SysAdminDay 2020 - beszámoló

Címkék

Egy ideig kérdéses volt, hogy idén lesz-e egyáltalán SysAdminDay, vagy parasztosan "rendszergazda majális". Utólag jelenthetem: lett, vagy ha úgy tetszik: volt. Ráadásul, olyannyira jól sikerült számunkra, hogy a végén leszakadó zivatar sem tudta elrontani.

Tegnap, ebéd után negyedmagammal autóba pattantunk és elindultunk Győrből a fővárosba. Nem siettem, tettünk egy kis kitérőt, majd fél három felé megérkeztünk a rendezvénytől körülbelül 200 méterre levő parkolóba. Idén nem Pesten, az Ankertben, hanem Budán, a Budapest Gardenben került megrendezésre az esemény.

Tudtuk, hogy számítani lehet majd esőre. Így is lett, 3 óra körül már csepergett. Bejelentkeztünk a regisztrációs sátorba, megkaptuk a kék VIP szalagokat,  a két sörjegyet, az ételjegyet, majd elindultunk befelé. Az első sörmérés előtt aztán összefutottunk Zahyval, Guskával, PestiSráccal, akik már szemmel láthatóan benne voltak a hangulatban.

Kikértünk némi italt, majd célba vettük a rendezvény idei fő támogatójának, az ESET-nek sátrát.

Az ESET-nél aztán nekiálltunk játszani valami számomra megjegyezhetetlen nevű játékot, ami abból állt, hogy lapos korongokat kellett egy plexivel burkolt táblába dobálni felülről, ami mindenféle tüskékkel nehezített pályán lepottyant, alul pedig pontértékre váltódott. Első próbálkozásra összedobtam a legértékesebb nyeremény, egy 1 éves ESET licenc pontértékét, 60 pontot.

Mivel közel 200 ilyen licenc felett rendelkezem a mindennapokban, vagyis nem vagyok szűkében, inkább kértem egy ESET kalapot (idén hiányoltam a FEKETÉT :), ami a csöpögő esőben jó ötletnek tűnt. Később kiderült, helyesen döntöttem. Már csak az eső miatt is.

Az ESET standnál végezve megbeszéltük, hogy elugrunk a Veeam sátrához, mert ők voltak azok, akik előrelátóan nem csak hasznosnak tűnő hátitáskával, Star Wars cuccokkal, de az időjárási viszonyokra tekintettel, összecsukható brandelt esernyőkkel is készületek. Később az esernyőknek nagy hasznát vettük ...

Miután begyűjtöttük a minket érdeklő repi anyagokat - főleg az ernyőt -, átnéztünk a Balasys standjára, mert az a hír járta, hogy ingyen sört osztanak. Azt meg már csak nem hagytuk ott!

Ezután benéztünk a HUP szerverét is pátyolgató Rackforest-hez:

Majd az ITRIS-hez, ahol egyik kollégám megjegyezte, hogy - "Velük is szakmai kapcsolatban állunk." Az ITRIS-nél az autóversenyek kedvelői kipróbálhatták magukat egy HDD-kből és patchkábelből épített, hevenyészett versenypályán, ahol az említett tereptárgyak közt kellett szlalomozni. Amikor ott jártunk, a pályarekord valami 24 másodperc volt, nem tudom sikerült-e később  megdönteni ...

Miközben az ITRIS-nél lógtunk, látjuk ám, hogy nagy tömeg van a Docler standnál. - "Nézzük meg!" Be se lehetett látni, hogy mit csinálnak, de szemmel láthatóan jól szórakoztak. "Biztos pornót néznek, ahahahahahaha" - hangzott az elmés megjegyzés, majd jót röhögve beálltunk a sorba. Egy idő után egyre előbbre jutottunk. Közben a Docler-es srácoktól feltankoltunk sörnyitóból (mert az mindig jól jöhet és abból sosincs elég!) én pedig felzabáltam a repi csokikészletük egy jelentős részét. Mindeközben megnézhettük, hogy a helyszínen dolgozó egyik operatőr drónjával hogyan küzd meg a környék fáival. Az egyiket sikerült jelentősebb mértékben "megborotválnia", de szerencsére sem személyben, sem technikában nem keletkezett jelentősebb kár :D

Végül odajutottunk a standhoz, ahol egy küzdőtéren rettenetesen cool robotharcban vehettünk részt. Naná, hogy kipróbáltuk! Atom jó program volt!

 

A harcban megéhezve, eldöntöttük, hogy begyűjtjük a kajajegy ellenében vételezhető virslit, kenyeret, mustárt stb.

Befalatoztuk, majd - "Evés közben jön meg az étvágy!" felkiáltással, a virsli előétel után átsétáltunk a Deep Burger-hez, ahol rendeltünk fejenként egy Juicy Lucy burgert, egy coleslaw-ot, sült krumplit igény szerint. Miután elfogyasztottuk, belefért még egy kávé is. Ahogy azzal is végeztünk, feltűnt egy ismerős arc, aki az asztalunk mellett elhaladva, mosolyogva odabiccentett. - "Te, ez nem a Janklovits volt?" kérdezi az egyik spanom. - "Sz sz sz szabószilvi szabószilvi" .... - "De, de, haladjunk, mert elment az idő, mindjárt kezdődik a stand up!" Felkerekedtünk és fél hat felé visszaballagtunk a főszínpadhoz, aminek a tövében össze is futottunk a művészúrral:

Hamarosan kezdődött az előadás, ami számomra az egyik legjobban tetsző volt azok közül, amiket az elmúlt években SysAdminDay-en láttam. Kár, hogy a végét elmosta a zápor.

A stand-up után jött a szokásos tombola, majd a Veeam ernyőjét kinyitva, este 6 körül elhagytuk a helyszínt. Utólag visszagondolva, idén is érdemes volt ellátogatni a buliba, mert az időjárás ugyan nem volt kegyes hozzánk, ennek ellenére mi és a jelen levő 400 körüli ember szemmel láthatóan jól érezte magát.

Reméljük, hogy jövőre újra lesz SysAdminDay!

Köszönet a szponzoroknak: ESET, Rackforest, Ace Telecom, Aruba Cloud, Balasys, FSF.hu Alapítvány, Docler Holding, Arrow, Veeam, ITRIS Kft., Biztributor.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 07. 19., v - 00:01

Végülis hogy lehet itt szakmázni más hasonszőrűekkel v. csak a te leírásodból maradt ki a nem-közvetlen-kollégákkal is felvenni a kapcsolatot? (A repi hatitáskák-tollak-kacatok begyűjtéséből már kinőttem, a fele azóta is a szekrényben porosodik).

Még soha nem tudtam rajta részt venni, idén sem. Célozzuk meg a jövő évet!

szélsőségesen idealista, fősodratú hozzászólás

Szerkesztve: 2020. 07. 20., h - 11:31

Szerintem is jó volt, érdemes volt kimenni. Kicsit félre kell tenni a komolyságot, a napi robotot és lemenni kicsit gyerekbe. Ökörködni, lazulni, ismerkedni. A robot harcban együtt püföltük egymást egy sráccal. Powerbankra nagyon hajtott, épp lemerült a telója, megnyerte. Egyik munkatársam nem jött el, az ételjegyet felhasználtam, az italjegyet meg odaadtam ennek a srácnak meg a haverjának. Eldumáltunk, szakmáztunk. Ki tudja mikor hoz gyümölcsöt ez a kapcsolat. Találkoztam a volt középiskolás társammal, mint minden évben. Megbeszéltük ki merre, lehetőségek, jövőkép. Máshova tart, de lehet később közös metszet. Pár partnerünk is kint volt, ott is meg lehet ismerni jobban a gárdát, nem csak azt az 1 kapcsolattartót, meg személyesebben szót váltani. Korábbi években is összeszedtem pár beszélgető partnert 1-1 poénos beszólással a standok körül. Akár egy intel vas előtt elszakmázni. Jó, mert nem a saját kis burkodból veszed az infót. Itt sok felől jönnek az emberek, más látásmóddal, tapasztalattal. Elcsíphetsz olyan infót, amiből később építkezhetsz. Szeretem az ilyen rendezvényeket. Itt kivételesen nem úgy nézem, hogy hány órát töltök el a drága időmből és az azonnal mennyi profitot hoz. Rászánjuk az időt, élvezzük, még akkor is ha esik az eső :)

Élménybeszámolónak álcázva milyen szépen fel lett sorolva kb  minden szponzor! :)

A placc szerintem tökéletes volt, jó lenne, ha itt lenne állandóan a happening, sokkal jobban elfértünk, mint az ankertben.

Szerkesztve: 2020. 07. 21., k - 13:35

Ha, nem épp szülinapom lenne, akkor haza ugrottam volna rá. :( Na mindegy, jövőre talán otthon töltöm és benézek. :D
Ja és köszi a beszámolót!

- Az élet, a világmindenség, meg minden (DA) -

Az időjárás ellenére is tök jó volt! Még egyszer mindenkinek köszönjük, aki ellátogatott a standunkhoz.

ITRIS Kft.

Jakab Zoltán