A sötétnél is sötétebb témával érkezik az új Firefox kiadás

Címkék

Eddig is volt már "Dark" téma a Firefoxban, de Mozilla ezt most tovább fokozta. Részletek a bejelentésben, a kiadási megjegyzésekben. Letölthető innen.

Hozzászólások

Sötét nem fokozható sőtétként...

Hát ez igazán fantasztikus... Mennyi mérnöki óra. Nyomtak egy replacet az #FFFFFF-re a css-ben?
--
"Sose a gép a hülye."

csak le kellett copyzni a safarit. nagy siker.

kivették belőle a csillagos ég témát... hát nem örülök...

--
GPLv3-as hozzászólás.

... sosem értettem, hogy egy programnak miért kell külön felület-téma... miért nem haszálja RENDESEN azokat a felületbeállításokat, ami az asztaltémában van megadva? Néhány program meg hajlamos félig a megadott téma színeit használni, félig meg a saját kókányolását... aztán kijön belőle az, hogy világosszürke alapon mégvilágosabbszürke betű.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Azt már régen tudjuk, hogy a programozó urak nem szeretnek bugokat javítani, mert az unalmas folyamat. Sokkal jobban szeretik az új, fancy, látványos, a felhasználó (és a főnökeik) számára azonnal szembetűnő dolgokat fejleszteni, mert abból (gondolom szerintük) látszik azonnal, hogy csináltnak is valamit a héten, megdolgoztak a fizuért. Mi az, ami nagyon feltűnő és sokat nem is kell dolgozni vele? Állítsd feketére azt, ami eddig fehér volt!

Ezért is új divat most mindenbe beletoszni a "night mode"-ot. Érdekes az elképzelés, hogy miért éppen most és miért nem mondjuk 20 éve?

Azt gondolják, hogy

- most többet internetezik a paraszt éjjel mint 20 éve (én biztos, hogy nem, sőt)
- azt, hogy a mostani kijelzők rosszabbat tesznek a szemnek, mint a CRT monitorok 20 éve (biztos vagyok benne, hogy nem, mert azok ezekhez kéépest szakócák voltak)

Akkor miért? Miért éppen most?

(Mondjuk én nem vetek rájuk követ. Én is jobban szeretek egy vadonatúj szervert vagy storage-ot üzembe állítani, mint a régi problémáit foltozgatni.)

--
trey @ gépház