CentOS Linux 8.4.2105

Megjelent a Red Hat Enterprise Linux 8.4 alapú CentOS Linux 8.4.2105 kiadás. Bejelentés itt.

Hozzászólások

Erre a kevés időre már lehet, hogy kár volt..:)

Szerkesztve: 2021. 06. 05., szo – 11:30

Lenne logika a Scientific Linux újraélesztésében.
Ránéztem az oldalukra, semmi nyoma, hogy fontolgatnák a dolgot. :(
Sőt úgy tűnik ők elfogadták a CentOS stream-et: https://linux.web.cern.ch

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Abszolút lenne, én is örültem volna neki, de inkább a "sötét oldalt" választották..sajnálom. Maradtam volna ezen a vonalon, de így sajnos belekényszerítettek a váltásba munkán kívül, pont most a hétvégén fejezem be. Sajnos a friss forkokban és az Oracle-ben nem bízom olyan tekintetben, hogy ki tudja meddig tudják ekképpen biztosítani a rendszert (ha mondjuk gondol egyet, és holnaptól kezdve nem adja oda nekik a RH a szükséges forrásokat, akkor azoknak is lőttek).

Mert mire váltottál? Fedora vagy valami egész másik vonal? Egyébként nem tragédia néha váltani, egyébként se, legalább az ember nem fásul bele egyféle rendszerbe, megismer mást is. Ez külön jó a Linuxban, hogy mindig van valami újabb rendszer, amire váltani lehet, és nincs az, hogy egyfélére lenne mindenki rákényszerítve.

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧

Sosem hittem volna, de visszatértem az Ubuntuhoz. :) Stabil, támogatott, stb, ismerjük, nem is ragozom. Az a baj, hogy ezzel a lépéssel a munkán kívül (ott továbbra is RHEL-t üzemeltetünk) teljesen elvesztettem a bizalmat az IBM-mel/RedHat-tel szemben, ez különösen ocsmány húzás volt, így szétrúgni egy tökéletesen működik és bejáratott rendszert és közösséget. Válthattam volna Fedora-ra, gondolkoztam is rajta, de most inkább nem szeretem őket, így maradt, hogy megnézek mást.