Kevesebbet ér jelenleg a Bitcoin mint az átlagos bányászási költsége

 ( trey | 2019. február 4., hétfő - 9:57 )

A JP Morgan Chase & Co. elemző szerint 1 BTC kibányászásának költsége jelenleg átlagosan 4060 amerikai dollár körül mozog. Ezzel szemben 3600 dollár alatt kereskednek vele. Kínai bányászoknak sikerül 2400 dollár körül kibányászniuk 1 BTC-t úgy, hogy közvetlen szerződéseket kötnek olyan vállalatokkal, amelyeknél az üzemük során villamosenergia többlet keletkezik, így jóval olcsóbban jutnak áramhoz.

Részletek .

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ezt mar nagyon regota tudtuk.

Imadom, mikor egy gazdadagi elemzo ceg ket ev kesessel bejelent valamit (miutan mar reg hulyere kereste magat belole). Az ujaagirok meg leszedik a maradek hust a kukabol kibanyaszott csontrol az olvasottsagert cserebe.

Ket eve aktualis tanacsom: "maybe buy, but don't mine"

Még 50 dollárért vettem és bányásztam mellé. 10 ezer felé törő árfolyamnál eladtam mert már azt irreálisnak éreztem. De ha megtartottam volna akkor sem lennének rossz álmaim a "csak" 81x árfolyam miatt.

En meg 1000 dollar fole erve adtam el. De igy is volt rajta 2 szamjegyu szorzo. Lehetett volna 3 szamjegy.

Es elotte is vettem, nem banyasztam egy percig se.

Lazán kapcsolódik: Crypto Exchange Says It Can't Repay $190 Million to Clients After Founder Dies With Only Password
"The exchange holds roughly 26,500 bitcoin ($92.3 million USD), 11,000 bitcoin cash ($1.3 million), 11,000 bitcoin cash SV ($707,000), 35,000 bitcoin gold ($352,000), nearly 200,000 litecoin ($6.5 million) and about 430,000 ether ($46 million), totaling $147 million, according to the affidavit."

Hát ez cumi.

--
trey @ gépház

"dies"

147 milliót én is szívesen ellopnék kölcsönvennék pár évtizedre. Milyen szerencse, hogy a bitcoin tőzsdéknek nincs felügyeleti szerve, mert így korlátlanul lehet lopni, ahogy már sokan megtették nem szól bele az állam!!4

egyáltalán kik tartják ott a coinjaikat?? Csak hype lovagok lehetnek, akik nem értik mögötte a technológiát, más nem jut erre az eszembe...

a bányászat energiaköltségére meg csak annyit, hogy Pandorf (Ausztria) környékén a nagy 4MW-os szélerömüvek csak 1MW-ot táplálhatnak be az EVN rendszerébe, mert nincs meg több helyen a keresztmetszet nagyobb teljesítmény fogadására...pl az ilyen tornyok aljába kellene berakni pár antminert és máris megérné...:D

> egyáltalán kik tartják ott a coinjaikat??

Valószínű az emberek 90%+-a:

Top exchange Android appok:
- Coinbase: 154 426 rating
- Blockchain.info: 45,574 rating
- Zebpay 53,417 rating
- Xapo: 38,716 rating

Top wallet Android appok:
- Bitcoin wallet 19,450 rating
- Coinomi: 15,524 rating
- Mycelium: 5,600 rating
- Electrum: 1,254 rating

azért ezekböl nem mindegyik kapcsolódik valami exchangehez...de mondjuk szívás, ha pont átutalsz a jól örzött offline wallet-etdböl egy exchangenek mert váltani akarsz és közben bedöl az exchange... :/

A felsők exchange-ek, ahol nem a tiéd a privát kulcs, az alsók wallet-ek, ahol igen. Elég jól látszik az arány a népszerűségben

Bernard Madoff fiainak halálánál is felmerült a károsultak részéről, hogy csak megrendezték majd új életet kezdtek új néven más országban. 18 milliárd dollár ellopásánál valóban lehetőség a csodás feltámadás. Bőven van rá pénz megszervezni. Az idős Bernard Madoff meg beáldozta magát a hitelesség kedvéért.

Minden bitcoin tranzakció transzparens, így ilyen típusú lenyúlás észrevétlenül nem lehetséges.

Ha valóban exit-scam lenne, akkor azt mondták volna, hogy meghackelték őket.

Vagy belekeveredtek vmi nemzetközi pénzmosó hálozatba (https://www.theglobeandmail.com/business/commentary/article-failed-bc-money-laundering-case-shows-snow-washing-is-thriving-in/), és usa-kanada így tudta a legegyszerübben zárolni a pénzt.

De az egyik cikkben mintha valahol benne lett volna, hogy 30 milla saját és nem céges acc-ra ment.

Kivéve, ha valaki dollárért vagy más valutáért vett bitcoint a kereskedésnél és fogalma sincs, hogy azon belül hogyan lett átváltva, milyen walletben van tárolva a hozzá tartozó coin, ha történt egyáltalán hozzá köthető tranzakció a váltásnál...

> Kivéve, ha valaki dollárért vagy más valutáért vett bitcoint a kereskedésnél és fogalma sincs, hogy azon belül hogyan lett átváltva, milyen walletben van tárolva a hozzá tartozó coin, ha történt egyáltalán hozzá köthető tranzakció a váltásnál...

Ez teljesen mindegy: ha valóban megvan a pénz, csak nem férnek hozzá, akkor ezt be tudják bizonyítani a coldwallet címének felfedésével.

haha, mert meg soha nem tortent olyan hogy valaki halalat bejelentik, kozben meg tovabb el mas neven... ugye cf? :)

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Nekem is az jutott eszembe, hogy nem is tudtam a Baja kripto tőzsdét csinált... :)

Új élet, új név, új biznisz

Nem lennék most a "team memberek" helyében. Az biztos, hogy részletesen dokumentáltam volna, hogy hányszor jeleztem a menedzsment részére, hogy ez veszélyes, és nem megfelelő gyakorlat. Mert az tuti, hogy ebből feljelentések lesznek, és kellemetlen lesz a rendőrségen / bíróságon magyarázkodni.

A team-memberek miért kéne tudniuk, hogy ki fér hozzá a bitcoin wallet-hez? (sőt, igazából az lenne a biztonsági probléma, ha tudnák)

Annak azért elég egyértelműnek kellett volna lennie a fejlesztők, rendszergazdák számára, hogy nagy gáz van ezekben a folyamatokban. Mert a folyamatnak dokumentáltnak kellett volna lennie, és nem úgy, hogy "a főnök tudja a jelszót".

Szerintem egy alkalmazott ezekért a dolgokért nem lehet felelős (egy managementi szintig).

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Eddig is csak annak érte meg, aki "lopta" a hozzávalókat:
- hardver,
- áram,
- egyéb hosting költségek

Nyilván nagyaban méginkább megéri:
- botnetek,
- kéretlen bányászó javascript,
- stb.

Szerintem.

--
zrubi.hu

Egy éve kiszámolta itthon ismerősöm, meg valami izlandi bányász szolgáltatóval a költségeket, és előbbi amennyire emlékszem elég negatív volt (még hardware vásárlás nélkül is), utóbbira pozitívat mondott, de ezt meg ellenőrizni nem tudtam. Ellenben akinek van valahonnan egy fölösleges paks2-je, az még mindig csinálhat belőle egyszerűen pénzt :).

az aranylaz idejen sem a munkasok gazdagodtak meg. boven van a banyaszat/traden kivul lehetoseg _legalisan_ szep penzeket keresni ;)

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Pedig 1 éve még sokkal jobb volt a helyzet:
2018 feb 4: difficulty: 2,603,077,300,218 GH, árfolyam: 6300 USD
2019 feb 4: difficulty: 5,814,661,935,891 GH, árfolyam: 3400 USD

Tehát, ha volt egy bányászgéped, ami 1 éve 1000 Ft-ot termelt 1 nap alatt, akkor az most 237 Ft-ot termel.

Szóval elég furcsa, hogy még nőtt is a hash kapacitás.
Lehetséges magyarázatok:
- Jobb, takarékosabb chip-ek kerültek a piacra,
- Vannak olyan területek, ahol közel ingyen van at áram vagy esetleg még fizetnek is hogy felhasználd.
- Olyan országokban, ahol a pénzügyi rendszer korlátozott (pl. Kína) még bukóban is megéri bányászni, mert ilyen módon kivihető a pénz az országból.

Hála istennek! Remélem, minél hamarabb beborul az egész és elfelejthetjük mintha nem is lett volna soha.

+1

----
FreeBSD, Solaris, blackPanther

Nem borul be az egesz szerintem, de az utolso 10-20%-at senki nem fogja kibanyaszni

elvileg a block difficulty-nak újra alacsonyabbnak kellene lennie, mert sok bányász most abba hagyja, szóval amiatt szerintem eljutnak a végére.
e linket nézve ikább csak az utolsó 1-2%-ot látom kritikusnak ár/érték arány miatt, de ki tudja milyen lesz az árfolyam addigra

Már jelenleg is az utolsó 20%-t bányásszák és jövőre bele kezdenek az utolsó 10%-ba: Jelenleg: 17.5M, Össz: ~21M

Arra szerintem semmi esély nincs, hogy senki nem fog bányászni, mert ebben az esetben egy otthoni gép cpu-jával fél perc alatt létrehozható lesz a blokk.

+1

Pont ezt akartam leírni ezekkel a szavakkal, és sorrendben :)
Azok, akik már meggazdagodhattak ebböl a piramisjátékból, már rég meggazdagodtak.

--
robyboy

Látom valamiért nagyon zavar a dolog, mesélsz? :)

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Valószínűleg arra gondolt, hogy a teljesen instabil árfolyam és a lassú tranzakiók miatt fizetőeszköznek kevésbé jó, mint nyerészkedésre, viszont rengeteg energiába kerül fenntartani a hálózatot.
Ezen kívül nyilván nem lehet szó nélkül elmenni a viszonylagos anonimitásból eredő illegális használat mellett sem. (Ok, tudjuk, hogy a készpénz is kiváló eszköz erre, de a kriptovaluták az elsők, amikkel bármiféle személyes kapcsolat nélkül, névtelenül tudsz távolra fizetni.)

Az árfolyam sokat stabilizálódott azóta, már több hivatalos kereskedési platformon is megy, például az USA-ban.
A lassú tranzakció lehet hogy igaz, de ha általánosítunk és megnézzük a többi altcoint, ott nem feltétlenül áll ez fenn.
Illegálisan készpénzt is lehet átadni meg átvenni, nyom nélkül.

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

"Illegálisan készpénzt is lehet átadni meg átvenni, nyom nélkül."
Ez így van. Csak nagyobb eséllyel lesz a partnered egy fedett nyomozó.

A téma sehogy se érint, szóval erre nem tudok reagálni :)

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Önmagát a hálózatot fenntartani olcsóbb, mint bármelyik másik, központosított fizetési rendszert. A bányászás energiaigényes, de ennek az árfolyamhoz viszonyított energiaigénye 4 évente feleződik. (a következő felezés 1 év múlva lesz)

> Kínai bányászoknak sikerül 2400 dollár körül kibányászniuk 1 BTC-t úgy, hogy közvetlen szerződéseket kötnek olyan vállalatokkal, amelyeknél az üzemük során villamosenergia többlet keletkezik, így jóval olcsóbban jutnak áramhoz.

Hát ez LOL. Így nézve mindennek az ára az átlagos előállítási költsége alatt van. Mert csak azok tudnak a piacon maradni, akik olcsóbban állítanak elő valamit, mint a többség.

Ha én készíteném egyesével kézzel a pékárut, akkor többszöröse lenne az ára, mint a Tescoban. Mi következik ebből? Túl olcsó a pékáru?

Ez a piac törvénye. Jé, a Bitcoinra is igaz.

közvetlen szerződéseket kötnek olyan vállalatokkal, amelyeknél az üzemük során villamosenergia többlet keletkezik

az ilyeneket lebombazni kene, mielott megolik a bolygot...

--
O1G = orbanegygeci

Szerintem azok "ölik meg a bolygót" akik 40 gyereket csinálnak 4 totálisan elnyomott feleségtől.

Senki nem öli meg a bolygót, max kevésbé lesz lakható az emberek számára.

“The planet is fine. The people are fucked.”

+1

remelem, te okosabb leszel naluk, es nem csinalsz egy gyereket se, igy helyrebillentve a vilag egyensulyat...

--
O1G = orbanegygeci

Az a büdös nagy helyzet, hogy a Föld indiai színvonalon 20 milliárd embert is képes eltartani.

Van hely, van nyersanyag. Csak talán bitcoin bányászásra már nem jutna, ha 20 milliárdan akarnánk lenni.

-1, educated guess alapjan nem kene 4 mrd elonel tobbnek lennie a Foldon...

--
O1G = orbanegygeci

Mert a brit tudósok megállapították.

A Föld eltartóképessége a technikai színvonal függvénye. A háromnyomásos földműveléssel több embert el lehetett tartani, mint a 2 nyomásossal.
Pusztán ennek az egy dolognak a következtében a középkori lakosság létszáma másfélszeresére tudott nőni. A halászó-vadászó, gyűjtögető életmódból kevesebb ember tud megélni, mint a földműveléssel.

Izrael népsűrűsége 3X akkora, mint Magyarországé, emellett tele van sivatagokkal, víz meg nuku.

Szép ország, de szerintem Magyarországhoz képest kimondottan rossz földrajzi adottságai vannak.

Magyarország kong az ürességtől. Annyi kaját termelünk, hogy megenni nem tudjuk és külföldön adjuk el.

Ugyan, kiegyenliti ez majd magat :) Ha a folyo elejen mindenki beleszarik/temetkezik/szemetel, lejjebb egy ido mulva kihalnak...

Ha még jobban megbillen az arány a 40 gyerekes modellt követő, egyébként tudatlan és tanulatlan tömegek és a civilizált kevés gyerekes modellt követő emberek aránya a Földön az szerinted a megoldás irányába tett lépés?

A panelek is jóval kevesebbet érnek, mint amennyiért most adják, mégis veszik őket... Nincs ebben semmi különös.
--
"Sose a gép a hülye."

Mennyit érnek szerinted?

A felét, de maximum a 60%-át.
Az, hogy Debrecenben egy 10-dik emeleti, távfűtéses, erkély nélküli panelben, panel-program nélkül, a város egyik talán legrosszabb környékén 23,8 millióra van kiírva egy 5X m2-es lakás... Akkor se adnék érte annyit, ha ott találnám az ajtó mellett a pénzt.
--
"Sose a gép a hülye."