bátyánk ha valaki fel meri dobni a kérdést, miszerint "miért csak pár százalékra törekszünk", nos az úgy tűnik röpül. mint a vadlibák. közben illumináltnak tűnve matekozik a legnagyobb két számjegyű prímszámmal - ami mint tudjuk 11.. majd vendégül látja Mr. bajusz Gáborékat akik sértődve közlik, hogy ha már részegen várta őket gazduram vajh' miért nem kaptak ők is innivalót. Ferenc erejét jelezvén azért Vágó úr összeszarja magát és sűrű elnézést kér: nem is úgy értette. mire Ferenc gitározik egy keveset a fő kampányrendezvényen.

-Szürkefarkas Vona Gábor hajbókolva elnézést kér a zsidóktól, homokosoktól, cigányoktól meg mindenkitől, akire akárcsak ferde szemmel is nézett. nem túl hitelesen leszegett fejjel hallgatja a "disznóólamat sem bíznám rád" elismeréseket. közben -bár nem verték nagy dobra- a vidámvasárnapos Sanyi is kap egy jobbikos üdvözlőlapot. ejha, a történtek már az EP-képviselő Morvai Krisztának is elérték az ingerküszöbét, haza is jött békemenetelni is egy keveset. szerintem az lehetett a fejében korábbi pajtásáról, hogy mindegy ki jön, csak jajj ezne. Gábor levezetésként saját szavazóbázisának és korábbi rendezvényeiket nyilvános telibeszarását kipihenve derék újliberálisként reklamáció nélkül kergeti a kertjében repkedő idegen drónokat. lassan új pártot is alapíthatna Csanáddal, nem sok hiányzik hozzá.

-kot-kot-kot kotkodács kodács kodács! kot!

minden fenti produktum adó-milliárdokból finanszírozva :D nem is folytatom. ezek miatt nem tudom ki volt az a hülye, aki mást várt. demost komolyan, a mindeközben egymással is önzőzve tétet játszó és egymást is halálra szopató "ellenzék" nem gondolhatta komolyan amit várt. ehhez a sztorihoz én már délutános vagyok, nemigen lehet beetetni a kormányváltó-eredményvárójukkal és a cuki meglepettségükkel. halál jó buli lehet tét és felelősség nélkül ellenzéki politikát játszani sokmilliós fizetésért. és még érinthetetlen státuszt is kapva. kurva röhejes az egész ahogyan van, csak sajnos ennek a ganénak a közepén él 8 millió hazánkfia. nem mellékesen én is, a családommal. szóval mégsem tudok őszintén röhögni, bár hogy őszinte legyek ~10 éve szerintem még tudtam volna - csak azóta már unalmas is.

lentebb olvasható vélemény a csalásokról, jaja. ó uramatyám a másodiknak lehetett volna még 1 embere. a Fidesznél meg röhögnek az egészen, mert amíg ezen fog lovagolni akinek lehetősége van kinyitni a száját, addig nemhogy a 2/3, hanem a 4/5 is meglesz legközelebb. főleg, miután pl. a HZ-konform emberek el sem mennek szavazni, hanem otthon a fotelből verik és még ideológiát is gyártanak a tettükhöz. később meg azonnal menjünk kormányellenes tüntetésre, brühühühü. miközben pedig még a 8000km-re lévő emberek is megpróbálják képviselni a saját érdekeiket 4 évente egy napon, fckyeah!

hazánk belpolitikája! én így szeretlek!

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

par embert es partot kihagytal...

a renszarvasokkal farkalo tomjen zsoltit, akinek allitolag van egy partja amit senki sem mer.
az otszazmeteres dijatadokon nyelvtekergetes miniszterelnoki bajnokat aki annyira fel a terrorizmustol, hogy egy terrorizmus tamogatasaert korozott arabbal uzletel es fogad utca szomszednak, majd meg allampolgarsagot is akar neki adni, aki kotkodacs helyett "soros,soros" kialtasokkal remisztgeti a kampanykorutjan az ovodasokat..

ó igen, hagytam még ki pár dolgot, mert hányok az egésztől. meg azért is, mert mint azt a bejegyzésben csak 3 helyen írtam, éppen a rinyáló és impotens megélhetési-ellenzékről írtam verset, hiszen arra válaszoltam amit felvetettek "ellenzék" címén egy elég értelmetlen kérdésben.

de mint mondtam lehet rugózni azon, hogy jáááj ez hogyan volt, meg lehet próbálni tompítani amit írtam. párszázezren kell csak megtegyék és kész is a 4/5. párszázezer ügynök, aki tudta ellenére Fidesznek dolgozik: hát mit mondjak, a "tudta ellenére" nem túl hihető :D

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

" Morvai Krisztának is elérték az ingerküszöbét, haza is jött békemenetelni is egy keveset. szerintem az lehetett a fejében korábbi pajtásáról, hogy mindegy ki jön, csak jajj ezne."

Szerintem az volt a választási deal, h ő meg a Gaudi kutyapicsázza a Jobbikot a finisben, cserébe a Fidesz majd elsikálja Budaházy ügyét. Mivel a néppártos Jobbikért úgysem kár, így legalább Budaházyn tudnak segíteni. Sztem heteken belül, max 1-2 hónap fejlemény várható az ügyben.