Hivatalos: Az LG kilép a mobiltelefon piacról

Ugyan voltak már jelei, hogy ez be fog következni, de egészen idáig nem volt hivatalos. Az LG Electronics Inc. ma bejelentette, hogy globálisan felszámolja mobiletelefonos üzletágát. Ez alatt mind a gyártást, mind az értékesítést értik. A cég sajtóhíre szerint ezzel lehetővé válik, hogy elektromos jármű komponensek, okosotthon, robottechnika, IoT és B2B megoldások piacára koncentrálhassanak.

A teljes kilépés dátuma 2021. júlis 31. Addig még egyes, készleten levő modellek elérhetők lehetnek a piacon.

Bejelentés:

LG TO CLOSE MOBILE PHONE BUSINESS WORLDWIDE

Stepping Away from Phone Manufacturing and Sales Enables Company
to Focus on Growth Sectors Including EVs, IoT and B2B Solutions

SEOUL, April 5, 2021 — LG Electronics Inc. (LG) announced that it is closing its mobile business unit. The decision was approved by its board of directors earlier today.

LG’s strategic decision to exit the incredibly competitive mobile phone sector will enable the company to focus resources in growth areas such as electric vehicle components, connected devices, smart homes, robotics, artificial intelligence and business-to-business solutions, as well as platforms and services.

Current LG phone inventory will continue to be available for sale. LG will provide service support and software updates for customers of existing mobile products for a period of time which will vary by region. LG will work collaboratively with suppliers and business partners throughout the closure of the mobile phone business. Details related to employment will be determined at the local level.

Moving forward, LG will continue to leverage its mobile expertise and develop mobility-related technologies such as 6G to help further strengthen competitiveness in other business areas. Core technologies developed during the two decades of LG’s mobile business operations will also be retained and applied to existing and future products.

The wind down of the mobile phone business is expected to be completed by July 31 although inventory of some existing models may still be available after that.

Hozzászólások

szóval marad az apple meg samsung legvégül.

GPLv3-as hozzászólás.

Brands 2018
Q1
2018
Q2
2018
Q3
2018
Q4
2019
Q1
2019
Q2
2019
Q3
2019
Q4
2020
Q1
2020
Q2
2020
Q3
2020
Q4
Apple 14% 11% 12% 17% 12% 10% 12% 18% 14% 14% 11% 21%
Samsung 22% 19% 19% 18% 21% 21% 21% 18% 20% 20% 22% 16%
Xiaomi 8% 9% 9% 6% 8% 9% 8% 8% 10% 10% 13% 11%
Oppo 7% 8% 9% 8% 8% 9% 9% 8% 8% 9% 8% 9%
vivo 5% 7% 8% 7% 7% 8% 8% 8% 7% 8% 8% 8%
Huawei# 11% 15% 14% 15% 17% 16% 18% 14% 17% 20% 14% 8%
realme 1% 1% 3% 2% 2% 2% 4% 4%
Others 33% 31% 29% 29% 26% 26% 21% 24% 22% 17% 20% 23%

trey @ gépház

A Xiaomi/Huawei/Oppo/OnePlus-szal versenyezni tenyleg szopas: tudjak Kinaban, hogy novekvo piac, es eleg 5% haszonkulccsal arulni ezeket.

Az Apple mellett egyedul a Samsung maradt meg a nemkinai gyartok kozul marketingstrategiaik es magas marketingkoltsegeik miatt. Szemely szerint nem is ertem azokat, akik kifejezetten Samsungban gondolkodnak, mikor kinai gyartoktol olcsobban (kisebb haszonkulcsbol) megkapod kb. ugyanazt az Androidot.

Nem tudom, min múlt, de pl. a kamera versenyben az LG eléggé lemaradt. Múlhatott ez akár pénzen is, azaz lehet, hogy kifizetődően nem tudtak olyan kamerát betenni, ami versenyképes a többiekkel. Legjobb kamerás telefonjuk a DXOMark szerint az LG Wing, ami gyengébb, mint a konkurencia eggyel koábbi generációs telefonjai.

Szemely szerint nem is ertem azokat, akik kifejezetten Samsungban gondolkodnak, mikor kinai gyartoktol olcsobban (kisebb haszonkulcsbol) megkapod kb. ugyanazt az Androidot.

Mivel nincs (sajat) Android telefonom, nyilatkozni sem tudok sajat tapasztalatbol, de ha belegondolok abba, hogy holnap Androidra kell/akarok valtani, akkor nalam is azonnal kiesne a listarol minden kinai telefon. Ennek sok oka van, de a ket legfontosabb:

  • nem akarom a penzemmel tamogatni es batoritani a kinai tolvaj szervezetek R&D reszlegek tovabbi mukodeset :-)
  • a nagyobb gyarto (==Samsung) valamennyire garanciat jelent arra, hogy lesznek minosegi sw frissitesek 1+ ev utan is + lesz magyarorszagi szerviz lehetosegem hiba eseten

Roses are red
Violets are blue
Unexpected '}' on line 32

a nagyobb gyarto (==Samsung) valamennyire garanciat jelent arra, hogy lesznek minosegi sw frissitesek 1+ ev utan is

régen volt Samsungom, és összesen egy fw frissítést kapott, a következő kínai telefonomhoz összesen 388 fw-t toltak ki, sajnos ez a gyakorlat azóta megváltozott, de meg merem kockáztatni, hogy jobb a támogatása, mint a Samsungnak

Nekem is volt és van, az olcsó A-s és a drága S szériából is. Az A-s "szar" (kb. mint a OnePlus :)), de negyed évente jött frissítés, az S meg nagyon jó, kb.havonta frissít, csak kicsit drága. A szerviz viszont modelltől függetlenül nagyon jó, le vannak szerződve futárszolgálattal, szóval ingyen hozzák-viszik a gépet jó gyorsan.

Frissítés és frissítés közt is van különbség.

Ami havonta jön az a security patch, és jöhet függetlenül a feature és bugfix update-ektől is. 

Szóval van itt legalább három mérték:

  • Milyen sűrűn kapja meg a havi security patch-et az adott telefon és milyen késéssel? (Van ahol kimaradnak hónapok, van ahol később érkezik)
  • Milyen sűrűn jönnek feature/bugfix update-ek azonos Android verzión belül.
  • És milyen gyorsan kerül egy új Android verzió a megjelenését követően az adott gyártó telefonjaira.

Amolyan 3 és feledik pontként pedig beszélhetünk még arról, hogy mekkora különbség van a fenti számokban a gyártó különböző korú és különböző árkategóriájú telefonjain. Pl mennyivel lassabban kapod meg a tavalyi telefonodra az új Android verziót ahhoz képest, hogy milyen gyorsan kapnád meg egy újabb telefonra. Vagy mennyivel kevesebb frissítést vagy funkciót kapsz a régebbi, olcsóbb telefonodra.

Egyébként a Samsung ezekben kifejezetten jó kezd lenni mostanában.Pont hogy a kínai gyártók akik erre büszkék voltak eddig (Pl OnePlus) kezdenek nagyon hanyagok lenni.

Ha ez így is volt korábban, már nem így van. Van az update-re gyártói vállalás (https://m.gsmarena.com/samsung_promises_at_least_four_years_of_security…) és valóban, a családban lévő A20e-re rendszeresen jön a security patch, sőt a kb. 2 éves céges A50-emre a havi rendszerességű patchen túl a napokban kitolták az Android 11-et is. Nem egy Apple szint, de a korábban tapasztaltaknál (HTC, Sony volt előtte Android vonalon) sokkal jobb ebből a szempontból.

+ lesz magyarorszagi szerviz lehetosegem hiba eseten

A három januárban éve vett Note 8-amban tömeges pixelhiba miatt cserélték a kijelzőt egyévesen. Tavaly nyáron ezelőtt már annyira zavaró beégések voltak rajta, és az akku is haldoklott, hogy gondoltam, beadom a szervizbe. Aztán amikor közölték, mennyi lenne a kijelző- és akkucsere, figyelembe véve, hogy már Android 10 sem érkezik majd rá (mert ugyan már létezett a 8-as, amikor megjelent a telefon, de még 7-essel szállították, és csak két verziót ad ki utólag a Samsung), inkább vettem egy LG Velvetet, nehéz szívvel lemondva a ceruzáról. (Természetesen nem dobtam ki a Note 8-at sem, tápról videokamerának egyes melóimhoz tökéletes, mert a kamerája jó, illetve jegyzetelni azt viszem magammal.)

Szóval lehetőséged lesz, csak nem feltétlen éri meg.

Kár érte, kiváló ügynök volt.